Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet?

Lees hier de ultieme top 10!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet

Er zijn veel gezonde voedingsmiddelen, maar welke voedingsmiddelen verbranden buikvet in het bijzonder? Wanneer je af wilt vallen, dan zorg je er natuurlijk voor dat je goed gevarieerd eet. Er zijn tal van goede producten voor afvallen, maar ze helpen je zeker niet allemaal om in het bijzonder te werken aan een afname van je buikvet.

In de praktijk blijkt het verliezen van buikvet namelijk de grootste uitdaging bij het afvallen. Bij Krachttraininginfo.nl vind je natuurlijk alle informatie over verantwoord afvallen. Vandaag beantwoord ik de vraag: Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet?

Inhoudsopgave

Buikvet verliezen is moeilijk

Buikvet verbranden is ontzettend lastig. Veel mensen die effectief bezig zijn met het verliezen van gewicht merken dat zij overal centimeters verliezen, behalve op de buik. Buikvet is gewoon koppig! Zelfs met de beste sportieve inspanningen kan het zijn dat het vet op je buik gewoon blijft zitten waar het zit.

Wil je buikvet aanpakken, dan zal je niet alleen op de juiste manier moeten sporten, maar je zal ook bepaalde producten moeten eten om buikvet te verminderen. Meerdere voedingsmiddelen zijn geschikt voor zowel verantwoord afvallen als het effectief verbranden van buikvet.

Wat moet je eerst weten over buikvet?

Laat ik eerst meer inzicht geven in buikvet en zaken die daarmee verbonden zijn. Het vet in je buik hoopt zich op rond je organen en maag, en creëert een ontstekingsreactie in je lichaam die je hongerhormonen en insulinegevoeligheid kan verstoren. Buikvet, ook wel visceraal vet genoemd, veroorzaakt meer risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes dan het vet dat onder je huid ligt.

Overgewicht en obesitas zijn al risicovol voor de gezondheid, maar eigenlijk is buikvet nog gevaarlijker, juist omdat het zich ophoopt rond je organen en daar voor negatieve activiteiten zorgt. Dus, laten we buikvet aanpakken! Dit doe je door bepaalde voedingsmiddelen bewust op te nemen in je dieet.

Wanneer kun je spreken over teveel buikvet?

Waar het op neer komt is dat buikvet niet goed voor onze gezondheid is en dus het liefst meteen aangepakt moet worden. Maar hoe kun je nu zeker weten dat je teveel buikvet hebt?

Dit kun je namelijk eenvoudig vaststellen door je buikomvang te gaan meten. Dit kun je doen door rechtop te gaan staan en een meetlint onder je laatste rib te houden en boven je bekken. Adem uit en lees nu je buikomtrek af. Let wel op, houd het meetlint niet te strak!

Heb je als man een middelomtrek tussen de 94 en 102 cm dan wijst dit op overgewicht. Heb je een middelomtrek boven de 102 cm dan kan je spreken van obesitas.

Heb je als vrouw een middelomtrek tussen de 80 en 88 cm dan wijst dit op overgewicht. Heb je een middelomtrek boven de 88 cm dan kan je spreken van obesitas. Het is dan belangrijk om meteen in actie te komen!

Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet? De top 10!

Buikvet verbranden is makkelijker wanneer je voedingsmiddelen in je dieet opneemt die bekend staan om de goede uitwerking op buikvet. Er zijn meerdere buikvet-verbrandende voedingsmiddelen die het mogelijk maken om je buikvet effectief te doen afnemen. Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet? Hieronder vind je mijn top 10!

1. Avocado’s

Wil je buikvet verminderen, dan is het een goed idee om avocado’s op te nemen in je dieetplan. Veel mensen die verantwoord willen afvallen gaan de avocado’s juist uit de weg, vooral omdat deze vruchten veel vet bevatten. Toch, in dit geval gaat het om vetten van het goede soort en de avocado’s zullen al je inspanningen ondersteunen om je buikvet te verminderen.

Gezonde vetten avocado's

De avocado is een gezonde vrucht met uitsluitend onverzadigde vetten, waardoor deze vrucht helpt bij gewichtsverlies en vetverlies. Daarnaast zitten er ook veel oplosbare vezels in avocado’s en deze helpen om je eetlust te onderdrukken en je buikvet te verminderen.

2. Noten

Buikvet aanpakken kan je zeker doen op een lekkere en aangename manier. Veel mensen zijn namelijk dol op noten en diverse soorten noten helpen bij het buikvet verbranden op effectieve wijze. Volgens onderzoek helpt het eten van een gram noten per dag de eetlust te reguleren, wat helpt om overtollige calorieën te verminderen.

Dit maakt gewichtscontrole makkelijker en uiteindelijk krijg je er dus een plattere buik van. Ook goed om te weten is dat niet alle calorieën uit noten daadwerkelijk voor het lichaam beschikbaar is.

Ongeveer 35 procent van de calorieën uit noten zijn namelijk niet beschikbaar voor het lichaam. Kies de noten wel bewust voor verantwoord afvallen, dus ga voor amandelen, pistachenoten en walnoten, uiteraard zonder toevoegingen.

3. Eiwitten

Iedereen weet eigenlijk wel dat eiwitten gewoon heel belangrijk voor je lichaam zijn. Ze helpen je om een goede gezondheid te behouden, om spieren te herstellen na het sporten én om buikvet te verbranden. Toch eten we er vaak te weinig van om de effecten echt goed te merken.

Eiwit is een geweldige optie om een klein calorietekort te bereiken en om lichaamsvet te verminderen. Je kunt natuurlijk eenvoudigweg meer eieren opnemen in je dieetplan. In het beste geval eet je dan alleen het eiwit en laat je het eigeel achterwege.

Toch, in de basis is er ook niet heel veel mis mee om gewoon het hele ei op te eten. Eieren zorgen ook nog eens voor een goed gevuld gevoel, waardoor je minder snel last krijgt van een hongergevoel.

4. Griekse yoghurt

Er zijn meerdere soorten Griekse yoghurt te verkrijgen. Het is belangrijk om te kiezen voor een vetarme variant. Overigens mag dit ook gewone yoghurt zijn, dus het hoeft niet in het bijzonder om Griekse yoghurt te gaan. Yoghurt is een heilzaam voedingsmiddel om buikvet te verminderen. Het is een mengsel van melk en levende actieve culturen, probiotica genoemd.

Ik heb het dan over levende organismen die de darmgezondheid helpen bevorderen door de dikke darm te bevolken met nuttige bacteriën. Yoghurt helpt dus vooral om je darmen gezond te houden en gezonde darmen regulieren de stofwisseling beter. Op deze manier kun je dus buikvet aanpakken, eigenlijk gewoon door je darmen gezonder te maken met yoghurt.

5. Bananen

Buikvet aanpakken kun je ook doen door bananen te eten, en daar zijn veel mensen dol op. De banaan wordt vaak uit de weg gegaan bij een dieetplan, maar het is voor het verbranden van buikvet juist een goed idee om ze wel in je voedingspatroon op te nemen.

Een tros gezonde bananen

Bananen bevatten veel kalium, dat een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de vochtbalans. Het consumeren van meer kalium verhoogt de hoeveelheid natrium die je lichaam afscheidt. Hierdoor vermindert het opgeblazen gevoel rond de buik en verminder je de hoeveelheid vocht die door je lichaam wordt vastgehouden.

6. Garnalen

Niet iedereen is even dol op zeevruchten, maar diverse zeevruchten zijn wel heel effectief als je buikvet wilt verminderen. Eén van deze zeevruchten is de garnaal. Wanneer je een portie garnalen eet van 3 ons, dan levert dit je precies nul koolhydraten op en maximaal 100 calorieën. Daarnaast levert het je ook gemiddeld 20 gram eiwit op, wat natuurlijk goed voor je is.

Garnalen bevatten calorierijkere dierlijke eiwitten en zijn voor het verbranden van buikvet veel beter voor je dan bijvoorbeeld kip of rundvlees. Een portie van een ons garnalen is niet genoeg om je goed gevuld te voelen, dus je kunt de garnalen opnemen in een mix met andere gezonde voedingsmiddelen, zoals champignons, rode paprika en broccoli.

7. Sint-jakobsschelpen

Nog een zeevrucht die helpt buikvet te verbranden: de sint-jakobsschelp. Dit gemakkelijk te koken weekdier kan helpen het gewicht onder controle te houden dankzij het hoge eiwitgehalte, zoals we ook zien bij de garnaal. Sint-jakobsschelpen bevatten zelfs ongeveer 80 procent eiwit, wat natuurlijk uitzonderlijk hoog is.

Onderzoek heeft aangetoond dat je je calorie-inname sterk kunt verminderen als je de sint-jakobsschelpen in je dieetplan opneemt. Je hebt namelijk lang een goed gevuld gevoel en je eet vanzelf minder. Ik raad je aan om sint-jakobsschelpen te bakken in een beetje olijfolie met antioxidantrijke knoflook, tomaten en kruiden voor een lichte en gemakkelijke lunch.

8. Haver

Haver klinkt misschien een beetje saai, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Ga even op zoek op internet naar gezonde maaltijden met haver en je komt talloze heerlijke recepten tegen. Je staat ervan te kijken hoeveel er mogelijk is met haver! Wil je buikvet verbranden, dan is haver zeker een goed voedingsmiddel om mee te nemen in je dieetplan.

Vezelrijke havermout

Haver bestaat uit veel onoplosbare vezels, met name een vezel die bèta-glucaan wordt genoemd. Deze vezel en absorbeert water en vertraagt de spijsvertering en glucose of bloedsuikeropname. Het is aangetoond dat oplosbare bèta-glucaanvezels gunstig zijn voor insulineresistentie en gewichtsverlies, met name het verlies van buikvet, omdat het helpt om je verzadigd te houden en hongergevoel vermindert. Een kom havermout met vezelrijk fruit en lijnzaad in de morgen is een perfecte start van de dag als je buikvet wilt verbranden.

9. Gerst

Gerst is misschien niet het eerste voedingsmiddel waar je aan denkt bij het opstellen van een dieetplan voor verantwoord afvallen en buikvet aanpakken. Sterker nog, gerst wordt heel vaak vergeten! Gerst is een volkoren met een taaie consistentie en een nootachtige smaak.

Het bevat veel vezels en resistent zetmeel, dat niet door ons lichaam wordt verteerd. Hoe neem je gerst nu makkelijk op in je dieetplan? Je kunt bijvoorbeeld witte rijst in een maaltijd vervangen door volkoren gerst om de vezelinname te verhogen en zo meer buikvet te verliezen.

10. Lijnzaad

Lijnzaad is een rijke bron van omega-3-vetzuren, vezels en de antioxidant lignan. Het is een bijzonder gezond product met tal van voordelen. Zo helpt lijnzaad ontstekingen verminderen, het cholesterol te verlagen en een hoge bloedsuikerspiegel te voorkomen.

Daarnaast helpt lijnzaad zeer goed bij het verbranden van buikvet. Ik raad je aan om lijnzaad toe te voegen aan je ontbijt. Je kunt bijvoorbeeld lijnzaad aan ontbijtgranen of een smoothie toevoegen, maar ook aan een bakje yoghurt of havermout met fruit.

Welke voedingsproducten kun je het beste vermijden?

Je heb zonet de 10 voedingsmiddelen kunnen lezen die bevorderlijk zijn om je buikvet te gaan verbranden. Maar wat zijn nu de voedingsmiddelen die je absoluut moet gaan vermijden? Om hier een beeld van te krijgen zal ik enkele voorbeelden geven die een hoog suiker en vetgehalte hebben. En die dus een negatieve invloed hebben op je buikvet!

  • Snoep
  • Chips
  • Koekjes
  • Chocola
  • Alcohol
  • Frisdrank, energiedrankjes, sapjes
  • Roomijs
  • Fastfood
  • Cruesli en cornflakes

Buikvet verbranden door middel van sporten

Je weet nu welke voedingsmiddelen buikvet verbranden, maar het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende beweging ter ondersteuning. In het beste geval combineer je krachttraining met cardiotraining, zodat je echt alles goed aanpakt. Dit kan in het begin heel lastig zijn, zeker als je niet gewend bent om regelmatig te sporten.

Ga je te enthousiast van start? Dan is het risico groot dat je snel weer opgeeft. Gun het jezelf om gewoon rustig aan op te bouwen. In mijn blogs geef ik je veel tips op het gebied van sport én mijn reviews laten je zien welke fitnessapparaten je het best helpen bij het verantwoord afvallen en het verliezen van (buik)vet.

Buikvet verbranden door voldoende te drinken

Iets wat je ook zeker niet mag vergeten is dat je voldoende moet drinken, ongeacht welk dieetplan je volgt. Zelfs de beste diëten werken niet of onvoldoende wanneer je te weinig drinkt. Veel mensen vinden het lastig om water te drinken. Het is dan ook iets dat je jezelf aan kunt leren.

Als je er eenmaal aan gewend bent, dan gaat het eigenlijk vanzelf. Indien gewenst kun je water afwisselen met groene thee. Uiteindelijk gaat het erom dat je minimaal 2 liter water drinkt per dag, en je mag een bepaalde hoeveelheid van deze 2 liter vervangen door groene thee.

Meer tips voor verantwoord afvallen

Verantwoord afvallen is altijd beter dan snel afvallen, vooral omdat je een blijvend resultaat wilt bereiken. Wees bewust met het samenstellen van je dieetplan, drink voldoende en beweeg genoeg. Natuurlijk zorg ik ervoor dat je op Krachttraininginfo.nl steeds weer nieuwe tips vindt om mee aan de slag te gaan!

Strakke Buik Bijbel cover

Wil jij nu beginnen met je buikvet te verbranden mét resultaat? Dit kan een stuk makkelijker en effectiever met de Strakke Buik Bijbel. Hierin staan tips, 50 overheerlijke recepten en nog veel meer!

Ja, ik wil nu effectief buikvet verbranden!

Lees ook…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.