De beste eiwitshakes? De top 5 best geteste van 2022!

Gemiddelde leestijd: 23 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm
De top 5 beste eiwitshakes

De beste eiwitshakes op de markt bieden jou de bouwstenen die je nodig hebt om het maximale uit je sport te halen en je spieren optimaal te ondersteunen. Niet voor niets behoren de eiwitshakes tot de meest populaire supplementen in de sport- en fitnessbranche.

Helaas zijn er ook eiwitshakes die helemaal niet doen wat zij wel beloven. Juist daarom is het belangrijk om goed te weten wat nu de beste eiwitshakes zijn om te gebruiken. Alleen de juiste eiwitshakes helpen je om de eiwitinname hoog te houden en te profiteren van alle belangrijke voordelen. Maar welke zijn de beste eiwitshakes? Dat ga ik je vertellen. Natuurlijk vertel ik je ook waarom dit de beste eiwitshakes van 2022 zijn én waar je ze kunt kopen.

Hoe vind ik de juiste eiwitshake?

De beste eiwitshakes zijn op de eerste plaats altijd de eiwitshakes die aansluiten op jouw specifieke doelstellingen. Voordat je een eiwitshake kiest is het dan ook belangrijk om je doel voor ogen te hebben. Wil jij bijvoorbeeld meer spiermassa kweken? Dan kies je voor een eiwitshake met een hoog eiwitgehalte en meer koolhydraten.

Wil je je vooral focussen op droog trainen? Dan wil je ook een eiwitshake met een hoog eiwitgehalte, maar je wilt het aantal koolhydraten, suikers en vetten wel laag houden. Dat is een belangrijk verschil. Ben jij vooral van plan om af te vallen?

Dan neem je natuurlijk ook een eiwitshake met een hoog eiwitgehalte en een lage hoeveelheid koolhydraten, vetten en suikers. De beste eiwitshakes zijn dus voor een deel afhankelijk van de doelen die jij wilt bereiken. Het is belangrijk om dit altijd mee te wegen in het maken van je keuze.

De top 5 beste eiwitshakes

Wat zijn nu de top 5 beste eiwitshakes van 2022? Dat heb ik natuurlijk voor je uitgezocht. Vanuit meer dan 10 jaar ervaring in de sportwereld heb ik al tal van supplementen zelf getest om vast te stellen wat de supplementen wel of niet voor je doen. Op die manier heb ik ook kunnen vaststellen welke eiwitshakes doen wat zij beloven, en welke niet. Ik heb zeker niet alleen mijn eigen mening laten meewegen om een top 5 beste eiwitshakes samen te stellen.

Ik heb hiervoor onder meer ook gekeken naar beoordelingen van anderen, de prijs-kwaliteitverhouding en diverse onderzoeken. Daarnaast kijk ik ook altijd naar de samenstellingen in de producten. Op die manier kan ik jou voorzien van een eerlijke en betrouwbare top 5 beste eiwitshakes, die ik natuurlijk nu met je ga delen.

1. Whey Perfection

hier zie je de Whey Perfection eiwitshake

Whey Perfection mag zich rekenen tot de beste eiwitshakes van 2022 door het hoge eiwitgehalte. Per shake gaat het om maar liefst 22 gram, wat zeker aan de hoge kant is. Daarnaast liggen het suikergehalte en het vetgehalte in deze eiwitshake laag. Deze eiwitshake is daarom vooral geschikt voor droog trainen of om je spiermassa in stand te houden. Bekijk hier wat klanten van de Whey Perfection vinden>>

Wat deze eiwitshake ook bijzonder maakt is dat deze shake 9 essentiële aminozuren bevat, wat goed is voor de spierontwikkeling en voor je dagelijkse voeding. Deze shake is samengesteld met wei-eiwitisolaat, concentraat en hydrolysaat. Persoonlijk gebruik ik deze eiwitshake al jaren en sport ik intensief. Zo kom ik voldoende aan mijn eiwitten en ervaar ik ook zichtbaar resultaten.

Voordelen:

 • Vetgehalte is laag
 • Suikergehalte is laag
 • 22 gram hoogwaardige eiwitten per serving
 • 5 gram natuurlijk aanwezige BCAA’s per portie
 • Gemaakt van 50% Isolaat
 • 23 verschillende heerlijke smaken
 • Prijs/kwaliteit is in orde
 • In verschillende hoeveelheden te verkrijgen

Bestel hier de Whey Perfection op Body & Fitshop>>

2. Gold Standard

hier zie je de eiwitshake Gold Standard

De Gold Standard is een eiwitshake van het merk Optimum Nutrition, dat onder deze naam heel wat hoogwaardige producten heeft uitgebracht. De kwaliteit waar dit merk bekend om staat is ook weer terug te zien in Gold Standard (100% Whey Protein). Deze eiwitshake variant is immers het meeste verkochte product ter wereld! Dat zegt al genoeg en dat is ook terug te lezen in de klantenbeoordelingen. Bekijk hier de ervaringen>>

Wat de naam al zegt bestaat deze eiwitshake uit 100% zuivere Whey Proteïne. Daarom staat dit product in de top 5! Dit is doordat deze eiwitshake maar liefst 24 gram hoogwaardige eiwitten bevat per serving, 5 gram BCAA’s en 3,5 gram glutamine. Het mooie is ook dat er slechts 3 gram koolhydraten in verwerkt is en zowel het vetpercentage als lactose zijn zeer laag. Dit product maakt gebruik van plantaardige enzymen, wat ook belangrijke voordelen biedt. Er worden namelijk vrije aminozuren uit eiwitten gemaakt.

Voordelen:

 • 4 gram BCAA’s
 • 3,5 gram Glutamine
 • Bevat 24 gram proteïnte per serving
 • Massieve opbouw spieren
 • Laag vetgehalte
 • Versterkt met plantaardige enzymen
 • Laag suikergehalte
 • Prijs/kwaliteit is top

Bestel hier de Gold Standard bij Body & Fitshop>>

3. Hydrowhey

hier zie je de eiwitshake Hydrowhey

Hydrowhey is eveneens een product van het populaire merk Optimum Nutrition. Ik hoef je dan ook niet te vertellen dat ook deze eiwitshake van uitstekende kwaliteit is. Wel is het belangrijk erbij te vermelden dat deze eiwitshakes iets duurder zijn dan gemiddeld, maar dat zijn ze ook waard. Ik kan hier kort en krachtig over zijn: Deze eiwitshake bevat 100% gehydrolyseerd wei-eiwitisolaat. Dit zorgt voor een snelle opname, zodat je spieren sneller kunnen ontwikkelen.

Ook bevat het 9 essentiële aminozuren en bevat het weinig suiker en vet, wat gunstig is om je vetpercentage laag te houden. Ik wissel regelmatig af met verschillende eiwitshakes, en de Hydrowhey gebruik ik ook zeker regelmatig. Ook krijgt deze eiwitshake een hoge klantenbeoordeling, namelijk 5 sterren! Bekijk hier de ervaringen>>

Voordelen:

 • 0 gram lactose
 • Per shake 8800 mg BCAA’s
 • 100 mg Enzyme Blend
 • Per shake maar liefst 30 gram Whey Hydrolisate
 • Laag suikergehalte
 • Laag vetgehalte

Bestel hier de Hydrowhey op Body & Fitshop>>

4. Smart Protein

hier zie je de eiwitshake Smart Protein

De Smart Protein mag zich zonder twijfel rekenen tot de beste eiwitshakes van dit moment. Hier zijn belangrijke redenen voor. Ik heb de Smart Protein zelf gebruikt toen ik op mijn eten ging letten en me ging focussen op droog trainen. De reden is dat deze eiwitshake maar 90 kcal bevat en qua eiwitten relatief hoog ligt, namelijk 18 gram per shake!

Zo kun je dus spieren opbouwen zonder te veel koolhydraten binnen te krijgen, wat je wel als ideaal kunt bestempelen. Ik heb hier mooie resultaten mee geboekt. Als je een dieet volgt raad ik je deze eiwitshake ook zeker aan. Het helpt je om je doelen effectief te bereiken. Bekijk hier wat de klanten van Smart Protein vinden>>

Voordelen:

 • Slechts 90 kcal
 • 18 gram eiwit per shae
 • Zonder toegevoegde suikers
 • Fantastische voedingswaardes
 • Verkrijgbaar in verschillende onweerstaanbare milkshake smaken
 • 85% minder koolhydraten vergeleken met een reguliere shake
 • Met L- carnitine, inulin, choline, biotine, chrmium picolinaat en vitamines en mineralen

Bekijk hier de Smart Protein op Body & Fitshop>>

5. Fusion Pro

hier zie je de eiwitshake Fusion Pro

We sluiten deze rij van beste eiwitshakes af met de Fusion Pro. Deze unieke shake bevat een unieke samenstelling van 50% Whey eiwit en 50% Caseïne eiwit. Dat laatste is interessant. Caseïne zorgt namelijk voor een langzame afgifte van eiwitten, wat deze shake ook als juiste keuze maakt voor het slapen gaan. De klantenbeoordelingen zijn ook heel positief. Bekijk hier meer ervaringen>>

Je kunt 22 gram eiwitten per shake verwachten. Zo zullen je spieren verzadigd worden door voldoende eiwit en kun je je spiermassa instant houden of meer spieren ontwikkelen. De smaken zijn ook heerlijk van deze eiwitshake. Dat komt namelijk doordat de smaken door een echte ijsfabrikant zijn ontwikkeld. Dus dat is genieten na elke eiwitshake zonder je schuldig te voelen! De Fusion Pro is niet alleen één van de beste eiwitshakes, maar behoort ook zeker tot de favorieten van velen.

Voordelen:

 • Ideaal voor ’s ochtends vroeg, na het trainen en ’s avonds
 • Zowel langzame als snelle opname
 • 50% Whey Proteïne en 50% Caseïne Proteïne
 • Hoog BCAA & Leucine gehalte
 • Laag in vet en koolhydraten
 • Aspartaam vrij
 • Heerlijke smaken ontwikkeld door een ijsfabrikant

Bekijk hier de Fusion Pro op Body & Fitshop>>

Waarom heb je eiwitten nodig?

Eiwitten en sport zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je sporters over hun sport hoort praten, dan komt eigenlijk altijd ook wel de term ‘eiwitten’ voorbij. Tijdens een krachttraining maak je eigenlijk kleine microscheurtjes in je spieren.

Dit is normaal, dus niets om je zorgen over te maken, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat deze scheurtjes in de spieren zich weer herstellen. Eiwitten worden gezien als de bouwstenen die ervoor zorgen dat je spieren herstellen zoals het hoort. Daarnaast wordt het herstelproces versneld door de eiwitten, waardoor je sneller weer in staat bent om je spieren intensiever te belasten.

Hoeveel eiwitshakes per dag?

Hoeveel eiwitshakes kun je per dag nemen? Op deze vraag kun je moeilijk een eenduidig antwoord op geven. Dit komt doordat er verschillende factoren van invloed zijn, namelijk: Hoeveel sport je per week, ben je man of vrouw, wat is je lichaamsgewicht, hoeveel eiwitten krijg je al binnen via je voeding, en doe je veel aan krachttraining of duursport?

Dit zijn allemaal belangrijke punten die mee zullen gaan wegen. Maar over het algemeen kun je maximaal 2 eiwitshakes per dag tot je nemen. Wel is het belangrijk om de meeste eiwitten uit eiwitrijke voeding te gaan halen. Houd hierbij de richtlijn aan van ongeveer 75 procent uit voeding en 25 procent uit eiwitshakes.

Wil je precies weten hoeveel eiwitten je nodig hebt? Dan kun je dit berekenen aan de hand van dit handig rekensommetje. Voor de mensen die niet aan sport doen is 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht per dag voldoende. Doe je aan krachttraining dan is 1,7 – 2,2 gram per kilo lichaamsgewicht aan te raden.

De voordelen van eiwitshakes!

Eiwitshakes zijn enorm populair! In vrijwel elke sportzaak kom je ze tegen, zelfs bij de drogist. De reden hiervan is dat eiwitten enorm belangrijk zijn voor ons lichaam, vooral als je krachttraining of duursport beoefend. Ik zal de belangrijkste voordelen hieronder benoemen.

 • Een makkelijk manier om je lichaam te voorzien van voldoende eiwitten
 • Handig voor onderweg
 • Ideaal voor als tussendoortje
 • Zorgt voor optimaal spierherstel
 • Geeft een langer verzadigd gevoel
 • Bevat waardevolle aminozuren

Is een eiwitshake nodig?

Het gebruik van één van de beste eiwitshakes is altijd een goed idee ter ondersteuning, maar is nooit een verplichting. Wanneer je goed gevarieerd eet en voldoende eiwitten tot je neemt uit je voeding, dan zijn eiwitshakes niet noodzakelijk. Toch, zeker als je zeer intensief en vaak sport, dus vier tot zes maal per week, dan kan het erg lastig zijn om voldoende eiwitten uit je voeding te halen.

Het is dan zeker aan te raden om gebruik te maken van eiwitshakes. De Whey concentraat is de meest gebruikte variant en ook een prima aanvulling op een gezond voedingspatroon. Als je bijvoorbeeld een topatleet bent en voor pure eiwit wilt gaan, of minder goed tegen lactose kan, dan kun je kiezen voor de Whey hydrolisaat of Whey isolaat.

Dan heb je ook nog Caseïne eiwitshakes. Deze shake wordt steeds populairder en dat komt doordat caseïne zorgt voor een langzame afgifte van eiwitten in je bloed. Dit zorgt ervoor dat deze variant perfect is om te nemen voordat je gaat slapen.

In de nacht krijgen je spieren dan extra ondersteuning door de eiwitten, waardoor ze goed kunnen herstellen terwijl je slaapt. Overigens kun je ook gewoon magere kwark eten voordat je gaat slapen. Ook hierin zitten namelijk trage eiwitten.

De beste eiwitshakes zijn geen wondermiddelen!

Het belangrijkste is om er altijd bewust van te zijn dat eiwitshakes geen wondermiddelen zijn. Je kunt de beste eiwitshakes gebruiken en toch geen resultaat merken, als je buiten het nemen van de eiwitshakes geen aanpassingen maakt. Een eiwitshake is een aanvulling op een gezond voedingspatroon.

Zie het niet als een maaltijdvervanger. Een gevarieerd voedingspatroon is altijd het belangrijkst! Het is zeker niet zo dat je topresultaten gaat boeken als je maaltijden laat staan en in plaats daarvan een eiwitshake neemt. Dit kan goede resultaten juist in de weg gaan staan.

Eiwitshakes conclusie!

Voor sporters is het altijd belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen voor een goed en snel spierherstel. De beste eiwitshakes zijn er om het eiwitgehalte hoog te houden en te voorkomen dat er tekorten in het lichaam ontstaan. Wel werkt dit alleen wanneer de eiwitshakes worden gecombineerd met een goed en gezond voedingspatroon.

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat eiwitshakes een positieve invloed hebben op je spieropbouw en herstel. Voorkom ook dat je gebruik gaat maken van eiwitshakes die niet doen wat zij wel beloven. Wil jij zeker zijn dat jij gebruik gaat maken van één van de beste eiwitshakes? Maak dan een keuze uit mijn top 5 en je zal er het maximale uit halen!

Bekijk meer best geteste supplementen!

Je hebt net de top 5 beste eiwitshakes kunnen lezen. Deze top 5 is zorgvuldig samengesteld aan de hand van eigen ervaring, maar ook andere belangrijke factoren. Verder heeft krachttraininginfo meer beste supplementen samengesteld, bekijk ze hieronder!

Veelgestelde vragen over eiwitshakes!


Kun je afvallen met eiwitshakes?

Nee, door eiwitshakes val je niet indirect af. Wel kunnen eiwitshakes bijdrage aan een gezond voedingspatroon. Tenslotte geven eiwitten een verzadigd gevoel wat kan gaan lijden dat je minder calorieën gaat nuttigen en hierdoor kunt afvallen.

Zijn teveel eiwitten schadelijk?

Uit verschillende onderzoeken is nog niet aangetoond dat teveel eiwitshakes schadelijk voor je zal zijn. Wel kun je door teveel eitwitten last krijgen van winderigheid en acne. Ook bestaat de mogelijkheid dat je aan kunt komen als je grote hoeveelheden eiwitten tot je neemt. Dit doordat je lichaam het overschot aan eiwitten niet kan verbruiken, het gevolg is dat je zou aan kunnen komen. Overschrijd dus niet de aanbevolen dosis die geadviseerd wordt!

Zijn er verschillende soorten eiwitshakes?

Ja! er zijn meerdere soorten eiwitshakes op de markt te verkrijgen. Als je aan krachttraining of duursport doet, dan is de Whey-eiwit variant de beste en verstandigste keuze.

Wat zijn de beste eiwitshakes om aan te komen?

Als je doel is om aan te komen dan is het aan te raden om een Weight Gainer te gaan gebruiken. Deze shakes bevatten meer calorieën die ervoor zullen zorgen dat je aan komt in gewicht. Wil je hier meer over weten? Bekijk hier de beste Weight Gainers van dit moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *