De top 5 beste eiwitshakes!

De top 5 best geteste eiwitshakes (2021)

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Laatste update 8 februari 2022

De top 5 beste eiwitshakes

Wat zijn nu de beste eiwitshakes? Dat zullen veel sporters zich afvragen. En dat is ook logisch. Eiwitshakes zijn een van de meest populaire supplementen in de sportbranche/fitness.

Eiwitten zijn bouwstenen voor je spieren en heeft vele gezondheidsvoordelen! En als je intensief sport, is het van groot belang om de eiwitinname hoog te houden. Alleen nu is de vraag: Wat zijn de beste eiwitshakes? En waarom? Of waar kun je ze kopen?

Er zijn zoveel eiwitshakes te koop dat je gewoon niet meer weet welke je moet nemen. In dit artikel zal ik je antwoord geven op al je vragen. Om jou te helpen met de juiste keuze te maken. Eiwitshakes die echte resultaten geven om jou doelen sneller te behalen!

Inhoudsopgave

Hoe vind ik de juiste eiwitshake?

Voordat je een keuze maakt is het van groot belang dat je wel de juiste keuze maakt. Maar hoe maak je de juiste keuze? Om de juiste shake te kiezen en om jou doelen te behalen is het noodzakelijk om je doel voor ogen te hebben.

Bijvoorbeeld: Is je doel om meer spiermassa te kweken? Kies dan een eiwitshake met een hoog eiwitgehalte en met meer koolhydraten. Wil je je focussen op droog trainen? Dan is het verstandig om een eiwitshake met ook een hoog eiwitgehalte te kiezen, maar die wel laag is in koolhydraten, vet en suikers.

Ga je meer voor het afvallen? Dan zijn eiwitten ook noodzakelijk omdat je vaak bij het afvallen voeding verminderd. Dus ook minder eiwitten binnen krijgt. En dan kan een eiwit tekort op de loer liggen. En dat moet je zien te vermijden, ook dan kan een eiwitshake een goede uitkomst zijn. Ook bij het afvallen ga je voor shake met minder suiker, vet en minder hoge koolhydraten.

Als jou doel duidelijk is dan kan je zo de juiste eiwitshake keuze maken om maximaal resultaten te behalen.

Ik zal nu de top 5 beste eiwitshakes benoemen met de nodige uitgebreide informatie erbij vermeld. Verderop in dit artikel zal ik meer informatie met je delen over de werking van eiwitten/eiwitshakes.

Let op: Deze top 5 is zorgvuldig samengesteld door eigen ervaring, klantenbeoordelingen, samenstellingen, prijs/kwaliteit verhouding en onderzoeken. Om zo de beste top 5 tot stand te brengen voor de beste resultaten.

1. Whey Perfection

hier zie je de Whey Perfection eiwitshake

Deze eiwitshake is de meest populaire eiwitshake en scoort ook heel hoog door de klantenbeoordeling. Bekijk hier wat klanten van de Whey Perfection vinden>>

Dat heeft ie te danken aan het hoge eiwitgehalte van maar liefst 22 gram per shake! En de Whey Perfection bevat ook nog eens een laag suikergehalte én een laag vetgehalte. Dus ideaal als je droge spieren op wilt bouwen of instandhouding van je spiermassa.

Wat deze eiwitshake ook bijzonder maakt is dat deze shake 9 essentiële aminozuren bevat. Wat goed is voor de spierontwikkeling en voor je dagelijkse voeding. Deze shake is samengesteld met wei-eiwitisolaat, concentraat en hydrolysaat.

Persoonlijk gebruik ik deze eiwitshake al jaren en sport ik intensief. Zo kom ik voldoende aan mijn eiwitten en ervaar ik ook zichtbaar resultaten.

Voordelen

 • Vetgehalte is laag
 • Suikergehalte laag
 • 22 gram hoogwaardige eiwitten per serving
 • 5 g natuurlijk aanwezige BCAA’s per portie
 • Gemaakt van 50% isolaat
 • 23 verschillende heerlijke smaken
 • Prijs/kwaliteit is in orde
 • In verschillende hoeveelheden te verkrijgen

Bestel hier de Whey Perfection op Body & Fitshop>>

2. Gold Standard

hier zie je de eiwitshake Gold Standard

Dit is een eiwitshake van het merk Optimum Nutrition, die onder deze naam heel wat hoogwaardige producten heeft uitgebracht. En de kwaliteit is ook weer terug te zien in Gold Standard (100% Whey Protein) Deze eiwitshake variant is immers het meeste verkochte product ter wereld! Dat zegt al genoeg en dat is ook terug te lezen in de klantenbeoordelingen. Bekijk hier de ervaringen>>

Wat de naam al zegt bestaat deze eiwitshake uit 100% zuivere Whey Proteïne. Daarom staat dit product in de top 5! Dit is doordat deze eiwitshake maar liefst 24 gram hoogwaardige eiwitten bevat per serving, 5 gram BCAA’s en 3,5 gram glutamine. Met maar slechts 3 gram koolhydraten.

Wat ook nog belangrijk is om te vermelden is dat het minimum aan vet en lactose bevat. Wat de Gold Standard uniek maakt is dat die versterkt is met plantaardige enzymen. En zo op een natuurlijke manier vrije aminozuren maakt uit eiwitten!

Voordelen

 • 4 gram BCAA’s en 3.5 gram Glutamine
 • Bevat 24 gram proteïne per serving
 • Massieve opbouw spieren
 • Laag vetgehalte
 • Versterkt met plantaardige enzymen
 • Laag suikergehalte
 • Prijs/kwaliteit is top

Bestel hier de Gold Standard bij Body & Fitshop>>

3. Hydrowhey

hier zie je de eiwitshake Hydrowhey

Dit is weer een product van Optimum Nutrition en ook deze eiwitshake is van hoge kwaliteit! Qua prijs is deze wel iets duurder dan de andere eiwitshakes. Maar je krijgt er ook iets voor terug namelijk, kwaliteit!

Ik kan hier kort en krachtig over zijn: Deze eiwitshake bevat 100% gehydrolyseerd wei-eiwitisolaat. Wat zorgt voor een snelle opname zodat je spieren sneller kunnen ontwikkelen. Ook bevat het 9 essentiële aminozuren en bevat het weinig suiker en vet. Wat gunstig is om je vetpercentage laag te houden.

Ik wissel regelmatig af met verschillende eiwitshakes. En de Hydrowhey gebruik ik ook zeker regelmatig. Ook krijgt deze eiwitshake een hoge klantenbeoordeling, namelijk 5 sterren! Bekijk hier de ervaringen>>

Voordelen

 • 0 gram lactose
 • Per shake 8800 mg BCAA’s
 • 100 mg Enzyme Blend
 • Per shake maar liefst 30 gram Whey Hydrolisate
 • Laag suikergehalte
 • Laag vetgehalte

Bestel hier de Hydrowhey op Body & Fitshop>>

4. Smart Protein

hier zie je de eiwitshake Smart Protein

Dit is een eiwitshake die zeker in de top 5 thuis hoort. Ik heb de Smart Protein gebruikt toen ik op mijn eten ging letten en me focuste op droog trainen. De reden is dat deze eiwitshake maar 90 kcal bevat en qua eiwitten relatief hoog ligt, namelijk 18 gram per shake! Zo kun je dus spieren opbouwen zonder te veel koolhydraten binnen te krijgen. Wat je wel als ideaal kunt bestempelen. Bekijk hier wat de klanten van Smart Protein vinden>>

Ik heb hier mooie resultaten mee geboekt. De beoordelingen van klanten zijn ook bij de Smart Protein ruim tevreden. Als je een dieet volgt raad ik je deze eiwitshake ook zeker aan.

Voordelen

 • Slechts 90 kcal
 • 18 gram eiwit per shake
 • Zonder toegevoegde suikers
 • Fantastische voedingswaardes
 • Verkrijgbaar in verschillende onweerstaanbare milkshake smaken
 • 85% minder koolhydraten, vergeleken met een reguliere shake
 • Met L-carnitine, inulin, choline, biotine, chromium picolinaat en vitamines en mineralen

Bekijk hier de Smart Protein op Body & Fitshop>>

5. Fusion Pro

hier zie je de eiwitshake Fusion Pro

Deze eiwitshake heb ik voor het laatst bewaard. Dat heb ik natuurlijk niet voor niets gedaan. Want deze unieke shake bevat namelijk een unieke samenstelling van 50% Whey eiwit en 50% Caseïne eiwit. Dat laatste is juist interessant. Caseïne zorgt voor langzame afgifte van eiwitten, wat deze shake ook als juiste keuze maakt voor het slapen gaan.

De klantenbeoordelingen zijn ook heel positief. En je kunt hieruit ook halen dat dit 1 van de favoriete shake is. Bekijk hier meer ervaringen>>

Je kunt 22 gram eiwitten per shake verwachten, zo zullen je spieren verzadigd worden door voldoende eiwit. Zo kun je je spiermassa instant houden of meer spieren ontwikkelen. De smaken zijn ook heerlijk van deze eiwitshake. Dat komt namelijk doordat de smaken door een echte ijsfabrikant zijn ontwikkeld. Dus dat is genieten na elke eiwitshake, zonder je schuldig te voelen.

Voordelen

 • Ideaal voor ’s ochtends vroeg, na het trainen en ’s avonds
 • Zowel langzame als snelle opname
 • 50% Whey Proteïne en 50% Caseïne Proteïne
 • Hoog BCAA & Leucine gehalte
 • Laag in vet en koolhydraten
 • Aspartaam vrij
 • Heerlijke smaken ontwikkeld door een ijsfabrikant

Bekijk hier de Fusion Pro op Body & Fitshop>>

Waarom heb je eiwitten nodig?

Als je het onderwerp fitness hoort zal je ook gauw de term eiwitten horen. Maar waarom worden eiwitten gekoppeld aan fitness/sport?

Het zit zo: Als je bijvoorbeeld krachttraining beoefend maak je als het ware kleine microscheurtjes. Dat is volkomen normaal en niet erg. Maar die moeten wel weer hersteld worden en dan komen eiwitten goed van pas. Eiwitten moet je ook zien als bouwstenen voor je spieren. Zo herstelt je spierweefsel sneller en kun je ze weer intensief belasten.

Is een eiwitshake nodig?

Als je gevarieerd eet is een eiwitshake niet noodzakelijk. Maar vaak als je intensief sport denk aan 4 a 6 per week, dan kan het nog wel eens moeilijk zijn om voldoende eiwitten via je voeding binnen te krijgen. En dan kan een eiwitshake een uitstekende uitkomst zijn.

Eiwitshakes zijn verkrijgbaar in verschillende samenstellingen. Wat je terug kunt zien in de top 5 beste eiwitshakes.

De Whey concentraat is de meest gebruikte variant en ook een prima aanvulling op een gezond voedingspatroon. Als je bijvoorbeeld een top atleet bent en voor pure eiwit wilt gaan, of minder goed tegen lactose kan. Dan kun je kiezen voor de Whey hydrolisaat of Whey isolaat.

Je heb vast ook wel eens van de Micellar Caseïne eiwitshake gehoord. Dit is een steeds populairdere shake. En dat komt doordat caseïne zorgt voor een langzame afgifte van eiwitten in je bloed.

Dus een uitstekende uitkomst is voor het slapen gaan. Zo kun je je spieren de hele nacht voorzien van voldoende eiwitten. Je kunt bijvoorbeeld ook magere kwark eten voor het slapen gaan. Kwark bevat namelijk ook trage eiwitten.

Advies: Een eiwitshake is een aanvulling op een gezond voedingspatroon. Zie het niet als een maaltijdvervanger. Een gevarieerd voedingspatroon is altijd het belangrijkst!

Conclusie!

Een eiwitshake kan dus een goede uitkomst bieden als je niet aan voldoende eiwitten komt. Het is altijd van essentieel belang dat eerst je voedingspatroon op orde is en dat je ter aanvulling een eiwitshake gebruikt.

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat eiwitshakes een positieve invloed hebben op je spieropbouw en herstel. Vandaar ook dat eiwitshakes supplementen enorm populair zijn!

In dit artikel heb ik zo specifiek mogelijk de top 5 samengesteld om jou te helpen bij de juiste keuze. Ik heb deze top 5 kunnen samenstellen door klantenbeoordelingen zorgvuldig te onderzoeken en de bijbehorende informatie te onderzoeken. En natuurlijk heb ikzelf veel eiwitshakes getest voor een langdurige periode. Om zo juiste informatie te kunnen delen.

Alle informatie in dit artikel en op krachttraininginfo is met juiste informatie vertaald. Om zo naar optimale kwaliteit te streven.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met je antwoorden. En dat je zo de juiste keuze kunt maken welke eiwitshake het beste bij jou past!

Veel succes!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.