Senz Sports S5000 review!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
Senz Sports S5000

Je bent de spinningbike Senz Sports S5000 tegengekomen. Maar je staat nog in twijfel of je wilt er gewoon veel meer over weten. Je wilt natuurlijk een miskoop weten te voorkomen!

Om dit te gaan minimaliseren is het aan te raden om deze uitgebreide review over de Senz Sports S5000 door te gaan nemen. Hier zal je namelijk alle belangrijke eigenschappen, ervaringen en nog veel meer gaan lezen! Zodat je verzekerd bent van alle juiste handvaten om de juiste keuze te kunnen gaan maken.

Ik kan je al wel verklappen dat de Senz Sports S5000 en vrij unieke spinningfiets betreft. Waar veel mogelijkheden op mogelijk zijn. Ik zou zeggen, laten we meteen beginnen aan deze uitgebreide review!

Inhoudsopgave

Mijn eerste indruk over de Senz Sports S5000!

Voordat alle eigenschappen aan bod zullen komen zal ik eerst aftrappen met mijn allereerste indruk van de Senz Sports S5000. Om meteen met de deur in huis te vallen was mijn indruk heel positief te noemen.

Wat mij meteen al opviel was het stijlvolle design van de spinningfiets. Zo vond ik de kleur keuze mooi, strak en tegelijkertijd rust uitstralen. Hiermee bedoel ik dat de bike bijvoorbeeld geen felle en verschillende kleuren heeft.

Spinningbike Senz Sports S5000

De Senz Sports S5000 is een spinningbike van Nederlandse makelij en is vrij recent op de markt verschenen. Zo heeft de Senz Sports een voorganger gehad namelijk zijn kleinere broertje de Senz Sports S2000.

Dit was overigens een spinningfiets die iets minder populair was. Waarop de Senz Sports S5000 werd uitgebracht en een metamorfose heeft ondergaan qua bouwkwaliteit. Maar er zijn ook veel meer handige functies aan toegevoegd, waardoor die voor een groter publiek aantrekkelijk is. Kortom, mijn eerste indruk was zeer goed. Maar is dit ook zo bij de eigenschappen van de Senz Sports S5000?

Senz Sports S5000 review: Alle belangrijke eigenschappen!

Nu zijn we aangekomen bij de belangrijke eigenschappen van deze vrij unieke spinningbike. Ook zullen de eigenschappen toegelicht gaan worden. Zodat je precies weet wat je van de Senz Sports S5000 kunt gaan verwachten!

Magnetisch weerstandsysteem

De eerste zeer fijne eigenschap is dat de Senz Sports S5000 voorzien is van een magnetisch weerstandsysteem. Inplaats van het oude en meest gebruikte systeem met vilt-blokjes.

De voordelen van een magnetisch weerstandsysteem is dat het veel nauwkeuriger geregeld kan gaan worden, doormiddel van een sterke magneet. En je kunt het aansturen via de display, waardoor je niet van je spinningfiets af hoeft te gaan stappen. Een andere fijne bijkomstigheid is dat het geheel geruisloos en onderhoudsvrij is! Wat bij vilt-blokjes niet het geval is. En hierdoor het magnetische weerstand in mijn ogen het ideaalste systeem is van dit moment!

Het vliegwiel

Senz Sports S5000 vliegwiel

Het vliegwiel is een onderwerp waar ik altijd zorgvuldig naar kijk voordat ik een spinningfiets wil aanschaffen of beoordelen. Het eerste punt is, waar bevindt zich het vliegwiel? De meeste geven namelijk de voorkeur aan de voorkant, wat bij de Senz Sports S5000 ook het geval is.

En het tweede punt (zeer belangrijk), wat is het gewicht van het vliegwiel? Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe fijner de bewegingsomloop. Waardoor het trainingscomfort een stuk toe zal nemen. Het gewicht van het vliegwiel van de Senz Sports S5000 weegt maar liefst 18 kg! Wat een vrij zware vliegwiel is en zorgt voor een aangename training!

Maakt gebruik van de Zwift koppeling

Een Zwift koppeling is iets wat je niet veel terugziet bij spinningfietsen. Maar waar de Senz Sports S5000 wel over beschikt! Door de mogelijkheid om met een Zwift koppeling te kunnen gaan trainen gaat er letterlijk een hele wereld voor je open.

Je kunt namelijk je tablet of smartphone gaan koppelen via de bluetoothverbinding. Dit geeft de mogelijkheid om van verschillende sportapps gebruik te kunnen maken van onder andere de unieke Zwift.

Door van de Zwift gebruik te maken kun je al je gegevens terugvinden en jezelf als wielrenner in een virtueel landschap zien fietsen! Dit maakt de training een stuk leuker. Je hoeft dus niet gedurende de training naar een saaie muur te kijken. Ook heb je de mogelijkheid om tegen andere fietsers te gaan fietsen, waardoor je trainingen nog interessanter gaan worden! Persoonlijk ben ik enorm te spreken over een spinningfiets met een Zwift. Het is als het ware een leuke en unieke ervaring!

Een veilige vrijloopsysteem

Vrijloopsysteem Senz Sports S5000

Wat mij overigens meteen opviel was dat de Senz Sports S5000 uitgerust is met een vrijloopsysteem, inplaats van het veel gebruikte doortrapsysteem. Een doortrapsysteem zorgt ervoor dat je niet meteen kunt stoppen en de trappers doordraaien. Je dient steeds rustiger te gaan trappen totdat je tot stilstand bent gekomen.

Door gebruik te gaan maken van een vrijloopsysteem heb je wel de mogelijkheid om meteen een noodstop te maken als dit nodig is. Dit vind ik een enorm pluspunt. Want hierdoor wordt de kans op vervelende blessures een stuk verminderd, wat altijd voorop moet staan!

Ergonomische houding

De volgende belangrijke eigenschap, is het mogelijk om de juiste houding aan te gaan nemen? Dit heb ik uiteraard ondervonden door er regelmatig trainingen erop uit te gaan voeren. En ik kan je vertellen dat je de gehele spinningfiets naar jou gewenste houding kunt gaan instellen. Ook wel de perfecte (ergonomische houding) genoemd.

Zo is het namelijk mogelijk om het racezadel zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Het racezadel betreft een comfortabele gelzadel. Ook is het stuur in verschillende hoogtes te verstellen om zo de perfecte houding aan te kunnen nemen. Dit moet je ook zeker niet onderschatten, de juiste houding. Vroeg of laat kun je door een slechte houding rugklachten gaan ontwikkelen waar je zeker niet op staat te wachten!

Een verplaatsbare robuuste spinningfiets

Verplaatsbare transportwieltjes

De Senz Sports S5000 is een stevige robuuste spinningfiets. Zo is een lichaamsgewicht van maximaal 130 kg makkelijk mogelijk! Wat voor mij al een indicatie geeft dat de spinningfiets van hoge kwaliteit materialen is geproduceerd! Zelf heeft de Senz Sports S5000 een totaal gewicht van 59 kg. Waardoor het voor sommige personen niet fijn word om het te gaan verplaatsen als dat nodig is.

Maar ook hier is aan gedacht! Zo zijn er bij de voorkant van de spinningfiets handige transportwieltjes bevestigd. Waardoor je het licht kunt kantelen en hem zo eenvoudig kunt wegrijden en verplaatsten!

Geruisloze trainingen

Je kon al eerder in deze review lezen dat de spinningbike door het magnetisch weerstandsysteem geruisloos is. Maar ook is de aandrijving voorzien van een industriële V-Belt, inplaats van de traditionele kettingaandrijving. Dit brengt het grootste voordeel met zich mee dat ook de aandrijving geheel geruisloos is! En hierdoor zou je als het ware op elk gewenst tijdstip van de dag gebruik kunnen maken van de spinningbike.

Hartslagindicatie via de display

Hartslagsensoren en display

Een hartslagindicatie kan heel waardevol zijn als je doelgerichter zou willen gaan trainen. En ook hier is aandacht aan besteed bij de Senz Sports S5000. Er zijn namelijk hartslagsensoren op het racestuur bevestigd. Hierdoor kun je eenvoudig je hartslag af gaan lezen via de display!

Houd er wel rekening mee dat de hartslagsensoren niet precies je hartslag kunnen bepalen maar wel een uitstekende indicatie kunnen geven. Je zou er ook eventueel voor kunnen kiezen om een borstband te gaan gebruiken, deze hartslagmeting is iets nauwkeuriger.

Buitenom dat je je hartslag kunt aflezen van de display, kun je ook eenvoudig andere trainingsgegevens aflezen, zoals: Je wattage, hartslag, afstand, snelheid, tijd, RPM en je calorieënverbruik.

Mijn ervaring met de Senz Sports S5000!

Nu dat je alle belangrijke eigenschappen hebt kunnen lezen. Kan het ook interessant voor jou zijn om mijn persoonlijke ervaring te gaan lezen. Ik zal eerst beginnen met de ontvangst van de Senz Sports S5000. Dit ging vrij snel zoals netjes van te voren aangeven. Hierna volgde natuurlijk de montage, dit is een puntje wat niet voor iedereen even fijn is maar wat immers toch gedaan zal moeten worden.

Ook bij het monteren was ik vrij verbaast dat dit zo gedaan was. Je bent namelijk alleen maar verantwoordelijk voor de eindmontage. Ook is de handleiding duidelijk beschreven. Een voordeel is dat de Senz Sports S5000 een nederlandse spinningbike betreft en alles duidelijk staat aangeven.

Eenmaal in elkaar kan ik zeggen dat intensieve trainingen uitstekend mogelijk zijn! Het enigste kleine nadeel is, is dat er geen tablethouder op te vinden is. En dat er geen SPD pedalen op zitten. Dit zijn pedalen waar je je voet in kunt vastklikken, persoonlijk was het niet storend voor mij.

Verder ben ik tot nu toe enorm tevreden en kan ik deze spinningbike zeker aanraden voor wie thuis lekker intensief en regelmatig wilt gaan sporten met een stabiele spinningfiets!

Wat zijn de ervaringen van gebruikers?

Nu dat je mijn ervaring hebt kunnen lezen. Is het ook altijd raadzaam om te gaan lezen wat andere gebruikerservaringen zijn. Op het moment van het schrijven van deze review waren er nog niet heel veel reviews te lezen. Dit doordat deze spinningbike vrij recent op de markt is verschenen. Maar uit enkele reviews werd al snel duidelijk dat de gebruikers van de Senz Sports S5000 zeer tevreden zijn!

Wat naar voren kwam was dat de kwaliteit uitstekend is. Maar ook over het vrijloopsysteem was er een zeer positieve reactie te lezen. Ook kwam naar voren dat de spinningbike gemakkelijk verstelbaar is en dat die ook daadwerkelijk geheel geruisloos was! Kortom, er waren alleen maar positieve reacties te lezen. Ben je ook benieuwd naar de ervaringen? Lees dan hier alle klantenbeoordelingen>>

Een spinningbike voor thuisgebruik?

Of de Senz Sports S5000 geschikt is voor thuisgebruik? JAZEKER! Deze spinningbike is namelijk speciaal ontwikkelt voor thuisgebruik! Zo kun je er gemakkelijk met meerdere personen thuis gebruik van maken.

Om het sportcomfort thuis te verbeteren is hier ook rekening mee gehouden dat het geheel geruisloos is. Maar ook dat je de spinningfiets gemakkelijk kunt verplaatsen doormiddel van de bevestigde transportwieltjes.

Zo kun je ook zonder al te veel moeite de spinningfiets gaan verplaatsen naar jou gewenste plek. Zoals voor de tv of voor het raam, zodat je tijdens het sporten door je raam naar buiten kunt gaan kijken. Een ideale toevoeging als je het mij vraagt!

De voor en nadelen op een rij!

Nu zal je de belangrijkste voordelen in een handig rijtje gaan lezen. Daarna volgen de mogelijke nadelen!

Voordelen:

 • Zeer stabiel
 • Zwift koppeling mogelijk
 • Vrijloopsysteem
 • Unieke prijs/kwaliteitverhouding
 • 18 kg vliegwiel
 • Magnetisch weerstandsysteem
 • V-Belt aandrijving
 • Ergonomische houding
 • Hartslagsensoren

Mogelijke nadelen:

 • Vaak uitverkocht
 • Geen tablethouder
 • Geen SPD pedalen

Conclusie: Is dit de ideale spinningbike?

Nu dat we aan het einde zijn gekomen van deze uitgebreide review over de Senz Sports S5000 en je alle eigenschappen hebt kunnen lezen. Is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen, is dit de juiste spinningbike voor mij?

Dit kan ik overigens niet voor jou bepalen. Maar door de eigenschappen uit te gaan vergroten en mijn eigen ervaring met je te delen, hoop ik dat ik je de handvaten heb kunnen geven om voor jezelf te kunnen beslissen of dit de spinningbike is die bij jou wensen en doelen past!

Als je opzoek ben naar een spinningfiets die ideaal is voor thuisgebruik. En waar je intensief en veel gebruik van kunt maken met unieke functies, zoals een Zwift koppeling. Dan is de Senz Sports S5000 een van de beste spinningfietsen die ik zeker kan aanbevelen!

PS: Is die de ideale spinningbike voor jou? Dan is het mogelijk om via de link hieronder de Senz Sports S5000 aan te schaffen voor de beste prijs van dit moment!

Zijn er nog eventuele alternatieven?

Nu kan het ook natuurlijk voorkomen dat je naar een goed alternatief zoekt. Dit kan doordat dit gewoon niet de spinningfiets is waar naar je opzoek bent. Of dat ie gewoon simpelweg tijdelijk uitverkocht is, wat nog wel eens voorkomt.

Dan is het wel handig dat je naar een alternatief kunt zoeken. Om je daar bij te helpen zal ik nu enkele spinningbikes voorstellen die wellicht ook in jou straatje passen.

Meer relevante blog artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.