Senz Sports S2000 Review!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Senz Sports S2000 Review

Als je op het punt staat om een spinningfiets aan te schaffen dan zal je ongetwijfeld de Senz Sports S2000 zijn tegen gekomen. Dit is namelijk een indoor spinningbike voor thuisgebruik die in het lagere prijssegment van de spinningfietsen valt! Misschien twijfel je nog door de lagere prijs of dat de kwaliteit wel in orde is. Of wil je gewoon meer weten wat deze spinningfiets jou te bieden heeft. Op een miskoop staat immers niemand te wachten. Dit wil je zo goed als mogelijk minimaliseren, volkomen logisch natuurlijk!

Dan heb ik goed nieuws voor je, want in dit artikel zal je een uitgebreide review lezen over de Senz Sports S2000. Er wordt kritisch naar alle onderdelen gekeken waar de Senz Sport S2000 over beschikt. Met jaren lange ervaring met tal van verschillende cardioapparaten zoals spinningfietsen, zal ik nu ook weer alle informatie uitgebreid toelichten. Zodat je alle juiste handvaten zult hebben om zo tot een juiste beslissing te kunnen komen!

En ik kan je al verklappen, er zijn vrij veel voordelen. Maar ook zeker enkele nadelen die ook belangrijk zijn om erbij te vermelden. Ik zou zeggen laten we meteen beginnen!

Inhoudsopgave

Wat kun je verwachten van de Senz Sports S2000?

De Senz Sports S2000 is een spinningfiets dat een stijlvolle en strakke uitstraling heeft. Het is een populaire spinningfiets die minder prijzig is dan de meeste spinningbikes. Ondanks dat deze in het lagere prijssegment valt, kun je wel een tal van unieke/handige eigenschappen verwachten. Wat je vaak bij deze prijsklasse niet snel terug zult vinden! Vandaar ook de populariteit van de Senz Sport S2000. De belangrijke punten die je kunt verwachten in de Senz Sports S2000 review zijn:

 • De eigenschappen
 • Klantenbeoordelingen
 • Voor en nadelen
 • Eigen mening
 • Eindoordeel

De eigenschappen van de Senz Sport S2000!

spinningbike Senz Sports S2000

Bluetooth koppeling

De Senz Sport S2000 beschikt over een bluetooth koppeling. Zo is het mogelijk om je tablet of smartphone te gaan koppelen. En kun je gebruik maken van de Zwift. Dit is een software om al je trainingsgegevens terug te zien op je smartphone of tablet. Je kunt het ook handig terug zien in bijvoorbeeld een virtueel landschap.

Via je eigen smart device bestaat de mogelijkheid om van verschillende sportapps gebruik te kunnen maken! Ook beschikt de Senz Sport S2000 over handige sensoren in het weerstandsysteem die eenvoudig de wattage door zullen geven aan de Zwift, voor een nauwkeurige training! Dit is overigens wat ik heel uniek vind van een spinningfiets van deze prijsklasse. Dit zie je namelijk vaak alleen bij de duurdere varianten terug!

Trainingscomputer

De trainingscomputer, oftewel de display is een belangrijk onderdeel. Ik raad altijd aan om voor een display te gaan waar je verschillende trainingsgegevens af kunt lezen, zo kun je doelgerichter gaan trainen. En als we kijken bij de Senz Sports S2000 is dat ook het geval. Je kunt namelijk gegevens bijhouden van je snelheid, afstand, calorieënverbruik, tijd, RPM en je hartslag.

Trainingscomputer van de Senz Sports S2000

Ook is het mogelijk op via hartslagsensoren die op het stuur zijn bevestigd een indicatie te krijgen van je hartslag. Dit kan kan een handige toevoeging zijn als je meer op je hartslag wilt gaan trainen. Houd er overigens wel rekening mee dat trainen op hartslagsensoren nooit exact je hartslag zal bepalen. Het is een indicatie. Vaak wordt er dan gekozen voor een hartslagband, hiermee kun je nauwkeuriger je hartslag meten.

Magnetisch weerstandsysteem

Een magnetisch weerstandsysteem, daar ben ik persoonlijk een enorme fan van. En hiervan maakt de Senz Sports S2000 ook gebruik van, wat je vaak niet terug ziet bij de lagere prijsklasse. Dan zie je de welbekende viltblokjes. Dit heeft als nadeel dat het minder nauwkeurig is en veel meer geluid produceert.

Wat enorm storend kan zijn als je bijvoorbeeld met meerdere personen onder 1 dak woont! Het voordeel van een magnetisch weerstandsysteem is dat je veel nauwkeuriger de weerstand kunt bepalen en dat er geen onderhoud aan te pas komt. En misschien wel het fijnste, dat het geheel geruisloos is!

Geruisloos

Zoals je al eerder kon lezen zorgt een magnetisch weerstandsysteem ervoor dat de spinningfiets geruisloos is. En daar is nog meer aandacht aan besteed. Namelijk dat de Senz Sports S2000 gebruik maakt van een V-Belt inplaats van een kettingaandrijving! Dit heeft als voordeel dat het geheel geruisloos is, wat met een kettingaandrijving niet het geval is!

Verstelbaar zadel en stuur

Waar ik ook altijd naar kijk is of het stuur en/of het zadel wel te verstellen zijn. Dit draagt bij aan het sportcomfort. Doordat de spinningfiets niet goed kan worden afgesteld kun je last krijgen van blessures. Door de juiste houding aan te nemen voorkom je juist blessures. Bij de Senz Sports S2000 heb je de mogelijkheid om het stuur horizontaal te verstellen en het zadel in horizontaal en verticaal. Zo kun je optimaal in jou gewenste positie verstellen.

Verstelbare zadel van spinningfiets

Wat wel jammer is, is dat het niet heel hoog te verstellen is. De maximale lengte is namelijk 185 cm. Wat al aangeeft dat het niet aan te passen is naar een lichaamslengte van boven de 185 cm. Als dit voor jou een probleem word maak je dan niet meteen druk. Want dan is er nog een mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van een ander goed alternatief dat meer lichaamslengte aankan. Dit zal ik later in het artikel nog gaan bespreken!

Juiste prijs/kwaliteitverhouding

Over de juiste prijs en kwaliteitverhouding kan ik vrij kort zijn. Dit is gewoon in mijn ogen een uitstekende verhouding! De Senz Sports S2000 is met vrij stevige materialen ontwikkeld en heeft een totaalgewicht van 28 kilo. Wat het mogelijk maakt om intensieve trainingen op te gaan uitvoeren.

Ook kun je vaak terugzien aan de garanties die er geven worden of het van goede kwaliteit is. En de garanties zijn zeker niet verkeert. Je krijgt namelijk 2 jaar garantie op de onderdelen en op frame & laswerk een levenslange garantie. Dit geeft wel een goede indicatie dat het om een goede spinningfiets gaat!

Nu vraag je je natuurlijk af wat het prijskaartje is? De prijs bedraagt €399 wat in de lagere prijsklasse valt voor een spinningfiets! En dan beschikt de Senz Sports S2000 ook nog eens over tal van handige eigenschappen. Vandaar ook dat de prijs/kwaliteitverhouding gewoon uitstekend is!

Wat zijn de klantenbeoordelingen?

Wat in een goede review niet mag onderbreken als je mij vraagt is, wat zijn de klantenbeoordelingen? Hieruit kun je namelijk enorm veel nuttige informatie halen over het product. En dat heb ik uiteraard nu ook gedaan. Wat mij meteen opviel was dat ik niks negatiefs terug kon lezen. De reacties waren allemaal enorm positief!

En dat is ook terug te zien in de beoordelingen. De Senz Sports S2000 heeft namelijk een score van maar liefst 5 van de 5 sterren! Wat toch een sterke indruk geeft dat het een spinningfiets is die goed in de smaak valt van de gebruikers! Benieuwd naar alle ervaringen? Lees hier alle klantenbeoordelingen

De voor en nadelen op een rij!

Ik zal eerst de voordelen gaan benoemen en daarna volgen de mogelijke nadelen.

Voordelen:

 • Unieke prijs/kwaliteitverhouding
 • Bluetooth koppeling mogelijk
 • Koppeling met Zwift
 • Ingebouwde hartslagsensoren
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • Geheel geruisloos
 • Magnetisch weerstandsysteem

Mogelijke nadelen:

 • Maximale lichaamslengte tot 185 cm
 • Maximaal belastbaar tot 100 kg
 • Vrij lichte vliegwiel

Mijn kijk op de Senz sport S2000

Maar wat is nu mijn persoonlijke mening over de Senz Sports S2000? Ik ben zelf enorm de spreken over de prijs/kwaliteitverhouding. Wat ik zeker een pluspunt vind is dat het mogelijk is om je smartphone of tablet te koppelen! En zo kun je gaan trainen met onder andere de sportapp Zwift. Deze mogelijkheid zie je namelijk vrij weinig terug bij deze soort spinningfietsen van deze prijsklasse.

Wat ik wel jammer vind is dat de belastbaarheid maar tot 100 kg is en de maximale lichaamslengte tot 185 cm gaat. Dit zorgt ervoor dat het voor een minder groot publiek toegankelijk is. Persoonlijk ervaar ik niet de nadelen ervan omdat ik niet groter ben dan 185 cm en mijn lichaamsgewicht 80 kg is. Dat neemt niet weg dat het voor andere wel een nadeel kan zijn en ervoor zorgt dat de Senz Sports S2000 niet voor hen geschikt is.

Als je tegen deze 2 nadelen aanloopt dan raad ik aan om een ander alternatief te bekijken, namelijk de Senz Sports S5000. Deze spinningfiets kan meer lichaamsgewicht aan en is geschikt voor langere personen en heeft nog enkele voordelen. Verder als ik alle voordelen en nadelen tegen elkaar opweeg, is het voor mij een uitstekende spinningfiets. Je zult hier langere tijd veel sportplezier van gaan ervaren!

Eindoordeel!

Het eindoordeel zal al door mijn mening die je net eerder gelezen hebt al vrij duidelijk zijn! Namelijk dat ik het een uitstekende spinningfiets vind voor als je minder wilt/kunt besteden maar toch naar een goede spinningfiets op zoek bent.

Het is nu aan jou om te overwegen of het ook voor jou de juiste spinningfiets is. Dit kun je het beste doen door zorgvuldig alle onderdelen in deze review door te lezen. En dan de voordelen en nadelen tegen elkaar op te gaan wegen, zodat je een beter beeld krijgt of deze spinningfiets ook voor jou geschikt is! Ik hoop dat ik je met deze uitgebreide review een handje heb kunnen helpen! Ben je ook geïnteresseerd in de Senz Sports S2000? Dan kun je via de knop hieronder naar de beste prijs gaan die er op dit moment in omloop is!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.