Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn als het ware knopen in je spieren en voelen aan als verhardingen. Triggerpoints geven behoorlijk vervelende pijnklachten. Vaak is de oorzaak hiervan acute of langdurige overbelasting. Vaak ontstaan triggerpoints door bijvoorbeeld een verkeerde houding, plots een verkeerde beweging maken, veel dezelfde beweging maken of heel fanatiek sporten.

Wat kun je doen aan triggerpoints?

Triggerpoints zijn dus erg vervelend, maar gelukkig kun je er zelf ook gemakkelijk iets aan doen! Het is belangrijk om te blijven bewegen, anders bestaat de kans dat je spier stijf word en dat kun je er echt niet bij gebruiken. Je kunt ook oefeningen doen door bijvoorbeeld de spieren te rekken waar je pijn hebt.

Maar je kunt ook gebruik maken van een foam roller, die meteen meer voordelen met zich mee brengt. Met een foam roller kun je goede foam roller oefeningen doen om zelf de knopen uit je spieren te masseren. Je spier wordt hier ook weer een stuk soepeler van en het helpt spierpijn te verminderen. Je hebt foam rollers in verschillende soorten en maten, zodat er altijd wel 1 is die bij jou past.

Triggerpoints voorkomen of verminderen? Lees dan ook het artikel: De beste foam roller!