Wat is een full body training?

Een full body training is een trainingsmethode waarbij je je gehele lichaam traint. Dit doe je in één trainingssessie wat overigens heel intensief kan zijn. Je traint met name je borst, armen, schouders, benen, buik en rug. Dit wordt ook wel de big 6 genoemd. Het advies is om een full body training 2 tot 3 in de week te doen. Je lichaam heeft genoeg rust nodig om te kunnen herstellen, gemiddeld 48-72 uur.

Bij deze manier van trainen maak je gebruik van compound oefeningen. De kans op supercompensatie is dan ook groter omdat je elke spiergroep met regelmaat aanspreekt. Je zal hierdoor sneller vooruitgang boeken en je spieren zullen gaan groeien. Wat ook een fijn voordeel van deze manier van trainen is, is dat je meer calorieën verbrand doordat de intensiteit hoger ligt!

Deze manier van trainen is dus ideaal als je weinig tijd hebt om te sporten en toch een gezond & getraind lichaam wilt. Het bespaart tijd doordat je alles in één trainingssessie traint. Een full body training kun je tevens ook makkelijk uitvoeren met een krachtstation voor thuis!