Een hometrainer online bestellen: waar let je op?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
mm
Hometrainer online bestellen

Wil je een hometrainer online bestellen in plaats van in een sportwinkel waar je de hometrainer eerst kunt testen? Dan is het natuurlijk belangrijk om goed te weten waar je op moet letten.

Een hometrainer online kopen doe je in de meeste gevallen vooral op basis van design en eerste indruk, maar dat hoeft niet te betekenen dat het ook de beste keuze voor jou is.

Krachttraininginfo.nl biedt onder meer veel hometrainer reviews die je verder kunnen helpen. Daarnaast wil ik je graag een aantal belangrijke tips meegeven voor als jij jouw nieuwe hometrainer online wilt bestellen. In dit artikel geef ik je meer informatie én 10 slimme tips!

Inhoudsopgave

Waarom een hometrainer online bestellen?

Als je een hometrainer wilt kopen, dan heb je natuurlijk meerdere mogelijkheden. Je kunt naar een sportzaak om er persoonlijk eentje uit te zoeken, maar je kunt ook een hometrainer online bestellen in een webwinkel of zelfs via social media.

Waarom zou je nu jouw nieuwe hometrainer online kopen? Hier zitten meerdere voordelen aan. Online zijn hometrainers vaak wat goedkoper dan in de fysieke winkel. Daarnaast krijg je jouw nieuwe hometrainer thuis bezorgd, of op elk ander gewenst adres, waardoor je zelf geen groot en zwaar pakket hoeft te vervoeren.

Een ander belangrijk voordeel is natuurlijk wel dat je online een veel grotere keuze hebt dan in de gemiddelde winkel. Anderzijds betekent dit ook dat het juist lastiger kan maken om te bepalen welke hometrainer het best is voor jou.

Verschillende soorten hometrainers op de markt

Er zijn veel verschillende soorten hometrainers op de markt. Welke hometrainer is het best voor jou? Dat is lastig te bepalen! Wat alle soorten hometrainers gemeen hebben: ze zijn goed voor lichaam en geest.

Met fietsen verminder je stress en kun je de overtollige energie van de dag kwijt. Verder helpt een stevige training hart- en vaatziekten voorkomen, helpt het de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, verlaagt het cholesterol en vergroot het je longcapaciteit.

De aankoop van een hometrainer is in de basis dus altijd een goed idee, zeker voor je gezondheid. Welke hometrainer is het best voor jou? Dat begint bij het maken van een keuze uit drie belangrijke hoofdsoorten. Natuurlijk stel ik deze kort aan je voor.

Een reguliere hometrainer online bestellen

Op de eerste plaats kun je natuurlijk de reguliere hometrainer online bestellen. Deze wordt ook wel de klassieke indoorfiets, fitnessfiets of stationary bike genoemd. Je zit rechtop, in tegenstelling tot een sprinterfiets en een ligfiets.

Het is de juiste keuze als je ‘casual’ wilt trainen. Je kunt de hometrainer gebruiken om je uithoudingsvermogen op peil te houden of te verbeteren, om een paar kilo’s kwijt te raken of om je spieren te versterken.

Met een hometrainer werk je aan je rug- en beenspieren, kuiten, bilspieren, biceps, triceps en quadriceps. Het model is prima voor cardiotraining op de hometrainer.

Wil je een reguliere hometrainer online bestellen, dan ben je vaak financieel voordeliger uit dan bij de andere twee varianten. Echter, dit is mede afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

De sprinterfiets online kopen

Spinningfiets

De sprinterfiets wordt ook wel de spinner of een spinning bike/fiets genoemd. Je positioneren op een sprinterfiets is vergelijkbaar met de positionering op een racefiets: voorovergebogen. Hierdoor maak je meer snelheid tijdens het fietsen.

Met een sprinterfiets train je het hele lichaam, maar met de nadruk op het onderlichaam. Je traint je buikspieren, je biceps en triceps en je versterkt ook je ruggengraat door de voorovergebogen houding.

Met een sprinterfiets verbrand je veel calorieën tijdens een stevige training. Het is dus een goed idee om een sprinterfiets online te kopen als jij wilt afvallen met trainen thuis.

Bekijk hier de top 5 beste spinningfietsen>>

Een ligfiets voor thuis online bestellen

Een ligfiets

Je kunt een ligfiets voor thuis bestellen als het voor jou belangrijk is om het bovenlichaam te ontlasten. Mensen die gemakkelijk klachten ontwikkelen in het bovenlichaam, of die een aandoening hebben waarbij het bovenlichaam gewoon minder sterk belast kan worden, doen er goed aan om een ligfiets voor thuis te bestellen.

Met een ligfiets voer je de training in zittend, achterover leunende houding uit. Liggend betekent achteroverleunen: je ontlast het bovenlichaam en concentreert je op het onderlichaam. Deze specifieke hometrainer heeft – net als alle soorten indoor cycling – een positieve invloed op het hele lichaam. De ligfiets is ook uitstekend geschikt als je moet revalideren of rug- of knieklachten hebt.

Bekijk hier het ruime aanbod ligfietsen>>

Top 10 tips bij een hometrainer online bestellen

Heb je eenmaal besloten welke hometrainer het best is voor jou? Dan kun je natuurlijk de volgende stap gaan zetten, namelijk het kiezen van het juiste model. Van alle soorten hometrainers zijn er veel verschillende soorten, merken en modellen.

Daarnaast zijn ze uiteraard ook beschikbaar in diverse prijsklasse en het is fijn als je een hometrainer online kunt bestellen die binnen je budget past. Maar waar let je nu nog meer op? Ik geef je graag 10 handige tips om je te helpen bepalen welke hometrainer de beste keuze is voor jou.

1. De trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus

Het is goed om te kijken naar hoeveel trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus een hometrainer heeft. Hoe meer weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s deze heeft, hoe uitdagender en verschillend de oefeningen zijn.

Begin je net met trainen? Dan kun je je trainingsintensiteit opbouwen. Zeker voor cardiotraining is het goed om voldoende af te kunnen wisselen. Hiervoor heb je een mooie selectie trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus nodig.

2. Het specifieke design van de hometrainer

Het specifieke design van een hometrainer is belangrijk. Kijk hierbij niet alleen naar hoe sportief en mooi een hometrainer eruit ziet, maar vooral ook naar de houding die je erop aanneemt. Voor een comfortabele zithouding is het belangrijk dat je het zadel en het stuur goed kunt afstellen.

Zorg er dus voor dat je genoeg opties hebt om de fiets juist in te kunnen stellen voor jouw lichaam. Heb je moeite om op de fiets te stappen? Er zijn ook indoorfietsen met een langere en lagere instap, waarbij je niet over de pedalen hoeft te stappen.

3. Het gewicht en formaat van de hometrainer

Let ook zeker goed op de intensiteit waarmee je de hometrainer wilt gebruiken. Voor ‘mager’ gebruik, dus af en toe en slechts lichte oefeningen, kun je prima een hometrainer online bestellen van een wat lagere kwaliteit.

Als de basiskwaliteit goed is, dan is dat meestal meer dan voldoende. Zo zijn er bijvoorbeeld lichtgewicht modellen die je makkelijk kunt opvouwen om in de kast op te bergen.

Wil je intensief gebruik maken van de indoorfiets? Een stevige hometrainer is hier vaak beter geschikt voor. Meestal hebben deze zwaardere fietsen transportwielen, zodat je de hometrainer gemakkelijk kunt verplaatsen.

4. Gewicht van het vliegwiel

Wil je intensief trainen met veel weerstandsniveaus? Dan is het altijd het best om een hometrainer online te bestellen die voorzien is van een zwaarder vliegwiel. Een zwaarder vliegwiel biedt meer mogelijkheden.

Vliegwiel van een hometrainer

De FitBike Ride 5 iPlus is dan bijvoorbeeld een goede optie. Deze is voorzien van een vliegwiel van 10 kilo. Train je voornamelijk met slechts een paar verschillende niveaus? Dan is een lichter vliegwiel ook perfect geschikt.

5. Het remsysteem

Het is goed om te letten op het specifieke remsysteem waar een hometrainer gebruik van maakt. De meeste hometrainers hebben een elektromagnetisch remsysteem (EMS) of handmatige permanente magneet (PMS).

Bij EMS wordt de weerstand bepaald door inductie. Op het display kies je de weerstand, waarna de magneten via inductie in de juiste positie komen. EMS maakt geen gebruik van een motor of bewegende/mechanische onderdelen. Bij handmatige PMS beweegt de magneet direct mee met de draaiknop waarmee je handmatig de weerstand kiest.

Bij een PMS servomotor kies je de weerstand op het display, waarna de servomotor de magneten in beweging zet. Dit zorgt voor meer comfort en gemak, maar is in de meeste gevallen uiteraard ook wat duurder in aanschaf.

6. De aanwezigheid van een ergometer

Wil je een hometrainer online kopen om thuis te werken aan het bereiken van je doelen? Dan kan het handig zijn om hier rekening mee te houden bij het maken van een keuze. Zo kan het verstandig zijn om een hometrainer online te bestellen die voorzien is van een ergometer.

Een ergometer helpt je het doel van je training te bereiken. Door je gegevens, zoals lengte en gewicht in te voeren, kun je heel nauwkeurig trainen op wattage en zien wat je calorieverbruik is.

7. De aanwezigheid van bluetooth

Als je optimaal inzicht wilt hebben in je trainingen, dan is het in de meeste gevallen verstandig om een hometrainer te kopen die voorzien is van bluetooth. De FitBike Ride 6 iPlus kan bijvoorbeeld makkelijk door middel van bluetooth worden gekoppeld.

Hierdoor kun je al je trainingen nauwkeurig volgen en heb je de mogelijkheid om te trainen met bijvoorbeeld diverse hartslag gestuurde programma’s. Daarnaast worden koppelingen met diverse apps mogelijk, waardoor je trainingen interessanter en leuker worden.

8. Het maximaal belastbare gewicht

In bepaalde gevallen is het belangrijk dat het maximaal belastbare gewicht geschikt is voor jou. Overigens heeft dit zeker niet altijd te maken met het feit dat je zwaarder van lichaamsbouw bent.

Ook lange mensen, die slank zijn, kunnen een te hoog gewicht hebben voor bepaalde hometrainers. Zo zijn er bijvoorbeeld hometrainers met een maximaal belastbaar gewicht van 80 kilo, wat relatief weinig is voor de gemiddeld vrij lange Nederlander.

Wil je een hometrainer online bestellen en heb je een gewicht hoger dan 80 kilo? Let dan altijd op het maximaal belastbare gewicht van het model.

9. Kwaliteiten en kenmerken van het merk

Je hoeft zeker geen duur merk te kopen om zeker te zijn van een goede kwaliteit. Er zijn zeker ook zogenaamde B-merken, die lagere prijzen hanteren en nog altijd een prima kwaliteit garanderen.

De frame van een hometrainer

Wel is het belangrijk om goed te kijken naar het merk en de kenmerken en garanties die bij dit merk horen. Lees bijvoorbeeld eens een aantal van mijn reviews om nader kennis te maken met verschillende hometrainers. Dit helpt je om een goed beeld te vormen van de kwaliteit die je mag verwachten.

10. Ervaringen van anderen met de hometrainer

Heb je eenmaal een keuze gemaakt en weet je welke hometrainer je online wilt bestellen? Dan is er nog een laatste stap. Check altijd even via Google de beoordelingen van anderen. Mensen die de hometrainer eerder hebben gekocht geven je een eerlijk beeld van de hometrainer en kunnen je van nuttige extra informatie voorzien die je nergens anders vindt.

Ervaringen van anderen die je via Google vindt zijn altijd betrouwbaarder dan ervaringen van anderen die je vindt op de websites van verkopende partijen. Laat je niet misleiden!

Laat je zeker adviseren door hometrainer reviews

Er zijn online heel veel hometrainer reviews te vinden. Ik noemde het net al even. Een deel van deze reviews vind je op de websites van verkopende partijen. Bedenk je altijd dat er een mogelijkheid bestaat dat de verkoper deze reviews zelf geschreven heeft, waardoor ze niet volledig betrouwbaar zijn.

Kijk altijd naar hometrainer reviews via Google of op onafhankelijke websites, zoals op Krachttraininginfo.nl. Dat zijn de hometrainer reviews die jou helpen om uiteindelijk daadwerkelijk de beste keuze te maken.

Mijn hometrainer reviews: de beste opties op de markt

Krachttraininginfo.nl is jouw online kennisbron voor de meest uiteenlopende sportinformatie en -adviezen. Wil jij een hometrainer online bestellen en zeker zijn dat je de juiste keuze maakt?

Lees dan vooral mijn reviews om nader kennis te maken met de beste opties op de markt. Welke hometrainer het best is voor jou, dat bepaal je natuurlijk uiteindelijk altijd zelf. Heel veel succes en vooral ook veel plezier met je nieuwe hometrainer!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *