Focus Fitness Unit 6 Review!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Focus Fitness Unit 6 review

In deze Focus Fitness Unit 6 review zal alles aan bod komen zodat je weet wat je kunt verwachten bij een eventuele aanschaf. Het wordt immers steeds populairder om een home gym in je eigen vertrouwde omgeving te hebben. Het brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt namelijk een fit en sterk lichaam opbouwen in je eigen huis zonder dat je naar de sportschool hoeft, ideaal toch?

Tegenwoordig is er enorm veel keuze. Hierdoor word het je niet gemakkelijker gemaakt, ik weet er namelijk alles van. Vandaar dat ik deze uitgebreide review schrijf over de Focus Fitness Unit 6. Dit om het voor jou een stuk makkelijker en overzichtelijker te maken.

Je kunt namelijk alle handige informatie verwachten. En vergeet ook niet misschien wel het belangrijkste, mijn eigen ervaring over de Focus Fitness Unit 6. Aangezien jou interesse in deze unieke home gym ligt, raad ik aan om zorgvuldig de informatie door te lezen. Zodat je over genoeg informatie beschikt om dan de juiste keuze te kunnen maken!

Over de Focus Fitness Unit 6

De Focus Fitness Unit 6 is een multifunctioneel krachtstation waar je je gehele lichaam op kunt trainen. Je kunt wel zeggen het beste krachtstation voor thuis dat op dit moment in omloop is! Er zijn ook meerdere varianten op de markt gebracht, de Focus Fitness Unit 2 en de Focus Fitness Unit 4. Het grote verschil is dat de unit 6 over meer trainingsmogelijkheden beschikt. Het is namelijk mogelijk om meer dan 60 oefeningen uit te gaan voeren! Wat ideaal is om je gehele lichaam thuis te trainen!

Van de 60 oefeningen zal ik er een paar benoemen die je zou kunnen uitvoeren:

 • Abdominal Crunch
 • Leg Extension
 • Leg Curl
 • Chest Press
 • Shoulder Press
 • Upright Row
 • Triceps Push Down
 • Lat Pulley
 • Flys
 • Side Raises (seated)
 • Biceps Curl

Belangrijke eigenschappen Focus Fitness Unit 6!

Zoals je al eerder kon lezen zijn er enorm veel oefeningen mogelijk. Maar er zijn natuurlijk nog meer belangrijke eigenschappen die bepalend zijn voor een goed krachtstation. En dat zal ik nu bespreken en toelichten, zodat je een beter beeld krijgt van wat je precies kunt verwachten van de Focus Fitness Unit 6. Ik zou zeggen, laten we snel beginnen!

De trainingsunits

De trainingsunits zijn een heel belangrijk onderdeel om te kunnen bepalen of er veel trainingsmogelijkheden mogelijk zijn! En juist dit is een eigenschap waarmee de Focus Fitness Unit 6 uitblinkt! De unit 6 heeft maar liefst 7 verschillende units, hierdoor zijn 60 verschillende oefeningen gemakkelijk mogelijk. De trainingsunits zijn: Chest Press Unit, Butterfly Unit, Leg Unit, Boven Pulley, Onder Pulley, Curl Bench en de Pulley Station Unit!

Het Pulley Station

De Focus Fitness Unit 6 maakt gebruik van een Pulley Station, wat de andere varianten niet hebben! En juist door een Pulley Station zijn er heel veel oefeningen mogelijk. Ook is het in 16 verschillende hoogtes te verstellen, zodat je genoeg kunt variëren. Dit was ook één van de belangrijkste redenen dat ik persoonlijk ook heb gekozen voor de Focus Fitness Unit 6!

Het Pulley station van de Focus Fitness Unit 6

Een ander enorm voordeel is dat het werkt op een katrollensysteem. Dat houd in dat het via kabels werkt en zo het gewicht verplaatst. Door dit systeem toe te passen is het mogelijk om veel zwaarder te kunnen trainen! De Focus Fitness Unit 6 heeft gewichtsblokken van 70 kg. Maar door het katrollensysteem voelt het 2x zo zwaar aan. Het voelt dan aan tot maximaal 140 kilo, waardoor je vrij zwaar kunt gaan trainen.

Inbegrepen accessoires

Bij aanschaf van de Focus Fitness Unit 6 kun je 5 verschillende bijgeleverde accessoires verwachten. Zodat je eigenlijk meteen kunt starten met je trainingen. Vaak zie je terug bij krachtstations dat er nog enkele accessoires bij gekocht moeten worden, wat nu dus niet het geval is! De bijgeleverde accessoires zijn: Pull Down bar, Triceps Biceps, Row Bar, Enkel Strap, 2 Single Grips.

De stabiliteit/sportcomfort

Het sportcomfort Focus Fitness Unit 6

De stabiliteit vond ik ook zeer goed. De unit 6 heeft een gewicht van 136 kg en is van stevig materiaal gemaakt, waardoor die stevig op zijn plek blijft staan. Ook over het sportcomfort ben ik enorm te spreken. Je ziet vaak dat de bekleding op verschillende hoeken stuk gaan of sneller slijten. Maar dat was bij de Focus Fitness Unit 6 niet het geval. Ook is het mogelijk om verschillende onderdelen te verstellen, waardoor het goed op je lichaam aansluit en het ten goede komt van het sportcomfort!

De ervaringen met de Focus Fitness Unit 6?

Nu dat je de beste eigenschappen van de Focus Fitness Unit 6 weet is het ook altijd enorm belangrijk om te kijken wat de reviews zijn van de klanten die dit product al hebben aangeschaft. Daar zal je immers enorm veel handige informatie uit kunnen halen. Dat is een van de eerste punten die ik zelf ook meeneem. Eerst lezen wat de ervaringen van andere zijn met het product.

En dat heb ik nu ook gedaan en ik kon verder niks negatiefs vinden. Wat wel vaak terug kwam was dat de kwaliteit en de service uitstekend is. De score van de klantenbeoordelingen zijn ook heel hoog namelijk 5 sterren van de 5 . Wat dus uitstekende beoordelingen zijn! Wil jezelf alle beoordelingen lezen?

Mijn ervaring met de Focus Fitness Unit 6

Maar wat is mijn ervaring met de Focus Fitness Unit 6? Daar zal je waarschijnlijk ook benieuwd naar zijn en dat zal ik nu uitgebreid gaan omschrijven. Laten we beginnen waarom ik voor de Focus Fitness Unit 6 heb gekozen. Ik was namelijk opzoek naar een krachtstation waarmee ik een complete home gym zou hebben en waar genoeg oefeningen op mogelijk zijn. Doordat ik niet heel veel budget te besteden had, maar toch een kwalitatief goede home gym wou kwam ik na wat speurwerk terecht bij de Focus Fitness Unit 6.

Montage krachtstation Focus Fitness Unit 6
Het eindresultaat van de Focus Fitness Unit 6

Ik heb het krachtstation nu al een geruime tijd in bezit en ik sluit me ook zeker aan bij de positieve feedback van de andere reviews. Het is een home gym waar ik enorm veel progressie mee heb geboekt. Het is zeer stabiel en van kwalitatief goed materiaal. Wat ik een enorm pluspunt vind is dat het een Pulley Station heeft. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om heel veel variërende oefeningen uit te gaan voeren. Een echte hoogwaardige toevoeging, wat overigens bij de Focus Fitness Unit 2 en 4 niet het geval is.

De montage ging me ook goed af. Ik vind het zelf een vrij duidelijke omschrijving. Ik heb de montage overigens wel met 2 personen gedaan, dat is een echte aanrader als het mogelijk is. Wat me overigens wel opviel was dat de gewichten niet uit te breiden zijn, maar dat is voor mij persoonlijk geen probleem. Het voelt namelijk aan tot 140 kg. Waar ik voorlopig meer dan genoeg aan heb. Kortom ben ik zeer te spreken over de Focus Fitness Unit 6!

Wat zijn de voor en nadelen?

De Focus Fitness Unit 6 heeft enorm veel voordelen. Maar toch zijn er ook enkele nadelen die ik ook graag wil bespreken. Laten we eerst met de nadelen gaan beginnen en daarna volgen de voordelen op een overzichtelijke rij!

De nadelen

 • Gewichtsblokken niet uit te breiden
 • Kabel loopt minder strak bij 5 en 10 kg

De voordelen

 • Zeer stabiel
 • Unieke prijs/kwaliteitverhouding
 • Meer dan 60 oefeningen mogelijk
 • Maakt gebruik van katrollensysteem
 • 7 verschillende trainingsunits
 • Beschikt over een Pulley Station
 • Bijgeleverde accessoires

De juiste prijs/kwaliteitverhouding?

De prijs van de Focus Fitness Unit 6 bedraagt €599. Wat een zeer scherpe prijs is voor een krachtstation waar je echt je gehele lichaam mee kunt gaan trainen én de kwaliteit uitstekend van is! Zoals je kon lezen zijn de klanten ook allemaal enorm te spreken over de Focus Fitness Unit 6. De vraag of het de juiste prijs/kwaliteitverhouding is, is als je het mij vraagt zeer goed. Een van de beter home gyms voor een voordelige prijs!

Wat zijn de alternatieven?

Het kan natuurlijk zijn dat je na het lezen van deze review denkt, de Focus Fitness Unit 6 is niet het krachtstation dat bij mij past. Dan kun je misschien voor een andere variant van de Focus Fitness Unit gaan die wellicht wel voldoet aan jou verwachtingen. De vergelijkbare alternatieven zijn de Focus Fitness Unit 2 en de Focus Fitness Unit 4.

De conclusie!

Nu zijn we aan het einde gekomen van deze uitgebreide review over de Focus Fitness Unit 6. En dit wil ik afsluiten met een vrij korte conclusie. De conclusie zal al vrij duidelijk zijn. Dat het hier om een unieke home gym gaat die het mogelijk maakt om je gehele lichaam te kunnen trainen en waar je jarenlang sportplezier mee zal gaan ervaren. Er zijn ook enkele nadelen wat ik eerder besproken heb in dit artikel.

Voor mij wegen de voordelen een stuk meer dan de enkele nadelen. Persoonlijk heb ik ook nog niks van de nadelen opgemerkt of ben ik er nog niet tegen aangelopen. Ook de klanten zijn zeer tevreden over deze home gym. Mijn conclusie is ook, als je opzoek bent naar een compleet krachtstation voor thuis waarmee je een fit en getraind lichaam mee op wilt bouwen en voor een zeer voordelige prijs? Dan raad ik de Focus Fitness Unit 6 zeker aan!

Ik hoop dat je iets aan mijn uitgebreide review hebt gehad. Zodat het voor jou duidelijk wordt of deze unieke krachtstation ook iets voor jou is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *