Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer Review!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer

De Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer is populair, maar we weten ook allemaal dat dat in de praktijk niets zegt over de kwaliteit. De grote vraag is dan ook vooral of het de moeite waard is om de Focus Fitness Senator iPlus crosstrainer te kopen.

Wat zijn nu echt de pluspunten, en zijn er misschien ook minpunten? Welke verwachtingen mag je hebben van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer? Krachttraininginfo.nl geeft je natuurlijk altijd een eerlijke mening/ervaring over de meest uiteenlopende fitnessapparaten.

Ik laat je middels dit Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer review kennismaken met alles wat jij wilt weten over deze crosstrainer. Natuurlijk geef ik je ook mijn eindoordeel over de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer

Inhoudsopgave

Wat is de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer?

Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is een zeer uitgebreide crosstrainer. Zoals de naam het al aangeeft is deze crosstrainer voorzien van een iPlus module, welke ook bekend is van andere Focus Fitness modellen. Daarnaast kun je de crosstrainer koppelen met je tablet.

Voor optimaal gemak is er een tablethouder op de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer aanwezig. Uiteraard is dit moderne model voorzien van een hartslagfunctie en je kunt gebruik maken van maar liefst 12 verschillende trainingsprogramma’s. De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is een voorwiel crosstrainer, ook wel ‘ front driven’ genoemd.

Eerste indruk van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer

Je kunt deze crosstrainer kopen tegen een prijs die heel redelijk is voor wat je ervoor terug krijgt. De crosstrainer wordt in delen geleverd, voorzien van een praktische handleiding voor het relatief snel monteren van het fitness toestel. Ik raad je aan om het monteren met twee personen aan te pakken, vooral omdat bepaalde onderdelen vrij zwaar zijn.

Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer Review

Het feit dat er vrij zware onderdelen zijn geeft direct aan dat de kwaliteit prima is. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige, sterke materialen die niet zomaar kapot gaan. De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer kan snel in gebruik worden genomen en werkt precies zoals het hoort: comfortabel en effectief.

Kenmerken van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer heeft veel te bieden en dit model laat ook zien dat er goed wordt geluisterd naar de eindgebruiker. Gebruikers gaven namelijk eerder aan dat zij het jammer vonden dat er geen borstband bij de crosstrainers werd geleverd.

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer wordt nu wél met een borstband geleverd. Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer:

 • Voorwiel aangedreven
 • Tablet koppeling
 • Stille V-belt aandrijving
 • Grote antislip pedalen
 • Lengepas van 60 cm
 • Inclusief borstband receiver
 • Vliegwiel van 12 kilogram
 • 32 weerstandsniveau

Belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus

De moderne Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is voorzien van praktische features om het sporten makkelijker én leuker te maken. Het model is bijvoorbeeld voorzien van een handig hartslag- en wattageprogramma.

De technologie is zeer compleet en biedt handige voordelen voor als jij het maximale uit je cardiotraining wilt halen. Natuurlijk bespreek ik de belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer met je.

Voorzien van een iPlus module

Een heel handig voordeel is het feit dat de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is voorzien van een iPlus module. Door deze toevoeging is het eenvoudig om de crosstrainer te koppelen met een tablet of een smartphone. Wil je koppelen met een tablet, dan kun je gebruik maken van de tablethouder die op het model is aangebracht.

Crosstrainer front driven

Een front driven voorwiel

Er zijn front driven crosstrainers en je kunt rear driven crosstrainers kopen. De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is een front driven variant en heeft aan de voorzijde een vliegwiel met een gewicht van 12 kilogram. Front driven crosstrainers bieden diverse voordelen ten opzichte van de rear driven varianten, waarbij het vliegwiel aan de achterkant zit.

Zo ligt de druk op je rug en gewrichten een stuk lager, waardoor je meer comfort ervaart. Er bestaat in de praktijk in de meeste gevallen meer stabiliteit en de afstand tussen de voetsteunen is comfortabeler bij front driven crosstrainers.

Crosstrainer interactieve apps

Diverse interactieve apps gebruiken

Sporten wordt makkelijker wanneer je het leuker maakt voor jezelf. Dit kan zeker met de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer, want je kunt gebruik maken van diverse interactieve apps. Meerdere Focus Fitness modellen, zoals de Focus Fitness Fox 5 iPlus, zijn voorzien van deze optie.

Je kunt bijvoorbeeld een route afleggen die je op je scherm daadwerkelijk kunt zien. Het maakt de trainingen niet alleen interessanter, maar het zorgt er ook voor dat je het makkelijker langer volhoudt.

Goed werkende Bluetooth verbinding

Verbinden met Bluetooth is supermakkelijk en werkt ook goed. Door de aanwezige optie voor het koppelen met Bluetooth ontstaan er extra mogelijkheden om meer uit je trainingen te halen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van meer apps en je kunt verbinding maken met de hartslagband.

Verschillende trainingsprogramma’s

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer heeft maar liefst 12 verschillende trainingsprogramma’s die je kunt volgen. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt afwisselen. Voldoende afwisseling in sport is belangrijk om je prestaties te verbeteren en, indien gewenst, effectiever gewicht te verliezen.

In de praktijk is afvallen altijd makkelijker als je variatie in je sport aanbrengt. Dit kan zeker door de verschillende trainingsprogramma’s te volgen. Daarnaast is het natuurlijk ook ideaal om rustig aan op te bouwen en aan je conditie te werken met programma’s die op dat moment het best bij jouw niveau passen.

Duidelijke weergave van statistieken

Je wilt natuurlijk wel een goed inzicht hebben in je prestaties. Dit heb je zeker als je traint op de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer. Het model biedt namelijk een duidelijke weergave van diverse praktische statistieken, waaronder wattage, RPM, hartslag, calorieverbruik, tijd, snelheid en afstand.

Specificaties van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer

 • Max. belastbaar gewicht: 150 kilogram
 • Afmetingen: 174 x 63 x 117 cm (LXBXH)
 • Totaal gewicht: 67 kilogram
 • Weerstandssysteem met magneetrem
 • Handig verplaatsbaar
 • 32 weerstandsniveaus
 • 12 trainingsprogramma’s
 • Inclusief wattageprogramma en hartslagfunctie
 • Inclusief tablethouder en Bluetooth
 • Voorzien van een iPlus module voor koppelen
 • Weergave van wattage, RPM, hartslag calorieverbruik, tijd, snelheid en afstand

De kwaliteit van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer heeft een totaal gewicht van 67 kilogram, wat eigenlijk al alles zegt over de materialen die gebruikt zijn. Het model bestaat uit sterke, duurzame materialen die lang meegaan. De kwaliteit ligt hoog en je hebt gegarandeerd jarenlang plezier van deze crosstrainer.

Het hogere gewicht zorgt er uiteraard ook voor dat de crosstrainer stabiel staat. Er ontstaan geen schommelingen die de kwaliteit negatief kunnen beïnvloeden. Deze crosstrainer mag zich op het gebied van kwaliteit zeker rekenen tot de beste Focus Fitness crosstrainers.

Mate van comfort tijdens het gebruik

Het model is voorzien van brede pedalen, waardoor je er makkelijk stabiel op staat en zorgeloos kunt sporten. De handvatten zijn van comfortabele kwaliteit en de onderlinge verhoudingen zorgen ervoor dat je in een gezonde houding blijft tijdens het sporten.

Dit alles zorgt er zeker voor dat je een goede mate van comfort ervaart tijdens het gebruik van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer. Het feit dat je gebruik kunt maken van diverse apps voor meer interactiviteit zorgt voor een verdere verhoging van het comfort en het plezier tijdens het trainen.

Uitstraling van de crosstrainer

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer heeft een robuuste, sterke uitstraling. Het moderne ontwerp, uitgevoerd in hoofdkleur zwart, laat goed zien dat er een mooi stukje technologie in deze crosstrainer verborgen zit. De stoere uitstraling zorgt er ook voor dat je deze crosstrainer zeker met trots kunt presenteren. Verbergen is zeker niet nodig.

Wat is mijn ervaring en mening?

Wat ook belangrijke informatie kan zijn is: Wat is mijn ervaring en mening over de Focus Fitness Senator iPlus? Hier kan ik vrij kort over zijn, mijn ervaring was namelijk heel goed te noemen!

Zo had ik de crosstrainer met 2 personen in elkaar gezet. Ik was er in eerste instantie alleen aan begonnen maar dat viel me toch wel tegen. Dit doordat de materialen vrij zwaar zijn en met zen 2e ging dit toch een stuk makkelijker.

Eenmaal in elkaar wilde ik er natuurlijk meteen gebruik van gaan maken. Dit heb ik uiteraard ook gedaan! De eerste keer 30 minuten lang. Wat me meteen opviel was dat de bewegingsomloop heel goed aanvoelde en dit weer ten goede kwam van het algehele sportcomfort.

Waar ik het meest over te spreken ben is dat ik de toevoeging van de iPlus module zeer fijn vind. Dit doordat je namelijk ook de route kunt zien die je aflegt, dit motiveerde mij aanzienlijk om toch net even iets langer door te gaan met mijn training. Ook de bluetooth verbinding werkte goed naar behoren, het koppelen leverde geen problemen op wat ik bij sommige crosstrainers wel heb ervaren.

Door de mogelijkheid om je tablet in de tablethouder te plaatsen kon ik tijdens de trainingen motiverende video’s bekijken, wat voor mij persoonlijk weer een flinke boost geeft aan mijn trainingen! Ook de trainingsprogramma’s vond ik ruim te noemen. Zo kun je kiezen uit 12 verschillende trainingsprogramma’s, dit zal ervoor zorgen dat je jezelf niet snel zal gaan vervelen! Dit allemaal samen vormde mijn mening dat deze crosstrainer zeker een van de beste crosstrainers is die ik heb mogen gebruiken!

Zijn er ook mogelijke nadelen?

Je hebt kunnen lezen dat ik persoonlijk heel tevreden ben over de Focus Fitness Senator iPlus. En dan kun je jezelf afvragen waren er geen nadelen? Natuurlijk zijn er wel kleine nadelen. Ik ben van mening dat er maar weinig fitnessapparatuur is dat helemaal perfect is.

Wat ik bij deze crosstrainer als mogelijk nadeel opmerkte was dat de pedalen niet te verstellen zijn. Hierbij moet ik wel zeggen dat de pedalen vrij groot zijn. Dus dat je je voet altijd wel op de goede plek kunt plaatsen.

Het volgende kleine puntje was dat de crosstrainer een gewicht heeft van 67 kilo en hierdoor vrij zwaar kan aanvoelen. Zo bevinden zich er wel transportwieltjes onder om het gemakkelijker te verplaatsen. Maar toch raad ik aan om er een mooie vaste plek voor te gaan zoeken en de crosstrainer zo min mogelijk te gaan verplaatsten. Buiten deze 2 mogelijke nadelen kon ik verder geen nadeel vinden!

Is de Focus Fitness Senator iPlus voor iedereen geschikt?

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is geschikt voor iedereen die goed aan de slag wil met cardio, of sporten in het algemeen. Iedereen met een lichaamsgewicht onder de 150 kilogram kan uitstekend gebruik maken van deze crosstrainer.

Wil je een crosstrainer kopen die je helpt om je conditie op te bouwen en aan je uithoudingsvermogen te werken? Dan is de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer zeker ook geschikt voor jou. Je kunt trainen zoals jij het wilt door de aanwezigheid van de 12 trainingsprogramma’s en maar liefst 32 weerstandsniveaus.

Conclusie: De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer kopen of niet?

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is een uitstekende crosstrainer om te kopen als je in je eigen vertrouwde omgeving wilt genieten van een fitnesstoestel dat je maximale opties biedt. Je kunt er veel mee en het is mogelijk om je trainingen naar eigen inzicht in te richten en op te bouwen.

Het model is stevig en laat een hoogwaardige, duurzame kwaliteit zien. De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is zeker één van de beste Focus Fitness crosstrainers, dus ik kan je de aankoop van harte aanbevelen.


Relevante blogs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.