Focus Fitness Jet 9 iPlus review!

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm
Focus Fitness Jet 9 iPlus

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een populaire loopband waarvan de kans vrij groot is dat wanneer je opzoek bent naar een kwalitatief goede loopband dat je de Focus Fitness Jet 9 iPlus bent tegen gekomen. En waarschijnlijk was dat niet de enige loopband die je bent tegengekomen. En dit is juist wat vaak de keuze voor de juiste loopband alleen maar een stuk lastiger kan gaan maken.

Dit is natuurlijk volkomen logisch! Er zijn immers enorm veel verschillende loopbanden met verschillende functies op de markt te verkrijgen. En laten we eerlijk zijn, het is toch best een vrij prijzige investering. Dus de juiste keuze maken is zeker geen overbodige luxe zullen we maar zeggen!

Het goede nieuws is dat je hier in dit artikel Focus Fitness Jet 9 iPlus review antwoord zal krijgen op al je vragen over deze vrij unieke loopband. Want hier zal ik alle eigenschappen gaan benoemen en alle bijbehorende informatie gaan bespreken.

Zodat je naar het lezen van dit artikel in staat bent om te beslissen of deze loopband wellicht iets voor jou is! Of dat je er toch achter bent gekomen dat een andere loopband meer bij jou behoefte past. Ik zou zeggen, laten we meteen beginnen!

Over de Focus Fitness Jet 9 iPlus review!

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een sterke en robuuste loopband die ook nog modern te noemen is! Het is een loopband die voor verschillende doeleindes te gebruiken is. Zo is de loopband ideaal voor intensief thuisgebruik.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is geheel vernieuwd vandaar ook dat het woordje iPlus erachter staat. Dit staat namelijk voor dat de loopband te koppelen is met apps. En buiten dit om zijn er nog veel meer handige aanpassingen gedaan, waardoor deze loopband zeer populair is geworden bij een breed publiek. Het doel van deze uitgebreide review is ook om alles duidelijk toe te gaan lichten!

Maar wat kun je nu allemaal gaan verwachten in deze uitgebreide review? Ik zal enkele belangrijke punten gaan benoemen:

 • De eigenschappen
 • Voor en nadelen
 • Prijs/kwaliteitverhouding
 • Gebruikerservaringen
 • De eindmontage
 • De juiste keuze maken

Mijn eerste indruk

Voordat we aftrappen met de eigenschappen, zal ik eerst vertellen wat mijn eerste indruk was van de Focus Fitness Jet 9 iPlus! Ik heb persoonlijk al heel veel cardioapparaten voorbij zien komen en ook deze loopband uiteraard. Het eerste wat mij opviel was dat die er stevig uit zag. Maar ook dat het een loopband is waar je zeker niet omheen kan! Hiermee bedoel ik dat het een vrij grote loopband is. De afmetingen zijn namelijk 184 x 92 x 154 cm.

Toch hoeft het geen belemmering te zijn. Het loopoppervlak bied de mogelijkheid om ingeklapt te worden. Hier vertel ik overigens meer over verderop in dit artikel. Zo vond ik het design met de blauwe accenten erin verwerkt er ook heel tof uit zien!

Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus

Al met al is mijn eerste indruk wel goed te noemen. Maar alleen mijn indruk is natuurlijk niet genoeg. De eigenschappen en functies zijn vaak toch een stuk belangrijker. Je wilt immers wel lekker op een loopband kunnen gaan trainen!

Bluetooth koppeling mogelijk!

Dit is een functie dat ik persoonlijk altijd enorm fijn vind. De iPlus module staat als het ware voor de bluetooth verbinding die zich op de loopband bevind! Zo is het mogelijk om je tablet of smartphone te gaan koppelen. Het koppelproces is heel eenvoudig, dit gaat namelijk in zijn werking door een trainingsapplicatie te downloaden.

Hierdoor gaat de applicatie die op je smartphone of tablet is geïnstalleerd het vanaf nu overnemen en kun je gebruik maken van verschillende functies en apps. Al je trainingsgegevens worden ook mooi weergegeven en bijgehouden.

Ook maakt de Focus Fitness Jet 9 iPlus gebruik van een handige tablethouder. Waar je ook je smartphone in kunt plaatsen. Hierdoor kun je alles goed aflezen. Dit alles maakt het een functie dat zeker een toegevoegde waarde geeft aan de sportintensiteit!

Maakt gebruik van verschillende trainingsprogramma’s

De trainingsprogramma’s zijn ook altijd een vrij belangrijk punt om naar te gaan kijken. Trainingsprogramma’s kunnen namelijk doorslaggevend zijn als het gaat om de juiste loopband kiezen. Je wilt misschien wel bepaalde trainingsprogramma’s kunnen gebruiken.

Bij de Focus Fitness Jet 9 iPlus kun je wel spreken van een ruim aanbod aan trainingsprogramma’s. Zo is het mogelijk om van maar liefst 15 verschillende programma’s gebruik te maken! Wat betekend dat je aan verschillende doelen kunt gaan werken. De 15 programma’s bestaan onder ander uit: Interval, snelheid, bergprogramma’s, HRC & manuele programma’s. Zoals je kunt zien kun je wel spreken van een groot verschil tussen de programma’s en hierdoor is er genoeg variatie mogelijk!

Hardlopen met een goede demping!

Een ander aspect waar ik persoonlijk veel waarde aanhecht is een goede demping! Dit is zeer belangrijk, vooral als je er vaak en langdurig gebruik van wilt gaan maken. Het blijft immers een feit dat door hardlopen je gewrichten, zoals je knie de schokken moet opvangen. Als dit niet goed gedempt wordt dan kun je vroeg of laat last krijgen van vervelende blessures.

Dit kun je deels voorkomen door goede sportschoenen aan te schaffen, maar ook de demping van een loopband speelt hierin een belangrijke rol! En daar is bij de Focus Fitness Jet 9 iPlus zeker rekening mee gehouden! Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een 8 voudig Flex Suspension Vering. Wat inhoud dat het een 8 laags dempingsysteem heeft. Dit is een uitstekend goede demping voor je gewrichten. Wat ook het sportcomfort ten goede zal komen!

Dempingsysteem Focus Fitness Jet 9 iPlus

Ook het loopoppervlak heeft een uitstekende afmeting van maar liefst 54 centimeter! Dit heeft als voordeel dat het niet heel smal is om te rennen en dat je hierdoor niet lijnrecht hoeft te gaan hardlopen.

De hellingshoek

Een hellingshoek dat is waar de Focus Fitness Jet 9 iPlus ook over beschikt! Zo kun je de hellingshoek elektronisch verstellen van 0 tot 15 levels. Hoe hoger de levels, hoe hoger de hellingshoek. Tegelijkertijd zal de intensiteit ook toe nemen. Ook is het mogelijk door de bluetooth verbinding dat de hellingshoek zich automatisch aan kan passen. Zo hoef je je niet bezig te houden met de helling te installeren, maar wordt het als ware voor jou geregeld!

Een ander voordeel van een hellingshoek is dat je niet alleen stuk intensiever kunt gaan trainen, maar ook dat je beenspieren een stuk zwaarder belast zullen gaan worden. Maar vergeet ook niet, hoe hoger de hellingshoek hoe meer je ook je bilspieren traint!

Ingebouwde hartslagsensoren

Zoals je eerder al kon lezen maakt de Focus Fitness Jet 9 iPlus ook gebruik van een HRC programma. Dit is een trainingsprogramma waarmee je op je hartslag kunt gaan trainen. Dit heeft als voordeel dat je nauwkeurig op je hartslag kunt trainen en hierdoor bijvoorbeeld sneller kunt gaan afvallen. Je zult jezelf misschien afvragen, hoe meet ik mijn hartslag?

Dit kun je eenvoudig doen doordat er ingebouwde hartslagsensoren in verwerkt zijn! Door dit vast te pakken krijg je een indicatie van je hartslag. En hierdoor kan het programma weer op gaan reageren, enorm handig dus!

Ingebouwde hartslagsensoren loopband

Wat mij wel opviel wat ik overigens wat minder vond, was dat er geen borstband meegeleverd werd. Een borstband heeft het voordeel dat je hartslag iets nauwkeuriger gemeten kan worden. Als jou voorkeur naar een borstband uitgaat dan zou je eventueel nog een borstband kunnen aanschaffen. Maar met deze ingebouwde hartslagsensoren is het ook zeker goed mogelijk om op je hartslag te gaan trainen!

De motor

De Focus Fitness Jet 9 iPlus word uiteraard aangedreven door een motortje. Om hiernaar te gaan kijken hoeveel vermogen die heeft, kun je als het ware zien of de motor sterk genoeg is voor de loopband. En hoe hard er maximaal mee gerend kan worden.

Maar met deze motor zit het zeker wel goed! Zo heeft de Focus Fitness Jet 9 iPlus en vermogen van 2,5 pk! Door dit krachtige motortje kun je wel trainen tot 20 km/h! Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om ermee te gaan trainen als je beginnende óf gevorderde sporter bent.

Wat je vaak wel terug ziet bij loopbanden is dat de motor in de meeste gevallen vrij veel lawaai kan gaan maken. En dit is bij de Focus Fitness Jet 9 dus niet het geval, hij is namelijk fluisterstil. Hierdoor kun je dus op elk tijdstip lekker gaan trainen zonder dat je andere stoort, ideaal!

Helder LCD-scherm

Focus Fitness Jet 9 iPlus LCD-scherm

De Focus Fitness Jet 9 iPlus beschikt over een helder blauw LCD-scherm. Wel is het schermpje vrij klein, maar toch kun je trainingsgegevens goed aflezen en is het goed en duidelijk te zien!

Zo is het mogelijk om namelijk gegevens af te lezen zoals: Je hartslag, afstand, tijd, calorieën en snelheid. Maar ook kun je bijvoorbeeld de grafieken en de hoogtes van de hellingen die je kunt beklimmen aflezen. Waardoor je wel kunt zeggen dat je een goed inzicht krijgt in je trainingsgegevens.

Makkelijk opbergbaar en verplaatsbaar!

Inklapbare loopoppervlakte loopband

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een robuuste loopband wat wel betekend dat die vrij groot is en veel plek in beslag neemt! Maar hier is wel goed over nagedacht. Want er bestaat namelijk de mogelijkheid om het loopoppervlak in te kunnen klappen. Het loopoppervlak heeft een afmeting van 137 x 54 cm. Waardoor je deze plek kunt besparen en meer ruimte bespaart!

Een ander handig voordeel is dat de Focus Fitness Jet 9 iPlus over transportwieltjes bezit. Dit geeft weer de mogelijkheid om de loopband die een gewicht heeft van 89 kg gemakkelijker te kunnen verplaatsten. Wat zonder transportwieltjes een stuk moeilijker wordt en voor sommige mensen misschien helemaal niet mogelijk is!

De eigenschappen samengevat in een video!

Je hebt nu de meeste en belangrijkste eigenschappen van de Focus Fitness Jet 9 iPlus kunnen lezen. Hieronder kun je nog de video van het product zien. Waar ook veel eigenschappen in terug te zien zijn!

Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding?

Het is aan te raden om zorgvuldig naar de prijs/kwaliteitverhouding van een loopband te gaan kijken. Je wilt natuurlijk dat de prijs overeen komt met de kwaliteitverhouding. De prijs van de Focus Fitness Jet 9 iPlus bedraagt op dit moment €949. Dit is een vrij grote uitgave. Maar als je dit vergelijkt tegenover de kwaliteitverhouding wat je er voor terug krijgt, valt dit dan weer reuze mee!

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een robuuste loopband. Zo is deze loopband namelijk ook te belasten met een lichaamsgewicht van maximaal 150 kg! Dit geeft al aan dat het een loopband is van goede kwaliteit.

Dit kun je ook terugzien aan de garanties die je krijgt bij aanschaf. Zo krijg je 2 jaar garantie op onderdelen. Maar wat nog interessanter is, is dat je levenslang garantie krijgt op frame & laswerk! Wat als het ware al aangeeft dat de fabrikanten verzekerd zijn dat het van sterke materialen is gemaakt! Als je dit weer vergelijkt met de prijs kun je wel spreken van een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding!

Is de Focus Fitness Jet 9 iPlus moeilijk te monteren?

De montage is toch vaak een puntje waar de meeste mensen tegenop kijken. Ik ben zelf ook niet heel handig met bouwpakketten, vandaar dat het ook niet mijn favoriete bezigheid is zullen we maar zeggen. Maar dit is bij de Focus Fitness Jet 9 iPlus zeker niet het geval! Op de foto hieronder kun je de eenvoudige eindmontage zien.

Focus Fitness Jet 9 iPlus eindmontage

Ik had hem zelf binnen een kwartier ongeveer klaar staan! De loopband is namelijk al voorgemonteerd waardoor je de loopband alleen maar uit de doos hoeft te halen. Vervolgens klap je hem uit en draait 8 schroeven aan. En dan kun je als het ware al meteen beginnen met je trainingen! Ik moet zelf ook zeggen dat ik ervan stond te kijken hoe snel het gebruiksklaar is.

Ik heb namelijk veel cardioapparaten/loopbanden voorbij zien komen, waar er een stuk meer handelingen nodig waren en wat ook ingewikkelder was qua montage. Wat nu dus helemaal niet het geval is!

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

De gebruikerservaringen van klanten is ook een punt waar ik persoonlijk veel aandacht aan besteed. Dit geeft namelijk aan wat de ervaringen van de gebruikers zijn. Dit is ook de reden dat ik het altijd belangrijk vind dat hier ook zorgvuldig naar gekeken moet worden wanneer je ergens een review over schrijft.

En dat heb ik uiteraard ook weer zorgvuldig gedaan. En ook hier kun je in terug lezen dat de kwaliteit zeer goed is. Maar ook lees je veel terug dat het eenvoudig was om het te monteren, dit ervaarde ik zelf ook zo!

Door de positieve ervaringen wat ik terug kon lezen verwachten ik dat de sterrenbeoordelingen ook hoog zouden zijn en mijn vermoede klopte ook! Zo was te zien dat bij betersport er 5 sterren waren geven van de 5! Dit is ook het maximaal haalbare wat gegeven kon worden. Ook bij bol.com waren de sterrenbeoordelingen 4,5 van de 5 wat ook vrijwel het maximale is. Dit samen kun je wel stellen dat de ervaringen zeer goed zijn!

De voor en nadelen op een rijtje!

Nu zal je een handige opsomming zien van de voor en nadelen. Weeg voor jezelf af of een nadeel voor jou ook echt een nadeel is, dit is lang niet altijd het geval. Laten we aftrappen met de voordelen:

De voordelen

 • Robuuste loopband
 • Zeer stabiel
 • eenvoudige eindmontage
 • Bluetooth koppeling
 • Inklapbaar loopoppervlak
 • Helder LCD-scherm
 • Zeer overzichtelijk
 • Tot 150 kg belastbaar
 • Een hellingshoek
 • Beschikt over 2,5 pk motorvermogen
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • Geschikt voor beginners en gevorderde

De nadelen

 • Neemt veel ruimte in beslag
 • Een vrij zware loopband
 • Geen borstband bij inbegrepen
 • Vrij vaak uitverkocht door de populariteit

Focus Fitness Jet 9 iPlus de juiste keuze?

Nu zijn we aan het einde gekomen van deze zeer uitgebreide review! En nu komt de belangrijke vraag; is de Focus Fitness Jet 9 iPlus de juiste keuze voor jou? Dit is natuurlijk voor mij moeilijk te bepalen of dit voor jou de beste loopband is. Ik kan je wel de juiste handvaten geven hoe je voor jezelf kunt bepalen of deze loopband bij jou doelstellingen en wensen past!

Om dit zo goed mogelijk te gaan bepalen is het van belang om voor jezelf af te vragen wat je verwacht van een loopband en wat je doel nou precies is op een loopband. Als je dit voor jezelf weet is het aan te raden om zorgvuldig deze uitgebreide review door te lezen.

Zo kun je zien of dit de loopband is die jij ook daadwerkelijk zoekt! Persoonlijk raad ik deze loopband aan als je lekker wilt trainen met verschillende trainingsprogramma’s. En een loopband zoekt die beschikt over meerdere functies en tegelijkertijd ook nog eens de juiste prijs/kwaliteitverhouding heeft!

Ik hoop dat je iets aan deze uitgebreide review hebt gehad. En ik je heb kunnen helpen om te bepalen of de Focus Fitness Jet 9 iPlus de juiste loopband voor jou is!

Ben je ervan overtuigt dat dit de loopband is die je zoekt? Dan kun je via de link hieronder de Focus Fitness Jet 9 iPlus met een leuke korting aanschaffen!


Misschien ook interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *