Focus Fitness Jet 7 review!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
Focus Fitness Jet 7 review

Wil jij misschien de Focus Fitness Jet 7 kopen, maar heb je nog je twijfels? Dan help ik je graag verder. Krachttraininginfo.nl is dé plek waar je altijd de beste en meest eerlijke reviews vindt. Ik heb de Focus Fitness Jet 7 loopband getest en deel mijn ervaringen met jou

Ik raad je aan mijn Focus Fitness Jet 7 review helemaal te lezen, zodat je echt een goed beeld krijgt van alle belangrijke punten van deze loopband. Natuurlijk vertel ik je ook of ik zou aanraden de Focus Fitness Jet 7 te kopen, of dat je beter voor een alternatief kunt kiezen.

Inhoudsopgave

Wat is de Focus Fitness Jet 7?

De Focus Fitness Jet 7 is een loopband van het ervaren merk Focus Fitness, dat we onder meer ook kennen van crosstrainers. Op dit moment mag de Focus Fitness Jet 7 loopband zich rekenen tot de meest populaire modellen in zijn klasse. Dit heeft met meerdere factoren te maken, waaronder de prijs.

Voor een loopband van dit ervaren merk ligt de prijs namelijk best aantrekkelijk. De Focus Fitness Jet 7 loopband is echt bedoeld voor thuisgebruik en biedt veel mogelijkheden om lekker in je eigen woning te lopen of te joggen.

Twijfel jij nog of je de Focus Fitness Jet 7 wilt kopen? Dan neem ik je twijfels graag weg met dit eerlijke Focus Fitness Jet 7 review.

Eerste indruk van de Focus Fitness Jet 7 loopband

Mijn eerste indruk van de Focus Fitness Jet 7 loopband is eigenlijk bijzonder goed. Aan het gewicht van het pakket voel je al dat je niet iets van magere kwaliteit in handen hebt. Er is duidelijk gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen met een zwaarder gewicht voor een optimale stevigheid.

Ik heb natuurlijk meerdere fitnessapparaten van het merk getest voor reviews. Hierdoor valt het design van de Focus Fitness Jet 7 me ook direct op. Je ziet duidelijk dat dit een product van Focus Fitness is, door het zwarte design met zilveren en rode accenten.

Het monteren en de handleiding van de Focus Fitness Jet 7

Je bent zeker niet lang bezig met het monteren van de Focus Fitness Jet 7, maar ik raad je wel aan om dit met minimaal twee personen te doen. Zoals ik eerder al aan heb gegeven is de loopband niet bepaald licht van gewicht.

In het beste geval plaats je de doos in de ruimte waarin je de loopband wilt gaan gebruiken en monteer je de loopband op de juiste locatie. Wat me opvalt is hoe eenvoudig en snel de montage is. Met een paar schroeven aandraaien ben je al klaar.

Het neemt echt niet meer dan 10 minuten in beslag. Natuurlijk zit er een goede handleiding bij voor een snelle montage. Na de montage maakt de Focus Fitness Jet 7 een robuuste, sterke indruk op me. De loopband voelt stevig en stabiel aan.

Belangrijkste kenmerken van de Focus Fitness Jet 7

Als jij op zoek bent naar een goede loopband voor thuis, zodat je in je eigen omgeving lekker aan de slag kunt met cardiotraining, dan zou de Focus Fitness Jet 7 loopband zeker een goede aankoop kunnen zijn als ik kijk naar alle kenmerken.

Voor een loopband die zich mag rekenen tot de basismodellen zitten er naar mijn mening aardig wat voordelen aan. Natuurlijk neem ik de belangrijkste kenmerken even met je door.

Elektronisch instelbare hellingshoek

De Focus Fitness Jet 7 is niet alleen geschikt voor ‘vlakke’ wandelingen en hardlooptrainingen, maar ook voor hellingtrainingen. Het model is namelijk voorzien van een elektronisch instelbare hellingshoek, waarmee je een helling tot 15 procent kunt instellen om jezelf meer uit te dagen.

Wat ik zelf heel prettig vind is dat je de hellingshoek trapsgewijs in kunt stellen, met 1 procent per keer. Je kunt dus gebruik maken van 15 standen (0 tot 15 procent helling), waardoor het ook heel eenvoudig op te bouwen is.

Relatief lang loopvlak

Wat ik persoonlijk heel prettig vind, is dat er in het design goed rekening is gehouden met mensen die langere benen hebben. Uit ervaring weet ik dat dit lang niet door elk merk wordt gedaan. De Focus Fitness Jet 7 loopband biedt een loopvlak waarop je gewoon ruime passen kunt zetten, zoals lange mensen meestal gewend zijn.

Focus Fitness Jet 7 loopvlak

Dit is ideaal om makkelijk een normale wandel- of hardloophouding aan te houden. Met een breedte van 48 centimeter en een lengte van 141 centimeter is het loopvlak goed geschikt voor mensen van alle lengte.

Betrouwbare motor

Een belangrijk aandachtspunt vind ik toch wel de motor. Veel ‘budgetmodellen’ hebben een mager presterende motor, waardoor de motor kan haperen wanneer je te harde stappen neemt of als je wat zwaarder van gewicht bent. Dit heb ik dan ook uitvoerig getest.

De maximale snelheid bedraagt 18 kilometer per uur, wat heel redelijk is en zeker goed genoeg voor de gemiddelde thuissporter. Het motorvermogen bedraagt 2,5 pk en kent een 4 pk piekbelasting. Dit zorgt ervoor dat de band van de Focus Fitness Jet 7 goed doorloopt en niet hapert, ook niet bij zwaardere belasting. Absoluut een pluspunt voor aangenaam trainen.

Flex Suspension demping

De Focus Fitness Jet 7 loopband is voorzien van Flex Suspension demping (8-voudig), waardoor je profiteert van een zachte landing op de band. Ben jij iemand die snel last heeft van ‘doordreunen’ in je benen tijdens het hardlopen? Dan kan ik je deze loopband zeker aanraden.

Je hebt eigenlijk niet eens goede demping in je hardloopschoenen nodig om toch te profiteren van aangename demping. Dit zorgt voor een rustige training zonder dat je het gevoel hebt dat je voeten te hard op de ondergrond terecht komen.

Eenvoudig opklapbaar

Wat ik zelf belangrijk vind is dat een fitnessapparaat compact is óf makkelijk kan worden opgeborgen. We hebben immers niet allemaal heel veel ruimte in huis voor fitnessapparaten. Ik ben dan ook blij verrast dat de Focus Fitness Jet 7 loopband heel gemakkelijk kan worden opgeklapt, ondanks het aanzienlijke gewicht van de loopband.

Focus Fitness Jet 7 opklapbaar

De gasveer maakt het makkelijk om de loopband helemaal in te klappen en ook weer gemakkelijk uit te klappen. Een ander pluspunt zijn wat mij betreft de wielen die zijn toegevoegd aan het model. Je kunt de Focus Fitness Jet 7 hierdoor makkelijk naar verschillende plekken rijden, zodat je niet hoeft te tillen.

36 standaard trainingsprogramma’s

Wil je een loopband kopen die je voldoende mogelijkheden biedt om verschillende trainingen uit te voeren, bijvoorbeeld als je wilt afvallen of conditie wilt opbouwen? Dan kun je zeker de Focus Fitness Jet 7 kopen.

Je kunt namelijk gebruik maken van 36 standaard trainingsprogramma’s, waardoor je eenvoudig zorgt voor voldoende afwisseling in je trainingsschema. De programma’s zijn gebaseerd op snelheid, hartslag, interval en helling. Je hebt dus meer dan voldoende keuze.

3 aanvullende maatwerk programma’s

Wat me opvalt is dat je, aanvullend op de standaard programma’s, ook 3 eigen programma’s in kunt stellen. Dit is vaak niet mogelijk bij loopbanden en is wat mij betreft een waardevolle toevoeging. Je kunt zelf een training programmeren naar je eigen voorkeuren.

Display Focus Fitness Jet 7

Hierbij kun je natuurlijk de hellingshoek aanpassen, evenals de snelheid, welke je kunt aanpassen met 0,1 kilometer per uur. Het feit dat alles trapsgewijs in kleine stapjes kan worden ingesteld zorgt ervoor dat je echt heel makkelijk eigen trainingen maakt op basis van je eigen behoefte en voorkeuren.

Groot LCD display

De Focus Fitness Jet 7 loopband is voorzien van een 5 inch groot LCD display van uitstekende kwaliteit. Het valt op dat de informatie heel duidelijk leesbaar blijft tijdens het trainen, wat natuurlijk heel prettig is. Je hoeft zeker niet voorover te buigen om te zien wat de actuele gegevens zijn.

Daarnaast kun je maar liefst 6 soorten informatie aflezen van het LCD display, namelijk de snelheid, de hartslag, de hellingshoek, de tijd, het aantal calorieën en de afstand die je hebt afgelegd. Wat mij betreft dus zeer compleet voor een loopband voor thuis.

Specificaties van de Focus Fitness Jet 7 loopband

De specificaties van de Focus Fitness Jet 7 zijn duidelijk en geven een goed beeld van wat je nu werkelijk mag verwachten als je deze loopband wilt kopen. Natuurlijk som ik de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 7 loopband nog even voor je op.

 • 2,5 pk continue motorvermogen (Piek: 4 pk)
 • Maximale snelheid van 18 km/u
 • Instelbare hellingshoek tot 15%
 • Loopvlak van 141 x 48 cm
 • Totaal gewicht van 87 kilogram
 • Maximale belasting van 140 kilogram
 • Inclusief 36 standaard sportprogramma’s
 • Inclusief 3 maatwerk sportprogramma’s
 • Voorzien van een 5 inch LCD display
 • Inclusief hartslagsensoren
 • Eenvoudig inklapbaar en verrijdbaar

De kwaliteit van de Focus Fitness Jet 7

Wanneer ik puur kijk naar de kwaliteit van de Focus Fitness Jet 7 loopband, dan kan ik niet anders zeggen dan dat het daar prima mee gesteld is. De loopband ziet er sterk uit en voelt zeer stabiel aan, ook tijdens het gebruik en ook tijdens intensievere trainingen met hellingshoek. De materialen voelen duurzaam aan en ik verwacht dan ook een goede levensduur van de Focus Fitness Jet 7.

Mate van loopcomfort tijdens het gebruik

Natuurlijk is het belangrijk dat je vooral ook comfortabel kunt trainen. Doordat de Focus Fitness Jet 7 loopband is voorzien van een krachtige motor met een 4 pk piek hoef je je geen zorgen te maken over haperingen.

De band draait stabiel en continue op de gewenste snelheid, wat zorgt voor een goed comfort. Het comfort tijdens het gebruik wordt verhoogd door de aanwezigheid van de demping in de band. Een zachte landing is prettig tijdens het trainen. Dit is precies wat je mag verwachten van de Focus Fitness Jet 7.

Zijn er ook eventuele nadelen?

Zoals je al kon lezen heeft de Focus Fitness Jet 7 enorm veel voordelen. En nu is de kans groot dat je jezelf afvraagt zijn er dan helemaal geen nadelen? En het antwoordt hierop is ja, er zijn zeker wel enkele nadelen. Zo ben ik van mening dat vrijwel elk fitnessapparatuur altijd wel enkele nadelen met zich meebrengt. En dat is ook zo bij deze loopband uiteraard. Nu is het wel belangrijk om erbij te vermelden dat niet elk nadeel voor iedereen een nadeel zal zijn!

De nadelen die ik tegen ben gekomen zijn dat er geen borstband bij word geleverd. Dit heeft als functie om je hartslag te kunnen meten. Zo kan je natuurlijk ook de hartslagsensoren gebruiken die zich erop bevinden. Maar een borstband meet wel iets nauwkeuriger je hartslag. Als je toch liever met een borstband wilt gaan trainen dan zou het mogelijkheid zijn om er een borstband bij te bestellen.

Een ander eventueel nadeel zou kunnen zijn is dat de loopband met een prijs van €749,00 een vrij grootte uitgaven kan zijn. Dit neemt niet weg dat ik persoonlijk de prijs het dubbel en dwars waard vind voor wat je ervoor terug krijgt!

Het laatste vervelende nadeel is dat de loopband zeer gewild is en dat deze niet altijd op voorraad zal zijn, waardoor de kans bestaat dat je zou moeten wachten tot die weer leverbaar is.

Het verschil met de Focus Fitness Jet 7 iPlus

Naast de Focus Fitness Jet 7 loopband is er ook een Focus Fitness Jet 7 iPlus loopband. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt wat nu precies het verschil is. De iPlus-variant is enkele tientjes duurder en dat heeft natuurlijk ergens mee te maken. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je iets interactiever kunt trainen op de Focus Fitness Jet 7 iPlus, omdat deze kan worden gekoppeld aan diverse apps.

De Focus Fitness Jet 7 kan niet worden gebruikt met apps, maar biedt uiteraard wel 36 standaard programma’s om mee aan de slag te gaan. Wil je echt met apps aan de slag voor meer interactieve trainingen? Dan is de Focus Fitness Jet 7 iPlus dus wel een betere keuze voor jou. Dit is vooral op basis van persoonlijke voorkeur.

Is de Focus Fitness Jet 7 voor iedereen geschikt?

In de basis is de Focus Fitness Jet 7 geschikt voor iedereen die niet zwaarder weegt dan 140 kilogram. Dit is namelijk de maximale belasting van de loopband. De Focus Fitness Jet 7 loopband is daarnaast geschikt voor iedereen die in 30 minuten maximaal 9 kilometer hardloopt.

Dit is de maximale afstand die je in een half uur kunt afleggen op de loopband in verband met de maximale snelheid van 18 kilometer per uur. Ben jij een fanatieke hardloper die graag sprintjes trekt? Dan kan het dus verstandig zijn om te kijken naar een sneller alternatief.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus biedt bijvoorbeeld een maximale snelheid van 20 kilometer per uur.

Conclusie: de Focus Fitness Jet 7 loopband kopen of niet?

Als jij lekker wilt trainen op een stabiele loopband die voorzien is van alle belangrijke basisfuncties, dan kun je de Focus Fitness Jet 7 loopband kopen zonder je zorgen te maken of je er genoeg aan hebt. Wat ik je wel zou aanraden is om gebruik te maken van een borstband in plaats van gebruik te maken van de ingebouwde sensoren.

Ik kan de Focus Fitness Jet 7 loopband zeker aanraden als jij gewoon lekker aan de slag wilt met een praktische en hoogwaardige loopband in je eigen woning. Weet je nog niet zeker of je een loopband wilt of misschien toch een ander soort fitnessapparaat? Bekijk dan mijn andere reviews om een goede indruk te krijgen van de beschikbare soorten en modellen.


Lees meer reviews over loopbanden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.