Focus Fitness Jet 5 review!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Focus Fitness Jet 5 review

Waarschijnlijk denk je erover na om een loopband aan te gaan schaffen, dan is de kans enorm groot dat je de Focus Fitness Jet 5 bent tegen gekomen. En je wilt hier natuurlijk meer over weten want een miskoop is immers zo gedaan. En dit wil je uiteraard liever voorkomen!

Een cardioapparaat wat in dit geval een loopband is, is ook een vrij hoge investering. Dus is het belangrijk om ook de juiste loopband te kopen die ook daadwerkelijk goed bij jou doelstellingen en wensen past.

Om hierachter te komen doe je er goed aan om dit uitgebreide artikel over de Focus Fitness Jet 5 review zorgvuldig door te gaan nemen. Want na het lezen van deze uitgebreide review zal je erachter komen of dit wel de juiste loopband voor jou is. Alle aspecten en belangrijke punten komen aan bod. Zodat je een goed beeld krijgt van deze unieke loopband, de Focus Fitness Jet 5!

Inhoudsopgave

Focus Fitness Jet 5 review, wat kun je verwachten?

Voordat je aan deze uitgebreide review begint zal je jezelf kunnen afvragen wat je nu precies kunt gaan verwachten en te weten gaat komen. Wat overigens wel belangrijk is om van te voren te vermelden is dat deze review zorgvuldig is opgezet door alle belangrijke onderdelen te behandelen en uit te gaan vergroten. Zodat er een duidelijk beeld komt over deze vrij unieke loopband, de Focus Fitness Jet 5!

De belangrijke punten die aan bod komen zijn onder andere:

 • De specificaties
 • Belangrijke functies
 • Mijn eerste indruk
 • Ervaringen van klanten
 • De voor en nadelen
 • Het eindoordeel

Mijn eerste indruk!

Mijn eerste indruk was vrij positief! Het design van de Focus Fitness Jet 5 vond ik strak en klasse uitstralen met de rode accenten erin verwerkt. Ik ben overigens altijd wel te spreken over de Focus fitness Jet lijn, die vrij wel allemaal mooi gedesigned zijn.

Loopband Focus Fitness Jet 5
Focus Fitness Jet 5

Wat mij ook meteen opviel was de duidelijke display die zich erop bevind. En waar je het al vanaf kon zien dat er vrij veel functies op mogelijk zijn. Wat ik eerlijk gezegd niet had verwacht. Doordat deze loopband in het lagere prijssegment van de loopbanden valt!

Kort samengevat is dit een loopband die prima in je huis past en tevens ook een eyecatcher is! Maar natuurlijk zijn de eigenschappen en de functies iets belangrijker. Je wilt overigens met een loopband doelen gaan behalen. Om erachter te komen of de uitstraling ook overeen komt met de functies, zal ik meteen de belangrijkste eigenschappen gaan benoemen.

De trainingsprogramma’s

De eerste eigenschap die zeker niet onbelangrijk is, zijn de trainingsprogramma’s die beschikbaar zijn op de loopband. Om hier zorgvuldig naar te gaan kijken weet je ook of het mogelijk is om bijvoorbeeld op je hartslag te gaan trainen. Of dat het mogelijk is om intervaltraining erop uit te voeren.

En als we kijken na de Focus Fitness Jet 5 is het mogelijk om van maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma’s gebruik te maken! Je kunt wel zeggen dat het een ruime keuze heeft aan trainingsprogramma’s!

Enkele programma’s waar je gebruik van kunt maken zijn bijvoorbeeld: Het manueel programma, user programma, hellingtrainingen, intervaltrainingen en combinatieprogramma’s. Genoeg variatie om aan verschillende doelen te gaan werken!

Wat ik wel iets minder vond was dat het niet mogelijk is om je tablet of smartphone te kunnen koppelen. Voor mij was het overigens niet heel vervelend doordat er een ruime keuze is aan trainingsprogramma’s.

Focus Fitness Jet 5 display

De display

De display van de Focus Fitness Jet 5 is een lcd-scherm waar je overzichtelijk belangrijke trainingsgegevens kunt aflezen. Zodat je ook daadwerkelijk kunt zien wat je prestaties zijn en wat je aan het doen bent.

Buitenom dat het een mooi strak scherm is, kun je ook eenvoudig tijdens het hardlopen de display bedienen via de knoppen. Om bijvoorbeeld de snelheid of de hellingshoek in te schakelen. Je kunt wel zeggen dat er met de display niks mis is en geheel gebruiksvriendelijk is!

Hartslagsensoren en vetmeting

Wat ook een handige toevoeging is, is dat het mogelijk is om via de hartslagsensoren die zich op de handvaten bevinden je hartslag te meten. Hierdoor kun je specifieker op je hartslag trainen, waardoor je doelgerichter kunt gaan trainen. De hartslagsensoren werken goed naar behoren!

Doordat je je hartslag kunt bepalen en je trainingsgegevens invult is het ook mogelijk om een indicatie te krijgen van je vetpercentage! Een goede zet van fabrikanten. Hoe meer informatie over je trainingsgegevens hoe doelgerichter je kunt gaan trainen!

Wat een minpuntje was, is dat het niet mogelijk is om gebruik te maken van een borstband. Een borstband is iets nauwkeuriger in je hartslag weer te geven dan hartslagsensoren.

De hellingshoek

De hellingshoek van de loopband

Een hellingshoek staat voor dat je het loopoppervlak kunt verstellen in hoogte. Dit heeft 2 voordelen, de eerste is dat je een bergopwaarts beleving zal gaan ervaren. En het tweede voordeel is, dat je je bovenbenen veel zwaarder kan gaan belasten. Waardoor je deze een stuk intensiever kunt gaan trainen en hierdoor ook automatisch de training een stuk zwaarder zal gaan worden.

Het volgende is ook mogelijk op de Focus Fitness Jet 5: Je kunt de loopband verstellen van 0 tot 12 levels. Zo kun jezelf de belasting gaan bepalen door de verschillende levels die er mogelijk zijn!

Wat is het vermogen van de Focus Fitness Jet 5?

De Focus Fitness Jet 5 is een loopband van stevige kwaliteit en heeft een continue vermogen van 2 pk! Hierdoor kan de loopband de band aandrijven tot 16 km per uur! Ook kan de Focus Fitness een maximaal gewicht van 120 kg dragen.

Wat mijn overigens ook opviel was dat de motor vrij stil was en niet tot last is, wat bijvoorbeeld weer fijn is voor je buren of een medebewoner. Zo is het goed mogelijk om op verschillende tijdstippen gebruik te kunnen maken van de loopband.

Hoe zit het met de montage?

De montage is een onderdeel waar veel mensen tegenop kijken. Want vaak kan het toch een vrij vervelende en vaak tijdrovende klus zijn om een cardioapparaat in elkaar te schroeven. En in sommige gevallen is dan ook nog eens de handleiding niet altijd even duidelijk.

De eindmontage loopband

Bij de Focus Fitness Jet 5 is dit absoluut niet het geval! Het is eenvoudig in elkaar te zetten, dat zie je niet altijd terug bij cardioapparaten. De loopband is namelijk al voorgemonteerd, je hoeft hem alleen nog maar uit te klappen en maar slecht 8 schroeven aan te draaien. En in pak weg 20 minuten al klaar te hebben staan voor gebruik! Hierboven zie je de afbeelding wat de 3 eenvoudig stappen zijn om de loopband gebruiksklaar te maken.

De gratis bonussen!

Buitenom dat je Focus Fitness Jet 5 goede eigenschappen heeft krijg je ook bij aanschaf van de loopband gratis bonussen. Wat je kunt verwachten is een persoonlijk trainingsprogramma en 12 weken 3 keer per week een workout op maat! Dit vond ik vrij handig, de bonussen die je erbij krijgt. Zo heb je meer een richtlijn wat je precies kunt doen op de loopband!

Focus Fitness Jet 5 gratis bonussen

Vooral als je een beginner bent kan het soms nog wel eens lastig zijn om voor jezelf te bepalen wat voor workout je moet gaan doen. Dan kunnen de gratis bonussen een duw in de goede richting zijn!

Wat zijn de ervaringen van klanten?

Wat ik altijd enorm belangrijk vind in een review en niet mag ontbreken is: wat zijn de ervaringen van klanten die het product al hebben gekocht? Hieruit kun je namelijk heel veel waardevolle informatie halen. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat minder goed en fijn is. Wat in dit geval om een loopband gaat!

De reviews en de scores heb ik dan uiteraard ook weer zorgvuldig doorgenomen. En wat hieruit komt had ik zelf al een beetje een voorgevoel over. Het is een populaire loopband! En dat kun je ook uit de ervaringen halen van de gebruikers. Zo krijgt de focus Fitness Jet 5 een gemiddelde score van:

5 van de 5 sterren bij betersport.nl

4,5 van de 5 sterren bij bol.com

Zoals je kunt zien zijn de klantenbeoordelingen enorm positief! En kon ik niks negatiefs terugvinden wat vaker na voren kwam in de reviews. De klantenbeoordelingen kunnen als het ware bijna niet beter!

De voor en nadelen op een rij!

Zoals je kon zien heeft de Focus Fitness veel positieve eigenschappen, maar uiteraard heeft elk product altijd wel iets mindere punten. Om het overzichtelijker te maken zal je nu de voordelen maar ook de eventuele nadelen gaan lezen…

De voordelen:

 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • Hellingshoek
 • Overzichtelijke display
 • Gratis bonussen
 • Ingebouwde tablethouder
 • Eenvoudige eindmontage
 • 36 verschillende trainingsprogramma’s
 • Hartslagsensoren en vetmeting

De nadelen:

 • Geen koppeling met smartphone of tablet mogelijk
 • Niet te koppelen met een borstband
 • Vaak uitverkocht

Eindoordeel: De Focus Fitness Jet 5 de juiste keuze?

Nu zijn we bij het eindoordeel aangekomen van deze uitgebreide review over deze vrij unieke loopband, de Focus Fitness Jet 5! Zoals je al uit deze review kon halen ben ik enorm te spreken over deze loopband en is het een van de beste loopbanden voor thuisgebruik! Vooral als je kijkt hoeveel programma’s deze loopband bezit, plus hellingshoek en nog een tal van andere handige eigenschappen.

Om voor jezelf te gaan bepalen of deze loopband ook voor jou geschikt is, is het belangrijk om zorgvuldig deze review helemaal door te lezen. Zo kom je erachter wat je allemaal kunt gaan verwachten. Bekijk bijvoorbeeld ook goed naar de voor en nadelen en weeg het tegenover elkaar af. Kijk waar je minder waarde aan het hecht of juist veel!

Is dit nou de juiste loopband voor jou? Dan kan ik je aanraden om gebruik te maken van de kortingslink hieronder! Zo ontvang je korting en kun je de Focus Fitness Jet 5 voor de goedkoopste prijs aanschaffen!

Bekijk hieronder de video van de Focus Fitness Jet 5!


Misschien ook interessant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.