Focus Fitness Jet 1 review: Is het je geld waard?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
mm
Focus Fitness Jet 1 Review

Welkom in deze Focus Fitness Jet 1 review! Waar je alle eigenschappen over de deze low budget loopband zal gaan lezen! Door alle belangrijke punten over deze loopband te gaan benoemen en uit te gaan lichten, kun je een beter beeld vormen. Zodat je voor jezelf af kunt gaan wegen of deze loopband ook daadwerkelijk voor jou geschikt is!

Er zijn immers veel loopbanden in omloop waardoor de kans bestaat dat het verwarrend kan worden om erachter te komen welke bij je past. Vooral als de prijs lager is, zoals bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 1. Dan kun je meer gaan twijfelen, je wilt er natuurlijk wel goed en fijn gebruik van kunnen maken.

Wil je alles te weten komen over de Focus Fitness Jet 1? Of wil je erachter komen of deze loopband ook echt een goede investering is, of dat je toch beter voor en andere loopband kunt gaan? Dan is het raadzaam om deze review zorgvuldig door te nemen om antwoorden op je vragen te kunnen krijgen. Ik zou zeggen, laten we meteen beginnen!

Inhoudsopgave

De omschrijving over de Focus Fitness Jet 1!

De Focus Fitness Jet 1 is een loopband die geschikt is voor thuisgebruik. En waarvan de prijs qua aanschaf niet duur te noemen is! Vandaar ook dat die in het lagere prijssegment valt.

Door deze prijsklasse wordt er vaak niet veel van verwacht. Maar toch is het handig om deze review eerst door te gaan nemen. Want toch heeft deze loopband unieke eigenschappen wat je niet vaak terug ziet bij loopbanden van deze prijsklasse.

Overigens blijft het wel een feit dat deze loopband over minder eigenschappen beschikt en minder luxe is dan de duurdere varianten. Buiten dit om is het toch een loopband waarmee je goed kunt gaan trainen. En die ook de mogelijkheid bied om gebruik te maken van verschillende trainingsprogramma’s.

Focus Fitness Jet 1 review: De eigenschappen!

Nu beginnen we met de unieke eigenschappen waarover de Focus Fitness Jet 1 uiteraard beschikt! Let op, alle punten die aan bod zullen komen zijn de belangrijkste specificaties waar deze loopband in uitblinkt!

LED-display met verschillende trainingsprogramma’s

De Focus Fitness Jet 1 heeft een LED-display dat opgedeeld is in 3 kleine schermpjes. Persoonlijk had ik de verwachting dat de schermpjes te onduidelijk waren, maar dat was niet het geval! Door de rode cijfers kon je de trainingsgegevens duidelijk zien. Zo kun je bepaalde trainingsgegevens zien verschijnen zoals: Afstand, trainingstijd, snelheid en je hartslag.

LED-display met de trainingsfuncties

Verder beschikt de loopband ook nog over maar liefst 36 trainingsprogramma’s. Wat ik eerlijk gezegd niet verwachte bij een loopband van deze prijsklasse. Ook is de jet 1 voorzien van een vetmeter. Door je persoonlijke gegevens in te vullen en om daarna vervolgens de hartslagsensoren vast te pakken word je hartslag gemeten. En vervolgens kun je een indicatie krijgen van je vetpercentage. Het fijne hiervan vond ik dat je na een trainingssessie je resultaten kunt zien.

Ook is de loopband voorzien van een handige tablethouder. Dit kan weer zorgen voor meer sportcomfort, doordat je tijdens je trainingen ook gebruik kan maken van je tablet. Zo kun je bijvoorbeeld je favorieten serie gaan kijken tijdens je work-outs!

Inklapbaar en verplaatsbaar!

De Focus Fitness Jet 1 is al een vrij compacte loopband. Zo heeft die een afmeting van 154 x 64 x 122 cm. Dit heeft het voordeel dat je de loopband ook in een kleinere ruimte kan plaatsen!

Ben je klaar met je work-out dan is het wel fijn dat je in kleine ruimtes weer meer ruimte creëert. En dit is juist met de jet 1 ook goed mogelijk! Zo kun je namelijk het loopvlakgedeelte inklappen en weg rijden met de bevestigde transportwieltjes die zich erop bevinden. Zo berg je hem op waardoor je weer gedeeltelijk de ruimte terug zal krijgen!

Multifunctionele armgrepen

Je ziet het vaker op loopbanden, hangrepen om ze vast te kunnen houden wat overigens niet iets apart is! Wat je wel minder vaak terug ziet is dat je op de handgrepen de mogelijkheid hebt om de snelheid te verlagen of te gaan verhogen. Dit vind persoonlijk een handige en fijne toevoeging.

De multifunctionele armgrepen van de loopband

Verder zijn op de handgrepen ook de hartslagsensoren bevestigt. Zodat dit de mogelijkheid geeft om een indicatie te krijgen van je hartslag van dat moment. Dit kan handig van pas komen als je wilt gaan trainen op je hartslag.

Hellingshoek

Waar de Focus Fitness Jet 1 ook over beschikt is een hellingshoek. Dit is een punt wat ik eerlijk gezegd totaal niet zag aankomen! Dit doordat het vrij weinig voorkomt van een loopband die in het lagere prijssegment valt, wat ik dus toch wel uniek vind!

Wat overigens wel jammer is, is dat je het handmatig moet verstellen en dat het ook maar in 3 standen te verstellen is. Bij duurdere loopbanden zijn vaak wel meer standen mogelijk en kan het aangestuurd worden via het display. Buiten deze puntjes om werkt de hellingshoek goed naar behoren!

Het loopvlak

Het loopvlak vind ik altijd ook een van de belangrijke punten om je aandacht aan te besteden. Het eerste waar ik dan naar kijk is hoe zit het met de demping. Het is namelijk belangrijk dat dit wel goed op orde is. Anders bestaat de kans dat je vroeg of laat last kunt krijgen van je gewrichten. Dit doordat er schokbewegingen vrij komen.

En als we kijken naar de Focus Fitness Jet 1, die beschikt over een 6-voudige Elastic Cushion demping. Waar het op neer komt is dat dit een vrij goede demping betreft. Er zijn natuurlijk wel loopbanden in omloop die nog over een iets betere demping beschikken maar dan betaal je er uiteraard ook wel meer voor!

Tip: Zorg altijd voor goede sportschoenen met goede demping. Dit vangt namelijk al het grootse deel van de schokbelastingen op!

Het loopvlak van de Focus Fitness Jet 1

Verder word de Focus Fitness Jet 1 aangedreven door een stille motor van 1,25 pk. Hierdoor is het mogelijk om een snelheid te bereiken van 13 km/h. Dit is opzich een uitstekende snelheid. Zo kun je op een mooi tempo gaan joggen of wandelen. Als je focus meer gericht is om snelle sprinten te gaan trekken dan is deze loopband wellicht minder geschikt voor jou. Doordat deze loopband wel een hellingshoek heeft, kun je ook de hellingshoek installeren en je training een stuk zwaarder gaan maken!

Ook kan de breedte van het loopvlak zorgen voor meer sportcomfort. Door een te klein loopvlak wordt het gebruik ervan een stuk lastiger. De juiste grote is dus wel een fijne bijkomstigheid. Als we kijken naar de jet 1, die beschikt over een loopoppervlakte van 40 cm. Wat voldoende is om er op een fijne manier gebruik van te maken!

Ingebouwde speakers

Ingebouwde speakers loopband

De volgende eigenschap waar de Focus Fitness Jet 1 over beschikt is dat de loopband ook over ingebouwde speakers beschikt! Ja je leest het goed, hier stond ik zelf ook van te kijken moet ik zeggen.

Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat je favoriete muziek tijdens het trainen kunt gaan afspelen via de speakers. Het geluid is natuurlijk niet van extreem goede kwaliteit. Maar voor het sporten en voor het formaat van de speakers moet ik zeggen dat het geluid toch wel verassend goed klinkt!

Eenvoudige eindmontage!

Het monteren van een loopband is toch waar niet iedereen even blij van wordt. Maar ik kan je wel verzekeren dat dit absoluut niet nodig is bij de Focus Fitness Jet 1. Hij wordt namelijk al gedeeltelijk voorgemonteerd geleverd! En je hoeft dus alleen maar de laatste puntjes af te werken.

Dit stelt niet heel veel voor en is ongeveer in, pak weg 15 a 20 minuten startklaar om er meteen gebruik van te kunnen maken! Zo wordt er ook een handige handleiding bij geleverd. Waardoor je de laatste stapjes, die overigens duidelijk worden afgebeeld kunt gaan opvolgen.

Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding?

We zijn nu bijna aan het einde gekomen van deze review. En wat nog niet aan bod is gekomen is de prijs/kwaliteitverhouding. Is dit ook goed? Hier kan ik vrij kort over zijn! Als je namelijk kijkt naar de aanschafprijs van €399 is dit niet een hoog bedrag voor een loopband, integendeel zelfs! En de kwaliteit is toch vrij goed te noemen. Hij is overigens wel minder robuust als andere loopbanden waarover ik reviews heb geschreven.

Maar de prijzen van die loopbanden zijn ook een stuk hoger, dus het zou niet eerlijk zijn als ik hiermee zou gaan vergelijken! Maar voor deze lage aanschaf prijs en de bijhorende functies die erop mogelijk zijn, dat zie je niet vaak terug. Ik kan wel zeggen dat qua prijs/kwaliteitverhouding er niets op aan te merken is!

De voor en nadelen op een rij!

Je hebt eerder de belangrijke eigenschappen kunnen lezen. Door de voor en nadelen in een handig rijtje te zetten wordt het overzichtelijker wat de punten van de Focus Fitness Jet 1 nu allemaal zijn.

De voordelen:

 • Eenvoudige eindmontage
 • Hellingshoek mogelijk
 • Stille motor
 • 36 trainingsprogramma’s
 • Lage aanschaf prijs
 • Compacte loopband
 • Breed loopvlak
 • Beschikt over ingebouwde speakers
 • Hartslagsensoren

De nadelen:

 • Belastbaar tot 100 kg
 • Geen koppeling mogelijk met apps
 • Helling mogelijkheden zijn beperkt

Mijn mening en advies over de Focus Fitness Jet 1!

De Focus Fitness Jet 1 is een loopband waarover ik zeker te spreken ben! Als je kijkt qua functies die hierop mogelijk zijn. Het feit blijft overigens wel dat het niet over een zeer luxe loopband gaat.

Maar als je kijkt naar bijvoorbeeld de hellingshoek, 36 trainingsprogramma’s, een vetmeting en ingebouwde speakers kun je wel spreken van een uitstekende loopband uit deze prijsklasse. Kortom, het is absoluut geen loopband van slechte kwaliteit!

Als je een loopband zoekt waar je veel eisen aan stelt of een loopband zoekt waar je hele snelle sprintjes mee wilt gaan trekken. Dan is deze loopband wellicht minder aantrekkelijk voor jou.

De Focus Fitness Jet 1 is wel geschikt als je een loopband zoekt die weinig ruimte in beslag neemt. En ook als niet teveel wilt besteden aan een loopband. Maar waar je toch je trainingen uitdagend mee kunt gaan maken met verschillende programma’s en mogelijkheden. Dan is de Focus Fitness Jet 1 wellicht wel de juiste keuze voor jou!

Let op: Is dit de loopband waar naar je opzoek bent? Dan is het mogelijk om via de kortingslink de Focus Fitness Jet 1 voor de laagste prijs van dit moment aan te schaffen! Zodat je verzekerd bent van de goedkoopste prijs!


De beste alternatieven!

Is dit toch niet de juiste loopband waar naar je opzoek bent? Dan zijn er ook uitstekende alternatieven beschikbaar. Die beschikken over meer luxe, hogere snelheid en zijn zwaarder te belasten.

Neem dan eens een kijkje bij de volgende aanbevolen loopbanden:

 • Focus Fitness Jet 5: Is zwaarder te belasten met meer helling mogelijkheden en is er een hogere snelheid mogelijk.
 • Focus Fitness Jet 9 iPlus: Beschikt over veel luxe mogelijkheden, waaronder een koppeling met fitnessapps.
 • Focus Fitness Jet 7: Is uitstekend goed afgewerkt met handige functies en met de juiste kwaliteit/prijsverhouding.

2 reacties op “Focus Fitness Jet 1 review: Is het je geld waard?

 1. hallo
  ik ben Lenie 68 jaar loopband gekocht om mijn conditie op pijl te hoeden
  maar ik begrijp niks van de instellingen om mijn persoonlijke gegevens
  erin te zetten kunnen jullie mij uitleggen hoe ik dat moet doen
  verder ben ik er wel blij mee
  hopend op een reactie vriendelijke groet Lenie

  1. Goedenavond Lenie,

   Wat goed dat u uw conditie op peil wilt houden. En wat fijn om te horen dat de aankoop goed bevalt!
   Graag zou ik u doorverwijzen naar de handleiding van de Focus Fitness Jet 1. Hier staat alles stap voor stap beschreven waardoor het duidelijker wordt. Hier de betreffende informatie https://www.betersport.nl/media/betersport/manual/Focus_Fitness_-_Loopband_-_Jet_1_-_Handleiding.pdf

   Met vriendelijke groet,
   Angelo
   van krachttraininginfo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.