Focus Fitness Fox 5 iPlus Review!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Focus Fitness Fox 5 iPlus

De Focus Fitness Fox 5 iPlus klinkt natuurlijk super interessant, maar is deze trainer wel echt de moeite waard? Er zijn tegenwoordig natuurlijk veel soorten fitnessapparaten en trainers voor thuis op de markt, maar we mogen er eerlijk over zijn: ze zijn niet allemaal even fantastisch.

Jij wilt zeker zijn van je aankoop en een eerlijk Focus Fitness Fox 5 iPlus review helpt je hierbij. Krachttraininginfo.nl is natuurlijk dé plek waar jij terecht kunt voor de meest uiteenlopende reviews. In dit Focus Fitness Fox 5 iPlus review laat ik je nader kennismaken met dit toestel én geef ik je mijn eerlijke mening.

Inhoudsopgave

Wat is de Focus Fitness Fox 5 iPlus?

Laten we bij het begin beginnen, want wat is de Focus Fitness Fox 5 iPlus nu precies? We hebben het hier eigenlijk over een crosstrainer. Crosstrainers zijn in de basis allemaal bedoeld om de conditie te verbeteren, en dit kun je dus zeker doen met de Focus Fitness Fox 5 iPlus.

Dat betekent overigens niet dat de Focus Fitness Fox 5 iPlus standaard is. Elke crosstrainer is namelijk anders en heeft unieke kenmerken en kwaliteiten. Dit geldt ook voor de Focus Fitness Fox 5 iPlus.

Eerste indruk van de Focus Fitness Fox 5 iPlus

Mijn eerste indruk van de Focus Fitness Fox 5 iPlus is uitstekend. De rear-drive crosstrainer is zichtbaar van hoogwaardige en duurzame materialen gemaakt. Duidelijk geen goedkope kwaliteit. Opvallend zijn ook de antislip handgrepen, waaraan te zien is dat de handgrepen extra aandacht hebben gekregen bij dit model uit de Focus Fitness productlijn.

Wat ook direct opvalt is de aanwezigheid van een tablethouder, waardoor je makkelijker interactief kunt trainen. Je kunt zowel een tablet als een telefoon koppelen via Bluetooth.

Praktische kenmerken van de Focus Fitness Fox 5 iPlus

De Focus Fitness Fox 5 iPlus heeft natuurlijk diverse praktische kenmerken die goed zijn om te weten voor je dit fitnesstoestel aanschaft. Je wilt immers precies weten wat je ervan mag verwachten.

Natuurlijk deel ik de belangrijkste praktische kenmerken van de Focus Fitness Fox 5 iPlus. Later vertel ik je uiteraard ook meer over de eigenschappen die vooral voor het gebruik belangrijk zijn.

Specificaties van de Focus Fitness Fox 5 iPlus

 • Afmeting 130 x 73,5 x 160 cm (L x B x H)
 • Totaal gewicht: 68 kilogram
 • Belastbaar gewicht: maximaal 150 kilogram
 • Aantal weerstandsniveaus: 16
 • Aantal trainingsprogramma’s: 14
 • Schermweergave: snelheid, tijd, afstand, snelheid, calorieën, RPM en hartslag
 • Soort weerstandssysteem: magnetisch
 • Inclusief tablethouder
 • Inclusief voetpedalen met Cushion Pads

De montage van de crosstrainer!

De Focus Fitness Fox 5 iPlus wordt in delen geleverd en moet dus nog gedeeltelijk gemonteerd worden. Het is het best om dit met twee personen te doen, vooral omdat bepaalde onderdelen vrij zwaar zijn.

De handleiding die je meegeleverd krijgt is heel duidelijk, waardoor het ongeveer 30 minuten kost om de Focus Fitness Fox 5 iPlus te monteren. Door het gewicht van de trainer is het verstandig om deze in elkaar te zetten op de plek waar je deze wilt gaan gebruiken. Verplaatsen in de doos is makkelijker dan verplaatsen in gemonteerde vorm.

De Focus Fitness Fox 5 iPlus koppelen

Je kunt de Focus Fitness Fox 5 iPlus koppelen middels Bluetooth, wat interessante voordelen oplevert. Zo kun je je trainingen een stuk interactiever maken als je dat wilt. Een leuke optie die je hebt is het maken van een connectie met de iConsole+ app. Hiermee kun je het laten lijken of je echt buiten loopt, door gebruik te maken van Google Streetview

Trainingsprogramma’s crosstrainer

Door de koppeling voel je dat de Focus Fitness Fox 5 iPlus de weerstand verhoogt op bepaalde momenten, zoals wanneer je op je scherm ziet dat je een heuvel op loopt. De trainingsapp maakt het sporten leuker en zorgt voor een unieke ervaring. Uiteraard heb je ook voortdurend inzicht in je sportprestaties.

Diverse trainingsprogramma’s

Je kunt met de Focus Fitness Fox 5 iPlus gebruik maken van maar liefst 14 verschillende trainingsprogramma’s. Het is aan te raden om de diverse trainingsprogramma’s eens te testen, zodat je een goed gevoel krijgt van wat de onderlinge verschillen zijn.

Je zult hierbij ook merken dat bepaalde trainingen op cardioniveau een echte meerwaarde hebben, terwijl andere trainingen wat comfortabeler zijn. Op deze manier houdt het toestel goed rekening met zowel ervaren sporters als met starters. De hartslagsensoren van de Focus Fitness Fox 5 iPlus zitten in de handvatten verwerkt, waardoor je je hartslag voortdurend in de gaten kunt houden.

Focus Fitness Fox 5 Iplus Hartslagsensoren

Het is goed om voor de training een warm-up te doen en een cool-down na de training. Hiervoor kun je het best gebruik maken van de manuele stand. Deze stand valt niet onder de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Onder deze programma’s vind je onder meer een hartslagprogramma, een cardiotraining en een beginnersprogramma. Er zijn trainingsprogramma’s om je conditie op te bouwen, om vet te verbranden en om je spieren te versterken.

Smart Apps gebruiken

Je kunt met andere toestellen connecten door gebruik te maken van de iPlus module. Hierdoor kun je gebruik maken van de meest uiteenlopende externe apps tijdens je trainingen op de Focus Fitness Fox 5 iPlus. Het display van het toestel kan worden overgenomen door je eigen smartphone of tablet.

Kies bijvoorbeeld voor een app die de training realistischer maakt, door je een echte route buiten te laten volgen, of kijk gewoon lekker tv als je aan het sporten bent. Door de koppeling met diverse smart apps kan het allemaal.

De kwaliteit van de Focus Fitness Fox 5 iPlus

Direct bij het uitpakken van de Focus Fitness Fox 5 iPlus zie je dat alle onderdelen van hoge kwaliteit zijn. Er is gebruik gemaakt van zware materialen die zeker niet zomaar kapot gaan. Ik ga er dan ook vanuit dat je jarenlang plezier zal hebben van de Focus Fitness Fox 5 iPlus, ook bij intensief gebruik, zoals dat natuurlijk hoort.

De voordelen van de Focus Fitness Fox 5 iPlus

Er zijn best wel wat interessante voordelen te noemen van deze crosstrainer. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste voordelen:

 • Geruisloos tijdens gebruik
 • Cashion Pads op de voetpedalen voor extra vering
 • Eenvoudige koppeling via de iPlus module en Bluetooth
 • Stabiele, hoogwaardige basis
 • Antislip handvatten
 • Weergave van snelheid, tijd, afstand, snelheid, calorieën en hartslag
 • Optimale gebruiksvriendelijkheid door eenvoudige bediening

Belangrijke nadelen heb ik eigenlijk niet kunnen vinden. Wat je wel als nadeel zou kunnen zien, is dat er geen borstband wordt meegeleverd. Je hebt overigens wel de mogelijkheid om deze eventueel aan te schaffen mocht je dit toch willen.

Het ontwerp van de Focus Fitness Fox 5 iPlus

Het strakke design van de Focus Fitness Fox 5 iPlus valt zeker op. Deze crosstrainer is uitgevoerd in een mooie zwarte body met accenten in de kleur oranje, waardoor de trainer absoluut een sportieve en moderne uitstraling heeft. Deze trainer hoef je niet te verstoppen, maar kun je met trots aan iedereen laten zien.

Focus Fitness Fox 5 iPlus Review

Ook is het direct duidelijk dat er aan alle soorten sporters is gedacht in het ontwerp van de Focus Fitness Fox 5 iPlus. Zo is het model voorzien van extra lange handvatten, wat vooral een heel prettige feature is voor langere personen.

Mate van comfort tijdens het gebruik

Cashion Pads crosstrainer

Comfort heeft zeker veel aandacht gekregen tijdens het ontwerpen van de Focus Fitness Fox 5 iPlus. Je neemt gemakkelijk een gezonde, prettige houding aan tijdens het sporten. De voetpedalen zitten dicht bij elkaar voor extra comfort, en zijn voor een goede vering voorzien van Cushion Pads.

Naast de handvatten waarin de hartslagsensoren in verwerkt zitten, is er ook het handvat dat tijdens het sporten meebeweegt. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je van positie kunt wisselen.

De lengtepas kan eenvoudig in hoogte worden versteld en bedraagt 47 centimeter, voor een natuurlijke looppas tijdens het trainen. Om het comfort verder te verhogen is er een bidonhouder aan het design toegevoegd.

Is de Focus Fitness Fox 5 iPlus voor iedereen geschikt?

De Focus Fitness Fox 5 iPlus is geschikt voor personen met een maximaal gewicht tot 150 kilogram. Dit geeft ook direct aan hoe het gesteld is met de kwaliteit van deze crosstrainer. Het feit dat er verschillende trainings- en weerstandsprogramma’s zijn zorgt ervoor dat de Focus Fitness Fox 5 iPlus geschikt is voor beginners én voor gevorderden. Deze crosstrainer is geschikt voor iedereen die thuis, in de vertrouwde omgeving, conditie wil opbouwen, vet wil verbranden en de spieren wil versterken.

Conclusie: de Focus Fitness Fox 5 iPlus kopen of niet?

De kwaliteit ligt bijzonder hoog, het design is absoluut strak en modern, de trainingsopties zijn legio en het comfort is zeer aangenaam. Met andere woorden: ik raad de Focus Fitness Fox 5 iPlus zeker aan!

Het is een fijn fitnesstoestel waarmee je veel kunt, of je nu nog maar net begint in de wereld van sport of al heel ervaren bent. Iedereen kan voordeel halen uit het sporten op de Focus Fitness Fox 5 iPlus, ongeacht de persoonlijke doelen.

Wil jij investeren in een goede crosstrainer voor thuis? Dan is de Focus Fitness Fox 5 iPlus dus zeker het overwegen waard.


Interessante alternatieven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.