Focus Fitness Fox 5 crosstrainer review!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Focus Fitness Fox 5 crosstrainer review

Je wilt lekker gaan sporten en bent tot de conclusie gekomen dat je een crosstrainer aan wilt schaffen. Een crosstrainer die veelzijdig en duurzaam is. Dan heb je aan de Focus Fitness Fox 5 een uitstekende crosstrainer. Maar je wilt er natuurlijk meer over weten. Zoals, is het je geld waard? Past de Focus Fitness Fox 5 wel bij mij?

Allemaal logische vragen die je beantwoord wilt hebben. Want een investering in een crosstrainer kan prijzig zijn en dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk besteden. Je wilt een crosstrainer die ook bij jou verwachtingen en doelstellingen aansluit. Als je alles wilt weten over de Focus Fitness Fox 5 dan raad ik je aan om zorgvuldig deze uitgebreide review door te lezen. Laten we snel beginnen!

Inhoudsopgave

Belangrijke eigenschappen van de Focus Fitness Fox 5!

Eigenschappen van een crosstrainer zijn enorm belangrijk en zijn een van de belangrijkste punten waar ik naar kijk. Je kunt namelijk uit die informatie halen of het wel bij jou past en de gewenste eisen bezit die jij zoekt. Daarom zal ik eerst de eigenschappen benoemen maar ook zeker de uitleg erbij geven waarvoor het belangrijk is!

Comfortabel

Als je een crosstrainer wilt aanschaffen is het sportcomfort heel belangrijk. Vooral als je lange trainingssessies gaat doen. Bij de Focus Fitness Fox 5 is het comfort ook goed te noemen. Als we kijken naar het vliegwiel, dat heeft een gewicht van 10 kg. Dat is een uitstekend gewicht voor een crosstrainer. Hoe zwaarder het vliegwiel hoe zwaarder je de weerstanden kunt instellen. En door het 10 kg vliegwiel kun je ook de weerstandniveaus verstellen tot maar liefst 16 niveaus!

Focus Fitness Fox 5 verstelbare voetpedalen
Verstelbare voetpedalen

Ook de lengtepas wat zorgt voor een natuurlijke loopbeweging is belangrijk bij een crosstrainer. Hoe groter de lengtepas hoe natuurlijker de loopbeweging aanvoelt. De lengtepas van de Focus Fitness Fox 5 is 47 cm, waardoor het zeer natuurlijk aanvoelt. Ook is het mogelijk om de lengtepas in vier verschillende lengtes in te stellen en de voetpedalen in 3 standen. Een ander punt wat mij opviel was de lage instap, waardoor de crosstrainer ook geschikt is voor revalidatie of als je moeilijk ter been bent.

Stabiliteit en duurzaam

De Focus Fitness Fox 5 heeft een gewicht van 68 kg wat zorgt voor een stabiele crosstrainer. Wat ik persoonlijk altijd fijn vind bij een crosstrainer is dat het transportwieltjes bevat. Daar hebben ze hierbij ook aan gedacht. Zodat je de crosstrainer makkelijk kunt gaan verplaatsen als dat nodig is.

Om de duurzaamheid te bepalen is het belangrijk om te kijken hoeveel gewicht een crosstrainer kan dragen. En bij de Focus Fitness Fox 5 kan het een lichaamsgewicht aan tot 150 kg. Wat dus een indicatie geeft dat het met duurzaam materiaal is gemaakt. En dat zie je ook weer terug in de garantie dat ze geven. De garantie voor frame & laswerk is namelijk levenslang en voor onderdelen 2 jaar!

De display

De display van de Focus Fitness Fox 5 is duidelijk en overzichtelijk. Je hebt geen gebruiksaanwijzing nodig alles wijst voor zich. Het is ook mogelijk om via de display de magnetische weerstandsysteem elektronisch aan te sturen. Ook is het mogelijk op via de hartslagsensoren op de handvaten je hartslag bij te houden. Wil je je hartslag nauwkeuriger meten? Dan is het ook mogelijk om een borstband te gebruiken. Je kunt via de display de verschillende waardes aflezen waaronder:

Focus Fitness Fox 5 display
 • Snelheid
 • Tijd
 • Afstand
 • Hartslag
 • Calorieverbruik
 • RPM
 • Wattage

Wat overigens wel ontbreekt is een tablethouder, tevens kun je je tablet ook niet koppelen aan de display. Ook is er geen persoonlijk gebruikersprofiel mogelijk. Maar hecht je aan deze enkele punten geen waarde en wil je gewoon lekker hard trainen met je favoriete nummer op de achtergrond? Dan is de Focus Fitness Fox 5 daar een geschikte crosstrainer voor!

Trainingsprogramma’s

De trainingsprogramma’s die de Focus Fitness Fox 5 bevatten zijn vrij uitgebreid. Er zijn namelijk 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s te vinden. Die variëren van hartslag programma’s tot manueel programma’s. Zo kun je aan verschillende doelen werken bijvoorbeeld je conditie, vetverbranding of spieropbouw. Genoeg keus, zodat er altijd wel een trainingsdoel voor jou bij zit. Wat overigens ook handig is is dat de Focus Fitness Fox 5 een ingebouwde fitheidtest heeft. Zo kun je je vooruitgang in de gaten gaan houden of vergelijken en krijg je meer inzicht.

V-Belt aandrijving

Een V-Belt aandrijving is een enorm pluspunt. Want een V-Belt aandrijving zorgt ervoor dat de crosstrainer tijdens de trainingen vrijwel geen geluid maakt. Wat het dus ideaal maakt om ook nog laat in de avond te trainen of vroeg in de ochtend als er nog iemand slaapt.

Wat zijn de ervaringen?

Als je niet zeker weet of de crosstrainer die je op het oog hebt een goede en een betrouwbare crosstrainer is. Dan zijn de ervaringen van andere die het product al aan hebben aangeschaft een uitstekend hulpmiddel om meer informatie te verkrijgen over de crosstrainer.

En dat heb ik zorgvuldig gedaan, ik heb alle ervaringen doorgenomen en ook hier kon ik geen enkele negatieve of slechte ervaring met de Focus Fitness Fox 5 vinden! De ervaringen zijn juist enorm positief. De beoordelingen van klanten zijn ook beoordeeld met een 4,8 van de 5 sterren. Wat al een indicatie geeft dat de Focus Fitness Fox 5 een hele goede crosstrainer betreft! Ben je zelf benieuwd naar alle ervaringen over de Focus Fitness Fox 5? Bekijk hier alle klantenbeoordelingen>>

Prijs/kwaliteitverhouding

De prijs van de Focus Fitness Fox 5 is €774. De prijs is uitstekend voor wat je ervoor terug krijgt. Het is een crosstrainer met vrij veel functies. De kwaliteit is ook dik orde, je kunt dus jaren lang intensief gebruik maken van de Focus Fitness Fox 5. Die ook nog eens onderhoudsvrij is! Voor beginners die kennis willen maken met een goede crosstrainer is de Focus Fitness Fox 5 uitstekend geschikt. Maar ook zeker voor als je meer ervaring hebt is dit een uitstekende crosstrainer!

De voordelen op een rij

 • Onderhoudsvrij
 • V-Belt aandrijving
 • 10 kg vliegwiel
 • 16 weerstandsniveaus
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • Maximaal belastbaar tot 150 kg
 • 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Lage instap
 • Zeer stabiel
 • Transportwieltjes
 • Hartslagsensoren

De nadelen

 • Geen user profiel
 • Bevat geen tablethouder
 • Er word geen borstband mee geleverd
 • Geen tablet koppeling mogelijk

Tip 1: Wil jij een crosstrainer waarmee je je smartphone of tablet kunt koppelen? Dan is de Focus Fitness Fox 5 iPlus een interessant en een goed alternatief! Bekijk hier de Focus Fitness Fox 5 iPlus>>

Tip 2: Vind je de Focus Fitness Fox 5 iets voor jou en wil je met een borstband gaan trainen? Dan is wellicht de voordeelbundel interessant voor jou. Hier word namelijk met een kleine meerprijs de borstband mee geleverd! Bekijk hier de Focus Fitness Fox 5 HRC>>

Conclusie: Is het je geld waard?

Of het je geld waard is? Daar kan ik een kort antwoord op geven en dat is ja! Mits de crosstrainer natuurlijk ook de functies bevat die je zoekt. De Focus Fitness Fox 5 is qua prijs/kwaliteitverhouding dik in orde. Het is een zeer stabiele crosstrainer waar je intensief gebruik van kunt maken en veel sportplezier van zal ervaren!

Maar waar voordelen zijn zijn vaak ook nadelen. En dat is hier ook het geval, er zijn immers wel enkele nadelen. Maar het is aan jou om het af te wegen of je die nadelen echt als een nadeel ziet of juist niet. Enkele nadelen kun je met een goed alternatief oplossen, dat word ook omschreven in de tips! De Focus Fitness Fox 5 is een goede crosstrainer die vrij populair is en dat is ook terug te lezen in de klantenbeoordelingen. Als je opzoek bent naar een crosstrainer met verschillende programma’s, functies en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Dan is de Focus Fitness Fox 5 een prima keus!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *