Focus Fitness Fox 3 crosstrainer review!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm
Focus Fitness Fox 3 crosstrainer review

De Focus Fitness Fox 3 is een unieke crosstrainer die uitstekend geschikt is voor thuisgebruik. Het is een crosstrainer die in het lagere prijssegment valt maar toch een stevige crosstrainer is en beschikt over verschillende functies. Ook heeft de Focus Fitness Fox 3 al regelmatig een kieskeurig award gewonnen.

Maar toch twijfel je er misschien over en wil je er meer over weten. Je wilt immers niet een crosstrainer aanschaffen die niet goed aansluit bij je doelstellingen, logisch natuurlijk! Er zijn immers enorm veel crosstrainers te vinden en dan kan het toch nog vrij moeilijk worden om erachter te komen welke crosstrainer nu het best bij jou past!

Als je alle ins en outs wilt weten van de Focus Fitness Fox 3 dan raad ik aan om dit artikel zorgvuldig door te gaan nemen. Want hier zal je alle belangrijke eigenschappen en informatie gaan lezen die van groot belang zijn voordat je beslist om de Focus Fitness Fox 3 aan te schaffen!

Wat kun je verwachten in deze uitgebreide review?

Deze uitgebreide review is zorgvuldig opgezet door eigen ervaring maar ook door goed onderzoek te doen. Zodat je zo ook de juiste informatie zal gaan lezen. Voordat we verder de belangrijke punten gaan bespreken over de Focus Fitness Fox 3 zal ik eerst de belangrijke onderwerpen benoemen die allemaal in deze review aan bod zullen gaan komen:

 • Belangrijke eigenschappen
 • Eigen ervaring
 • Klantenbeoordelingen
 • Prijs/kwaliteitverhouding
 • Voor en nadelen
 • De alternatieven
 • De conclusie

De eigenschappen van de Focus Fitness Fox 3!

Het sportcomfort

Het sportcomfort vind persoonlijk dik in orde. Er is door de makers van de Focus Fitness Fox 3 goed aandacht aan besteed. Zo heeft het vliegwiel een gewicht van 7 kg en met een lengtepas van 40 cm lang voelt de bewegingsomloop lekker soepel en natuurlijk aan. Wat mij ook opviel was dat de crosstrainer fluisterstil is, dat komt doordat het over een handige V-Belt beschikt.

Focus Fitness Fox 3 verstalbare voetpedalen
Verstelbare voetpedalen

Ook bevat de Focus Fitness Fox 3 over een tablethouder zodat je onder een training je geen moment hoeft te vervelen. Je kunt immers een serie of favoriete sportvideo opzetten tijdens het trainen. Waar ook aandacht aan besteed is, is dat het voor vrijwel iedere lichaamslengte toegankelijk is! Je kunt namelijk de voetpedalen in de gewenste stand verstellen. Wat voor mij een uitkomst was doordat er meerdere personen gebruik van maken.

Led-kleurendisplay

Het led display was heel duidelijk en overzichtelijk. Je kunt met maar liefst 5 knoppen de gehele display bedienen. Ook is het mogelijk om via de display de weerstanden te verstellen tot maar liefst 16 weerstandniveaus. Zodat je de weerstand altijd naar jou gewenste intensiteit kunt gaan instellen. Zo blijft je training ook altijd intensief. De display ziet er mooi strak uit. Boven de bedieningsknoppen kun je de tablet in de tablethouder plaatsen. Op de display kun je in een oogopslag de volgende trainingsgegevens aflezen:

Focus Fitness Fox 3 led display
 • Snelheid
 • Afstand
 • Tijd
 • Hartslag
 • Omgevingstemperatuur
 • Aantal omwentelingen
 • Het aantal verbrande calorieën

Trainingsprogramma’s

De trainingsprogramma’s zijn ook vrij ruim te noemen voor deze categorie crosstrainer. De Focus Fitness Fox 3 bevat namelijk 18 verschillende trainingsprogramma waarvan 12 voorgeprogrammeerde weerstandprogramma’s en die bestaan uit:

 • Vier hartslagprogramma’s
 • Één manueel programma
 • Één persoonlijk trainingsprogramma

Genoeg varianten als je het mij vraagt. Het persoonlijke trainingsprogramma vind ik een enorme fijne toevoeging. Je kunt naar geheel eigen wens een training samen stellen waardoor je nog specifieker je lichaam kunt gaan trainen. De hartslagprogramma’s kunnen een goede uitkomst bieden als je op je hartslag wilt gaan trainen. De crosstrainer kan zichzelf namelijk automatisch aan je hartslag aanpassen en de weerstand verhogen of verlagen als dat nodig is. Zodat je sneller je doelen zal kunnen behalen! Om je hartslag in de gaten te houden kun je handig gebruik maken van de ingebouwde hartslagsensoren!

De stabiliteit/duurzaamheid

De Focus Fitness Fox 3 voelt stevig aan en is zeer stabiel. Toen ik een hele intensieve training deed bleef de crosstrainer goed stabiel staan en ging niet wiebelen. Ook kun je goed aan de staalconstructie zien dat het van stevige kwaliteit is! De Focus Fitness Fox 3 is dan ook te belasten tot maar liefst 120 kg en heeft een aardig gewicht van 48 kg.

Focus Fitness Fox 3 Frame

Door de stevige staalconstructie komt het ook ten goede van de duurzaamheid van de crosstrainer. Je kunt met de Focus Fitness Fox 3 jaren lang vooruit en er intensieve trainingen mee doen. Een ander enorm pluspunt is dat de crosstrainer ook geheel onderhoudsvrij is, mede door de dubbele kogellager die het bevat wat ik enorm fijn vind. Zodat je je geen zorgen hoeft te maken om eventuele onderhoud maar lekker kunt focussen op je trainingen!

Eigen ervaring!

Mijn ervaring met de Focus Fitness Fox 3 is heel positief. Toen deze binnenkwam keek ik er wel tegenop doordat ik zelf niet zo handig ben met cardioapparaten of iets dergelijks in elkaar te zetten. Toen ik de doos opendeed zag ik de beschrijving wat ik overigens niet heel duidelijk vond op het eerste gezicht.

Maar toch viel het uiteindelijk reuze mee. Ik had hem alleen in elkaar gezet en dit lukte in een klein uurtje en het was meteen klaar voor gebruik! Overigens raad ik wel aan als het mogelijk is om de crosstrainer met 2 personen in elkaar te zetten dat zal een stuk handiger werken.

De trainingsprogramma’s vind ik ook uitstekend en paste goed bij mijn doelstellingen. Ik maak zelf vaak gebruik van het hartslagprogramma maar er is natuurlijk veel meer keuze! Waar je wel rekening mee moet houden is dat het niet mogelijk is om je tablet te koppelen met je crosstrainer dus ook geen gebruik kan maken van sportapplicaties. Maar dat stoorde mij persoonlijk niet. Er zijn op de Focus Fitness Fox 3 immers genoeg variërende programma’s.

Ik train nu al voor een langere periode op de focus fitness fox 3 en mijn trainingen zijn ook vrij intensief. Ik heb in die periode nog geen mankementen of iets storends aan de crosstrainer ontdekt. Kortom ik ben tot nu toe een tevreden klant!👍

Focus Fitness Fox 3 klantenbeoordelingen

Een andere belangrijk onderdeel waar ik zorgvuldig naar gekeken heb zijn de ervaringen van andere klanten die ook al de Focus Fitness Fox 3 gekocht hebben. Hieruit kan je namelijk enorm veel handige en nuttige informatie halen en dat heb ik natuurlijk ook gedaan.

En ook hier blijkt dat de tevredenheid heel goed is! De sterrenbeoordelingen is maar liefst 4,5 van de 5 sterren, wat heel goed is. Ik kon ook niks negatiefs terugvinden over de crosstrainer. Ben jezelf benieuwd naar alle ervaringen? Lees hier alle klantenbeoordelingen>>

Juiste prijs/kwaliteitverhouding?

De prijs van de Focus Fitness Fox 3 bedraagt €399 wat in het lagere prijssegment valt. Als je kijkt naar de kwaliteit ben ik er erg tevreden over en er goed over te spreken. Het heeft dan ook een ruim aanbod aan trainingsprogramma’s. Dit zie je namelijk bij weinig crosstrainers van deze prijsklasse.

Tevens bevat deze crosstrainer genoeg variatie in de programma’s. Maar het is ook belangrijk om naar de stabiliteit te kijken. Als je op zoek bent naar een stabiele goedkopere crosstrainer, maar toch met genoeg variërende programma’s wilt trainen dan raad ik de Focus Fitness Fox 3 zeker aan. Deze crosstrainer steeg boven mijn verwachten uit!

De positieve punten op een rij!

 • Zeer stabiel
 • Geheel geruisloos
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • 18 verschillende trainingsprogramma’s
 • Overzichtelijke display
 • Hartslagsensoren
 • Kieskeurig awards gewonnen
 • Bevat een tablethouder

De mindere punten op een rij!

 • Tablet is niet te koppelen met de crosstrainer
 • Vaak uitverkocht
 • Niet de meest luxe crosstrainer

De Focus Fitness Fox 3 iPlus en HRC

De Focus Fitness Fox 3 is een standaard uitvoering. Je hebt namelijk ook nog de iPlus en HRC varianten. Het verschil is bijvoorbeeld bij de Focus Fitness Fox 3 iPlus dat je dan wel gebruik kunt gaan maken van sportapps door je tablet of smartphone te koppelen. En bij de Focus Fitness Fox 3 HRC krijg je wel een borstband meegeleverd. Hierdoor is het mogelijk om nauwkeuriger op je hartslag te gaan trainen wat weer heel effectief kan zijn!

Beide crosstrainers zijn ook enorm populair. Als je voorkeur is om gerichter op je hartslag te gaan trainen of gebruik wilt maken van sportapps, dan zijn deze crosstrainers wellicht interessant om te overwegen. De prijs ligt wel iets hoger dan de standaard uitvoering.

De conclusie!

De Focus Fitness Fox 3 is een uitstekende crosstrainer voor beginners maar ook voor sporters die al verder gevorderd zijn en die intensieve trainingen willen doen. Dit is een goede crosstrainer met de juiste prijs/kwaliteitverhouding. Als je naar een crosstrainer zoekt die scherp geprijsd is met verschillende trainingsprogramma’s dan is de Focus Fitness Fox 3 een echte aanrader.

Ook kun je tevens gebruik maken van de 30 dagen retourrecht bij betersport! Dit houd in als je het toch niks vind om de een of andere reden, het mogelijk is om de crosstrainer gewoon terug te sturen. Zonder al te veel vragen kun je je geld terug krijgen, zodat je geen enkel risico zal lopen. Wat ikzelf een hele goed service vind!


Relevante blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *