FitBike Ride 6 iPlus review!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm
FitBike Ride 6 iPlus review

Hometrainers zijn een van de meest populaire en gewilde cardioapparaten. De reden is dat je altijd aan je conditie en gezondheid kunt gaan werken, zelfs als het buiten slecht weer is! Een hometrainer kan dan de perfecte uitkomst zijn.

Als je gezocht heb naar hometrainers is de kans groot dat je de FitBike Ride 6 iPlus bent tegengekomen. Alleen weet je niet zeker of die wel bij jou past en of het functies bevat die jij verwacht van een hometrainer. Want je wilt natuurlijk wel een hometrainer waar je jaren zonder moeite mee vooruit kunt. Logisch natuurlijk!

Als je alle ins en outs wilt weten over de FitBike Ride 6 iPlus dan ben je hier op het juiste artikel terecht gekomen! Ik heb namelijk gebruik mogen maken van de FitBike Ride 6 iPlus en zal in deze uitgebreide review alles vertellen over de FitBike Ride. Zodat je aan het einde van deze review weet of deze unieke hometrainer bij jou past of dat een andere hometrainer toch meer geschikt is voor jou. Ik zou zeggen, laten we snel beginnen!

Belangrijke punten in de FitBike Ride 6 iPlus review!

In deze uitgebreide review is het belangrijk om alle punten af te gaan en te behandelen. Zodat er een duidelijk beeld uitkomt van wat je allemaal kunt verwachten. De goede eigenschappen maar ook zeker de eventuele minder goede eigenschappen. Ik zal nu de belangrijkste punten benoemen die in deze review aan bod zullen komen!

 • De eigenschappen
 • Klantenbeoordelingen
 • Eigen ervaring
 • De prijs/kwaliteitverhouding
 • Eindconclusie

Belangrijke eigenschappen van de FitBike Ride 6 iPlus!

Het vliegwiel

Als je voor een soepele en comfortabele hometrainer wilt gaan dan is het belangrijk om te kijken naar het vliegwiel van de hometrainer. Het vliegwiel bepaald namelijk in hoeverre het soepel en hoe fijn de bewegingsomloop is. De FitBike Ride 6 iPlus heeft een vliegwiel dat 10 kilo weegt. Wat een uitstekend gewicht is voor een fijne bewegingsomloop!

IPlus module

Een unieke eigenschap van de FitBike Ride 6 iPlus is dat het een iPlus module heeft dat betekend dat je je tablet of smartphone via een bluetooth verbinding gemakkelijk kunt koppelen, wat ik persoonlijk een enorm pluspunt vind. Zo was mijn tablet de nieuwe trainingscomputer geworden. Ook past de weerstand zich automatisch aan wanneer je bijvoorbeeld een heuvel op gaat.

De applicatie is gemakkelijk te downloaden zodat in een mum van tijd je tablet of smartphone gekoppeld is! Er zijn dan ook verschillende functies mogelijk zodat je een uitstekende training kunt gaan verwachten.

Trainingsprogramma’s

Display FitBike Ride 6 iPlus
Display

De trainingsprogramma’s zijn ook ruim te noemen. Er zijn namelijk 16 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s op te vinden. Waarvan ook een hartslag en energieprogramma zodat je doelgerichter kunt gaan trainen. Het display is overzichtelijk en is duidelijk hoe je het kunt bedienen.

Wat ook enorm handig is, is dat er maar liefst 16 weerstandsniveaus te vinden zijn zodat er voor iedereen genoeg uitdaging is! Verder kun je op het display verschillende waardes aflezen zoals:

 • Hartslag
 • Snelheid
 • Verbrande calorieën
 • Afstand
 • Opleidingsprogramma’s
 • RPM

Duurzaamheid/kwaliteit

Het viel me op dat de constructie van stevige kwaliteit is en ook een zeer stabiele hometrainer is. Je kunt zien aan de belastbaarheid van maximaal 150 kilo dat het van hoog kwalitatief materiaal is gemaakt. Wat ook enorm opviel was dat de FitBike Ride geheel geruisloos is. Wat voor mij een uitstekende uitkomst was doordat ik vaak heel vroeg in de ochtend gebruik wilde maken van de hometrainer.

Het sportcomfort

Verstelbaar zadel FitBike Ride 6 iPlus

Als je intensief en lange trainingen wilt volgen en geen vervelende blessures wilt oplopen, dan is het belangrijk om ook goed te kijken naar het sportcomfort. En ook hier zit het bij de FitBike Ride 6 iPlus dik in orde. Het is namelijk mogelijk om het zadel in horizontaal en verticaal te verstellen. Ook is het stuur verstelbaar waardoor je de juiste hoogte kunt instellen.

Een ander pluspunt is dat het hartslagsensoren bevat. En ook is het mogelijk om te koppelen met een borstband zodat je doelgerichter op je hartslag kunt gaan trainen. De FitBike Ride bezit ook transportwieltjes wat een uitkomst is als je de hometrainer zou moeten verplaatsen. Bij de FitBike Ride 6 iPlus is het ook mogelijk om de weerstandniveaus elektronisch te verstellen. Waardoor je gemakkelijk de juiste weerstand gewoon tijdens je training kunt instellen.

Een ander positieve toevoeging is dat de trappers voetbanden bevatten. Zodat als je flink wat kracht wilt gaan zetten, je niet van de pedalen afschiet wat tot vervelende blessures zou kunnen leiden!

Alles nog op een rij zien van wat je kunt verwachten van de FitBike Ride 6 iPlus? Bekijk dan de video hieronder!

Klantenbeoordelingen & eigen ervaring!

Voordat je overgaat tot een koop is het altijd enorm belangrijk om te kijken wat andere van de hometrainer vinden en of er punten zijn die andere gebruikers minder vonden of juist heel goed. Ook hier heb ik zorgvuldig naar gekeken en de klantenbeoordelingen zijn enorm positief. Er word vaak gezegd dat het een stevige en geruisloze hometrainer is. De sterrenbeoordelingen van de FitBike Ride 6 iPlus komt ook op een dikke 5 sterren van de 5!

Wil je alle ervaringen zelf lezen? Bekijk hier alle klantenbeoordelingen>>

Mijn ervaring met de FitBike Ride 6 iPlus is ook heel positief. Ik heb er lange en intensieve trainingen op gedaan en die zijn uitstekend verlopen. De trainingsprogramma’s vind ik ook ruim in keuze. Persoonlijk keek ik er tegenop om het te monteren. Maar ook dit ging gemakkelijk, er zit een duidelijke omschrijving bij. Ik heb overigens wel een hartslagband moeten bijbestellen, want die word niet meegeleverd bij de FitBike Ride 6 iPlus. Het is wel mogelijk om de hartslagsensoren te gebruiken.

Prijs/kwaliteitverhouding

De prijs van de FitBike Ride 6 iPlus is normaal gesproken €530. Maar op dit moment is er ook korting en is deze hometrainer te verkrijgen voor maar liefst €499. Wat een uitzonderlijk goede prijs is als je kijkt naar de kwaliteit die je kunt verwachten en ook naar de verschillende functies die zich er allemaal op bevinden. Ik heb veel gebruik mogen maken van hometrainers, je komt dan niet snel een hometrainer tegen van deze uitzonderlijk goedkope prijs en waar bijna overal rekening mee is gehouden!

De FitBike Ride hometrainers staan ook voor kwaliteit en dat is hier ook weer terug te zien in de klantenbeoordelingen en in de garanties die ze geven! Er zit namelijk 2 jaar garantie op onderdelen en een levenslange garantie op frame & laswerk. Wat in mijn ogen betekend dat de makers laten zien dat ze achter hun product staan!

Eindconclusie!

De FitBike Ride 6 iPlus is een unieke hometrainer waar ik heel tevreden over ben. De lage prijs en kwaliteitverhouding is dik in orde. Door de goede kwaliteit en de verschillende weerstanden en functies, is de FitBike Ride 6 iPlus uitstekend geschikt voor beginners en gevorderde!

Nu zal je je afvragen, zijn er dan geen nadelen? Het enige nadeel waar ik persoonlijk tegen aanliep was dat er geen hartslagband bij geleverd word. Maar achteraf was dat vrij logisch als je kijkt naar de lage prijs van wat de FitBike Ride kost. Een hartslagband kun je wel gemakkelijk bij bestellen als dat nodig is. Je kan overigens ook de hartslagsensoren gebruiken. Maar dat is uit eigen ervaring vaak niet zo nauwkeurig als een hartslagband!

Kort samengevat: Ben je opzoek naar een hometrainer die verschillende mogelijkheden bezit en een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding heeft? Dan raad ik de FitBike Ride zeker aan! De montage is overzichtelijk en duidelijk zodat je hem in vrij korte tijd in elkaar hebt gemonteerd en meteen kunt beginnen!

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in deze review om je meer inzicht te geven in de FitBike Ride 6 iPlus en wat je kunt verwachten. Zodat je zelf kunt overwegen of het de juiste hometrainer is die je zoekt en bij jou gewenste doelstellingen past!

PS: Nog belangrijk om te vermelden is dat je bij betersport de FitBike Ride 6 iPlus tot 30 dagen kunt uitproberen, lijkt het je toch niks? Dan kun je het zo weer gratis retourneren!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *