FitBike Ride 5 iPlus review!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
FitBike Ride 5 iPlus review

FitBike Ride 5 iPlus kopen? Dan ben je hier op het juiste adres terecht gekomen. Want in deze FitBike Ride 5 iPlus review zal je alles te weten komen over deze unieke hometrainer, waar ook jou interesse waarschijnlijk naar uitgaat!

Door alle onderwerpen van de hometrainer uitgebreid aan bod te laten komen zal je een beter beeld kunnen vormen over de FitBike Ride 5 iPlus. Zodat je weet wat je kunt verwachten en niet voor vervelende verassingen komt te staan of nog erger, teleurstellingen!

Door dit te voorkomen is het raadzaam om zorgvuldig deze uitgebreide review door te lezen voordat je een aankoop gaat doen. Je wilt immers de juiste keuze maken die ook bij jou doelstellingen en voorkeuren past! Ik zou zeggen laten we meteen beginnen!

Inhoudsopgave

FitBike Ride 5 iPlus review

Er zijn immers enorm veel cardioapparaten in omloop en in dit geval gaat het over een hometrainer. Omdat er zoveel hometrainers te vinden zijn kan het nog een moeilijke opgave worden om de juiste keuze te gaan maken tussen verschillende hometrainers.

Ik weet als geen ander hoe vervelend het kan zijn om de juiste keuze te maken. Om deze reden kwam ik tot de conclusie om over de FitBike Ride 5 iPlus een uitgebreide review te gaan schrijven. Zodat het voor jou duidelijker word wat je kunt gaan verwachten als je tot een eventuele koop over zult gaan.

De belangrijkste onderwerpen die je kunt verwachten in deze review zijn onder andere:

 • De belangrijkste eigenschappen
 • Trainingsprogramma’s
 • Nadelen
 • Mijn eigen mening
 • Ervaring van gebruikers
 • De montage
 • Conclusie

Zoals je kon lezen komen alle aspecten aan bod, laten we beginnen met het vliegwiel.

Zwaar vliegwiel

Het vliegwiel is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een hometrainer waaraan je kunt zien of het mogelijk is om zwaar te kunnen trainen en hoe soepel de bewegingsomloop zal zijn!

En als we kijken naar de FitBike Ride 5 iPlus dat een vliegwiel heeft van een gewicht van maar liefst 10 kilo ,kun je van een uitstekend vliegwielgewicht spreken! Wat ten goede zal komen van de bewegingsomloop, maar ook de verschillende weerstandsniveaus die je kunt gaan instellen. De weerstandniveaus kun je namelijk in 16 verschillende niveau’s verstellen. Hierdoor wordt het dus mogelijk gemaakt om zowel licht als zwaar te gaan trainen.

Verstelbaarheid zadel

De juiste houding is altijd enorm belangrijk en dat is uiteraard ook zo bij een hometrainer. En bij de FitBike Ride 5 iPlus is hier aandacht aan besteed doordat het zadel beschikt over een pop-pin! Dit houd in dat je het zadel in verschillende hoogtes kunt verstellen, zowel horizontaal als verticaal. Hierdoor is de hometrainer voor een breed publiek geschikt, namelijk tot een lichaamslengte van maximaal 195 cm!

Verstelbaar zadel hometrainer
Verstelbaar zadel

Het zadel voelt overigens heel comfortabel aan en zelfs na een tijdje erop gezeten te hebben zat het nog steeds comfortabel. Wat voor mij heel fijn was om zo langdurige trainingen erop te kunnen uitvoeren!

Geheel geruisloos

Geruisloze FitBike Ride 5 iPlus

Wat mij overigens heel erg opviel bij de FitBike Ride 5 iPlus was dat die geheel geruisloos is! Uit ervaringen met meerdere hometrainers, die claimde dat die geheel geruisloos waren maar wat in sommige gevallen niet het geval was. Is dat bij de FitBike Ride 5 iPlus zeker wel het geval!

Hierdoor hoef je jezelf niet te storen aan vervelende geluidjes van de hometrainer. Je bent tijdens je training niemand tot last en kunt zelfs je favoriete serie kijken of muziek luisteren. Dit zonder teveel achtergrond geluiden.

Onderhoudsarm

Het volgende positieve punt is dat de hometrainer geheel onderhoudsvrij is. Waardoor je je niet druk hoeft te maken over eventuele onderhoud! Dit als voordeel dat je de komende jaren kunt genieten van de hometrainer en er lekker intensieve trainingen op kunt gaan uitvoeren! Er is niks zo vervelend om binnen de kortste keren al iets te moeten vervangen.

Trainen met apps

Bluetooth verbinding FitBike Ride 5 iPlus

De FitBike Ride 5 iPlus heeft wat eigenlijk al in de naam naar voren komt een iPlus module. Dit houd in dat je een smartphone of tablet kunt koppelen via bluetooth verbinding!

Dit heeft een voordeel dat je nu je smartphone/tablet kunt gebruiken als een trainingscomputer! Op de FitBike Ride 5 iPlus bevind zich ook een houder waar je smartphone/tablet handig in kunt plaatsen.

Doordat je nu alles via je smartphone of tablet kunt zien en bijhouden past de hometrainer zich ook automatisch aan. Als je bijvoorbeeld een berg opgaat dan zal de weerstand toe gaan nemen, zo kun je optimaal gaan trainen. De weerstand wordt als het ware helemaal zelf geregeld.

LCD-display

Een computerscherm op een hometrainer vind ik altijd enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk wel bepaalde trainingsgegevens kunnen zien. Zodat je kunt zien wat je nu eigenlijk allemaal precies aan het doen bent en bij kunt gaan sturen waar nodig is.

En dat zit bij de FitBike Ride 5 iPlus ook goed. Deze hometrainer heeft namelijk een mooie heldere LCD-display waar je een tal van trainingsgegevens af kunt gaan lezen, denk aan: Snelheid, tijd, afstand, wattage, calorieën, herstel, RPM en je hartfrequentie! Een hoop trainingsgegevens als je het mij vraagt!

LCD-display FitBike Ride 5 iPlus
LCD-display

Om gebruik te maken van bijvoorbeeld het hartfrequentieprogramma kun je op het stuur hartslagsensoren vinden. Zo kun je je hartslag gaan bepalen. Ook kun je kiezen om een borstband te gebruiken, zo kun je veel preciezer je hartslag gaan bepalen en effectiever gaan trainen op je hartslag!

Verschillende trainingsprogramma’s

Ook qua trainingsprogramma’s vind ik dat het een ruim aanbod heeft! Waardoor je verschillende doelstellingen kunt gaan trainen en jezelf nooit hoeft te gaan vervelen. Zo zijn er maar liefst 19 trainingsprogramma’s waarvan 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Om jou er een beter beeld van te geven zal ik er een aantal opnoemen:

 • Manueel programma
 • Wattageprogramma’s
 • Intensieve intervallen
 • Heuvels
 • Hartslagprogramma’s
 • Fitnessprogramma’s
 • Persoonlijke programma’s

Hoe zit het met de stabiliteit?

Nu zijn we aangekomen bij de stabiliteit van de hometrainer. Dit moet in mijn ogen ook goed stabiel zijn zodat je ook de mogelijk hebt om intensieve trainingen erop uit te kunnen voeren.

En om hierachter te komen is er maar een ding wat je kunt doen om het zeker te weten. En dat is het zelf uit gaan proberen en dat heb ik uiteraard ook gedaan. Wat mij opviel was dat die stabiel was, ik durf zelfs te spreken over zeer stabiel!

De stabiliteit van de hometrainer

Zo deed ik voor een korte periode op een hoge intensiteit een training en zelfs hierbij blijft die goed op zijn plek staan. De FitBike Ride 5 iPlus straalt overigens al stabiliteit uit als je er naar kijkt! Net zoals het broertje ervan, de FitBike Ride 5. Alleen deze hometrainer heeft geen iPlus module. Maar is ook een uitstekende hometrainer.

De FitBike Ride 5 iPlus heeft een gewicht van 36 kg en kan een maximale lichaamsgewicht van 150 kg aan! Dit geeft al aan dat het van een stevige constructie is gemaakt!

Is de FitBike Ride 5 iPlus makkelijk te monteren?

Dit is een vraag die ik regelmatig tegenkom van gebruikers die een hometrainer hebben aangeschaft. Omdat de montage in sommige gevallen vrij lastig kan zijn. En dan vraag je jezelf ook af, is dit ook zo bij de FitBike Ride 5 iPlus?

Hoe ik het zelf heb ervaren was dat het niet een lastige opgave was, integendeel zelfs! De hometrainer wordt namelijk vrij wel geheel kant-en-klaar geleverd. Je dient alleen de laatste onderdelen zelf te monteren. Maar dit ging vrij goed, doordat de gebruiksaanwijzing duidelijk is verwoord met duidelijke afbeeldingen.

Dit als voordeel dat het makkelijk te monteren is zonder dat je ervaring hoeft te hebben! Mocht je het toch willen laten monteren? Dan is het mogelijk om bij Betersport gebruik te maken van de montageservice aan huis. Dit brengt overigens wel kosten met zich mee, dat bedraagt €69,95.

Zijn er ook nadelen?

Zoals je kan lezen ben ik goed te spreken over de FitBike Ride 5 iPlus en zijn er veel voordelen met deze hometrainer te behalen. En nu komt de MAAR. Er zijn altijd wel een of enkele nadelen. Geen hometrainer of cardioapparaat is perfect, als die er wel zijn zijn het er maar weinig!

De FitBike Ride heeft enkele nadelen wat trouwens niet voor iedereen een nadeel hoeft te zijn! Wat mij opviel was dat er geen drinkfleshouder op zit. En dat het ook aan een stekker vast zit die je in het stopcontact dient te steken. Mocht je hem verder van een stopcontact willen plaatsen dan kan je overigens gebruik maken van een verlengkabel.

De hartslagsensoren die zich erop bevinden werken wel, maar die geven nooit exact de juiste hartslagweergave. Is je doelstelling om nauwkeurig op je hartslag te gaan trainen? Dan kun je kiezen voor een borstband die nauwkeuriger je hartslag kan weergeven.

Mijn mening over de FitBike Ride 5 iPlus!

Nu zijn we bijna aan het einde gekomen van deze uitgebreide review. En zoals je al een beetje zou vermoeden ben ik zeer tevreden over de FitBike Ride 5 iPlus! Ik vind de trainingsprogramma’s uitgebreid te noemen. Maar ook de stabiliteit en stevige constructie vallen goed in de smaak. De mogelijkheid om je smartphone of tablet te koppelen vind ik een fijne functie die de FitBike Ride bezit!

Er zijn natuurlijk ook enkele kleine nadelen, die ik persoonlijk niet als nadeel heb ervaren. En hierdoor ook deze hometrainer aanraad voor als je verschillende doelstelling wilt trainen. Dan ben je in mijn ogen op het goede adres met deze unieke hometrainer!

Persoonlijk trainingsprogramma

Wat ook belangrijk is om te vermelden is als je kiest voor deze hometrainer, dan kan je een gratis persoonlijk trainingsprogramma op maat gaan verwachten. Dit is voor beginners die nog niet zo goed weten waar ze moeten beginnen, een goed duwtje in de rug.

De ervaringen van gebruikers!

Zoals je gewend bent van meerdere reviews die ik geschreven heb, kijk ik ook altijd zorgvuldig naar de ervaringen van gebruikers en wat die ervan vonden. Hieruit kun je namelijk enorm veel nuttige informatie halen. Over het product zelf en in dit geval over de FitBike Ride 5 iPlus!

Ook hieruit blijkt dat vrij wel iedereen enorm te spreken is over zijn of haar aankoop. En dat komt ook in deze review duidelijk naar voren. Zo krijgt de FitBike Ride 5 iPlus op dit moment een score bij betersport.nl van maar liefst 5 sterren, wat het hoogst haalbaar is. En bij bol.com een 4,1 van de 5 wat ook een enorm hoge score is!

Kort samengevat kun je wel spreken dat het overgrootste deel enorm tevreden is over deze hometrainer!

Conclusie: FitBike Ride 5 iPlus de juiste keuze?

Nu zijn we aan het einde gekomen van deze uitgebreide review en nu wil je natuurlijk weten of de FitBike Ride 5 iPlus voor jou de juiste keuze is. Dit is voor mij lastig om voor jou te bepalen. Maar ik kan wel kort samenvatten wat je allemaal kunt verwachten, zodat het voor jou duidelijk is. En door uiteraard zorgvuldig deze review goed door te lezen.

En dan zou je voor jezelf moeten afwegen of dit is waar je naar opzoek bent! De FitBike Ride 5 iPlus raad ik aan als je opzoek bent naar een stevige hometrainer waar intensieve trainingen goed op mogelijk zijn en tegelijkertijd uitgebreide trainingsprogramma’s bezit. Maar die je ook tegelijkertijd kunt koppelen, doormiddel van een bluetooth verbinding met je smartphone/tablet.

Is dit toch niet helemaal wat je zoekt? Dan zou ik je kunnen aanbevelen om onder aan dit artikel eens een kijkje te nemen. Hier bevinden zich namelijk nog meer kritische reviews over andere hometrainers.

Wat overigens ook belangrijk is om te vermelden. Is dit waar je naar opzoek bent? Dan is het mogelijk om via de kortingslink die je hieronder vind een mooie korting te ontvangen. Zodat je gebruik kan maken van de FitBike Ride 5 iPlus voor een voordelige prijs!


Misschien ook interessant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.