FitBike Ride 3 review!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm
FitBike Ride 3 review

Waarschijnlijk ben je opzoek naar een goede hometrainer en lijkt de FitBike Ride 3 jou wel iets. Alleen weet je nog niet zeker of dit wel is wat je zoekt! Dan kan ik je geruststellen, want hier ben je op het juiste adres! Je zult namelijk alles te weten komen over de FitBike Ride 3 in deze uitgebreide review. Als je alles gelezen hebt zal je weten of deze hometrainer bij jou past en of dit is wat je zoekt!

Door jaren lange ervaring met verschillende hometrainers wil ik mijn eerlijke bevindingen en mijn ervaring delen. Om zo ook voor jou de keuze makkelijker en duidelijker te maken. Een hometrainer is immers voor de meeste mensen niet zomaar een kleine investering. En daarom is het ook belangrijk om te weten of het wel je geld waard is voordat je over gaat tot de koop ervan.

Belangrijk is dat je achteraf niet ontevreden of teleurgesteld bent. Kortom, als jij alles wilt weten over de FitBike Ride 3 raad ik je aan om dit artikel zorgvuldig door te nemen. Zodat je zeker weet of het je geld waard is en bij jou doelstellingen past. Laten we snel beginnen!

FitBike Ride 3 review

Ik ben tot deze review gekomen doordat de FitBike Ride 3 een van de meest verkochte hometrainers is en ook een vrij laag prijskaartje heeft. Dan vragen de meeste zich snel af, heb je dan wel een goede hometrainer? Dus ik dacht hoogste tijd om de FitBike Ride 3 onder de loep te nemen en het gebruik gemak te gaan ervaren. Voordat we gaan beginnen zal ik een aantal punten gaan benoemen die je kunt gaan verwachten in deze uitgebreide review!

 • De functies
 • Prijs/kwaliteitverhouding
 • Het gebruikersgemak
 • Mijn eigen ervaring
 • Klantenbeoordelingen
 • Of het je geld waard is
 • De voor en nadelen
 • De conclusie

Wat is de eerste indruk?

Mijn eerste indruk was vrij goed! Op het eerste blik ziet de FitBike Ride 3 er mooi en modern uit. Je ziet namelijk ook hometrainers die er vaak minder mooi uit zien of wat oubollig overkomen. Dat vind ik met de FitBike Ride 3 absoluut niet. Het is natuurlijk belangrijk dat een hometrainer kwalitatief in orde is. Maar laten we eerlijk zijn, als een hometrainer een mooie uitstalling heeft geeft het je al meteen een goed gevoel voordat je er überhaupt een work-out op gedaan hebt!

Tip: Bekijk hier de actuele prijs>>

FitBike Ride 3 belangrijke eigenschappen!

FitBike Ride 3 lage instap

Lage instap

Het eerste belangrijke kernmerk van de FitBike Ride 3 is dat die een lage instap heeft. Dat hebben niet alle hometrainers. Een lage instap zorgt ervoor dat de hometrainer ook voor specifieke doelgroepen geschikt is, denk aan: Mensen die moeten revalideren of oudere die moeilijk ter been zijn. Een hogere instap kan dan lastig zijn, een lage instap is dan de oplossing!

Zwaar vliegwiel

Het vliegwiel is een van de belangrijkste onderdelen. Er zijn namelijk nog meer onderdelen die voor een beter sportcomfort zorgen, maar een zwaar vliegwiel speelt ook zeker een rol. Doordat de FitBike Ride 3 een vliegwiel heeft van 7 kg, zal de bewegingsomloop natuurlijk en soepel aanvoelen!

Duurzaamheid

De maximale belastbaarheid is ook een belangrijk punt waar ik naar kijk. De maximale belastbaarheid is 135 kg. Wat een indicatie geeft dat het met sterk materiaal is samengesteld en dus ook een duurzaam product is!

Wel is het belangrijk om te vermelden dat het een 2 delige crank heeft. Wat betekend als de hometrainer slijtage vertoond de pendalen vrij lastig te vervangen zijn. Maar door de dubbele kogellagers is de kans op slijtage kleiner. Waardoor je wel jaren lang met intensief gebruik sportplezier kunt ervaren.

Het sportcomfort

Het is ook belangrijk om naar het sportcomfort te kijken en dat begint bij een goede zithouding. Als we kijken bij de FitBike Ride 3, zie je dat je het zadel verticaal en horizontaal kunt verstellen. Zodat je zithouding naar jou hoogte verstelt kan worden. Wat wel jammer is is dat het stuur niet in hoogte verstelt kan worden. De hometrainer is te gebruiken voor personen die een lengte hebben tot 190cm!

Verstelbaar zadel

Een ander punt waar ik naar kijk is hoe kan je de hometrainer verplaatsten en is dat wel mogelijk? En dat is bij de FitBike Ride 3 wel het geval. De hometrainer weegt namelijk maar 30 kilo en beschikt transportwieltjes. Waardoor je heel eenvoudig zonder al te veel moeite de hometrainer kunt verplaatsen als dat nodig is.

De display

Een display op een hometrainer moet ervoor zorgen dat het duidelijk is en trainingsgegevens met je deelt zodat je weet wat je doet en ook meer inzicht in je prestaties krijgt. En als we kijken bij de FitBike Ride 3 vind ik dat het duidelijk is hoe je moet navigeren. Ook kun je een tal van trainingsgegevens af lezen op de display. Zo kun je de volgende punten af lezen:

FitBike Ride 3 display
 • Snelheid
 • Afstand
 • RPM
 • Tijd
 • Calorieverbruik
 • Omgevingstempratuur
 • Hartslag
 • Conditie

De functies

De beschikbare functies van de FitBike Ride 3 zijn vrij ruim. Er zijn namelijk 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. En die variëren van hartslagprogramma’s, sportprogramma’s, een manueel programma en ook een dieetprogramma! Wat ik ook heel uitzonderlijk vind is dat de weerstandsniveaus tot maar liefst weerstand 16 kan worden ingesteld! En dat zie je niet vaak terug bij een hometrainer van deze prijsklasse.

Wat wel als een min puntje gezien kan worden is dat het niet gekoppeld kan worden met een borstband, die nauwkeuriger je hartslag kan meten. Deze FitBike Ride 3 beschikt wel over hartslagsensoren, maar die zijn vaak niet zo nauwkeurig dan als je werkt met een borstband.

In totaal heeft de FitBike Ride 3, 200 verschillende trainingsvarianten. Genoeg variatie kun je wel zeggen. Wat mij overigens wel opviel was dat er een tablethouder ontbrak. En dat kan een vervelend punt zijn als je bijvoorbeeld je favorieten serie of film onder het sporten wilt kijken.

De prijs/kwaliteitverhouding

Als je kijkt naar de scherpe prijs van €299 van de FitBike Ride 3 en de kwaliteit kun je zeker spreken van een uitstekende prijs en kwaliteitverhouding. Het is een duurzaam product waar je immers veel programma’s op kunt gaan gebruiken. Om zo verschillende doelen te trainen, genoeg variatie als je het mij vraagt.

Vooral als je beginnend bent en kennis wilt maken met een hometrainer. Je wilt een goede hometrainer met verschillende functies, maar wilt niet teveel investeren. Dan is de FitBike Ride 3 een uitstekende instap hometrainer. Ook bieden ze 2 jaar garantie op onderdelen. En 10 jaar garantie op frame & laswerk. Wat vaak al een goed teken is, het betekend dat ze achter de kwaliteit van hun product staan!

Wat zijn de ervaringen

Een ander belangrijk punt is om te kijken naar de klantenbeoordelingen van klanten die de FitBike Ride 3 al gekocht hebben. Hier kun je heel veel informatie uithalen. En ook hier zie je dan dat iedereen die de hometrainer heeft aangeschaft er enorm over te spreken is. Ik kon geen slechte reviews of ervaringen vinden. De sterrenbeoordelingen kwamen ook uit op 5 sterren! Ben jij geïnteresseerd om de ervaringen van andere door te lezen? Dan kan het raadzaam zijn om deze door te nemen! Bekijk hier de klantenbeoordelingen>>

De positieve punten op een rij:

 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • Lage instap
 • Maximaal lichaamsgewicht tot 135 kilo
 • Duurzame hometrainer
 • Onderhoudsarm
 • Zwaar vliegwiel van 7 kilo
 • 16 weerstandsniveaus
 • 200 verschillende trainingsvarianten
 • Bevat hartslagsensoren

Wat zijn de mindere punten?

 • Stuur is niet verstelbaar
 • Je kun geen hartslagband koppelen
 • De display kun je niet verbinden met je smartphone/tablet

Conclusie: Is het je geld waard?

De FitBike Ride 3 is een uitstekende hometrainer. De prijs/kwaliteitverhouding is dik in orde voor wat je ervoor terug krijgt. Je kunt gebruik maken van 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en 200 verschillende trainingsvarianten. Door de lage instap is de FitBike Ride 3 ook geschikt voor mensen die willen revalideren of ouderen die moeilijk ter been zijn!

Als je een hometrainer zoekt waarmee je een hartslagband of je tablet of smartphone wilt koppelen, dan is de FitBike Ride 3 minder geschikt voor jou. Hecht je geen waarde aan die functies en wil je gewoon lekker trainen met verschillende trainingsprogramma’s en voor een scherpe prijs? Dan is de FitBike Ride 3 wellicht een uitkomst voor jou en ook zeker je geld waard! Nu zijn we aan het einde gekomen van de FitBike Ride 3 review. Ik hoop dat je iets aan deze uitgebreide review hebt gehad!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *