FitBike Ride 2: Lees de uitgebreide review!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
mm
FitBike Ride 2 review

Ben je geïnteresseerd in de hometrainer FitBike Ride 2? Of wil je er meer over weten? Dan kan ik je verzekeren dat je na het lezen van deze uitgebreide review over voldoende informatie beschikt. Zodat je voor jezelf de keuze kunt gaan maken of dit een hometrainer is die bij jou past en aansluit bij je doelen.

Een hometrainer aanschaffen is niet niks, je wilt er immers nog een tijdje gebruik van maken en je trainingen erop kunnen volgen. Daarom is het enorm belangrijk om de juiste hometrainer te kiezen met de juiste eigenschappen. En zulke informatie kun je vaak het beste vinden in een uitgebreide review, waar je nu ook op terecht bent gekomen!

Zijn dat ook de vragen waar jij naar opzoek bent of wil je gewoon over meer informatie beschikken? Dan raad ik je aan om zorgvuldig deze review over de FitBike Ride 2 door te lezen, zodat je de juiste overweging kunt maken!

Inhoudsopgave

FitBike Ride 2 review: Wat kun je verwachten?

Je kon al lezen dat dit een uitgebreid artikel is over de FitBike Ride 2. Maar wat kun je dan allemaal verwachten in deze review? De onderdelen die aan bod komen zijn de belangrijkste eigenschappen van de FitBike Ride 2, denk aan:

  • Heeft het een goed sportcomfort
  • Voldoende stabiliteit
  • De functies
  • Juiste prijs/kwaliteitverhouding
  • Wat zijn de ervaringen
  • Wat is mijn mening
  • Is het de juiste hometrainer

Kun je voldoende sportcomfort verwachten?

Om een hometrainer te kunnen beoordelen is het sportcomfort natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen om kritisch naar te kijken. En dit heb ik uiteraard ook bij de FitBike Ride 2 gedaan!

Verstelbaar zadel hometrainer

Het sportcomfort word grotendeels bepaald door de juiste houding. Door een verkeerde houding kun je namelijk blessures oplopen of wordt het sporten minder aangenaam en dit wil je voorkomen!

En bij de FitBike Ride 2 is het sportcomfort goed op orde ondanks de goedkopere prijs. Het is namelijk mogelijk om je zadel in verschillende hoogtes te installeren, zodat je goed bij de trappers kunt komen en je een goede houding kunt aannemen!

Het stuur kun je op verschillende hoogtes vastpakken zodat je zelf een goede houding kunt gaan aanmeten! De hometrainer is te gebruiken tot een lichaamslengte van 180 cm.

Wat ook een enorm pluspunt is, is dat je gebruik kunt maken van een tablethouder. Dit is overigens een slimme zet van de fabrikanten van de FitBike Ride, want hierdoor zal het sportcomfort een stuk meer gaan toenemen. Zo word het mogelijk gemaakt om je favoriete serie of motiverende sportvideo’s af te spelen tijdens je trainingen!

Vliegwiel

Het vliegwiel is ook een belangrijk onderdeel van een hometrainer. Het vliegwiel bepaald namelijk in grote lijnen de stabiliteit van de hometrainer, maar ook hoe soepel en aangenaam het trainen zal worden. En als ik kijk naar de FitBike Ride die een vliegwiel heeft van een gewicht van 5 kg is dit een uitstekend gewicht voor een hometrainer die in de lage prijsklasse valt.

Scherm

Het scherm wat zich op de FitBike Ride 2 bevind is een LCD scherm wat zeer eenvoudig te bedienen is! Zo heeft het scherm 4 toetsen en een handige draaiknop, waarmee je de hometrainer gemakkelijk kunt bedienen. De knoppen spreken voor zich waardoor je geen ingewikkeld scherm of toetsen hoeft te verwachten. Je kunt als het ware meteen je training starten zonder al te veel poespas!

Display FitBike Ride 2

Trainingscomputer

Als je een hometrainer wilt gaan gebruiken wil je ook weten of je gebruik kunt gaan maken van verschillende programma’s. Ook dit is mogelijk bij de FitBike Ride. Zo kun je gebruik maken van het manuele programma, diverse dieetprogramma’s, een sportprogramma, gezondheidsprogramma’s en een hartslagprogramma.

Bij bepaalde programma’s kan de weerstand automatisch worden aangepast. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de weerstand instellen en dan kun je kiezen uit maar liefst 16 verschillende niveau’s! Zo wordt het mogelijk gemaakt dat je intensieve trainingen kunt gaan doen!

Ook kun je gebruik maken van 4 gebruikersprofielen. Dit houd in dat je trainingscomputer je gegevens kan onthouden zodat je verder kunt trainen op jou eigen trainingsgegevens, wat ik een enorm handige toevoeging vind.

Stabiliteit

Hoe zit het met de stabiliteit? Om hierachter te komen heb ik een minder intensieve training en een hele intensieve training gedaan op de FitBike Ride. Wat mij op viel was dat de hometrainer met een vrij licht gewicht van 21 kg goed op zijn plek bleef staan. Wanneer je heel intensief gaat trainen kan die beweging wel toenemen. Persoonlijk stoor ik me daar niet aan, maar ik kan me voorstellen dat sommige sporters het niet fijn vinden dat er licht beweging in kan zitten.

Verplaatsbaar en geluidsstil?

 Transportwieltjes van de hometrainer

De FitBike Ride 2 heeft een gewicht van 21 kg wat overigens niet heel zwaar is. Er zijn immers genoeg hometrainers die veel zwaarder wegen en dat kan een gedoe zijn om te verplaatsten mocht dat nodig zijn.

Mocht dit voorkomen dan kun je deze hometrainer makkelijk verplaatsen door de bevestigende transportwieltjes. Zo wordt het verplaatsen voor iedereen een stuk handiger gemaakt!

Buitenom dat je hem kunt verplaatsen is FitBike Ride 2 ook geheel geruisloos. Dit doordat er gebruik wordt gemaakt van een V-snaar. Wat voor mij een enorm pluspunt is, doordat ik met meerdere personen onder een dak woon!

Zo kan ik er laat in de avond of bijvoorbeeld vroeg in de ochtend gebruik van maken, zonder dat er iemand last van zal hebben!

Hartslagsensoren

Zoals ik eerder benoemde kun je ook gebruik maken van een hartslagprogramma. Hiervoor is het natuurlijk wel handig dat je je hartslag kunt gaan meten. En daar is bij deze hometrainer ook rekening mee gehouden!

Op het stuur bevinden zich hartslagsensoren waardoor je je hartslag bij kunt gaan houden. Wat er overigens wel aan ontbreekt is dat het niet mogelijk is om een borstband te gebruiken. Het voordeel van een borstband is dat je hartslag nauwkeuriger weer kan worden geven.

Juiste prijs/kwaliteitverhouding?

De FitBike Ride 2 heeft een adviesprijs €315 en met korting kun je deze hometrainer al voor maar liefst €224 aanschaffen. Hierdoor valt de FitBike Ride 2 in het lagere prijssegment. Vaak zie je dan terug dat de kwaliteit wat minder kan zijn. Maar dat viel dus absoluut mee, integendeel zelfs!

De FitBike is van een stevige robuuste staalconstructie gemaakt. Hierdoor kan er tot 125 kg lichaamsgewicht gebruik van worden gemaakt. Dit alles bij elkaar kan ik wel spreken dat de prijs/kwaliteitverhouding goed in orde is!

Wat zijn de ervaringen van gebruikers?

In een review vind ik dat de ervaringen van gebruikers niet mogen ontbreken. Dit doordat de ervaringen van andere veel kunnen zeggen over het desbetreffende product. En dit heb ik uiteraard weer zorgvuldig doorgelezen en bekeken. De conclusie was al vrij snel duidelijk. Met een 5 sterren beoordeling kan je er al vanuit gaan dat de ervaringen enorm positief waren! Ik kon ook verder niks negatiefs terug vinden. En is iedereen vrij tevreden over hun aankoop.

Kieskeurig award FitBike Ride 2

De FitBike Ride 2 is zelf ook al 2 keer verkozen tot de kieskeurig award van de consumenten. Wat ook al aangeeft dat het een vrij populaire hometrainer is! Ben je zelf nieuwsgierig naar de ervaringen van de gebruikers? Bekijk dan hier alle klantenbeoordelingen>>

Mijn mening over de FitBike Ride 2!

Wat is mijn ervaring en mening over de FitBike Ride 2? Mijn menig is vrij positief over de hometrainer. Ik heb er lang gebruik van mogen maken en ben zeer te spreken over de kwaliteit van de hometrainer. Ik heb natuurlijk ook gebruik gemaakt van hometrainers die nog stabieler waren en over meer functies beschikken. Maar dan lag de prijsklasse uiteraard een stuk hoger. Dus het zou niet eerlijk zijn als ik dat zou gaan vergelijken.

Voor een hometrainer die in de lager prijsklasse valt ging het boven mijn verwachtingen uit! Intensieve trainingen waren goed mogelijk, op de trappers bevinden zich handige bandjes waar je je voeten in kunt schuiven. Hierdoor kun je goed kracht zetten en blijven je voeten beter zitten.

Wat ik eerder vermelden kan de hometrainer bij heel intensief gebruik licht gaan bewegen. Heel storend vind ik dat niet, maar dat is natuurlijk mijn mening erover. Het minpuntje is dat je geen gebruik kan maken van een borstband voor meer nauwkeurigheid. Je hartslag kun je overigens wel eenvoudig aflezen via de hartslagsensoren die zich erop bevinden!

Ik heb al van veel hometrainers gebruik kunnen maken en kan wel zeggen dat de FitBike Ride 2 ook bij het rijtje hoort van hometrainers die uitstekend zijn in gebruik! Als je opzoek bent naar en eenvoudige hometrainer met verschillende programma’s erop voor een lagere prijs dan kan ik de FitBike Ride zeker aanraden!

Zoek je een hometrainer die toch stabieler is? Of wil je bijvoorbeeld met een borstband kunnen trainen? Dan is deze hometrainer wellicht iets minder geschikt voor jou. Dan kan de FitBike Ride 6 iPlus meer bij jou passen! Hierbij is een borstband wel mogelijk en kun je meer functies verwachten én meer stabiliteit! Lees hier meer over de FitBike Ride 6 iPlus review.

Eindoordeel: De juiste hometrainer of toch niet?

Nu zijn we aan het einde gekomen van deze uitgebreide review over de FitBike Ride 2. Ik vind het altijd een lastige vraag om te zeggen of dit voor jou de juiste hometrainer is. Iedereen heeft tenslotte andere doelen en wensen.

Maar over het algemeen kan dit voor jou de juiste hometrainer zijn als je opzoek bent naar een hometrainer voor thuisgebruik. Waar het ook mogelijk is om er intensief en langdurig gebruik van te kunnen maken en voor een lagere prijs.

De FitBike is een unieke hometrainer die ondanks de lage prijsklasse toch over een hoogwaardige kwaliteit beschikt. Waar je zonder al teveel poespas lekker mee kunt gaan trainen en ook verschillende voorgeprogrammeerde programma’s kunt gaan kiezen. Dit maakt het mogelijk om aan verschillende doeleindes te gaan werken.

Om voor jezelf te bepalen of dit de juiste hometrainer voor jou is, is het raadzaam om deze review zorgvuldig door te lezen. En de voor en nadelen op een rijtje te zetten zodat je voor jezelf kunt gaan bepalen of dit de hometrainer is die je zoekt! Ben je er al van overtuigt na het lezen van deze review dat de FitBike Ride bij jou past? Dan kan je via de onderstaande link direct korting ontvangen!


Relevante blogs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *