FitBike Race Magnetic Pro review!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm
FitBike Race Magnetic Pro review

Een spinningfiets is een uitstekend cardioapparaat om je conditie en kracht flink te gaan verbeteren. Ook is het enorm handig als het slecht weer is en enkele graden onder nul. Dan sta je er niet op te wachten om met je racefiets een stukje te gaan fietsen.

Een spinningfiets is dan een uitstekende uitkomst. Je kunt er altijd gebruik van maken wat voor weer het buiten ook is! Maar dan komt de volgende belangrijke vraag: Welke spinningfiets is geschikt voor mij en past bij mijn doelen?

Waarschijnlijk lijkt de FitBike Race Magnetic Pro iets voor jou. Maar je weet het nog niet zeker. Je wilt immers wel dat je achteraf geen spijt krijgt of teleurgesteld bent. En dat is natuurlijk volkomen logisch! Om dit te voorkomen raad ik je aan om dit artikel zorgvuldig door te gaan lezen. In dit artikel over de FitBike Race Magnetic Pro review zal je alles lezen over deze unieke spinningfiets. Zodat je aan het einde van deze uitgebreide review weet of deze spinningfiets wel of niet bij jou past!

FitBike Race Magnetic Pro review

Ik ben tot deze review gekomen doordat het een spinningfiets is die steeds weer terug komt en vrij populair is. Hij is immers ook al 8 keer verkozen door consumenten als beste keus bij betersport. En dat doet eigenlijk al vermoeden dat het een spinningfiets is die in trek is.

De spinningfiets is namelijk te gebruiken door fanatieke sporters en zelfs sportscholen. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen zal ik in deze uitgebreide review de FitBike Race Magnetic Pro goed onder de loep nemen. Deze volgende punten zal ik behandelen in deze review over de FitBike Race Magnetic Pro!

 • De belangrijke eigenschappen
 • Klantenboordelingen
 • Het sportcomfort
 • Prijs/kwaliteitverhouding
 • De voor en nadelen
 • Conclusie: Is het je geld waard

FitBike Race Magnetic Pro, de eerste indruk:

Mijn eerst indruk over de FitBike Race Magnetic Pro was vrij goed. Ik vind de uitstraling er goed uitspringen. De kleurencombinatie van zwart en geel geeft de spinningfiets een unieke en opvallende uitstraling. Deze kleurencombinatie zie je weinig terug bij andere spinningfietsen. Wat overigens ook opviel was de mooi gevormde kettingkast.

Spinningfiets FitBike Race Magnetic Pro

Ook ziet die FitBike Race Magnetic Pro er stabiel en stevig uit! Op het eerste gezicht vind ik het een spinningfiets met een stoer en modern uiterlijk. Als je het mij vraagt een mooie toevoeging in bijvoorbeeld je sportkamer of zelfs woonkamer!

Tip: Bekijk hier de kortingspagina>>

Belangrijke eigenschappen van de FitBike Race Magnetic Pro!

Het vliegwiel

FitBike Race Magnetic Pro vliegwiel

Het vliegwiel is overigens een van de belangrijkste eigenschappen wat zorgt voor een fijn sportcomfort. Een vliegwiel is namelijk verantwoordelijk voor de trapervaring en de bewegingsomloop. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler het aanvoelt als die in beweging komt. Met een licht vliegwiel bestaat namelijk ook het nadeel dat het vliegwiel sneller gaat draaien dan je kunt trappen. Wat kan leiden tot schokbewegingen. Door een zwaar vliegwiel kan dit goed voorkomen worden wat ten goede komt voor het sportcomfort.

Het vliegwiel op de FitBike Race Magnetic Pro zag er op het eerste gezicht zwaar uit en mijn vermoedens klopte ook. Het vliegwiel heeft namelijk een gewicht van maar liefst 22 kilo. Hierdoor creëer je een uitstekende fietservaring!

Magnetisch weerstandsysteem

FitBike Race Magnetic Pro magnetisch weerstandsysteem

De FitBike Race Magnetic Pro maakt gebruik van een magnetisch weerstandsysteem. Wat betekend dat je weerstand bepaald word door een sterke magneet. Een magnetisch weerstandsysteem brengt meer voordelen met zich mee. Het is namelijk geheel geruisloos en de weerstand kan nauwkeuriger geregeld worden.

De meeste spinningfietsen maken gebruik van viltblokjes die weerstand uitoefenen op het vliegwiel. En daardoor de weerstand bepalen. Een weerstandsysteem met viltblokjes kent enkele nadelen, denk aan: Het is niet onderhoudsvrij, het is minder nauwkeurig en niet geheel geruisloos. Wat bij een magnetisch weerstandsysteem wel het geval is!

Aandrijving

Je hebt vaak 2 verschillende aandrijvingen. De een is een kettingaandrijving en de andere een industriële V-Belt aandrijving. De FitBike Race Magnetic Pro wordt door een industriële V-Belt aangedreven. Hierdoor is het voordeel dat de spinningfiets geheel geruisloos is. Bij een kettingaandrijving is dit niet het geval, het produceert meer geluid dan een V-Belt.

Verstelbaar zadel en stuur

FitBike Race Magnetic Pro verstelbaar racezadel

Een goede houding is altijd enorm belangrijk om de blessurekans te verkleinen en natuurlijk voor het sportcomfort. Bij een spinningfiets is het ook belangrijk dat je sportcomfort goed in orde is. Vooral als je lange trainingssessies wilt gaan houden. En bij de FitBike Race Magnetic Pro is daar ook uitstekend rekening mee gehouden.

Als we gaan kijken naar het zadel is het mogelijk om het zadel in 9 hoogtes te verstellen met een handig pop-in systeem. Ook is het zadel horizontaal te verstellen doormiddel van een schuifmechanisme. En bij het stuur is het mogelijk om het in 5 posities én horizontaal te verstellen. Het stuur is ook voorzien van verschillende beugels waardoor het mogelijk is om verschillende houdingen aan te kunnen nemen!

Pedalen

FitBike Race Magnetic Pro pedalen

Wanneer je stevig gebruik wilt gaan maken van een spinningfiets zijn de trappers ook belangrijk om naar te gaan kijken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je van de trappers afschiet, wat vervelende blessures teweeg kan brengen. Bij de FitBike Race Magnetic Pro wordt gebruik gemaakt van SPD en toe clips pedalen. Wat ervoor zorgt dat je je voeten vast kunt zetten. Waardoor je er niet van af kunt schieten.

Een ander voordeel wat hierbij komt kijken is dat je op een veilige manier meer kracht kunt uitoefenen op de neerwaartse beweging. Maar ook de opwaartse beweging waardoor er explosief getraind kan gaan worden!

Stabiliteit en sportcomfort

Het is gewenst dat een spinningfiets goed stabiel is. Je wilt natuurlijk niet als je intensief gaat trainen dat de spinningfiets alle kanten op wiebelt maar goed stevig op zijn plek blijft staan! Toen ik een stevige training op de FitBike Race Magnetic Pro deed bleef die goed stabiel staan wat ik persoonlijk heel fijn vond. Het gewicht van de FitBike Race Magnetic Pro is in totaal 61 kilo. Wat een aardig gewicht is en zeker bijdraagt aan het sportcomfort!

Hierdoor is het mogelijk dat de FitBike Race Magnetic Pro te belasten is tot maximaal 150 kilo! Je zult nu misschien denken wat als je de spinningfiets eventueel zou moeten verplaatsen? Ook hier is aan gedacht door transportwieltjes toe te voegen. Zodat je hem aan 1 kant optilt en zo makkelijk 61 kilo kunt gaan verplaatsten als nodig is.

De prijs/kwaliteitverhouding

De prijs van de FitBike Race Magnetic Pro bedraagt €699 en als je dat vergelijkt met de kwaliteit kan je wel spreken van een goede prijs/kwaliteitverhouding! De FitBike Race Magnetic Pro is namelijk een stabiele spinningfiets die onderhoudsarm is. Ook bevat het een 3-delige crank wat ervoor zorgt dat je er een intensieve workout op kunt doen en tegelijkertijd is het een duurzame spinningfiets.

Je kunt ook zien dat de FitBike Race Magnetic Pro van stevige materialen is gemaakt. En dat is ook weer terug te zien in de garanties die geven worden. Er zit namelijk 2 jaar garantie op onderdelen en een levenslange garantie op frame & laswerk. Dit kunnen ze doen doordat de makers achter hun product staan.

Wat zijn de klantenbeoordelingen?

Persoonlijk ben ik goed te spreken over de FitBike Race Magnetic Pro. Maar het is ook belangrijk om te kijken wat de klantenbeoordelingen zijn en juist hier heb ik zorgvuldig naar gekeken. Wat naar voren kwam is dat vrijwel iedereen enorm te spreken is over de spinningfiets. Wat mij ook opviel was dat vele het ook van een uitstekende kwaliteit vinden. En als je dan gaat kijken naar de klantenbeoordelingen, wat een dikke 4,8 is van de 5 sterren. Spreekt het eigenlijk al voor zich. Wil jij zelf alle reviews lezen? Bekijk hier alle klantenbeoordelingen>>

De voordelen op een rij!

 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • Zeer stabiel
 • 3-delige crank
 • Verstelbaar zadel & stuur
 • Magnetisch weerstandsysteem
 • Geschikt voor professioneel gebruik
 • Maximaal belastbaar tot 150 kg
 • Bevat SPD pedalen en toe clips pedalen
 • Geheel geruisloos
 • Zwaar vliegwiel 22 kg

De nadelen op een rij!

 • Geen trainingscomputer meegeleverd (het is overigens wel mogelijk om een trainingscomputer bij te bestellen)
 • Geen wattage meting

Conclusie: Is het je geld waard?

De FitBike Race Magnetic Pro is een stevige en stabiele spinningsfiets waar je gebruik van kunt maken als beginner maar ook zeker als gevorderde. Ik vind het persoonlijk een goede spinningfiets die ook lekker soepel fietst en dat komt deels door het zware vliegwiel die het bezit. Als je een goede spinningfiets zoekt raad ik de FitBike Race Magnetic Pro zeker aan!

Wat ik overigens wel miste was een trainingscomputer die bepaalde prestaties weergeeft. Maar die zou je eventueel nog apart kunnen bij bestellen. Of het je geld waard is zou je zelf moeten afwegen. Als je opzoek bent naar een spinningfiets waar je intensief gebruik van kunt maken en voorzien is van een fijn sportcomfort, dan is deze spinningfiets wellicht dubbel en dwarst je geld waard!

Ik hoop dat je iets aan deze uitgebreide review hebt gehad. En dat het nu duidelijker is wat je kunt verwachten van de FitBike Race Magnetic Pro en of deze eventueel ook bij jou doelstellingen past.


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *