FitBike Race Magnetic Home review!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
mm
FitBike Race Magnetic Home review

Heeft de FitBike Race Magnetic Home jou interesse opgewekt? Dan ben je op het juiste artikel terecht gekomen. Want in deze uitgebreide review van de FitBike Race Magnetic Home, zal je alles te weten komen over wat belangrijk is voordat je over gaat tot een eventuele koop!

Doordat er zoveel spinningfietsen in omloop zijn kan het een enorm lastige opgave worden om de juiste spinningbike te kiezen die bij jou past! Door verschillende eigenschappen en factoren te gaan beschrijven krijg je een beter beeld van de spinningfiets en krijg je de juiste handvaten om zo de juiste keuze te kunnen maken. Ben je nieuwsgierig naar de belangrijke punten van deze spinningfiets? Dan raad ik aan om deze uitgebreide review zeker door te lezen voordat je een besluit gaat nemen!

Inhoudsopgave

De eerste indruk van de FitBike Race Magnetic Home

Mijn eerste indruk van de FitBike Race Magnetic Home was vrij goed. Wat mij meteen opviel was het design van de spinningfiets. De opvallende blauwe kleuren die er in verwerkt zijn, maakt het dat het een opvallende spinningbike is.

De spinningfiets zelf ziet er stevig en stabiel uit. Wat mij overigens ook meteen opviel was dat er transportwieltjes op te vinden zijn. Dit vind ik zelf altijd een handige toevoeging. Dit maakt het namelijk mogelijk om de spinningfiets te verplaatsen als dat nodig is!

Je kunt wel zeggen dat het op het eerste gezicht een mooie en stevige spinningfiets betreft. Door het design is het goed mogelijk om bijvoorbeeld de spinningfiets te plaatsen in een woonkamer, dit doordat het een unieke uitstraling heeft!

Spinningfiets voor thuisgebruik

De FitBike Race Magnetic Home is een spinningbike die geschikt is voor thuisgebruik. Dit komt doordat het een totaalgewicht heeft van 50 kilo. En zoals ik al eerder benoemde, bevinden er transportwieltjes op zodat je het gemakkelijk kunt gaan verplaatsten naar een andere ruimte in huis als dat nodig is.

Ook maakt de FitBike Race Magnetic Home gebruik van een magnetisch weerstandssysteem. Dit zorgt ervoor, wat de naam eigenlijk al zegt dat de weerstand bepaald word doormiddel van een magneet. Dit heeft als voordeel dat nauwkeuriger de weerstand kan worden bepaald maar ook dat het geluidsvrij is. Dit is een fijne bijkomstigheid van een spinningfiets voor thuisgebruik.

Magnetisch weerstandssysteem spinningbike
Magnetisch weerstandssysteem

Zo wordt het mogelijk gemaakt als je met meerdere personen in een huis woont, dat je op elk gewenst moment gebruik kunt maken van de spinningbike. Zonder dat een ander er last van zal gaan hebben. Kortom, door deze verschillende punten samen maakt het dat het een uitstekende spinningfiets is voor thuisgebruik!

Hoe zit het met de stabiliteit?

De stabiliteit is een van de punten wat ook zeker niet onbelangrijk is, integendeel zelfs. De stabiliteit speelt een hele belangrijke rol als je intensieve trainingen op de spinningfiets wilt gaan uitvoeren. Je staat er immers niet op te wachten dat die begint te wankelen of in het ergste geval omvalt tijdens je workouts!

En als we naar de FitBike Race Magnetic Home kijken heeft die een totaalgewicht van 50 kilo. Dit is overigens geen heel zwaar gewicht maar wel een gewicht waardoor deze spinningfiets stabiel op zijn plek zal blijven staan! En met de combinatie van een goede grip aan de onderkant kun je wel verwachten dat die genoeg stabiliteit heeft, zodat intensieve trainingen zeker mogelijk zijn!

Het sportcomfort

Dit is een onderdeel wat ik altijd enorm belangrijk vind. Dat dit voldoende in orde is voordat je een spinningfiets wilt gaan aanschaffen. Het sportcomfort is belangrijk, vooral als je er vaak en langdurig gebruik van wilt maken.

Wat voor een beter sportcomfort zorgt is dat het wel mogelijk is om je zadel of stuur te kunnen verstellen. Bij de FitBike Race Magnetic Home is het mogelijk om je zadel en stuur in horizontaal en verticaal te verstellen. Wat je overigens niet bij alle spinningfietsen terug ziet. Vaak is het alleen mogelijk om óf het zadel óf het stuur te verstellen.

Verschillende posities verstelbaar zadel
Verstelbaar zadel

Het zadel is in maar liefst 6 hoogtes te verstellen en het stuur in 4 verschillende posities, doormiddel van een handig pop-in systeem! Doordat je het zadel en stuur kunt verstellen kun je de juiste houding aanmeten waardoor je comfortabel kunt gaan trainen!

Wat mij ook opviel was dat op het stuur verschillende beugels bevestigd zijn. Zo kan je tijdens je trainingen verschillende houdingen aannemen wat ook weer een stukje meer comfort is! Ook beschikt de FitBike Race Magnetic Home over een industriële V-Belt inplaats van de bekende kettingaandrijving.

Hierdoor is die geheel geruisloos en geheel onderhoudsvrij, wat wel fijn is om te weten van te voren! Je kunt wel samenvatten dat het sportcomfort bij de FitBike Race Magnetic Home goed op orde is!

Trainingscomputer van de spinningfiets

Handige trainingscomputer

Een trainingscomputer is een handig hulpmiddel dat je meer inzicht geeft in je prestaties en waar je je trainingsgegevens kunt bij houden. En bij de FitBike krijg je een trainingscomputer meegeleverd waar je verschillende trainingsgegevens kunt aflezen, denk aan: Je snelheid, trainingstijd, afstand, aantal verbrande calorieën en nog veel meer. Zo wordt het voor jou makkelijker om doelgericht te gaan trainen en eventueel nieuwe prestaties neer te gaan zetten!

De juiste prijs/kwaliteitverhouding?

Is de prijs/kwaliteitverhouding wel in verhouding? Als we kijken naar de prijs van €599 en naar de kwaliteit, dan kan ik wel zeggen dat het een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding heeft. De kwaliteit kun je vaak terug zien in het maximaal belastbaar gewicht en het belastbaar gewicht is 125 kg.

Het is dus een vrij stevige spinningfiets. Er zijn natuurlijk wel spinningfietsen die meer gewicht aan kunnen maar voor een lichaamsgewicht van onder de 125 kg heeft deze spinningbike een goede kwaliteit.

Ook beschikt de FitBike Race Magnetic Home over een 3 delige crank. Dit bestaat uit 3 losse onderdelen. De as, crank en de trappers, dit komt het meest overeen met een echte racefiets en het komt ten goede van de kwaliteit. Kort samengevat is er met de prijs/kwaliteitverhouding niks mis en kun je goede kwaliteit gaan verwachten!

Wat zijn de gebruikerservaringen?

Als je meer wilt weten over een cardioapparaat en in dit geval over een spinningfiets, is het altijd belangrijk om ook naar de ervaringen/klantenbeoordelingen te gaan kijken. Hieruit kun je namelijk enorm veel handige informatie halen waardoor je een beter zicht krijgt op de eventuele spinningfiets. En dat heb ik uiteraard nu ook weer zorgvuldig gedaan!

En ik kan je zeggen dat de beoordelingen enorm positief zijn en dat de gebruikers tevreden zijn met hun aankoop. De beoordelingen zijn ook 4,6 van de 5 sterren wat een hele hoge score is. Ook is de FitBike Race Magnetic Home wel 7 keer verkozen tot best gewaardeerde spinningfiets van Nederland! En dit zegt al genoeg als je het mij vraagt! Meer lezen over de ervaringen? Bekijk hier alle klantenbeoordelingen>>

De voordelen op een rij

Zoals je al kon lezen heeft de FitBike een aantal positieve voordelen. Om het overzichtelijker te maken zal ik de belangrijkste voordelen in een handig rijtje zetten.

  • Prima prijs/kwaliteitverhouding
  • Voor intensief gebruik
  • Magnetisch weerstandssysteem
  • Maakt gebruik van een V-Belt
  • Inclusief trainingscomputer
  • Verstelbaar zadel en stuur
  • 20 kg vliegwiel
  • 3-delige crank
  • Onderhoudsvrij
  • Geheel geruisloos

Wat zijn de mindere punten?

Heeft deze spinningfiets ook mindere punten? Het antwoord hierop is ja. Ik ben van mening dat er altijd wel punten zijn die iets minder fijn of goed zijn. Iedereen heeft tenslotte ook verschillende persoonlijke voorkeuren. De mindere punten van de FitBike Race Magnetic Home is dat er geen hartslagmeter op zit. Als je nauwkeurig wilt gaan trainen dan kan een hartslagmeter goed van pas komen.

Het andere nadeel is dat de weerstand handmatig geregeld word met een draaiknop, dit is voor mij persoonlijk geen nadeel. Maar ik kan me wel voorstellen dat het voor andere als minder fijn kan worden ervaren!

Mijn mening over de FitBike Race Magnetic Home

Nu zijn we bijna aan het einde gekomen van deze uitgebreide review en vind ik het ook belangrijk om mijn mening over de spinningfiets te delen. Over het algemeen ben ik enorm te spreken over de FitBike Race Magnetic Home. De kwaliteit vind ik dik in orde! Het vliegwiel is een belangrijk punt waar ik toch wel altijd naar kijk. Hierdoor kun je namelijk bepalen of door het gewicht van het vliegwiel het mogelijk is om intensieve trainingen te kunnen gaan doen.

Spinningfiets vliegwiel
Het vliegwiel

Het vliegwiel van deze spinningbike heeft een gewicht van 20 kg. Wat een vrij goed gewicht is om intensieve trainingen te kunnen gaan uitvoeren. Verder is het een spinningfiets waarmee je uitstekend thuis mee kunt gaan trainen. En al woon je met meerdere personen in een huis, je kunt door het geruisloze systeem ten alle tijd gebruik maken van deze spinningbike, zonder dat er iemand last van zal hebben.

Wat ik wel jammer vind is dat de belastbaarheid van 125 kg niet heel veel is. Er zijn namelijk spinningfietsen die meer lichaamsgewicht aan kunnen. Maar voor als je onder de 125 kg weegt is het een uitstekende spinningfiets waar je jaren lang sportplezier mee zou kunnen hebben.

Zoek je een spinningfiets die net iets steviger is en meer belastbaarheid aan kan? Dan raad ik aan om eens een kijkje te gaan nemen bij de broer van deze FitBike. Namelijk de FitBike Race Magnetic Pro, bij deze spinningfiets is de maximale belastbaarheid tot 150 kg en weegt de spinningfiets maar liefst 61 kg. Heel veel verschil is er overigens niet alleen dat deze net iets steviger is dan de FitBike Race Magnetic Home. Het prijskaartje is dan wel net iets meer.

Ben je geïnteresseerd in de FitBike Race Magnetic Pro? Lees hier dan meer over in de FitBike Race Magnetic Pro review>>

Is de FitBike Race Magnetic Home de juiste spinningfiets?

Nu wil je natuurlijk weten of dit de juiste spinningfiets voor jou is? Om dit voor jezelf te kunnen bepalen is het van belang om te kijken naar wat je verwachtingen zijn van een goede spinningfiets en welke eigenschappen je belangrijk vind. Zet goed voor jezelf de voordelen maar ook zeker de mindere punten op een rij. Zodat je weet wat je kunt verwachten bij een eventuele aankoop!

Als je opzoek bent naar een uitstekend instapmodel of je wilt serieus aan de slag gaan met intensieve trainingen, met de juiste prijs/kwaliteitverhouding en sportcomfort? Dan is de FitBike Race Magnetic Home wellicht de juiste spinningfiets voor jou! Ik hoop dat je iets aan deze uitgebreide review hebt gehad. En dat je nu de juiste handvaten hebt, om zo makkelijker te kunnen beslissen of dit de juiste spinningfiets is die bij jou past!

Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.