FitBike Race 4 Review!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
FitBike Race 4 review

De FitBike Race 4 is nieuw op de markt en dat betekent dat het tijd is voor een goede en vooral eerlijke FitBike 4 Race review. Als jij zoekt naar een goede spinningbike, dan wil je wel zeker zijn dat je écht iets goeds in huis haalt.

Bij Krachttraininginfo.nl vind je de beste eerlijke reviews en vandaag deel ik mijn eerlijke mening over de FitBike Race 4 met jou. Ik laat je kennismaken met het model op zich, maar geef je ook een goede indruk van de belangrijkste eigenschappen.

Natuurlijk lees je in deze FitBike Race 4 review ook of het aan te raden is om deze spinningbike te kopen.

Inhoudsopgave

Wat is de FitBike Race 4?

De FitBike Race 4 van het merk FitBike is een spinningfiets voor thuisgebruik. Deze spinningbike valt niet alleen op door het stoere ontwerp met rode accenten op de zwarte body van de fiets, maar het model zal je zeker ook opvallen als je naar de prijs kijkt.

Voor een spinningbike is de FitBike Race 4 namelijk aantrekkelijk geprijsd. Vanzelfsprekend wekt dit wel vragen op, want een lagere prijs wordt vaak geassocieerd met een lagere kwaliteit.

Daarom heb ik de FitBike Race 4 voor deze review zelf getest, zodat ik jou een eerlijk beeld kan geven van deze nieuwe spinningbike.

Eerste indruk van de FitBike Race 4

Bij het uitpakken van de FitBike Race 4 merk ik direct dat de spinningfiets lichter aanvoelt dan je zou verwachten van een indoor spinningbike. Dit heeft vooral te maken met het lichtgewicht vliegwiel.

Deze is namelijk lichter dan het geval is bij de meeste spinningbikes die op de markt te vinden zijn. Daarnaast is ook het frame licht van gewicht, wat ik persoonlijk een voordeel vindt. Het zorgt ervoor dat de fiets in huis ook makkelijk te verplaatsen is.

Daarnaast maakt het lichtere gewicht het monteren van de spinningbike ook nét even makkelijker. Na het monteren zie ik direct dat alles gewoon klopt. Het zit goed in elkaar en de FitBike Race 4 staat stabiel, zoals het hoort.

De spinningfiets is relatief snel gemonteerd en direct klaar voor gebruik, wat ik een belangrijk voordeel vind.

Belangrijkste eigenschappen van de FitBike Race 4

Wat mag je nu verwachten van de FitBike Race 4? Natuurlijk bespreek ik de belangrijkste eigenschappen van deze spinningfiets met je, zodat je weet wat je wel en niet kunt verwachten van dit model.

Licht van gewicht: slechts 28 kilogram

Het eerste wat mij opvalt is het lichte gewicht van de spinningfiets, want het model weegt in totaal slechts 28 kilogram. Dit is een stuk lichter dan de gemiddelde spinningbike voor in huis. Het frame voelt licht aan en ook het vliegwiel is lichter dan bij de gemiddelde uitvoering.

Hierdoor had ik eigenlijk verwacht dat de FitBike Race 4 wat instabiel zou staan, maar niets is minder waar. De spinningbike staat stevig. Wel is het zo dat er een lichaamsgewichtbeperking geldt die lager ligt dan gemiddeld. Het gaat namelijk om een maximale belasting van 100 kilogram.

Pedalen met verstelbare straps

De pedalen voelen stevig aan en bieden een belangrijk voordeel, wat mij betreft. Deze spinningbike is voorzien van toe clips in plaats van SPD pedalen, welke we wel vaker zien op spinningfietsen. Wat is hier nu het voordeel van? Je hoeft geen speciale spinningschoenen aan te schaffen.

FitBike Race 4 toe clips pedalen

Wil je de spinningfiets gewoon thuis gebruiken met sportschoenen aan? Dan is dat dus goed mogelijk. Wat ik ook een goed voordeel vind is dat de pedalen zijn voorzien van verstelbare straps, waardoor je voeten altijd stevig vast zitten, of je nu kleinere of juist grotere voeten hebt.

Extreem stil voor een spinningbike

De FitBike Race 4 heeft geen ketting, maar is voorzien van een V-belt aandrijving. Dit betekent automatisch dat de spinningbike een stuk stiller is dan modellen met een ketting. Hier komt nog bij dat de FitBike Race 4 is voorzien van een magnetisch weerstandsniveau, wat ook een positief effect heeft op het geluid dat het model voortbrengt tijdens het gebruik.

De spinningbike is zo stil dat je bijna je best moet doen om iets te horen. Dit is prettig, zeker als je ongestoord muziek wilt luisteren tijdens het gebruik of een video wilt kijken.

Licht vliegwiel van 6 kilogram

Ik noemde het eerder al: het vliegwiel van de FitBike Race 4 is lichter dan gemiddeld bij een spinningbike. We hebben het over slechts 6 kilogram, wat natuurlijk ook bijdraagt aan het lichte gewicht van het complete model.

FitBike Race vliegwiel

Over het lichtgewicht vliegwiel had ik mijn twijfels, vooral omdat het vaak betekent dat de trainingskwaliteit lager ligt. Ik ben aangenaam verrast, want dit blijkt bij de FitBike Race 4 niet het geval te zijn. Je kunt er prima cardiotrainingen mee uitoefenen. Het blijkt dus dat dit zeker wel mogelijk is zonder zwaar vliegwiel.

Inclusief hartslagsensor en trainingscomputer

Als je het optimale uit je training wilt halen, dan wil je natuurlijk precies weten wat je hart doet tijdens het trainen. Met het oog hierop vind ik het een groot voordeel dat de FitBike Race 4 is voorzien van interne hartslagsensoren.

De sensoren werken nauwkeurig, waardoor je goed in staat bent de intensiteit van je training aan te passen op wat de sensoren je aangeven. De FitBike Race 4 is daarnaast voorzien van een trainingscomputer die je in de basis alles biedt wat je tijdens het trainen nodig hebt. Het gaat om een basic trainingscomputer.

De transportwieltjes van de spinningbike

Het formaat en makkelijk verplaatsbaar

De FitBike Race 4 is echt een spinningbike die bedoeld is voor thuisgebruik. Daarom is het prettig dat het model niet al te groot is. De lengte van de spinningfiets bedraagt slechts 102 centimeter.

Daarnaast is de FitBike Race 4 slechts 51 centimeter breed en heeft het apparaat een hoogte van 105 centimeter. Daarmee is het model relatief compact, waardoor deze ook gemakkelijk in wat kleinere ruimte in huis geplaatst kan worden. Ook beschikt de spinningbike over handige verplaatsbare transportwieltjes zodat je hem nog gemakkelijker kunt verplaatsen mocht dat nodig zijn.

Verstelbaar zadel

Optimaal verstelbaar naar de gebruiker

Tijdens het trainen wil je gewoon in een goede, gezonde houding kunnen zitten. Dit is niet mogelijk als een spinningbike eigenlijk net te groot of juist net te klein voor je is. Hier pas je je houding op aan, waardoor je sneller last krijgt van pijntjes.

Ik vind het dan ook een groot pluspunt dat de FitBike Race 4 optimaal verstelbaar is. Je kunt niet alleen het stuur in hoogte verstellen, maar ook het zadel. Niet alleen kun je het zadel omhoog of omlaag plaatsen, maar je kunt deze ook verder naar voren of juist naar achteren verstellen. Hierdoor kun je altijd in een gezonde positie trainen, ongeacht je lichaamslengte.

De kwaliteit van de FitBike Race 4

De FitBike Race 4 wordt gezien als een budget spinningfiets voor thuis. Vaak betekent dit dat je moet inleveren op de kwaliteit. Ik ben van mening dat de kwaliteit hoger ligt dan bij veel andere budget fitnessapparaten, waaronder spinningfietsen.

De FitBike Race 4 is voorzien van diverse handige extra’s, waaronder de hartslagsensoren en de trainingscomputer. Het model staat stabiel en biedt goede mogelijkheden om gewoon lekker te trainen op je eigen manier.

De voordelen van de FitBike Race 4

Wat ik zelf een heel belangrijk voordeel vind is de prijs. Deze spinningfiets van FitBike is voordelig geprijsd vergeleken met soortgelijke modellen, waardoor het een ideale optie is voor mensen die minder budget beschikbaar hebben voor de aanschaf van fitnessapparatuur.

Hier komt bij dat de kwaliteit zeker niet tegenvalt. Je profiteert dus van een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De FitBike Race 4 is lekker stil en zorgt in geen geval voor overlast voor mensen in huis of voor de buren.

De belangrijkste functies zijn aanwezig én je hebt de mogelijkheid om je smartphone of tablet de koppelen via de Bluetooth verbinding. Hierdoor word onder andere virtueel trainen mogelijk gemaakt als de koppeling wordt gemaakt met de Zwift sport app, een echte aanrader!

Ontwerp en comfort van de FitBike Race 4

De FitBike Race 4 heeft een zwarte body, waardoor de spinningfiets er heel stoer en modern uitziet. De rode details versterken de sportieve look van deze FitBike. Alles ziet er mooi afgewerkt en stevig uit. Het comfort tijdens het gebruik van de FitBike Race 4 ligt zeker hoog.

FitBike Race 4 ontwerp

Dit komt vooral ook door het feit dat je het stuur en het zadel optimaal naar je eigen lichaamsbehoefte kunt instellen. Hierdoor train je in een gezonde houding en voel je je altijd comfortabel. Je merkt dan ook dat je meer uit je training kunt halen.

Is de FitBike Race 4 voor iedereen geschikt?

De FitBike Race 4 is voor veel mensen een uitstekende spinningfiets voor thuis. Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden, die voor jou van toepassing kunnen zijn. Zoek je een spinningfiets voor professioneel en intensief gebruik? Dan raad ik je aan een iets geavanceerder model te kopen, zoals de Senz Sports S5000.

Voor gemiddeld thuisgebruik is deze FitBike Race 4 echter prima. De spinningbike is geschikt voor mensen met een lichaamslengte tot maximaal 185 centimeter en een lichaamsgewicht tot maximaal 100 kilogram. Weeg je iets meer? Dan is de FitBike Race 2 voor thuisgebruik een goed alternatief binnen dezelfde prijsklasse. Deze kent een maximaal gewicht van 120 kilogram.

Conclusie: de FitBike Race 4 kopen of niet?

Als jij zoekt naar een goede spinningfiets voor thuisgebruik, tegen een betaalbare prijs, dan kan ik je de FitBike Race 4 zeker aanraden. De kwaliteit is prima en alle belangrijke functies voor een goede training zijn aanwezig. Het is voor mij lastig te bepalen of de FitBike Race 4 écht aan al jouw wensen en eisen voldoet.

Dit is natuurlijk vooral persoonlijk. Heb jij het idee dat de FitBike Race 4 net niet is wat jij zoekt? Check dan ook mijn andere reviews voor een eerlijke beoordeling van andere spinningbikes en fitnessapparaten.


Niet wat je zocht? Bekijk hier meer interessante spinningbikes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.