Crosstrainer de voordelen en nadelen!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
crosstrainer voordelen nadelen

Crosstrainer de voordelen en de nadelen! Dat is wat je waarschijnlijk wilt weten als je overweegt om een crosstrainer aan te schaffen. En dat is natuurlijk een logische vraag, want je wilt natuurlijk weten of het je geld waard is.

Als je meer wilt weten over de voor en nadelen dan ben je op het goede adres gekomen. In dit artikel zal je de voordelen en nadelen lezen van een crosstrainer. Om jou het makkelijker te maken om een keuze te maken!

Je hebt immers een tal van cardioapparaten. En dan kan het nog eens moeilijk zijn om te weten welke voordelen en eventuele nadelen eraan vasthangen. En juist daar zal ik dieper op in gaan in dit artikel. Lees snel verder!

Inhoudsopgave

Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer is een cardioapparaat waar je effectief vet mee kunt verbranden en conditie op kunt bouwen. Je traint je gehele lichaam, doordat heel je lichaam meebeweegt kun je heel je lichaam hiermee belasten. De schouderspieren en je beenspieren worden intensief gebruikt. Je kunt de crosstrainer op verschillende weerstanden installeren!

Een crosstrainer bestaat uit 2 handvaten en trappers. De trappers zitten vast aan het vliegwiel. Wanneer je erop gaat staan pak je de handvaten vast en maak je een schuivende beweging naar voren. Zo komt de crosstrainer in beweging. Je kunt het eigenlijk vergelijken met langlaufen.

Crosstrainer de voordelen en nadelen!

Nu zijn we aangekomen bij de voordelen en natuurlijk de nadelen. Ik zal eerst de voordelen gaan benoemen en daarna volgen de nadelen. Hierbij zal je ook informatie gaan lezen.

1. Goed voor je algemene gezondheid!

Cardio is goed voor je gezondheid en gesteldheid. Het vermindert namelijk de kans op hart en vaatziektes. Als je intensief de crosstrainer gebruikt zal je hartslag omhoog gaan. En tegelijkertijd versterken je longen en ademhalingsspieren!

2. Blessurekans is aanzienlijk kleiner!

De kans dat je een blessure oploopt is minimaal. De wrijving tussen de gewrichten lopen soepeler bij het gebruik van een crosstrainer. Wat bijvoorbeeld bij het hardlopen anders is. Je gewrichten krijgen dan namelijk meer schokken te verwerken. Het vraagt immers meer van je gewrichten. Daarom is het altijd aan te raden om comfortabele sportschoenen te dragen.

3. Effectief als je wilt afvallen

Een crosstrainer is een uitstekend hulpmiddel om effectief af te vallen en om zo je vetpercentage te verlagen. Je kunt namelijk op een crosstrainer gebruik maken van verschillende programma’s. Je kunt dan kiezen voor het programma afvallen. Doordat heel je lichaam in beweging komt verbrand je veel calorieën. Wat zal gaan helpen bij het afvallen.

afvallen met crosstrainer

4. Geschikt voor alle leeftijden!

Een crosstrainer is voor iedereen geschikt, leeftijd speelt geen rol. Omdat je zelf de snelheid en de intensiteit kan bepalen. De programma’s die zich op een crosstrainer bevinden kunnen jou uitstekend helpen om jou doelen te behalen. Je kunt een crosstrainer ook nog in verschillende weerstandsniveaus installeren.

5. Ideaal voor thuis

Een crosstrainer neemt relatief weinig ruimte in beslag. Het fijne aan thuis trainen is dat je niet naar de sportschool hoeft. Het bespaard je dus ook nog eens een duur sport abonnement. En je hoeft je ook niet druk te maken om pottenkijkers.

Tip: Wil jij het sporten leuk maken? Heb je de ruimte om een crosstrainer voor de tv te plaatsen? Dan raad ik dat aan, want dan kan je lekker onder het sporten je favoriete serie kijken, zo word sporten nog leuk!

6. Je traint heel je lichaam

Het positieve voordeel van een crosstrainer is dat je heel je lichaam traint. Om vooruit te komen gebruik je je benen en door de handvaten vast te pakken train je ook nog eens je bovenlichaam. Door de weerstandsniveaus te verhogen belast je je spieren effectiever.

7. Geen onderhoud

Wat ik persoonlijk heel fijn vind van een crosstrainer is dat het geen onderhoud nodig heeft. Je zet het op de plek naar wens neer en je kunt jaren lang trainen zonder enig onderhoud!

onderhoudsvrij

8. Een crosstrainer is veilig!

Als je op een crosstrainer staat hoef je je geen zorgen te maken dat het niet veilig is. Je maakt immers een vloeiende beweging. Als je bijvoorbeeld aan krachttraining doet is het enorm belangrijk dat je de oefeningen correct uitvoert. Anders kan je blessures oplopen, dat is bij een crosstrainer niet het geval!

De nadelen van het gebruik van een crosstrainer

1. Gevaarlijk voor kinderen!

Een crosstrainer op zich is niet gevaarlijk. Maar voor kleine kinderen kan het wel gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Je kunt bijvoorbeeld de crosstrainer in een ruimte plaatsen die je kunt afsluiten. Zodat ze er niet op kunnen als je even geen overzicht hebt.

2. Neemt ruimte in beslag

Hoewel een crosstrainer niet heel veel ruimte in beslag neemt. Neemt het natuurlijk wel wat ruimte in. Voordat je een crosstrainer aanschaft is het belangrijk om goed de ruimte op te meten waar je hem eventueel zou willen plaatsen. En de afmetingen van de crosstrainer goed te bekijken.

3. Eentonig

Je kunt met een crosstrainer verschillende programma’s en weerstandniveaus installeren. Maar het blijft immers wel dezelfde beweging en dat kan na een tijdje eentonig worden.

4. Maximale belastbaarheid

De meeste crosstrainers hebben een maximale belastbaarheid qua gewicht. Vaak als je voor de goedkopere variant gaat is de belastbaarheid minder, als bij een wat duurdere variant. Het is belangrijk dat je daar rekening mee houdt.

5. De prijs

Een goede crosstrainer kan best een prijzige investering zijn. Je hebt ze ook in een goedkopere prijsklasse. Maar dan is de kwaliteit vaak natuurlijk ook iets minder en kan het zijn dat het over minder programma’s beschikt. Het is belangrijk om van te voren na te gaan hoe vaak je gebruik wilt gaan maken van de crosstrainer.

persoon die denkt

Maak je er intensief gebruik van dan is het aan te raden om voor een wat duurdere variant te gaan. Als je er minimaal gebruik van wilt maken kun je ook gaan voor de goedkopere variant. Het is natuurlijk ook belangrijk te kijken wat je budget is.

Conclusie!

Zoals je ziet is een crosstrainer een effectief cardioapparaat met veel voordelen. Je kunt er je hele lichaam mee trainen! Je kunt er mee afvallen, conditie opbouwen en je spieren trainen. Een crosstrainer heeft veel positieve voordelen, maar er kleven ook een aantal nadelen aan vast.

Een deel van deze nadelen kun je deels voorkomen en een deel natuurlijk ook niet. Het is aan jou om de voordelen en de nadelen tegen over elkaar af te wegen en dan jou keuze te maken!

Een crosstrainer kan vrij prijzig zijn. Je kunt er immers ook voor kiezen om naar de sportschool te gaan. Maar dan betaal je vaak maandelijks ook vrij veel. Als je dan berekend wat je op jaarbasis kwijt bent aan een sportschool abonnement, dan is het vaak op langere termijn voordeliger om een crosstrainer aan te schaffen. Want die gaat immers jaren mee, wat de investering zeker waard is.

Persoonlijk vind ik mijn gezondheid enorm belangrijk. En heb ik er wel voor gekozen om een crosstrainer aan te schaffen. Ik ervaar er immers veel gezondheidsvoordelen van. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen om een keuze te maken door de informatie en de voor en nadelen te benoemen in dit artikel.


Relevante berichten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.