Bodybuilding supplementen kopen: welke heb je nodig?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Bodybuilding supplementen kopen

Je kunt veel bodybuilding supplementen kopen, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze allemaal even effectief of goed voor je zijn. Producten verschillen in kwaliteit en kennen stuk voor stuk unieke eigenschappen.

Jij wilt bodybuilding supplementen kopen, omdat je een serieuze kracht- of lichaamssporter bent. Dat betekent natuurlijk ook dat je het gebruik van supplementen serieus aan wilt pakken.

Bij Krachttraininginfo.nl vind je alle informatie over diverse soorten sportsupplementen. Welke bodybuilding supplementen heb je nodig om het meest uit je intensieve trainingssessies en je gerichte dieet te halen? Daar vertel ik je graag meer over.

Bodybuilding supplementen kopen: is dat nuttig?

Een belangrijke vraag om mee te beginnen is natuurlijk wel of het nuttig is om bodybuilding supplementen te kopen. Doen ze wel echt iets voor je lichaam? Het korte antwoord op deze vraag is: ja! Wel is het natuurlijk belangrijk om gebruik te maken van de beste supplementen voor bodybuilding.

Zoals gezegd zijn niet alle supplementen even goed of effectief. Je wilt spieropbouw supplementen kopen die je echt iets te bieden hebben, dus echt essentiële supplementen voor bodybuilding. Daarom geef ik je graag meer inzicht in wat wel werkt en wat niet.

Waarvoor worden bodybuilding supplementen gebruikt?

Essentiële supplementen voor bodybuilding zijn bedoeld om het maximale uit je intensieve trainingssessies te halen. De supplementen voor spieropbouw zijn er uiteraard om effectiever spieren op te bouwen, maar ook om je spieren te geven wat zij nodig hebben om gezond te blijven.

Dit is een belangrijke toevoeging. Je wilt bodybuilding supplementen kopen die je verantwoord kunt gebruiken, zonder risico’s. De essentiële supplementen voor bodybuilding – en diverse andere krachtsporten – stimuleren spiergroei en verminderen spierpijnen.

Je sportprestaties verbeteren, je gerichte dieet wordt ondersteund en je spieren herstellen sneller.

Welke bodybuilding supplementen zijn het best?

Ga je voor het eerst spieropbouw supplementen kopen, dan ontdek je dat de markt zeer groot en veelzijdig is. Fantastisch natuurlijk, want het is altijd fijn om iets te kiezen te hebben.

Een denkende bodybuilder

Anderzijds maakt dit het wel moeilijker om te bepalen welke supplementen voor spieropbouw je het best kunt gebruiken. Wil jij de beste supplementen voor bodybuilding kopen? Dan zijn de volgende essentiële supplementen voor bodybuilding zeker het overwegen waard.

Citrulline Malaat

Citrulline Malaat (CM) is vooral populair geworden door de goede prestatie verhogende effecten. Dit is echter niet waar het supplement een kleine halve eeuw geleden voor op de markt werd gebracht. Het supplement werd eigenlijk voorgeschreven om zowel mentale als fysieke vermoeidheid te behandelen bij postoperatieve patiënten.

Pas later werden de prestatie verhogende effecten van het supplement ontdekt. CM is gunstig bij het verbeteren van de trainingsprestaties tijdens meervoudige weerstandsoefeningen in het boven- en onderlichaam bij mannen met weerstandstraining.

De goede werking komt door de synergetische combinatie van zowel L-citrulline als malaat. Wat kan helpen om de ATP-snelheid tijdens inspanning te verhogen, gevolgd door een hogere mate van PCr-herstel na inspanning.

Whey-eiwit

Wil je bodybuilding supplementen kopen, dan weet je dat je eiwitten nodig hebt. Om het nog iets specifieker te maken, je hebt snel verteerbare eiwitten nodig. Whey-eiwit is een snel verteerbaar eiwit dat optimaal is voor na een training.

Dit supplement voor spieropbouw helpt bij het optimaliseren van de spieren en het sneller herstellen van de spieren na een intensieve training. Het is zelfs bewezen dat consumptie van whey-eiwit de spiereiwitsynthese in grotere mate stimuleert dan andere eiwitten, zoals caseïne en soja.

Zeker na een flinke krachttraining is het goed om whey-eiwit te consumeren.

Bekijk hier de top 5 beste eiwitshakes>>

Glutamine

Er zijn meerdere essentiële supplementen voor bodybuilding en je kunt bodybuilding supplementen kopen ter ondersteuning. Deze zijn dus niet per definitie essentieel. Glutamine behoort tot deze groep. Het is een niet-essentieel aminozuur dan niet direct zorgt voor extreme spiergroei, maar het supplement speelt wel een belangrijke rol in het herstel.

Glutamine werkt door overtollige ammoniak te verwijderen, die zich tijdens intensieve inspanning kan ophopen. En helpt de zuur-base-balans van het lichaam te reguleren. Hou jij je vooral bezig met zware weerstandstrainingen? Dan kun je zeker baat hebben bij het gebruik van glutamine.

Visolie

Onder de interessante supplementen voor spieropbouw vinden we ook visolie, vooral omdat dit een perfecte bron van omega-3-vetzuren is. Het zijn deze omega-3-vetzuren die talloze voordelen te bieden hebben aan het lichaam en zeker niet alleen aan het lichaam van een bodybuilder.

Voor krachtsporters en bodybuilders bestaat altijd bezorgdheid over hun ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Intense weerstandstraining kan microscopisch kleine scheurtjes in je spiervezels veroorzaken, wat leidt tot spierbeschadiging en ontsteking. Spierpijn dus!

Omega-3-vetzuren zijn zeer effectief bij het verminderen van spierpijn en het versnellen van het herstelproces. Als bijkomend voordeel in combinatie met BCAA’s en koolhydraten, kunnen omega-3 vetzuren de eiwitsynthese verhogen, wat leidt tot meer spiermassa.

Bekijk hier de beste visolie capsules>>

Creatine-Monohydraat

Creatine-Monohydraat mag zich zeker rekenen tot de beste supplementen voor bodybuilding. Dit spieropbouwende, kracht verhogende supplement heeft een extreem hoog veiligheidsprofiel en een overvloed aan bewijs om de werkzaamheid te ondersteunen.

Creatine werkt door de beschikbaarheid van creatine en fosfocreatine (PCr) in de spier te vergroten. Waardoor de energie behouden blijft tijdens intensieve oefeningen, zoals gewichtheffen. Wanneer je langdurig gebruik maakt van Creatine-Monohydraat, dan lijkt de kwaliteit van weerstandstrainingen steeds verder te verbeteren.

Bekijk hier de beste top 5 creatine>>

Cafeïne

Onder de niet-essentiële supplementen voor bodybuilding vinden we ook cafeïne. Niet essentieel, maar zeker wel interessant. Cafeïne is misschien wel het meest gebruikte stimulerende middel ter wereld, en niet zonder reden. Het is herhaaldelijk aangetoond dat het een effectief erogeen hulpmiddel is bij zowel uithoudingsoefeningen als activiteiten met hoge intensiteit.

Als het echter om krachtprestaties gaat, zijn de effecten van cafeïne een stuk lager. In sommige onderzoeken worden krachtvoordelen van cafeïne gevonden, maar in andere onderzoeken totaal niet. Dit moet ik dus in het midden laten.

Wat wél zeker is aangetoond is dat cafeïne de vermoeidheid en de inspanningsperceptie vermindert, wat van pas kan komen tijdens intensieve trainingen met een hoog volume.

BCAA’s

Kijken we naar de absoluut essentiële supplementen voor bodybuilding, dan kunnen we BCAA’s natuurlijk niet over het hoofd zien. BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids. Waarom behoort deze nu tot de beste supplementen voor bodybuilding? Dit heeft vooral te maken met het feit dat er maar liefst drie essentiële aminozuren in verwerkt zijn, namelijk leucine, isoleucine en valine.

Deze spelen een belangrijke rol bij de spierkwaliteit en zijn een snelle bron van energie voor de training. BCAA’s worden meer dan eens gezien als dé allrounders voor krachtsporters.

Vooral de aanwezigheid van leucine is belangrijk. Dit helpt om het eiwitmetabolisme te reguleren door eiwitsynthese te bevorderen en eiwitafbraak te onderdrukken. Dit zorgt voor een sneller herstel van spieren en een optimalisatie van weerstandstrainingen.

Bekijk hier de beste top 5 BCAA’s>>

Welke bodybuilding supplementen kopen: de conclusie

Spieropbouw supplementen kopen, of in het bijzonder bodybuilding supplementen kopen, is zeker een goed idee. De essentiële supplementen voor bodybuilding zorgen er vooral voor dat je spieren sneller herstellen, dat je makkelijker spieren opbouwt en dat je sportprestaties verbeteren.

De genoemde supplementen zijn niet allemaal essentieel, maar behoren zeker wel tot de beste supplementen voor bodybuilding. Je kunt ze veilig en verantwoord gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *