Beste weight gainer kopen? Bekijk nu de top 5 van 2023!

Gemiddelde leestijd: 22 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm

Laatste update: 15 maart 2023

Beste weight gainer

Je wilt de beste weight gainer gebruiken. Logisch! Maar als je op zoek gaat naar goede weight gainers, dan blijkt ineens dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Helaas is het zo dat niet alle varianten op de markt kunnen worden aangemerkt als de beste weight gainers.

Er zijn ook varianten die helemaal niets voor je doen en zelfs ongezond voor je kunnen zijn. Krachttraininginfo.nl is jouw betrouwbare informatiepunt. Vandaag bespreek ik met jou wat de beste weight gainers zijn en waar je verder op moet letten als je een weight gainer wilt gaan gebruiken. Ik deel mijn top 5 beste weight gainers met jou, vanuit mijn eigen ervaring.

Wat is een weight gainer precies?

Voordat we gaan kijken naar de beste weight gainer wil ik eerst eens nader kijken naar wat een weight gainer precies is. Het is namelijk in alle gevallen belangrijk om precies te weten wat je neemt en waarom je het neemt. De weight gainer wordt ook wel de mass gainer genoemd.

Het is een sportsupplement dat ervoor zorgt dat je voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkrijgt. Als sporter is het heel belangrijk om zeker te zijn dat je een goede basisvoeding tot je neemt. Je traint hard, maar je werkt ook overdag. Je hebt gewoon een druk leven.

Dit kan ervoor zorgen dat je wel eens onvoldoende bouwstoffen binnenkrijgt vanuit je voeding en dat je niet voldoende koolhydraten nuttigt om spiermassa op te kunnen bouwen. Toch heb je dit alles wel nodig voor een optimaal spierherstel. Een weight gainer helpt je om wél alles tot je te nemen wat je nodig hebt.

De top 5 beste weight gainers

De beste weight gainer bestaat eigenlijk niet. Dat wil zeggen, er zijn meerdere weight gainers die uitstekende resultaten bieden als je zelf zorgt voor de juiste basis. Uiteraard zijn er ook weight gainers op de markt die helemaal niets voor je doen, en die wil je uit de weg gaan.

Je wilt niets innemen dat geen effect heeft en misschien zelfs wel voor negatieve effecten zorgt. Daarom heb ik een top 5 beste weight gainers voor je opgesteld.

Dit heb ik gedaan aan de hand van het product te onderzoeken, reviews van mensen die een weight gainer gebruiken, de prijs-kwaliteitverhouding én mijn eigen ervaringen met het product. Om een eerlijk beeld te kunnen geven van de top 5 beste weight gainers, heb ik alle 5 de weight gainers zelf gebruikt voor langere periode.

1. Mammoth 2500

De weight gainer Mammoth 2500

Alleen de naam van dit product is al heel sterk en geeft eigenlijk weer wat het product voor jou wil doen, namelijk je laten groeien als een mammoet! Mammoth 2500 is een heel bekend sportsupplement in de sportwereld en is in Canada al 3 maal op rij benoemd tot de beste weight gainer. Dit komt vooral door de unieke formule voor keiharde resultaten.

In deze weight gainer vind je namelijk een combinatie van langzame en snelle koolhydraten, MCT vetten uit kokosolie en hoogwaardige eiwitten. Wat ik zelf heel prettig aan Mammoth 2500 vind is dat deze weight gainer nauwelijks klontert, waardoor je het makkelijk opdrinkt. Ik kan je deze weight gainer zeker aanraden voor het creëren van meer spiermassa. Velen zijn dit met mij eens. Bekijk hier de ervaringen>>

Voordelen:

 • Verhouding Proteïne 35% – Koolhydraten 65%
 • Laag in suikers
 • Geschikt voor meer spiermassa
 • 76-152 gram koolhydraten per dosering

Je kunt de Mammoth 2500 in verschillende hoeveelheden aanschaffen. Het is te verkrijgen in: 2270 gram, 4530 gram, 6800 gram. Bestel hier de Mammoth 2500 voor de laagste prijs>>

2. Serious Mass

De weight gainer Serious Mass

Serious Mass is een sportsupplement van het ervaren merk Optimum Nutrition. Met dit product heeft het merk zeker één van de beste weight gainers op de markt gebracht, vooral omdat er een combinatie van waardevolle bouwstoffen in verwerkt is die je nodig hebt voor het opbouwen van spiermassa.

Per portie profiteer je van 53 gram proteïne, 250 gram koolhydraten, 1250 kcal. Dit is een optimale hoeveelheid voor spiermassa opbouwen én in gewicht aankomen. Daarnaast zit er ook een blend van whey, caseïne en egg proteïne in voor het stimuleren van de spieropbouw.

Vervolgens zijn er 25 vitamines en mineralen, creatine, glutamine, inositol en choline aan toegevoegd voor écht maximaal resultaat. Ik ben zelf zeer tevreden over deze weight gainer en heb er goede resultaten mee bereikt. Anderen zijn ook erg tevreden. Bekijk hier de beoordelingen>>

Voordelen:

 • Met Creatine en L-Glutamine
 • In 7 verschillende smaken te verkrijgen
 • Laag in suikers
 • Bevat complexe koolhydraten

Je kunt de Serious Mass verkrijgen in 2724 gram en in 5455 gram! Bestel hier de Serious Mass voor de laagste prijs>>

3. Clean Gains

De weight gainer Clean Gains

Clean Gains is een sport supplement van het eigen merk van Body & Fitshop. Zoek jij de beste weight gainer met optimale bouwstoffen zonder dat je te veel in vet aankomt? Dan is dit zeker een goed product om te overwegen. Het heeft een laag vetgehalte, het is suikerarm, bevat complexe koolhydraten en een eiwitgehalte van 39,2%.

Het eiwitgehalte bestaat uit de soorten eiwit; whey en melkeiwitten! De vitamines en mineralen ontbreken ook niet in de Clean Gains. Persoonlijk vind ik dit echt één van de beste weight gainers als je vooral spiermassa wilt creëren, waarbij je de vettoename wilt beperken.

Wil je eerst eens een weight gainer proberen om te zien wat het voor je lichaam doet? Dan is dit zeker ook een goede optie. Ik heb er zelf veel baat bij gehad. Bekijk hier de klantenbeoordelingen>>

Voordelen:

 • Het bevat koolhydraten uit havermout
 • Ideaal voor clean bulken
 • Prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Suikerarm
 • Het bevat 2 eiwitbronnen

Uit een verpakkingen kun je wel 50 doseringen halen! Bestel hier de Clean Gains bij Body & Fitshop>>

4. True Mass 1200

De weight gainer True Mass 1200

True Mass 1200 hoort zeker thuis in deze top 5 beste weight gainers. De belangrijkste reden hiervoor is dat een enkele maatschep van deze weight gainer al 25 gram hoogwaardige eiwitten en 100 gram complexe koolhydraten bevat.

Er zijn meerdere eiwitten in deze weight gainer te vinden, waaronder whey eiwit concentraat en -isolaat, melk eiwit isolaat, micellar caseïne, ei en calciumcaseïnaat. Deze eiwitten zijn stuk voor stuk waardevol in de ontwikkeling van spieren én voor het realiseren van een snel spierherstel.

Zelf wissel ik regelmatig af met deze weight gainer, vooral omdat deze lekker makkelijk wegdrinkt en om dat het product caseïne eiwit bevat. Dit zorgt voor een langzame afgifte van eiwitten, waardoor je ook in de nacht voldoende toevoer hebt voor een sneller spierherstel. Bekijk hier ervaringen van True Mass>>

Voordelen:

 • Eiwitrijk
 • 100 gram pure complexe koolhydraten per maatschep
 • Extreme massa opbouw
 • Bevat verschillende soorten eiwitten

De True Mass is te verkrijgen in 4800 gram! Bestel hier de True Mass voor de laagste prijs>>

5. Mass-Tech

De weight gainer Mass-Tech

De Mass-Tech biedt een hoge dosering voeding en bouwstoffen, waardoor ik deze zeker zie als één van de beste weight gainers. Als je keiharde spiermassa wilt aankomen of meer wil toenemen in gewicht, dan is de Mass-Tech hier optimaal voor geschikt.

Om te beginnen bevat het 63 gram eiwit, 13 gram BCAA, 10 gram creatine en meer dan 800 kcal per serving! Creatine is bewezen voor meer spierkracht én explosieve kracht. BCAA zijn belangrijke aminozuren die je spieren nodig hebben voor spierherstel en spieropbouw.

Door deze twee werkzame stoffen samen te voegen en te combineren met het hoge eiwitgehalte, kun je wel spreken van een hardcore weight gainer, voor harde resultaten! Ik ben meer dan tevreden over deze weight gainer, en anderen zijn dat zeker met mij eens. Bekijk hier de klantenboordelingen>>

Voordelen:

 • Meer dan 800 kcal per serving!
 • Laag vetgehalte
 • Hoge eiwitten
 • Ultieme samenstelling

Je koopt de unieke Mass-Tech in een verpakking van 3200 gram. Bestel hier de Mass-Tech bij Body & Fitshop>>

Waarom een weight gainer gebruiken?

Je kunt meerdere redenen hebben om een weight gainer te willen gebruiken. Een goede weight gainer kan worden gebruikt om aan te komen in gewicht, maar ook om beter aan je energiebehoefte te komen of om meer spiermassa te creëren.

Deze doelen kunnen worden samengepakt door een weight gainer te gebruiken, zeker als het voor jou niet haalbaar is om alles wat je hiervoor nodig hebt gewoon uit je dagelijkse voeding te halen. Een goede weight gainer is ideaal om aan je caloriebehoefte te voldoen en op die manier meer spiermassa te kunnen creëren.

Als je moeite hebt om zelf de minimale dagelijkse hoeveelheid calorieën en eiwitten uit je voeding te halen, dan kun je een weight gainer gebruiken. Wel is het hierbij heel belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Daar help ik je graag bij.

De beste weight gainer vinden

Natuurlijk wil jij de beste weight gainer vinden om te gaan gebruiken. Het eerste wat je altijd moet bedenken is dat een weight gainer geen wondermiddel is. In alle gevallen moet je zelf zorgen voor de juiste basis voeding.

De weight gainer is een sportsupplement dat dient ter ondersteuning, niet ter vervanging. Het is daarnaast goed om een weight gainer te gebruiken die voldoet aan de volgende punten:

 • Een zo laag mogelijk gehalte simpele suikers
 • Hoog gehalte aan eiwitten voor optimale spieropbouw
 • Een kleine hoeveelheid verzadigde vetten
 • Eventuele aanwezigheid van allergenen

Welke ingrediënten vind je in de beste weight gainer?

Elke weight gainer is natuurlijk anders. Wil je een weight gainer gebruiken, dan is het belangrijk om je bewust te zijn van de ingrediënten, zodat je zeker weet dat je een sportsupplement gebruikt dat ook echt voor je werkt. De beste weight gainer bevat in de meeste gevallen minstens de volgende ingrediënten:

 • Creatine
 • Aminozuren
 • Verschillende soorten eiwitten
 • Koolhydraten
 • Vetten
 • Vitamines en mineralen

De meeste weight gainers vullen deze basis aan met ingrediënten die je nog meer helpen om de resultaten te bevorderen. Zoals gezegd is elke weight gainer uniek. Wat vooral belangrijk is, is dat de juiste basis in het sportsupplement aanwezig is. Let hier dus altijd goed op bij het kiezen van een weight gainer om te gaan gebruiken.

Kun je een weight gainer voor vrouwen kopen?

Ik krijg wel vaker de vraag of er ook een weight gainer voor vrouwen is. Er is geen specifieke weight gainer voor vrouwen die anders is dan de producten die voor mannen beschikbaar zijn.

Wanneer je als vrouw aan krachttraining doet, dan heeft je lichaam namelijk precies hetzelfde nodig als het lichaam van een man die aan krachttraining doet. Er zijn wel speciale weight gainers voor vrouwen, maar in de basis hebben deze dus dezelfde ingrediënten als de sportsupplementen voor mannen.

Hier zie je een vrouw die fitness beoefent

Een belangrijk verschil zit veelal in de calorieopname, omdat vrouwen minder calorieën nodig hebben dan mannen. Wil jij een weight gainer voor vrouwen gebruiken? Dan is het goed om te weten dat alle varianten uit mijn top 5 beste weight gainers ook geschikt zijn voor vrouwen.

Een weight gainer gebruiken: zijn er risico’s?

Ja en nee. Als je je afvraagt of een weight gainer verantwoord is in gebruik, dan is het eenvoudige antwoord: ja. Je kunt zorgeloos een weight gainer gebruiken als aanvulling op een goede basis voeding, om je spieropbouw en spierherstel te ondersteunen.

Waarom dan nee? Een weight gainer moet wel gecontroleerd gebruikt worden. Gebruik je er teveel van? Dan is dit gewoon niet goed voor je. Het is ook niet zo dat de prestaties verbeteren naar mate je er meer van gebruikt. In alle gevallen is het dus belangrijk om weight gainers verantwoord te gebruiken en de maximale dosering per dag niet te overschrijden.

Test ook altijd voor jezelf wat goed is voor jou. Kom je teveel aan in vet of voelt de shake nogal zwaar op de maag? Neem er dan minder van of kies een andere weight gainer waarin wat minder calorieën zitten.

Wat zijn de voordelen van weight gainers?

De voordelen van weight gainers zijn legio, maar je profiteert wel alleen van de voordelen van weight gainers als je de sportsupplementen op de juiste wijze en verantwoord gebruikt. Houd je dus altijd aan de geadviseerde doseringen en aan het energieniveau dat je hebt bepaald. Je kunt dan onder meer de volgende voordelen van weight gainers verwachten:

 • Meer spiermassa
 • Juiste voedingsstoffen voor meer spieropbouw
 • Gecontroleerd aankomen in gewicht
 • Sneller spierherstel door voldoende eiwitten

Leestip: Ben je geïnteresseerd in eiwitshakes? Dan raad ik je de top 5 beste eiwitshakes aan die ik in een eerder artikel heb aanbevolen!

Zelf een weight gainer maken?

Wil je toch liever zelf een weight gainer gaan maken? Dan is dit natuurlijk ook goed mogelijk. Houd er wel rekening mee dat er het een en andere bij komt kijken. Wil je het alsnog zelf gaan doen? Dan kun je eenvoudig in deze video de stappen volgen om zelf een weight gainer te kunnen samenstellen.

De beste weight gainer: de conclusie

Wil jij gecontroleerd aankomen of de juiste ondersteuning vinden bij het creëren van extra spiermassa? Dan is het zeker een goed idee om een weight gainer te gebruiken. Nogmaals, let wel altijd op de manier van het gebruik. Overschrijd de maximale dosering niet en gebruik het sportsupplement verantwoord.

Kies voor de weight gainer, die goed bij je past en gebruik deze bij voorkeur voor of na je training. Voorkom het gebruik van een weight gainer voordat je gaat slapen, want dit kan resulteren in een hoger vetpercentage.

Wil jij er zeker van zijn dat jij gewoon gebruik maakt van een goede, gezonde en verantwoorde weight gainer, die echt doet wat deze hoort te doen? Kies dan voor een product uit mijn top 5 beste weight gainers. Dan weet je zeker dat het goed zit. Succes!

Veel gestelde vragen

Voor wie zijn weight gainers geschikt?

Een weight gainer is voor iedereen geschikt die aan wilt komen in gewicht en bepaalde bouwstoffen tot zich wilt nemen. Maar een weight gainer is ook goed geschikt voor wie meer spiermassa wilt gaan opbouwen.

Kan ik veilig online bestellen?

Ja zeker! Op krachttraininginfo.nl kun je vertrouwd je weight gainer aanschaffen. Ook worden hier alleen maar betrouwbare webshops aangeboden die ook kwalitatief goede supplementen verkopen en die ook de juiste aflevervoorwaarden hanteren.

Hoeveel kilo kun je aankomen van een weight gainer?

Hierop is een moeilijk eenduidig antwoord op te geven. Dit doordat het van verschillende factoren afhankelijk is. Denk aan persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld wat is je eetpatroon verder, sport je veel of weinig? Om gecontroleerd en gezond aan te komen is het advies om gemiddeld niet meer als 1 kg aan te komen per week in gewicht.

Kun je van een weight gainer dik worden?

Ja, als je niet sport of het niet goed toepast kun je groten deels aan gaan komen in vet. Sport je actief dan zal je het calorieën overschot terug zien in je spiermassa.

Wat is het verschil tussen een weight gainer en eiwitshake?

Het verschil tussen deze twee shakes zit in de voedingswaarden. Zo bevat een weight gainer een stuk meer calorieën dan eiwitshakes, denk aan tussen de 400 tot wel 1000 calorieën per portie! Een eiwitshake bevat gemiddeld 100 tot 150 calorieën per portie. Zo zijn er ook weight gainers die net iets extra hebben toegevoegd, denk aan bijvoorbeeld creatine.


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *