Wat is de beste weight gainer?

Lees hier de beste top 5 van 2021!

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Laatste update 8 februari 2022

Beste Weight Gainer

De beste weight gainer, daar ben je waarschijnlijk naar op zoek anders was je niet op dit artikel terecht gekomen toch? Maar goed dat je hier nu bent!

Want hier zal ik handige informatie met je delen over het gebruik van een weight gainer. En je zult ook de top 5 beste weight gainers lezen!

weight gainers worden vaak gebruikt door sporters die meer spiermassa willen creëren. En moeilijk aan hun dagelijkse hoeveelheid calorieën en eiwitten kunnen komen. Of gewoon simpelweg aan willen komen!

Een weight gainer kan dan een uitstekende oplossing zijn om aan je calorieënbehoefte te komen. Maar voordat je eraan begint is het handig om meer te weten te komen over bijvoorbeeld: Waar je op moet letten, de voor en eventuele nadelen, voor wie is het geschikt? Allemaal vragen waar je meer over leest in dit artikel.

En om jou een handje te helpen om de beste weight gainer te kiezen heb ik ook de top 5 beste weight gainers samengesteld. Dit om het jou een stuk gemakkelijker te maken met de juiste keuze, voor optimale resultaten te behalen. Lees snel verder!

Inhoudsopgave

Hoe de beste weight gainer vinden?

Voordat ik de top 5 ga benoemen is het belangrijk om voor jezelf bepaalde punten te weten over de juiste keuze te maken. Wat zijn bijvoorbeeld je doelen?

Als je meer spiermassa wilt maar moeilijk aan je energiebehoefte kunt komen, kan een weight gainer op een wondermiddel lijken.

Maar let op: Het is en blijft een supplement, ter aanvulling van een goed voedingspatroon. Als je niet de juiste verhoudingen binnen krijgt kan het juist tegen gaan werken! Denk aan teveel aankomen in gewicht in negatieve zin. En dat is waarschijnlijk niet je doel raad ik zo?

Dus waar het in het kort op neer komt is dat je goed moet kijken hoeveel calorieën je al binnen krijgt op een dag. Krijg je ook te weinig eiwitten binnen?

In dat geval is het ook wel zo handig om te kijken of een weight gainer ook genoeg waardevolle eiwitten bevat. Eiwitten dragen immers bij aan spieropbouw!

Punten waar je rekening mee dient te houden voor het aanschaffen van een goede weight gainer:

 • Het bevat zo min mogelijk simpele suikers
 • Het bevat veel eiwitten voor optimale spieropbouw
 • Niet teveel verzadigde vetten
 • De eventuele aanwezigheid van allergenen

De top 5 beste weight gainer!

Belangrijk: Voordat ik de top 5 zal gaan benoemen is het belangrijk om te weten hoe ik de top 5 heb kunnen samenstellen. Dat heb ik kunnen doen door de ervaringen te bestuderen van het product, de ingrediënten te bekijken, de kwaliteitverhouding en de prijs. En natuurlijk heb ik de weight gainers voor een langere periode zelf gebruikt, voor de juiste bevindingen en resultaten!

Je zult verderop in dit artikel nog meer informatie lezen over weight gainers. Ben je klaar voor de top 5? Laten we snel beginnen!

1. Mammoth 2500

De eerste weight gainer is meteen een hele bekende in de sportwereld. En dat is natuurlijk niet voor niks. Zoals de naam eigenlijk al zegt; groei als een mammoet!

Hier zie je de Weight Gainer Mammoth 2500

Deze weight gainer is namelijk al 3 jaar op rij als beste weight gainer gekozen in Canada. Dat heeft ie te danken aan de perfecte verhouding tussen langzame en snelle koolhydraten & kwaliteit van eiwitten en MCT vetten, wat word gewonnen uit kokosolie. Een unieke formule kan je wel zeggen voor harde resultaten!

Dit is ook zeker 1 van mijn favorieten die te verkrijgen is. Waar je aardig wat spiermassa mee kunt winnen. Wat ik ook als positief heb ervaren is dat deze weight gainer fijn weg te drinken is en nauwelijks klontert. Wat bij veel shakes nog wel eens wil voorkomen! Wil je meer spiermassa creëren dan raad ik de Mammoth 2500 zeker aan! De reviews van de Mammoth 2500 zeggen al genoeg! Bekijk hier de ervaringen>>

Voordelen

 • Verhouding Proteïne 35% <> Koolhydraten 65%
 • Laag in suikers
 • Geschikt voor meer spiermassa
 • 76-152 gram koolhydraten per dosering

Je kunt de Mammoth 2500 in verschillende verhoudingen aanschaffen. Het is namelijk de verkrijgen in: 2270 gram, 4530 gram, 6800 gram. Bestel hier de Mammoth 2500 voor de laagste prijs>>

2. Serious Mass

De volgende weight gainer is van het merk Optimum Nutrition. Ook een bekende op de supplementen markt. En nu hebben ze weer een goede weight gainer op de markt gebracht!

Hier zie je de Weight Gainer Serious mass

De Serious Mass bevat een tal van waardevolle bouwstoffen die je nodig hebt op spiermassa op te bouwen. Je kunt namelijk het volgende verwachten per portie: 53 gram proteïne, 250 gram koolhydraten, 1250 kcal. Met deze hoogwaardige voedingswaarde kan je wel spiermassa opbouwen én in gewicht aankomen!

Maar deze weight gainer heeft nog meer in petto. Het bevat namelijk een blend van whey, caseïne en egg proteïne. Een ultieme blend wat zal zorgen voor verschillende opnames. En daardoor de spieropbouw zal gaan stimuleren!

En als dat nog niet genoeg is bevat het ook nog eens 25 vitamines en mineralen, creatine, glutamine, inositol en choline. Een heel lijstje kun je wel zeggen! Ik ben zelf ook positief te spreken over de werking van Serious Mass. En heb er mooie resultaten mee behaalt! Ben je benieuwd naar de klantenbeoordelingen? Bekijk hier de beoordelingen>>

Voordelen

 • Met Creatine en L-Glutamine
 • In 7 verschillende smaken te verkrijgen
 • Laag in suikers
 • Bevat complexe koolhydraten

Je kunt de Serious Mass verkrijgen in 2724 gram en in 5455 gram! Bestel hier de Serious Mass voor de laagste prijs>>

3. Clean Gains

Dit is een eigen product van Body & Fitshop. Het is een uitstekend product zonder te veel in vet aan te komen. Dit is een weight gainer met de juiste bouwstoffen.

Hier zie je de Weight Gainer Clean gains

Het heeft een laag vetgehalte, het is suikerarm, bevat complexe koolhydraten en 39.2% eiwitgehalte. Het eiwitgehalte bestaat uit de soorten eiwit; whey en melkeiwitten! De vitamines en mineralen ontbreken ook niet in de Clean Gains.

Persoonlijk raad ik deze weight gainer aan als je wat meer spiermassa wilt creëren. En de vettoename wilt beperken of voor het eerst een weight gainer uit wilt proberen, om te kijken hoe je lichaam erop reageert. Ik heb er veel baat bij gehad. Ik vind deze shake een fijne toevoeging omdat het ook geen toegevoegde suikers bevat en kunstmatige zoetstoffen. Bekijk hier de klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Het bevat koolhydraten uit havermout
 • Ideaal voor clean bulken
 • Prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Suikerarm
 • Het bevat 2 eiwitbronnen

De prijs van de Clean Gains bedraagt €46,90 wat gelijkstaat aan 50 doseringen! Bestel hier de Clean Gains bij Body & Fitshop>>

4. True Mass 1200

De volgende weight gainer verdient ook zeker een plekje in de top 5! De reden hierachter is dat één maatschep maar liefst 25 gram hoogwaardige eiwitten bevat. En 100 gram pure complexe koolhydraten!

Hier zie je de Weight Gainer True mass 1200

Het bevat ook niet 1 soort eiwit, maar meerdere zoals: whey eiwit concentraat en -isolaat, melk eiwit isolaat, micellar caseïne, ei en calciumcaseïnaat. Een hoop waardevolle eiwitten voor optimaal spieren te ontwikkelen. En die voor een goed spierherstel zal zorgen!

Ik wissel vaak af met deze weight gainer, het drinkt makkelijk weg. Wat ik ook een pluspunt vind is de caseïne eiwit die de shake bevat. Wat zal zorgen voor langzame afgiften van eiwitten. Waardoor je spieren bijvoorbeeld ’s nachts constante toevoer krijgen van voldoende eiwitten en je spieren kunnen herstellen! Bekijk hier ervaringen van True Mass>>

Voordelen

 • Eiwitrijk
 • 100 gram pure complexe koolhydraten per maatschep
 • Extreme massa opbouw
 • Bevat verschillende soorten eiwitten

De True Mass is te verkrijgen in 4800 gram! Bestel hier de True Mass voor de laagste prijs>>

5. Mass-Tech

We zijn nu aan het einde van de top 5 beste weight gainers gekomen. En ook nu sluit ik af met een unieke weight gainer. Wat deze shake nu zo uniek maakt is de hoge dosering voeding en bouwstoffen!

Hier zie je de Weight Gainer Mass-tech

Als je keiharde spiermassa wilt aankomen of meer wil toenemen in gewicht, dan is de Mass-Tech er optimaal voor geschikt. Wat kan je verwachten? Om te beginnen bevat het 63 gram eiwit, 13 gram BCAA, 10 gram creatine en meer dan 800 kcal per serving!

Creatine is bewezen voor meer spierkracht én explosieve kracht. BCAA zijn belangrijke aminozuren die je spieren nodig hebben voor spierherstel en spieropbouw. Door deze 2 werkzame stoffen samen te voegen en het hoge eiwitgehalte, kun je wel spreken van een hardcore weight gainer. Voor harde resultaten! Bekijk hier de klantenboordelingen>>

Voordelen

 • Meer dan 800 kcal per serving!
 • Laag vetgehalte
 • Hoge eiwitten
 • Ultieme samenstelling

De prijs van de unieke Mass-Tech bedraagt €41,90 voor 3200 gram! Bestel hier de Mass-Tech bij Body & Fitshop>>

Wat is een weight gainer?

Het antwoord hierop is vrij eenvoudig. Een weight gainer wat ook wel mass gainer word genoemd zorgt ervoor dat je genoeg koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkrijgt. Het is altijd belangrijk om de basis voeding goed op orde te hebben.

Als je hard traint en een drukke werk week hebt, kan het nog wel eens een lastige opgave worden om overal voldoende bouwstoffen van binnen te krijgen. En genoeg koolhydraten te nuttigen voor meer spiermassa op te bouwen. Wat van groot belang is voor je spierherstel.

Kortom: Een goede mass gainer kan een goede ondersteuning zijn om aan te komen, spiermassa te creëren en aan je energiebehoefte te komen. Als het niet haalbaar is om voldoende uit je dagelijkse voeding te halen!

Welke ingrediënten bevat een weight gainer?

We weten inmiddels dat een weight gainer vetten, eiwitten en koolhydraten bevatten. Hieronder zal ik een aantal belangrijke ingrediënten benoemen.

De gemiddelde ingrediënten die te vinden zijn in een weight gainer:

 • Creatine
 • Aminozuren
 • Verschillende soorten eiwitten
 • Koolhydraten
 • Vetten
 • Vitamines en mineralen

Dit is een greep uit wat een gemiddelde weight gainer bevat en je prestaties stimuleert. Dit is vaak de basis van wat je ervan kunt verwachten. Maar in de meeste weight gainers zitten namelijk nog meer stoffen om je resultaten te bevorderen.

Weight gainer voor vrouwen?

Zijn weight gainers ook geschikt voor vrouwen? Jazeker het klink misschien tegenstrijdig want vaak willen vrouwen afvallen. Maar toch kan een goede weight gainer goed zijn. Het enige verschil is dat bij vrouwen de totale calorieëninname over het algemeen lager is als bij een man.

Maar als je als vrouw aan krachttraining doet en sport, heeft je lichaam ook eiwitten, koolhydraten en vetten nodig om te herstellen. Als je teveel calorieën verbrand en te weinig ervan binnen krijgt kan het je sportprestaties in de weg staan. En dan kan een weight gainer dus ook een uitkomst bieden!

Hier zie je een vrouw die fitness beoefent

Het kan dus net zo goed voor vrouwen lastig zijn om de juiste verhouding bouwstoffen binnen te krijgen zoals koolhydraten. En dan kan een weight gainer een uitstekende oplossing zijn! Kijk wat voor jou het beste bij je past.

Let op: Een supplement is een aanvulling. Een uitgebalanceerd voedingspatroon is ten alle tijden aan te raden!

Het is wel belangrijk om jou energiebehoefte te berekenen. Om de juiste verhoudingen binnen te krijgen om zo optimaal resultaten te behalen. En dus niet teveel of juist te weinig binnen krijgt. De weight gainers in de top 5 zijn ook geschikt voor vrouwen!

Nadelen VS voordelen weight gainer?

Voordat je beslist om aan een weight gainer te beginnen. Is het handig om de nadelen en de voordelen af te wegen. Ik zal de eventuele nadelen eerst gaan benoemen.

Aan een weight gainer kleven bijna geen nadelen, mits je het gecontroleerd gebruikt! Je kunt door een weight gainer teveel in vet aankomen.

Dat kan als grootste en vrij wel enige nadeel worden ervaren. Door jou energiebehoefte juist te berekenen hoeft dit geen nadeel te zijn. En zo kun je de juiste weight gainer met de juiste voedingswaarde kiezen.

Als je aan wilt komen of spiermassa wilt opbouwen is het advies om 10 a 20 procent boven je onderhoudsniveau te zitten. Zo kom je gecontroleerd aan. Het is overigens ook heel belangrijk de doseringen niet te overschrijden.

Let op: Sommige sporters ervaren dat een weight gainer nog al zwaar op de maag kan vallen. Probeer dan iets minder in je shake te doen. En kijk hoe je hierop reageert.

Het kan een optie zijn om een ander weight gainer te gebruiken met iets minder calorieën. Een weight gainer bevat namelijk al snel tussen de 300 en 1000 calorieën!

De voordelen

Als je jezelf dus aan de geadviseerde doseringen houd en je energieniveau bepaald hebt. Dan kun je er veel voordelen van verwachten, denk aan:

 • Meer spiermassa
 • Juiste voedingsstoffen voor meer spieropbouw
 • Aankomen in gewicht (gecontroleerd)
 • Sneller spierherstel door voldoende eiwitten

Dit zijn een aantal voordelen die je zal gaan ervaren. Zoals je ziet zal je geen nadeel gaan ervaren als je goed weet wat je doet en de juiste verhoudingen tot je neemt!

Leestip: Ben je geïnteresseerd in eiwitshakes? Dan raad ik je de top 5 beste eiwitshakes aan in een andere artikel dat ik geschreven heb.

Samenvatting

Een weight gainer kan een uitstekende oplossing zijn als je aan wilt komen of om net dat beetje extra spiermassa wilt creëren. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van een weight gainer. Let goed op de verhoudingen die een weight gainer bevat.

Gebruik het als voorkeur voor of na je training. Net voor het slapen gaan verbrand je niet veel calorieën meer! Dan kan je juist in gewicht aankomen en een te hoog vetpercentage krijgen.

Let er ook op dat een weight gainer niet teveel suiker of toegevoegde suikers bevat. In de top 5 beste weight gainers is hier rekening mee gehouden. Deze kun je verantwoord gebruiken.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen om de juiste keuze te kunnen maken met de informatie in dit artikel. Wil je voor een goede weight gainer gaan? Dan raad ik je zeker de weight gainers aan uit de top 5!

Veel succes!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.