De beste trilplaat voor thuis kopen?

Lees de ultieme top 5 van dit moment!

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
Beste Trilplaat

Je wilt de beste trilplaat kopen, zodat je zeker weet dat je je geld aan iets besteedt waar je ook echt resultaat uit haalt. Logisch! Maar hoe weet je nu wat de beste trilplaat is? Daar ga ik je bij Krachttraininginfo.nl meer over vertellen.

In dit artikel geef ik je meer informatie over de trilplaat in het algemeen, over de voordelen van trilplaten en over hoe je voor jezelf de beste trilplaat kiest. Natuurlijk geef ik je ook inzicht in de top 5 beste trilplaten van dit moment!

Inhoudsopgave

Wat is een trilplaat precies?

Trilplaten worden gezien in sportscholen, maar zijn natuurlijk ook te koop voor thuisgebruik. Een trilplaat wordt ook wel een schudplatform of trilplatform genoemd. Ze worden gebruikt om de spieren reflexmatig samen te trekken door middel van lichaamstrillingen.

Je gaat op de trilplaat staan, waarna je hier diverse oefeningen op kunt doen. Je kunt hierbij denken aan squats, push-ups of crunches. De vibraties die ondertussen door je lichaam gaan zorgen ervoor dat je spieren harder werken, waardoor de trilplaat je helpt om vet te verliezen, spieren op te bouwen en sterker te worden.

De top 5 beste trilplaten voor thuis

Welke trilplaat kun je nu het best kopen? Als je een trilplaat wilt kopen, dan zijn een aantal factoren belangrijk om op te letten. Deze aandachtspunten deel ik later nog met je. Er zijn veel modellen op de markt, waardoor het lastig kan zijn om goed te bepalen welke trilplaat nu wel goed is, en welke misschien wat minder effect heeft.

Natuurlijk heb ik een mooie top 5 beste trilplaten voor thuis voor je opgesteld, zodat je in elk geval al een mooie selectie hebt om uit te kiezen. Ik stel de betreffende trilplaten nader aan je voor.

1. Ultrathin Trilplaat TD006C-5

Wil je je core, je billen of je buik trainen? Ben je op zoek naar de beste trilplaat voor het trainen van je beenspieren? Met de Ultrathin Trilplaat TD006C-5 kun je het allemaal gewoon lekker thuis doen. Deze trilplaat voor thuis is ideaal om je hele lichaam makkelijk te trainen, van armen en schouders tot bovenbenen en kuiten.

Je pakt je hele lichaam aan op deze trilplaat. Wil je een trilplaat kopen die extra comfort biedt? Dan is dit zeker ook een praktisch model, want je bedient de trilplaat eenvoudig met een afstandsbediening.

Door het compacte formaat is dit zeker één van de beste trilplaten voor thuisgebruik, ook wanneer je wat minder ruimte tot je beschikking hebt. Deze trilplaat kan tot 120 kilo worden belast en kent een afmeting van 53 x 32 x 12 centimeter. Hierdoor kun je de trilplaat makkelijk na gebruik opbergen.

Ultrathin Trilplaat TD006C-5
Ultrathin Trilplaat TD006C-5

Beoordeling door Angelo,

21 mei 2022
5

2. LifeGoods Fitness Trilplaat

Zoek jij de beste trilplaat voor intense trainingen in je eigen woning? Dan is de LifeGoods Fitness Trilplaat misschien wel de beste keuze voor jou. Je kunt rekenen op maar liefst 2.700 trillingen per minuut! Dat zou je misschien laten denken dat deze trilplaat veel herrie maakt, maar niets is minder waar.

De trilplaat is zelfs uitzonderlijk stil. Je kunt met deze trilplaat kiezen uit 5 trainingsprogramma’s die al vooraf ingesteld zijn. Je maakt je training compleet door gebruik te maken van de weerstandsbanden. Hiervan worden er maar liefst 6 meegeleverd. Het antislip oppervlak biedt je praktische voordelen én comfort. Deze trilplaat is tot 150 kilo belastbaar en voorzien van een mooi duidelijk LCD-scherm.

Ook kun je maar liefst 180 intensiteitslevels verwachten. En is de trilplaat voorzien van een handige bluetoothspeaker waarmee je eenvoudig je tablet of smartphone kunt gaan koppelen en je favorieten nummer kunt afspelen tijdens je workout. Buiten dit om ontvang je 2 weerstandskabels met handvat en 4 rubberen resistance bands waarmee je trainingen nog intensiever kunt gaan maken. LifeGoods Fitness Trilplaat is handig te bedienen met een meegeleverde afstandsbediening!

LifeGoods Fitness Trilplaat
LifeGoods Fitness Trilplaat

Beoordeling door Angelo,

21 mei 2022
5

3. VitalMax trilplaat 7125 – 1613438

Je kunt natuurlijk op meerdere manieren thuis sporten om effectief aan je conditie en je figuur te werken. Twijfel je tussen de aanschaf van een aerobic step en een trilplaat? Dat hoeft niet. De VitalMax trilplaat 7125 – 1613438 biedt je namelijk 2-in-1. Deze trilplaat kun je ook zonder trillingen gebruiken, waardoor deze prima functioneert als aerobic step.

Daarnaast is het model ook uitstekend geschikt voor zowel beginners als gevorderden, waardoor je er gewoon gebruik van kunt blijven maken. De motor is lekker krachtig en de bediening is eenvoudig met de bijgeleverde afstandsbediening, waarmee je zeer eenvoudig het programma of de intensiteit kunt aanpassen.

Ook worden er elastische banden meegeleverd en je krijgt er goede voorbeelden van oefeningen bij. Waardoor je er direct goed mee aan de slag kunt. Deze trilplaat is overigens ook een bekend exemplaar van televisie.

VitalMax trilplaat 7125 – 1613438
VitalMax trilplaat 7125 – 1613438

Beoordeling door Angelo,

21 mei 2022
5

4. Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat

Heb je veel last van cellulitis en wil je hier eigenlijk echt van af? Dan kan een goede trilplaat je hier zeker bij helpen. De Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat is een model die een combinatie kan maken tussen vibratie en oscillatie. Je kunt de twee functies apart van elkaar gebruiken, maar ook tegelijkertijd.

Deze trilplaat mag zich rekenen tot de beste trilplaten voor het verbeteren van de bloedsomloop, de botdichtheid, de opbouw van spieren en de vetverbranding. Het fijne is wel dat je gebruik kunt maken van maar liefst 30 verschillende snelheden en 5 programma’s, waardoor je het makkelijk naar je eigen voorkeur in kunt stellen en op kunt bouwen.

Door de compactheid van het model is deze trilplaat eenvoudig op te bergen, bijvoorbeeld onder je bed of in een kast. Ook worden er bij de Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat verstelbare push-up handgrepen, twee resistance tubes met handgrepen en een afstandsbediening meegeleverd.

Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat
Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat

Beoordeling door Angelo,

21 mei 2022
5

5. BX Fitness Trilplaat

De BX Fitness Trilplaat, ook wel dé body shaper van het merk BX Fitness genoemd, biedt maximale resultaten. Het is dan ook niet voor niets dat deze variant veel positieve reviews heeft verzameld op internet. Je kunt eenvoudig al je spieren trainen in je vertrouwde omgeving, waarbij je gebruik kunt maken van de meegeleverde weerstandsbanden.

De BX Fitness Trilplaat behoort tot de beste trilplaten voor full body workouts. Door de hoge kwaliteit kan deze trilplaat worden belast met maximaal 150 kilo. De sterke motor biedt een vermogen van 200 Watt, terwijl deze toch uitzonderlijk stil is.

Ook heel handig is dat je een instructieboekje meegeleverd krijgt waarin je maar liefst 8 verschillende workouts kunt vinden. Je kunt er dus direct op effectieve wijze mee aan de slag.

BX Fitness Trilplaat
BX Fitness Trilplaat

Beoordeling door Angelo,

21 mei 2022
5

De beste trilplaat: wat zijn de voordelen?

De beste trilplaat is natuurlijk het model dat jou maximale voordelen biedt. Voor een deel is dit afhankelijk van de eigenschappen van de trilplaat, voor een ander deel is het afhankelijk van je lichaam. Elk lichaam is immers uniek.

Welke trilplaat is nu het best? Hiervoor is het goed om eerst eens nader te kijken naar de voordelen van de trilplaten. Ik geef je graag inzicht in een aantal belangrijke trilplaat voordelen.

Verlaging van je bloeddruk

Er is onderzoek gedaan naar het effect van vibratietraining op de arteriële stijfheid en bloeddruk van 10 jonge vrouwen met overgewicht of obesitas. Dit onderzoek werd in de Verenigde Staten uitgevoerd. Aan de dames werd gevraagd of zij voor de duur van 6 weken gebruik wilden maken van de trilplaat.

Voor het onderzoek werden de beste trilplaten gebruikt om de resultaten nauwkeurig te kunnen vaststellen. Aan het einde van de 6 weken hadden de vrouwen die vibratietraining hadden ondergaan een significante verlaging van hun systolische bloeddruk in vergelijking met de controlegroep. De beste trilplaat helpt je dus om je bloeddruk te verlagen.

Optimalisatie van je kracht

Ik noemde het net al even. Sommigen willen de beste trilplaat voor afvallen, terwijl anderen vooral willen weten welke trilplaat het best is voor het opbouwen van spieren. Wil jij met behulp van een trilplaat spieren opbouwen, dan geldt ook hier dat je vooral moet zorgen voor een trilplaat met voldoende vermogen.

Welke trilplaat je dan kiest is helemaal aan jou, zolang de trillingen maar van optimale kwaliteit zijn. De beste trilplaten zorgen voor de juiste vibraties om je spieren harder te laten werken tijdens het doen van de oefeningen.

Je kunt het zien als een dubbele krachttraining, waarbij je zelf je spieren traint en de trillingen zorgen voor extra belasting op de spieren. Een trilplaat helpt je dus om je kracht te optimaliseren, door je spieren verder op te bouwen.

Verbeterde lichaamssamenstelling

Vaak willen mensen hun lichaamssamenstelling verbeteren. In de praktijk betekent dit dat zij het vetpercentage willen doen afnemen, terwijl zij ook werken aan het versterken van de spieren. In verhouding moet er dus meer spier en minder vet ontstaan. De beste trilplaten helpen je hier zeker bij.

Ook hiervoor geldt dat het wel belangrijk is om effectieve oefeningen te doen op de trilplaat. Enkel op de trilplaat staan zorgt niet voor het gewenste effect en ook niet voor het verbeteren van de lichaamssamenstelling.

Effectief afvallen met een trilplaat

Niet iedereen kiest voor het gebruik van een trilplaat om dezelfde redenen. De één wil afvallen, de ander wil spieren opbouwen. Het kan natuurlijk allemaal. Je kunt zeker effectief afvallen met een trilplaat, maar dan moet je hier wel de beste trilplaat voor hebben. Een apparaat met te zachte trillingen gaat je hier niet bij helpen.

Afvallen met trilplaat

De beste trilplaten voor afvallen hebben dus een sterke motor. De lichaamstrillingen leiden tot vetverlies, maar wel alleen als je ook goede oefeningen op de trilplaat doet. Alleen op de trilplaat staan is dus niet voldoende.

Wanneer kun je beter geen trilplaat gebruiken?

Zoals je kon lezen kan een trilplaat veel voordelen voor je gaan opleveren. Maar er zijn echter ook een aantal doelgroepen die het gebruik van een trilplaat beter kunnen vermijden, denk aan:

  • Zwangere vrouwen
  • Als je diabetes hebt.
  • Mensen met epilepsie
  • Mensen die al een blessure hebben
  • Hart en vaatziektes
  • Chronische gewrichtsklachten/rugklachten

Herken jij jezelf hierin? Raadpleeg dan altijd eerst een arts voordat je gebruik gaat maken van een trilplaat.

Hoe vind je de beste trilplaat voor jou?

De beste trilplaat is op de eerste plaats natuurlijk een trilplaat die een hoge kwaliteit bezit en voldoende vermogen om voor de juiste trillingen te zorgen tijdens de workouts. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met je eigen wensen en behoeften. Deze zijn natuurlijk heel persoonlijk.

Hoe weet je nu welke trilplaat de beste trilplaat voor jou is? Hiervoor kijk je goed naar een aantal belangrijke aandachtspunten. Natuurlijk deel ik deze aandachtspunten met je.

De belangrijkste specificaties in de basis

In de basis zijn er een aantal specificaties waaraan je zeker aandacht wilt besteden. Op de eerste plaats is dit de grootte. Dit is zeker belangrijk als je de trilplaat makkelijk wilt kunnen opbergen of juist wanneer je een extra groot trainingsvlak wilt hebben.

Daarnaast is ook het gewicht van belang. Het gewicht zegt vaak iets meer over de kwaliteit, maar je wilt natuurlijk ook zeker zijn dat je de trilplaat gemakkelijk kunt verplaatsen als dit nodig is. Het geluid is zeker ook een basisfactor die je nader wilt bekijken.

Je wilt tijdens het trainen meestal niet het idee hebben dat je op een vliegtuig staat, alleen omdat de trilplaat zo veel herrie maakt. Het is prettiger om in alle rust een filmpje te kunnen kijken tijdens het trainen. Tot slot kan ook het stroomverbruik voor jou belangrijk zijn, zeker met het oog op de energierekening.

Prestaties van de motor

De prestaties van de motor zijn heel belangrijk. Het is in de meeste gevallen goed om te kijken naar een minimaal vermogen. De beste trilplaten hebben een vermogen van 200 Watt of meer. Wanneer de motor onvoldoende krachtig is, dan betekent dit dat de trillingen te zacht zijn of zelfs ‘stotteren’ wanneer je op de plaat staat.

Dit kan niet de bedoeling zijn. Let dus altijd goed op de prestaties van de motor van een trilplaat. Daarnaast is het ook nuttig om te checken of je fabrieksgarantie op de motor krijgt.

Het platform formaat

Iets wat heel persoonlijk is, is het platform formaat dat je nodig hebt. Wil je vooral veel uitgebreide oefeningen op het platform kunnen doen? Dan kan het nuttig zijn om te kiezen voor een trilplaat met een groter platform om op te staan, te zitten en te liggen.

Wil je juist dat je de trilplaat makkelijk kunt opbergen? Dan is een compacter formaat platform vaak de betere keuze. Bedenk je ook dat de afmeting van het platform vaak in verhouding staat tot de prestaties. In de meeste gevallen zijn de iets kleinere trilplaten krachtiger dan de grotere trilplaten. Dit is dus zeker iets om in je overwegingen mee te nemen.

Esthetiek en gebruikersinterface

Voor de één is het belangrijk hoe een fitnessapparaat eruit ziet, voor de ander is dit helemaal niet interessant. Ook dit is dus heel persoonlijk. Er zijn veel verschillende modellen en de beste trilplaten kennen allemaal een eigen design.

Je kunt letten op de vormgeving als je het belangrijk vindt dat de trilplaat er extra sportief uitziet, bijvoorbeeld. Let daarnaast vooral ook op de gebruikersinterface. Is er bijvoorbeeld een scherm aanwezig en wat geeft dit scherm precies weer? Is deze makkelijk in gebruik en kun je ook duidelijk aflezen wat het scherm weergeeft? Dit zijn zeker factoren om aandacht aan te besteden.

De kosten van de trilplaat

De beste trilplaat is de duurste trilplaat. Waar of niet? Nee, zeker niet! Je hoeft echt niet naar de kosten te kijken om te bepalen hoe het gesteld is met de kwaliteit. Een trilplaat van 150 euro kan in de praktijk veel beter werken dan een trilplaat die dubbel zo duur is.

De kosten staan lang niet altijd goed in verhouding tot de kwaliteit, dus staar je hier niet blind op. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de trilplaat binnen je budget past. Kijk dus goed naar de kosten en naar de ervaringen van anderen met de betreffende trilplaat. Aan de hand daarvan krijg je al een prima idee van de kwaliteit.

De beste trilplaat alleen is niet voldoende

Je kunt de beste trilplaat kopen en nog weinig resultaat merken. Waar heeft dit dan mee te maken? Dat hoeft zeker niet te maken te hebben met de kwaliteit van de trilplaat. Zelfs de beste trilplaat bereikt geen optimale resultaten als je verder geen actie onderneemt om af te vallen en / of spieren op te bouwen.

Je hebt gezonde voeding nodig om je doelen te bereiken, maar ook genoeg slaap en voldoende rusttijd voor het herstellen van je spieren. Wil je echt maximale prestaties bereiken? Dan is het dus belangrijk om ook op je dieet, je totale levensstijl en je manier van sporten te letten. Zo is het ook belangrijk om verschillende sportoefeningen met elkaar af te wisselen

Maak een goed trainings- en voedingsschema

Je hebt echt een goed trainings- en voedingsschema nodig om je doelen te bereiken en de prestaties van het gebruik van de trilplaat te verbeteren. Met alleen het gebruik van de beste trilplaat ben je er nog niet.

Wat jouw lichaam wel of niet nodig heeft, is natuurlijk heel persoonlijk. Ga eens op onderzoek uit, bekijk de mogelijkheden en stel een persoonlijk schema voor jezelf op waar je je goed aan kunt houden. Het gaat dan om een schema voor je sporttrainingen én om een schema voor je voeding. Vergeet ook niet dat je minimaal 2 liter water op een dag moet drinken!

Meer goede fitness apparaten voor thuis

Als je optimale prestaties wilt bereiken, dan is het goed om verschillende soorten sporten met elkaar te combineren. Wil je lekker thuis sporten? Dan kun je de beste trilplaat aanschaffen voor thuisgebruik, maar je kunt dit eventueel ook aanvullen met andere fitnessapparaten.

Ik heb eerder al tal van reviews gepubliceerd die je zeker helpen om de juiste fitnesstoestellen voor thuis te vinden. Maak een combinatie die goed bij jou past en je bereikt zeker de doelen die jij voor ogen hebt. Succes!


Meer relevante artikelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.