Beste spinningfiets van 2022!

Gemiddelde leestijd: 24 minuten

Laatste update 10 februari 2022

Beste spinningfiets

De beste spinningfiets vinden? Daar ben je waarschijnlijk naar opzoek, toch? Maar goed dat je op dit artikel terecht bent gekomen. Want hier zal je handige informatie gaan lezen die je moet weten voordat je een spinningfiets gaat kopen. En je zal ook de top 5 beste spinningfietsen van 2022 gaan lezen!

Een spinningfiets is voor de fanatiekelingen onder ons. En heeft de laatste jaren een populaire groei doorgemaakt. Als je een willekeurige sportschool binnenloopt is de kans enorm groot dat je spinningfietsen aan zal treffen.

Je kunt er namelijk uitstekend een stevige work-out op doen. Maar er word vaak ook in groepsverband op getraind. Niet iedereen heeft behoefte aan groepstrainingen. Dan is het een goede stap om een spinningfiets te kiezen voor thuis! Benieuwd naar de belangrijke informatie en de top 5? Dan raad ik aan om zorgvuldig dit artikel door te lezen!

Inhoudsopgave

Wat is een spinningfiets?

Een spinningfiets is eigenlijk hetzelfde als een racefiets of een wielrenners fiets. Alleen nu blijf je als het ware op dezelfde plek. Een spinningfiets word vaak in groepsverband gebruikt. Maar kun je ook uitstekend in je eentje doen.

Een spinningfiets word vaak gebruikt als je houd van intensieve traingen. Als dat jou doel ook is dan is een spinningfiets wellicht geschikt voor jou!

De voordelen van een spinningfiets!

Als je gebruikt wilt maken van een spinningfiets. Dan kun je een tal van positieve voordelen gaan ervaren, wat goed is voor ons lichaam en geest. Ik zal nu de voordelen gaan benoemen. Let op: Doordat er heel veel voordelen zijn zal ik de meest interessante gaan benoemen:

Voordelen

 • Eigen sportomgeving
 • Geen duur sport abonnement
 • Niet afhankelijk van weersomstandigheden
 • Goed voor je hele lichaam
 • Positieve werking op je hart, bloedvaten en longen
 • Intensieve training voor je beenspieren

De top 5 beste spinningfietsen!

Voordat we aan de top 5 beginnen, is het belangrijk om te weten hoe ik tot de top 5 beste spinningfietsen ben gekomen. Ik heb de top 5 kunnen samenstellen door: De klantenreviews zorgvuldig te beoordelen, prijs/kwaliteitverhouding na te gaan, de naambekendheid van de spinningfiets te onderzoeken en het belangrijkste mijn eigen ervaring te delen. Zodat je gegarandeerd bent van een kwalitatief goede spinningfiets. Laten we snel beginnen!

1. FitBike Race Magnetic Pro

De eerste spinningfiets is wat de naam al zegt een professionele spinningfiets. En dat is zeker in tal van verschillende technieken terug te vinden! Het eerste wat opvalt is dat het er heel stevig uit ziet en dat is ook zeker waar! Hij is namelijk zeer stabiel en de spinningfiets heeft een gewicht van 61 kg. En kan maximaal belast worden tot 150 kg!

Spinningfiets FitBike Race Magnetic Pro

Het fijne aan FitBike Race Magnetic Pro is dat het gebruik maakt van een magnetisch weerstandsysteem, in plaats van een vilt blokje. De voordelen hiervan zijn dat het minder geluid maakt en nauwkeurig de weerstand bepaald. Een vilt blokje slijt met de tijd en heeft daardoor meer onderhoud nodig. Wat met dit systeem dus niet nodig is! En het bevat ook nog een V-Belt dat ervoor zorgt dat deze spinningfiets geheel geruisloos in gebruik is.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 22 kg. En door de combinatie van het magnetisch weerstandsysteem kun je trainen tot maar liefst 600 watt. Lees hier de uitgebreide FitBike Race Magnetic Pro review>>

Voordelen

 • Zeer stabiel
 • Magnetisch weerstandsysteem
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • Geschikt voor professioneel gebruik

De FitBike Race Magnetic Pro is een unieke fiets. En is niet voor niets door consumenten verkozen tot de best gewaardeerde spinningfiets van Nederland! Ik vind persoonlijk de pendalen heel fijn doordat het een SPD pendalen én toe clips pedalen bevat. Daardoor kunnen de pendalen veel weerstand verdragen en kun je je voeten erin vastzetten. Ook dat je het stuur en zadel kunt verstellen is enorm handig. Dit samen maakt het een unieke spinningfiets!

2. Senz Sports S2000

De volgende spinningfiets is een goedkopere variant maar zeker niet slecht, integendeel zelfs! Deze spinningfiets doet zich er niet ten onder aan de duurdere varianten. De belastbaarheid is wel wat minder. De maximale belastbaarheid bedraagt 100 kg. Met een gewicht van 28 kg. Het vliegwiel van 6 kg is ook wat lichter als de duurdere spinningfietsen.

Spinningfiets Senz Sports S2000

Wat deze spinningfiets uniek maakt is dat er bluetooth verbinding op te vinden is. Waardoor je verbinding kunt maken met je tablet of smartphone. En eventueel gebruik kunt maken van sportapps. Wat je vaak terug ziet bij de goedkopere varianten is dat het weerstandssysteem van vilt blokjes zijn.

Maar bij de Senz Sports S2000 is dat niet het geval en maakt het gebruik van een magneet! Wat de voordelen ervan zijn is dat het nauwkeurig voor weerstand zorgt en minder geluid maakt én onderhoudsarm is! Er is ook de mogelijkheid om je hartslag te meten door de handsensoren die zich erop bevinden. Het stuur en het zadel kun je naar jou gewenste zithouding verstellen. Lees hier de uitgebreide Senz Sports S2000 review>>

Voordelen

 • Bluetooth verbinding
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Bevat handsensoren
 • Geheel geruisloos
 • Stuur en zadel te verstellen

De Senz Sports S2000 vind ik een hele goede keuze als je een beginnende sporter bent en kennis wilt maken met een spinningfiets. Je kunt dan namelijk voor een goedkopere prijs van maar liefst €399- euro bekijken of het iets voor jou is! Ben jij opzoek naar een spinningfiets van goede kwaliteit en heb je niet een heel groot budget? Dan raad ik de Senz Sports S2000 zeker aan!

3. FitBike Race Magnetic Home

Is een spinningfiets voor als je lekker intensief wilt gaan trainen. Het is een stabiele spinningfiets met een zwaar vliegwiel van 20 kg. Waardoor je intensief kunt gaan trainen. Ook bevat het een Magnetisch weerstandsysteem wat zorgt voor geluidloze trainingen. Het andere voordeel hiervan is dat het onderhoudsarm is.

Spinningfiets FitBike Race Magnetic Home

Doordat deze spinningfiets zeer stabiel is en van sterk materiaal is gemaakt, kan deze belast worden tot 125 kg en weegt het in totaal 50 kg. Ook deze spinningfiets bevat een V-Belt en geen ketting. Het verschil is dat door het gebruik van een V-Belt deze spinningfiets geruisloos in gebruik is. De trappers hebben een toe clips, wat betekend dat je je voeten op jou wens vast kunt zetten zodat je meer kracht kunt uit oefenen. Lees hier de FitBike Race Magnetic Home review>>

Voordelen

 • Magnetisch weerstandsysteem
 • Uitstekende kwaliteit
 • Geruisloos
 • Bezit een trainingscomputer
 • 20 kg vliegwiel

Als jij gebruik wilt maken van intensieve workouts. Dan is de FitBike Race Magnetic Home wellicht iets voor jou! Ik vind het persoonlijk fijn dat je het stuur en het zadel kunt verstellen. En dat is hierbij ook mogelijk. Het stuur kan versteld worden in 4 posities en het zadel in 6 posities. Zodat je lekker comfortabel kunt gaan sporten!

4. Tunturi Cardio Fit S30

Is ook een fijne spinningfiets voor ook een redelijk goedkopere prijs. Vanaf maar liefst €375-, kun je al troste eigenaar zijn van deze spinningfiets. Ook bij deze spinningfiets kan je gebruik maken van een ruim aanbod aan handige functies.

Spinningfiets Tunturi Cardio Fit S30

Het eerste wat opvalt is de handige display waar je verschillende dingen van kunt aflezen, denk aan: Snelheid, afstand, tijd, omwentelingen en verbrande calorieën. Zodat je meer inzicht in je prestaties kunt krijgen wat wel zo handig is! Je kunt ook verwachten dat je het stuur en zadel kunt verstellen naar jou gewenste houding, wat belangrijk is voor het extra sportcomfort.

Wat ook enorm handig is, wat ik persoonlijk altijd wel fijn vind is dat het transportwieltjes bevat. Zodat als het nodig is je het makkelijk zonder teveel moeite kunt verplaatsen. Als die bij jou op een vaste plek blijft staan dan is het niet echt nodig, maar dat verschilt natuurlijk per individu. Benieuwd naar reacties van andere? Lees hier wat andere vinden van de Tunturi Cardio Fit S30>>

Voordelen

 • Bevat een display
 • Handig te verplaatsen
 • Verstelbaar stuur en zadel
 • Bevat voetriemen
 • Beschikt over een bidonhouder
 • 18 kg vliegwiel

De Tunturi Cardio Fit S30 is als je het mij vraagt een top product in zijn klassement! Ik vind de bidonhouder en voetriemen een handige functie. Het vliegwiel van 18 kg vind ik een goed gewicht waar je ook goede intensieve trainingen mee kunt doen! Ook ziet de spinningfiets er stevig uit en is deze te belasten tot maximaal 135 kg. Eindoordeel: De Tunturi Cardio Fit S30 is een goedkopere spinningfiets met toch mooie functies en met stevig materiaal uitgerust. En kan bijdrage aan veel sportplezier!

 5. Schwinn IC8

Nu zijn we aan de laatste spinningfiets gekomen van de top 5! De Schwinn IC8 is een spinningfiets met enorm veel mogelijkheden. En dat is ook terug te zien in de prijsklasse, de prijs bedraagt €1099-, wat best wel prijzig is. Maar je krijgt daar wel een spinningfiets voor terug met veel functies en van vele gemakken voorzien.

Spinningfiets Schwinn IC8

Om bij het begin de beginnen. Wat ik heel uniek vind is dat je gebruik kunt maken van de sport apps: Zwift en Ridesocial. Daarmee kun je door de mooiste omgevingen fietsen en worden ondertussen je sportgegevens vastgelegd. Een ander voordeel wat je niet vaak terug ziet in spinningfietsen is dat het dumbbell houders bevat. Wat bij de Schwinn IC8 wel het geval is! Zo kun je tijdens het fietsen ook nog je bovenlichaam gaan trainen, waardoor je nog effectiever kunt gaan trainen!

Bij het stuur kun je ook 2 bidonhouders vinden zodat je altijd genoeg gehydrateerd blijft, wat enorm belangrijk is. Ook kun je op het stuur een tablet of smartphone houder vinden, zo word je tablet of smartphone als het ware je trainingscomputer! Het vliegwiel heeft een gewicht van 18 kg. En is voorzien van maar liefst 6 elektromagneten. Waardoor je 100 verschillende weerstanden kunt verwachten! Ben je benieuwd naar alle mogelijke functies? Bekijk hier alle mogelijkheden>>

Voordelen

 • Magneetrem
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • 2x bidonhouder
 • Tablet en smartphone houder
 • 100 weerstanden
 • 18 kg vliegwiel
 • Geschikt voor intensief gebruik
 • Maximale belastbaarheid 150kg
 • 2x een dumbbell houder
 • Zeer stabiel

De Schwinn IC8 heeft zoveel mogelijkheden dat het eigenlijk teveel is om op te noemen. Ik ben heel goed te spreken over deze spinningfiets. Er is overal aan gedacht en tot in de puntjes afgewerkt. Je stelt het stuur en zadel in naar jou gewenste hoogte en je kunt meteen intensief gebruik maken van tal van mogelijkheden. Als je meer te besteden hebt en een spinningfiets wilt van hoge kwaliteit en veel trainingsmogelijkheden? Dan raad ik de Schwinn IC8 zeker aan, je zult niet teleurgesteld worden!

Waar moet je op letten bij het kopen van een spinningfiets?

Nu dat je de top 5 beste spinningfiets hebt kunnen lezen. Is het ook belangrijk om te weten waar je eventueel allemaal op dient te letten, als je een spinningfiets wilt gaan aanschaffen. Zodat je verzekerd bent van optimaal sportcomfort. En niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Vliegwiel

Het vliegwiel is een van de belangrijkste onderdelen van een spinningfiets. Het vliegwiel zorgt immers voor een soepelere bewegingsomloop. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe intensiever je kunt gaan trainen. En hoe zwaarder je de weerstand kunt instellen.

Vliegwiel spinningfiets

Waar het op neer komt is dat het vliegwiel het grootste deel bepaalt hoe intensief je kunt gaan trainen. Je ziet vaak ook dat de duurdere spinningfietsen een zwaarder vliegwiel hebben.

Je kunt overigens prima met een lichter vliegwiel gaan trainen. Alleen dan is het van groot belang, wat zijn je doelen? Heb je een groter budget en wil je zwaar en intensief gaan trainen? Dan raad ik een zwaarder vliegwiel aan. Hecht je er niet veel waarde aan? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een lichter vliegwiel!

De aandrijving

Bij een spinningfiets kun je onderscheid maken in 2 verschillende aandrijvingen. Je heb de kettingaandrijving, dit kun je vergelijken met je eigen fiets. En je hebt de industriële V-Belt aandrijving.

Vaak word er gekozen voor een V-Belt aandrijving. De reden hierachter is dat het minder geluid maakt waardoor je geruisloos kunt gaan trainen. Als je voor een V-Belt kiest is vaak de prijs iets duurder.

Weerstandsysteem

Hiermee wordt bij de spinningfietsen bedoelt: Hoe creëer je de weerstand. Vroeger werden de spinningfietsen standaard uitgerust met vilt blokjes. Dit zijn eigenlijk blokjes die tegen het vliegwiel aandrukken en zo de weerstand bepalen.

Hierin is in de loop der jaren verbetering ingekomen en zijn er steeds meer spinningfietsen te vinden met een magnetisch weerstandsysteem. Dit is eigenlijk hetzelfde systeem, maar dan word door middel van een magneet de weerstand bepaald. Je kunt met een magneet deze voordelen gaan verwachten:

 • Minder onderhoud
 • Geruisloos
 • Weerstand kan nauwkeuriger bepaald worden.

Ik ben persoonlijk een voorstander van een magnetisch weerstandsysteem en die raad ik ook aan, mits je er ook het budget voor hebt.

Verstelbaar zadel en stuur

Wat altijd heel belangrijk is als je gaat sporten, let op je houding! Als je bijvoorbeeld wilt beginnen met krachttraining zal je vaak horen dat de uitvoering van groot belang is om de blessurekans te verkleinen. Dit is ook bij een spinningfiets het geval, de juiste zithouding is van groot belang.

Verstelbare zadel

Om de juiste zithouding te kunnen creëren is het belangrijk om te kijken of je het zadel en het stuur kunt verstellen. De juiste zithouding is niet alleen van belang voor de blessurekans, maar ook voor het sportcomfort draagt het zeker bij!

Een display

Als je van plan bent om een spinningfiets aan te schaffen, kan het ook handig zijn dat de spinningfiets over een display of trainingscomputer beschikt. Hierdoor kun je verschillende gegevens af gaan lezen, denk aan:

 • Tijd
 • Snelheid
 • Afstand
 • Calorie verbruik
 • RPM
 • Hartslag

Dit is handig als je nauwkeurig wilt gaan trainen. Hecht je hier geen waarde aan dan kun je ook gaan voor een spinningfiets zonder een trainingscomputer.

Wattage

Waarschijnlijk valt het je vaak op dat bij de omschrijving van een spinningfiets iets vermeld staat over wattage. Als je ervaren bent met een spinningfiets weet je al waar dat voor staat. Maar voor de meeste kan het toch nog best onduidelijk zijn wat het precies inhoud.

Met wattage word bedoel de kracht die je kunt leveren. Kort door de bocht, is de wattage weinig kun je ervan uit gaan dat je minder intensief kunt gaan trainen. Maar wat is nu de gemiddelde wattage?

Het gemiddelde waar de meeste sporters genoeg aan hebben is een wattage van gemiddeld 600 watt. Daar kun je uitstekend mee gaan trainen!

Pendalen

En tenslotte zijn we aan het laatste punt gekomen, de pendalen. Als je intensief wilt gaan trainen moet je kracht gaan uitoefenen op de pendalen. Door dat te doen kun je van de pendalen afschieten wat niet te bedoeling is en waardoor je weer een blessure kunt oplopen.

Daarom maken sommige spinningfietsen gebruik van een kliksysteem, ook wel toe clips genoemd. Dit is een eenvoudige en handige oplossing maar heel effectief. Wil jij een spinningfiets met een kliksysteem? Let er dan op, niet alle spinningfietsen zijn hiermee uitgerust!

Voor wie is de spinningfiets geschikt?

Twijfel je of de spinningfiets geschikt is voor jou? Je wilt natuurlijk zeker weten of het iets voor jou is. Om daarachter te komen raad ik aan om voor jezelf na te gaan wat jou doelen zijn. Een spinningfiets is zeer geschikt als je intensief wilt gaan trainen en tot het uiterste wilt gaan. Als jou doelen dat ook zijn dan is een spinningfiets wellicht iets voor jou.

Twijfel je nog of een spinningfiets bij jou past? Dan zijn de artikelen die ik eerder geschreven heb misschien iets voor jou en ligt dit meer in jou straatje!

De juiste keuze maken!

Nu dat je alle informatie hebt lezen en de top 5 beste spinningfiets hebt gezien. Is het aan jou om te overwegen of je een spinningfiets wilt gaan aanschaffen. Mijn advies is ook, schrijf op wat je doelen zijn en aan de hand daarvan kun je de beste keuze maken!

Als je hebt besloten om een spinningfiets aan te schaffen. Dan raad ik aan om de punten door te nemen waar je op dient te letten en dan zorgvuldig de top 5 te bekijken. Het idee van dit artikel is om jou de juiste informatie en handvaten te geven om jou keuze een stuk makkelijker te maken.

Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad. En dat ik jou verder heb kunnen helpen. De top 5 heb ik wat ik eerder vermelde in het artikel zorgvuldig samengesteld door verschillende onderzoeken te doen. Dit allemaal om jou de beste top 5 te kunnen garanderen. Zodat je veel sportplezier kunt gaan ervaren!

Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.