Wat is de beste roeitrainer? Lees hier alle belangrijke informatie en de top 5!

Gemiddelde leestijd: 23 minuten
Beste roeitrainer

De beste roeitrainer daar ben je waarschijnlijk naar opzoek! Door gebruik te maken van een roeitrainer heb je een goede sportieve keuze gemaakt als je het mij vraagt. Want door gebruik te maken van een roeitrainer kun je namelijk je hele lichaam trainen. Wat ook wel een full body workout wordt genoemd!

Alleen waar je dan vaak tegen aanloopt is dat je nog met vele factoren rekening mee dient te houden. Voordat je een goede roeitrainer aanschaft, die goed bij jou en je verwachtingen past. En ik weet als geen ander hoe vervelend en soms frustrerend het kan zijn als je niet weet wat de juiste keuze voor jou is.

En juist in dit artikel zal ik alle belangrijke punten gaan benoemen waar je op dient te letten als je een goede roeitrainer wilt gaan aanschaffen. Je wilt immers geen aankoop doen waar je later spijt van krijgt! Door de punten goed door te lezen zal je aan het einde van dit artikel weten waar je allemaal op dient te letten zodat je een roeitrainer vind die het beste bij jou en jou doelstellingen past. Zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan. Laten we snel beginnen!

Inhoudsopgave

De voordelen van een roeitrainer!

We weten allemaal wel dat regelmatig sporten een tal van positieve gezondheidsvoordelen met zich meebrengt! En dat is bij een roeitrainer ook niet anders. Je kunt namelijk enorm veel positieve voordelen gaan verwachten. Ik zal nu de belangrijkste voordelen gaan benoemen, zodat als jij elke keer een workout op de roeitrainer zult gaan doen je weet wat voor voordelen het zal gaan opleveren!

 • Goed voor je hart en longfunctie
 • Veel calorieën verbruik
 • Goed om af te vallen
 • Conditie opbouw
 • Full body workout
 • Ideaal voor thuisgebruik
 • Geen schokbelasting op je gewrichten
 • Voor jong en oud

wil je meer lezen over de roeitrainer voordelen & nadelen? Dan is dit artikel wellicht interessant voor jou!

Welke soorten roeitrainers zijn er?

Voordat de top 5 aan bod komt is het handig om eerst te weten wat voor soorten roeitrainers er te verkrijgen zijn. Door de verschillende soorten te benoemen kan het voor jou handig zijn om de juiste roeitrainer te kiezen die bij jou past! Roeitrainers zijn namelijk in wel 4 verschillende soorten te verkrijgen. Het verschil ligt in de verschillende soorten weerstandsystemen. Ik zal nu uit gaan leggen wat precies de verschillen zijn tussen de roeitrainers.

Roeitrainer met waterweerstand

Waterweerstand

Roeitrainers met een waterweerstand lijken het meest op een natuurlijke roeiervaring. Persoonlijk geeft het klotsende geluid van het water voor mij een rustgevend gevoel. Het water zal ervoor zorgen dat hoe harder je gaat trainen hoe meer weerstand er word uitgeoefend en je intensiever kunt gaan trainen. Het enige nadeel is dat een roeitrainer met een waterweerstand vaak iets duurder zijn dan de andere roeitrainers!

Magnetische weerstand

Bij een roeitrainer met een magnetische weerstand word de weerstand bepaald doormiddel van een magneet die je kunt instellen met een draaiknop. Maar tegenwoordig kun je de weerstand aansturen via de display die de roeitrainers bevatten. De magneet duwt als het ware harder tegen het vliegwiel aan waardoor je weerstand zwaarder zal gaan worden. Dit is overigens ook een van de meest verkochte roeitrainers. Het grote voordeel van een magnetische weerstand is dat die heel nauwkeurig de weerstand kan bepalen.

Roeitrainer met luchtweerstand

Luchtweerstand

Roeitrainers met een luchtweerstand zorgen ervoor dat je weerstand bepaald word doormiddel van lucht. Hoe intensiever je gaat roeien hoe zwaarder het zal worden. Het enige nadeel is dat een luchtweerstand roeitrainer relatief veel geluid kan maken. En het voordeel is weer dat de roeibewegingen heel fijn aanvoelen. Wat overigens ook bij de waterweerstand roeitrainers het geval is.

Hydraulische weerstand

Bij de hydraulische roeitrainers wordt de weerstand net iets anders geregeld. Namelijk door cilinders die worden gevuld met gas. De weerstand kan worden verhoogt door de stand van de cilinders te veranderen. De hydraulische roeitrainers zijn niet enorm in trek. Ze kennen namelijk enkele nadelen, zoals dat ze meer ruimte nodig hebben en er meer onderhoud aan is doordat de zuiger minder lang mee gaat. Tevens lijkt de beweging niet op een roeibeweging.

De top 5 beste roeitrainers!

Belangrijk om te weten is dat de top 5 samengesteld is met verschillende weerstandsystemen van roeimachines. Ook is er rekening gehouden met de verschillende prijs/kwaliteitverhouding, het gebruikersgemak en de roeiervaring. Ook zijn alle klantenbeoordelingen van de producten zorgvuldig doorgenomen. En zeker ook niet onbelangrijk mijn eigen ervaring met de roeitrainers!

1. Senz Sports R5000 (luchtweerstand)

De Senz Sports R5000 is een professionele roeitrainer die ideaal is voor thuisgebruik! De roeitrainer maakt gebruik van een luchtweerstand wat ervoor zorgt dat de roeibewegingen heel fijn zullen aanvoelen. Naar mate je intensiever gaat trainen zal ook de weerstand zwaarder worden zodat je gegarandeerd bent van een intensieve workout!

Roeitrainer Senz Sports R5000

De Senz Sports R5000 is een enorm stabiele roeitrainer en is te belasten tot maar liefst 150kg! Ook is de roeitrainer geschikt voor langere personen van maximaal 2 meter lang. Ook is het mogelijk om 10 weerstandniveaus in te stellen zodat je altijd gegarandeerd bent van uitdagende trainingen.

Wil je de roeitrainer een keer verplaatsen? Dat is ook met de Senz Sports R5000 geen enkel probleem. Deze roeitrainer bevat namelijk handige transportwieltjes zodat je het zonder al te veel moeite kunt gaan verplaatsten. Op de display kan je ook een tal van gegevens aflezen zoals: Hartslag, trainingstijd, strokes, totale afstand en de afstand per training. Zodat je goed op de hoogte bent van je prestaties. Nieuwsgierig naar wat andere ervan vinden? Bekijk hier alle klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Zeer stabiel
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • Hartslagband mogelijk
 • Uitstekende roeiervaring
 • Onderhoudsarm
 • Geschikt voor professioneel gebruik

2. Focus Fitness Row 3 (magnetische weerstand)

De Focus Fitness Row 3 is een uitstekende roeitrainer met een prijs van €399 wat valt in een lage prijsklasse. Maar is zeker niet minder van kwaliteit en functies, integendeel zelfs! De Focus Fitness Row 3 is een roeitrainer met een ruim aanbod. Zo is ie te belasten tot maximaal 120kg en kunnen er personen met een lichaamslengte van maximaal 190 cm gebruik van maken.

Roeitrainer Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness Row 3 maakt gebruik van een magnetische weerstand wat ervoor zal zorgen dat het weerstandniveau heel nauwkeurig kan worden ingesteld. Ook kan de roeitrainer zich automatisch aanpassen naar een ander weerstandniveau zodat je niet hoeft af te stappen om een andere weerstand in te stellen.

Het is ook mogelijk om de roeitrainer in 16 verschillende weerstandsniveaus in te stellen. En het heeft een vliegwiel van maar liefst 12 kg, wat ervoor zorgt dat de Focus Fitness Row 3 geschikt maakt voor een breder publiek. Dus voor zowel beginnende als gevorderde. Je kunt ook gebruik maken van 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zodat je trainingen lekker uitdagend zullen blijven! Een ander enorm voordeel is dat je de roeitrainer eenvoudig kunt opbergen doordat deze opvouwbaar is! Ideaal voor als je weinig ruimte hebt en weer meer ruimte wilt creëren. Wil je meer weten over wat de ervaringen zijn met de Focus Fitness Row 3? Lees hier de klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Bevat hartslagsensoren
 • Unieke prijs/kwaliteitverhouding
 • Geruisloos
 • Onderhoudsarm
 • Uitgebreide functies
 • Zeer stabiel
 • Maakt gebruik van een v-snaar
 • Voor thuisgebruik

3. Senz Sports R4000 (waterweerstand)

De Senz Sports R4000 is een roeitrainer die kan zorgen dat jij een realistische roeiervaring zal gaan ervaren. De roeitrainers met een waterweerstand zijn een van de meest populaire roeitrainers. Het klotsende water wat je tijdens je workout hoort zorgt voor een hele fijne en rustgevende ervaring!

Roeitrainer Senz Sports R4000

De roeitrainer is uitgerust met een stevige aluminium frame waardoor die een gewicht kan dragen van maximaal 120 kg. Ook is er rekening gehouden dat die toegankelijk is voor grotere personen. Want het is mogelijk om er gebruik van te maken met een lichaamslengte van maximaal 195 cm. De roeitrainer heeft een gewicht van 44 kg, wat zal zorgen voor een stabiele roeitrainer waar je intensief op kunt gaan trainen!

Neemt de roeitrainer veel plek in beslag? Dan kun je deze eenvoudig weer opbergen doordat de Senz Sports R4000 opvouwbaar is! Op de display kun je eenvoudig je trainingsgegevens aflezen, denk aan: Het aantal roeislagen, snelheid, afstand, verbrande calorieën en je trainingstijd. Zodat je altijd op de hoogte zult blijven van je inspanningen. Lees hier de ervaringen van de Senz Sports R4000>>

Voordelen

 • Unieke roeiervaring
 • Geschikt voor beginner en gevorderde
 • Opvouwbaar
 • Stabiele roeitrainer
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Voor intensief thuisgebruik

4. Hammer Cobra XTR Plus II Roeitrainer (magnetische weerstand)

Ben je op zoek naar een roeitrainer die rijk uitgerust is met functies en genoeg mogelijkheden? Dan is de Hammer Cobra XTR Plus II Roeitrainer wellicht de juiste roeimachine! Deze unieke roeitrainer maakt namelijk gebruik van een magnetische weerstand. Hierdoor kun je heel nauwkeurig je weerstand gaan bepalen. Door de magnetische weerstand maakt deze bijna geen geluid wat een uitkomst kan zijn als je met meer personen onder 1 dak woont.

Roeitrainer Hammer Cobra XTR Plus II

Ook is deze roeitrainer rijk aan maar liefst 20 trainingsprogramma’s. Waarvan 4 hartslag gestuurde programma’s en 5 individuele programma’s. Zo kun je genoeg variatie creëren en het sporten uitdagend blijven maken. Het is ook mogelijk om automatisch de weerstand te verstellen met 16 verschillende niveau’s, zodat je altijd verzekerd bent van een intensieve workout!

Via het LCD scherm kun je tal van gegevens aflezen en is het mogelijk om de handige tablethouder te gebruiken. Als je intensief wilt gaan trainen is het mogelijk om je voeten vast te zetten met een handige riem zodat je stevig vast zit! Wil je de Hammer Cobra XTR Plus II Roeitrainer verplaatsen? Dat kan met de transportwieltjes die zich erop bevinden. En opbergen is ook geen enkel probleem doordat ie namelijk ook nog eens makkelijk opvouwbaar is! Lees hier de klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Makkelijk op te bergen
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • 20 trainingsprogramma’s
 • 16 weerstandniveaus
 • Belastbaar tot maximaal 130 kg
 • Stevige roeitrainer
 • Voor intensief gebruik

5. First Degree Apollo Plus (waterweerstand)

De First Degree Apollo Plus is een roeitrainer die van duurzaam materiaal is geproduceerd en een unieke toevoeging is in je kamer en zelfs je woonkamer, door de moderne uitstraling! De weerstand van de First Degree Apollo Plus word bepaald door waterweerstand wat de meest gebruikte en gewilde roeimachines zijn. Dit doordat waterweerstand zorgt voor de meest unieke roeiervaring.

Roeitrainer First Degree Apollo Plus

Het is mogelijk om de roeitrainer in 4 verschillende weerstandniveaus in te stellen zodat je intensief kunt gaan trainen maar ook op een minder tempo. De materialen die gebruikt zijn, zijn van stevige kwaliteit. En dat kun je weer terug zien in dat de roeitrainer maximaal te belasten is tot wel 150 kg! De First Degree Apollo Plus word ook bestempeld door betersport als een roeitrainer van topklasse.

Op de display kun je bepaalde trainingsgegevens aflezen en gebruik maken van verschillende trainingslevels. Ook is het mogelijk om doelgerichter op je hartslag te gaan trainen. Dan kun je ervoor kiezen om een HR-Kit aan te schaffen waardoor het mogelijk word om op je hartslag te gaan trainen en met meer programma’s! Wil je meer weten over de ervaringen? Bekijk hier alle reviews>>

Voordelen

 • Unieke uitstraling
 • Beschikt over 4 weerstandsniveaus
 • Duurzaam materiaal
 • Uitgebreide trainingscomputer
 • Levensechte roeiervaring
 • Belastbaar tot 150 kg
 • Voor intensief thuisgebruik

Belangrijke punten waar je op dient te letten!

Voordat je een roeitrainer wilt kopen is het ook belangrijk om rekening met bepaalde punten te houden, zodat je niet voor vervelende teleurstellingen komt te staan! Alle roeitrainers beschikken vaak over andere functies of bepaalde maximale belastbaarheid. Het is raadzaam om ook hier zorgvuldig naar te gaan kijken. Ik zal ook belangrijke punten gaan benoemen die je mee kunt overwegen voordat je een roeitrainer aanschaft.

Welke soort roeitrainer

Wat is je doel? Hiermee bedoel ik of je matig gebruik wilt maken van een roeitrainer, intensief of voor professioneel gebruik? Het is verstandig om dit goed af te wegen zodat je ook de juiste roeitrainer kiest die ook daadwerkelijk geschikt is voor jou inspanningen. Hiermee is overigens ook rekening mee gehouden in de top 5. In de voordelen heb ik benoemd voor welk gebruik de roeitrainer geschikt is.

De belastbaarheid en lichaamslengte

De lengte van een roeitrainer

De belastbaarheid is ook een belangrijke eigenschap om naar te kijken. De meeste roeitrainers kunnen een gewicht van boven de 100 kg vaak wel aan. Weeg je boven de 100 kilo dan is het aan te raden om altijd goed te kijken of het lichaamsgewicht ook geschikt is voor de roeitrainer waar je geïnteresseerd in bent.

Ook de lichaamslengte is een hele belangrijke eigenschap om naar te kijken. De meeste roeitrainers kunnen een lichaamslengte van 180 cm vaak wel aan. Heb jij een lichaamslengte van boven de 190 cm, dan is het aan te raden om goed naar de specificaties te kijken of die roeitrainer voor die lichaamslengte ook geschikt is.

Display met verschillende functies

De functies

Let op de soorten functies die beschikbaar zijn! Er zijn verschillende soorten roeitrainers. Wat ook betekend dat je verschillende functies kunt gaan verwachten. Aan verschillende functies kun je denken: Een tablethouder, voetriemen of verschillende trainingsprogramma’s. Als je bijvoorbeeld op je hartslag wilt gaan trainen, is het van belang om te kijken of de roeitrainer ook deze trainingsprogramma’s ondersteund. Zodat je doelgericht aan je doelen kunt gaan werken.

Stabiliteit

De stabiliteit is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een roeitrainer. Vooral als je van plan bent om er regelmatig en intensief gebruik van te gaan maken. Dan sta je er niet op de wachten dat je roeitrainer continu wankelt als je een roeislag maakt. Dit kun je overigens minimaliseren door naar het gewicht van de roeimachine te kijken. Weegt die zwaarder dan is de kans groot dat die steviger op zijn plaats zal blijven staan dan een roeimachine die een lichtgewicht heeft.

Garanties

De fabrieksgarantie is vaak een indicatie van de fabriek uit. Wat iets zegt over de kwaliteit van de roeitrainer. Bekijk bijvoorbeeld wat voor garantie er gegeven word. Let er wel op dat de garantie van de onderdelen en frame & laswerk anders is, hier zit namelijk vaak verschil in.

Gebruikers tips voor de roeitrainer!

Als je gaat sporten is het altijd van essentieel belang om een oefening goed uit te voeren en dat werkt ook zo als je gebruik maakt van een roeitrainer. Door iets correct en gecontroleerd uit te voeren zal je maximaal je doelen gaan behalen en voorkom je ook vervelende blessures. Vandaar dat ik een handig stappenplan heb opgezet over hoe je op een correcte manier gebruik kunt maken van een roeitrainer!

 • Ga op de zitting van de roeitrainer zitten
 • Maak je voeten vast in de voetpedalen
 • Pak de roeihandvaten
 • Houd je rug recht en je core stabiel
 • Duw jezelf naar achteren met je benen
 • Trek de roeihandvaten naar je borst
 • Glij vervolgens rustig terug naar beginpositie

Conclusie: Hoe maak je de juiste keuze?

Het gebruik maken van een roeitrainer brengt enorm veel voordelen met zich mee. Qua gezondheid, maar ook zeker voor je lichaam doordat het een full body workout is. Als je lekker intensief wilt gaan trainen is een roeitrainer hier zeker geschikt voor. Voor zowel beginners en gevorderde sporters!

Als je voor een roeitrainer wilt gaan is het enorm belangrijk om de juiste keuze te gaan maken en juist dit kan een vrij moeilijke opgave worden. Om de juiste keuze te maken die het beste bij jou past raad ik aan om zorgvuldig dit artikel en de informatie door te nemen. Bekijk eerst wat je eerder in het artikel kon lezen met wat voor inzet wil je gaan trainen?

Ga je bijvoorbeeld voor een matige intensiteit of toch meer voor professioneel gebruik? En wat voor functies moet een roeitrainer voor jou hebben en wat zijn je lengte en gewicht? Allemaal belangrijke punten waar je rekening mee dient te houden voor een aanschaf. Als je dit goed voor ogen hebt zal je merken dat je keuze een stuk makkelijker word gemaakt. En juist dit is het doel waarom ik dit artikel heb geschreven met een handige top 5, die het beste uit de test zijn gekomen!

Veel succes!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.