Wat is de beste pre-workout? De top 5 krachtigste pre-workouts van 2022!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm

Laatste update 8 februari 2022

De beste pre-workout

Wat is nu de beste pre-workout? Dat is wat de gemiddelde sporter zich af zal vragen en dat is niet voor niks. Er is namelijk uit verschillende onderzoeken naar voren gekomen dat een pre-workout je een betere spierpomp geeft, meer focus, meer energie én meer spierkracht!

Dus een must voor iedere sporter die het maximale uit zijn training wilt halen! Maar dan is de vraag natuurlijk: Welke kun je het beste kiezen? En welke pre-workout is veilig in gebruik? In dit artikel zal ik de top 5 bespreken. Verderop in het artikel zal je nog aanvullende informatie lezen.

Het is van groot belang dat je weet wat je nuttigt en of het ook daadwerkelijk werkt. Er zijn zoveel pre-workouts te verkrijgen dat je er soms geen wijs meer uitkomt. Ik hoop dat ik je in dit artikel kan helpen om zo de juiste keuze te maken.

De top 5 beste pre-workout!

Let op: Ik heb de top 5 zorgvuldig voor je samengesteld. Dat heb ik kunnen doen door klantenboordelingen te onderzoeken, de ingrediënten te bekijken, controleren op de veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding. En het belangrijkste, eigen ervaring met de producten!

1. 5150

hier zie je de 5150 pre-workout

De eerste topper is de pre-workout van 5% Rich Piana. Hij was een bekende in de bodybuilder wereld. En dat is niet voor niks. Deze pre-workout is echt het serieuze werk. Je merkt duidelijk merkbaar verschil in je prestaties. Je hebt meer energie, een betere spierpomp en meer spierkracht. Ik raad deze ook zeker aan als je tot het maximale wilt gaan en een boost wilt ervaren, elke keer weer.

De prijs van deze pre-workout ligt iets hoger dan de andere. Maar daar in tegen krijg je wel een pre-workout die zeker werkt! Je kunt dit namelijk aanschaffen voor €33,90 (375 gram) wat 30 doseringen telt. Bekijk hier de reviews van deze pre-workout>>

Voordelen

 • Verschillende heerlijke smaken
 • Top resultaten
 • Mega gedoseerd Stim complex
 • 2,5 gram Beta alanine

Bestel hier de 5150 pre-workout bij Body & Fitschop>>

2. Jack3d Advanced

hier zie je de Jack3d Advanced

Deze pre-workout moet je zeker ooit geprobeerd hebben! Ik heb deze pre-workout als extreem goed ervaren. En als je dan ook kijkt wat het per dosering bevat dan weet je al dat het een top product is! Het bevat namelijk L-citrulline, bèta-alanine, creatine monohydraat, tyrosine, choline bitartraat en cafeïne.

Dit samen zorgt voor een extreme boost en je bent niet meer te stoppen! Dit is ook voor mij een van de beste pre-workout die te verkrijgen is op dit moment. De prijs bedraagt €26,90 (248 gram) wat gelijk staat aan 45 doseringen. Bekijk hier de ervaringen van klanten die Jack3d Advanced hebben uitgeprobeerd>>

voordelen

 • Sterke geconstrueerde doseringen
 • Extreme boost
 • Werkt snel
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

Bestel hier de Jack3d Advanced bij Body & Fitschop>>

3. Crazy

hier zie je de Crazy pre-workout

Dit een pre-workout van het eigen merk van Body & Fitshop. Dit is een fijne en simpele pre-workout maar die ook zeker zijn werkt doet. Ook hier weer zie je dat ze weten hoe ze een pre-workout moeten samenstellen. Het bevat namelijk creatine monohydraat, wat bewezen zorgt voor krachttoename. En het bevat Beta Alanine en cafeïne. Een perfecte top 3 ingrediënten die zorgen voor een knal training!

Ik wissel regelmatig af van pre-workouts om te kijken of het wel werkt en om het maximale uit mijn training te kunnen halen. Dat kan je zeker met de Crazy pre-workout. De prijs is ook interessant. De prijs bedraagt €15,90. De inhoud is 407 gram waar je 37 krachtige doseringen uithaalt! Lees hier wat de reviews zijn over deze pre-workout>>

Voordelen

 • Snelle werking
 • Bevat geen aspartaam
 • Explosieve krachttoename
 • Goede prijs

Bestel hier de Crazy bij Body & Fitschop>>

4. Assault

hier zie je de pre-workout Assault

Dit is een pre-workout van Musclepharm. Een heel bekend en populair merk in Amerika en inmiddels ook heel populair in Nederland geworden. Dit komt doordat het alleen de allerbeste samenstelling heeft. Het werkt en heeft geen onnodige calorieën!

Ik ervaarde vrij snel de effecten van deze krachtige pre-workout. Explosieve kracht, een heerlijke pomp in je spieren en een enorme energie die vrij kwam. Waardoor ik zeker het maximale uit mijn training haalde. Dus heb jij een keer een vermoeide dag? Neem dan deze pre-workout en de vermoeidheid zal compleet verdwijnen! De prijs bedraagt €19,90 wat ik uitstekend vind voor wat je ervaart. Ben je benieuwd wat andere vonden van deze pre-workout? Bekijk dan eens de klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Extreme energie/spierkracht
 • Verkrijgbaar in heerlijke smaken
 • Bevat o.a. creatine monohydraat, taurine, glycine en cafeïne
 • Bevat geen onnodige calorieën

Bestel hier de Assault pre-workout bij Body en Fitschop>>

5. C4 Original

hier zie je de pre-workout C4 Original

We zijn aan de einde gekomen van deze krachtige top 5! Ze zeggen vaak je bewaard de beste voor het laatst. Hier zit wel wat in want ik heb nu ook weer een van de krachtigste pre-workout, namelijk de C4 Original!

Dit is een van mijn favoriete. De reden hierachter is dat je na gemiddeld 15 minuten al de effecten begint op te merken. Je ervaart meer focus, hogere energie, meer kracht en langer uithoudingsvermogen. Kortom, een top product! En dat kan ook niet anders als je kijkt naar wat de samenstelling is bij 1 scoop! Hier een greep van wat je kunt verwachten: 1600 mg Beta alanine, 1500 mg creatine monohydraat, 150 mg cafeïne, dat zegt al genoeg! Bekijk hier de klantenboordelingen>>

Voordelen

 • Explosieve top presentaties
 • Ruime keuze aan smaken
 • De sterkste creatine: gepatenteerd Creatine Nitraat!
 • Verkrijgbaar in verschillende doseringen

De prijs/kwaliteitverhouding vind ik uitstekend voor wat je ervoor terug krijgt. Je kunt de C4 Original al aanschaffen voor €24,90 inhoud 195 gram, waar je 30 doseringen uithaalt. Of je kiest voor meer, dan betaal je €34,90 inhoud 390 gram, waar je 60 doseringen uithaalt.

Bestel hier de C4 Original bij Body & Fitschop>>

Waarom een pre-workout gebruiken

Je kunt jezelf afvragen, waarom zou je een pre-workout gebruiken? Niks is natuurlijk verplicht. Maar soms kan je een tijdje blijven hangen in een training. Of je voelt je soms wat vermoeid/energieloos. Of je wilt je training naar een hoger niveau tillen.

Dan kan juist een pre-workout supplement een uitkomst bieden! Je kunt dan namelijk een betere focus krijgen, meer spierkracht, meer energie en een beter uithoudingvermogen ervaren. Je kunt explosief gaan trainen. Vandaar ook dat pre-workout supplementen enorm populair zijn.

Wat zit er in de meeste pre-workout?

In een pre-workout zitten dus ingrediënten die zorgen dat je maximaal kunt trainen. Maar wat zijn nu de oppeppers die zich erin bevinden?

Cafeïne: Staat bekend als een oppeppend middel. En dat word dus ook in een pre-workout verwerkt. Vaak bevat een bakje koffie gemiddeld 60 tot 80 mg cafeïne. En in een pre-workout zit gemiddeld 150 mg tot 300 mg cafeïne. Waar het dus al snel op neer komt 2 a 3 bakjes koffie. Vandaar ook die energie boost!

Creatine: Staat bekend om de krachttoename en dat het het energieniveau kan stimuleren. Uit verschillende onderzoeken is ook gebleken dat het daadwerkelijk prestatie verhogend kan zijn. Het meest zuivere creatine is monohydraat.

Beta-alanine: Is een lichaamseigen aminozuur en word vaak gebruikt in een pre-workout. Het effect is dat je een licht tintelend gevoel kan ervaren in je gehele lichaam, wat de meeste sporters stimuleert om te sporten.

Vitamines: Er worden vaak verschillende vitamines aan toegevoegd. Vitamines zorgen voor meer energie, denk aan vitamine C & B12.

Tip: Wil je een pre-workout zonder cafeïne omdat je gevoelig bent voor cafeïne of om een andere reden? Dan raad ik het artikel aan dat ik geschreven heb. De beste pre-workout ZONDER cafeïne>>

Is een pre-workout gevaarlijk?

Nee, een pre-workout is niet gevaarlijk! Er zitten immers stoffen in die niet schadelijk voor je zijn. Onthoud altijd te veel van een bepaalde stof is nooit goed. Volg altijd de gebruiksaanwijzing en overschrijd deze niet!

Waar je wel rekening mee dient te houden is als je gevoelig bent van een van de bestandsdelen. Dan is een pre-workout niet aan te raden, raadpleeg dan eerst een arts. Als je bijvoorbeeld geen cafeïne mag of wilt nuttigen dan kun je nog altijd kiezen voor een pre-workout zonder cafeïne.

Er komen soms ook pre-workouts op de markt die verboden worden doordat deze slechte stoffen bevatten, dit komt niet heel vaak voor. In deze top 5 zijn alleen pre-workouts genoemd die volkomen veilig zijn voor je lichaam en gezondheid.

De beste pre-workout kopen!

Sta je op het punt om een krachtige pre-workout te kopen? Bekijk dan zorgvuldig deze top 5 in dit artikel. Alle pre-workouts zijn veilig en werken waardoor je kunt trainen als nooit te voren!

Ik heb de top 5 kunnen samenstellen door klantenbeoordelingen te bestuderen, ingrediënten te bekijken, controleren op veiligheid, prijs/kwaliteitverhouding te beoordelen en het zelf te testen!

Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt gehad en ik heb je kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Heb je eventueel nog vragen? Ik hoor het graag.

Veel succes!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *