Beste hometrainer voor ouderen (2022)

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm

Laatste update 10 februari 2022

Beste hometrainer voor ouderen

Wat is de beste hometrainer voor ouderen/senioren? Dat is een belangrijke vraag die je snel beantwoord wilt hebben. Waarschijnlijk heb je al besloten om te gaan sporten en om iets aan je gezondheid te doen. En dat is al een hele goede stap!

De volgende stap is dan vaak welke hometrainer moet ik nu kiezen? De juiste keuze maken die bij jou past kan nog best een lastige opgave worden. Het gevolg is vaak dat de meeste het uitstellen, wat enorm zonde is!

Het gebruik van een hometrainer kan enorm belangrijk zijn voor je gezondheid. Vooral als je wat ouder bent, dan speelt je gezondheid een steeds belangrijkere rol. En daarom dacht ik, hoogste tijd om een artikel te schrijven over de beste hometrainers voor ouderen en senioren of om te revalideren.

Om jou een handje te helpen zodat vaak het moeilijkste gedeelte een stuk makkelijker wordt, heb ik de top 5 beste hometrainers voor ouderen samengesteld. En deel ik belangrijke informatie die je moet weten voordat je een hometrainer wilt kopen. Laten we snel beginnen!

Waarom een hometrainer voor ouderen?

Cardio is voor jong en oud de ultieme methode om effectief aan je gezondheid te werken. Sporten heeft niet alleen een positieve werking op je gezondheid, maar ook zeker op ons brein! Hoe ouder we worden hoe belangrijker onze gezondheid een rol gaat spelen.

De hometrainer kan een begin zijn om aan je gezondheid te werken. En voor diegene die moeten revalideren is de hometrainer een van de beste opties!

Je kunt namelijk je eigen intensiteit bepalen. Je hoeft niet buiten de deur te sporten wat vaak voor ouderen of die moeten revalideren nog een lastige opgave kan worden. Dan is thuis sporten de ultieme oplossing!

Gezondheidsvoordelen van het gebruik van een hometrainer!

Kortom, een hometrainer heeft lichamelijk en geestelijk een positieve werking en is dus zeker een slimme keus. Maar wat zijn nu de gezondheidsvoordelen die je ermee kunt behalen? Ik zal een aantal belangrijke voordelen gaan benoemen:

 • Soepelere gewrichten
 • Verbeterd de longcapaciteit
 • Verkleind de kans op hart en vaatziektes
 • Verlaagd je bloeddruk
 • Ervaar meer energie
 • Verbeterd lichamelijke conditie
 • Verminderd depressieve gevoelens

De beste hometrainers voor ouderen top 5!

De top 5 is zorgvuldig samengesteld door onder andere de prijs/kwaliteitverhouding te onderzoeken, de klantenreviews te beoordelen, naamsbekendheid van het product te onderzoeken en bevinding uit eigen ervaring. Om zo de beste kwaliteit hometrainers voor ouderen te kunnen garanderen!

 1. FitBike Senator iPlus – ergometer

Wil ik als eerst gaan benoemen in de top 5. De reden is dat het over een unieke hometrainer gaat die bestempeld word als topklasse. Dat heeft ie te danken aan de aantal mogelijkheden. Maar ook dat het een ijzersterke hometrainer is die heel stabiel is. Dat van groot belang is als je wat ouder bent of moeilijk ter been bent. Door de stabiele hometrainer is deze ook te belasten tot maar liefst 180 kg!

Hometrainer FitBike Senator iPlus

Een ander belangrijk voordeel is dat het een lage instap heeft. Wat voor de meeste ouderen wel enorm handig is. Een ander voordeel is dat het een ergometer bevat. Wat nauwkeurig je prestaties meet en ook vasthoud op een bepaald gewenst trainingsniveau waar jij het op instelt. De FitBike Senator iPlus beschikt ook over 32 weerstandsniveaus.

De instelbare programma’s hebben ook een ruim aanbod. Het zijn 12 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, waarvan 4 hartslagprogramma’s. Het is ook nog mogelijk om de hometrainer te verstellen naar jou zithoogte, wat ook altijd belangrijk is. Het zadel is een gelzadel wat comfortabel zal aanvoelen. En tegelijkertijd voor meer sportcomfort zal gaan zorgen! Bekijk hier de reviews van de FitBike Senator iPlus>>

Voordelen

 • Zeer stabiel
 • Lage instap
 • Beschikt over transportwieltjes
 • Bevat een ergometer
 • Zware belastbaarheid tot 180 kg
 • Verstelbaar
 • 10 kg vliegwiel

Als je wat ouder bent of wilt revalideren is de FitBike Senator iPlus uitstekend voor jou! Het beschikt over tal van mogelijkheden, denk ook aan de bluetooth verbinding. Waardoor je kan koppelen met je tablet en gebruik kunt maken van een aantal sportapps. Je kunt je tablet vastzetten in de tablethouder.

2. FitBike Ride 3

De FitBike is een bekende lijn die staat voor kwaliteit en dat is nu weer terug te zien in deze hometrainer die ze ontworpen hebben. Wat het nog aantrekkelijker maakt is dat de prijs aan de lage kant is voor toch een kwalitatief goede hometrainer!

Hometrainer FitBike Ride 3

Je kunt een aantal goede functies vinden denk aan: 16 weerstandniveaus, 12 voorgeprogrammeerde programma’s, verstelbaar zadel, lage instap, waterpas afstelbaar. Dit zijn een aantal ideale functies die je kunt verwachten. Het vliegwiel weegt 7 kg, wat zal gaan zorgen voor een soepel en natuurlijke bewegingsomloop. Bekijk hier de uitgebreide FitBike Ride 3 review>>

Voordelen

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Lage instap
 • Waterpas verstelbaar
 • Ideaal voor thuisgebruik
 • Maximale belastbaarheid tot 135 kg

De FitBike Ride 3 is van goede kwaliteit en de prijs is ook uitstekend als je kennis wilt maken met een hometrainer. Ook is de hometrainer lichter van gewicht, 30 kg. Wat voor ouderen een voordeel kan zijn doordat het niet al te zwaar weegt. Houd er wel rekening mee doordat het lichter weegt, het ook minder stabiel is. Als je niet te intensief gebruik maakt van de hometrainer, maar wel bijvoorbeeld je conditie wilt verbeteren of lekker wilt bewegen? Dan is de FitBike Ride 3 een uitstekende keuze!

 3. FitBike Ride 6 iPlus

De volgende top hometrainer is de FitBike Ride 6 iPlus. Ook hier ben je gegarandeerd van klasse kwaliteit. Je kunt namelijk gebruik maken van de bluetooth verbinding waardoor je je tablet en smartphone kunt verbinden. En gebruik zou kunnen maken van de applicatie iPlus module. Waardoor je tablet of smartphone je eigen computer word en zo alles overzichtelijk kunt bijhouden!

FitBike Ride 6 iPlus

Omdat de hometrainer met hoge kwaliteit is samengesteld, is de belastbaar tot 150 kg en voelt ook zeer stabiel aan. Ook bezit de FitBike Ride 6 iPlus over een stille aandrijving, wat zal gaan zorgen dat de hometrainer geruisloos is. Qua trainingsprogramma’s hoef je je ook niet te vervelen. Er zijn namelijk 16 trainingsprogramma’s te vinden. Waaronder een hartslag en energieprogramma. De weerstand kun je verstellen tot weerstand 16! Lees hier de uitgebreide FitBike Ride 6 iPlus review>>

Voordelen

 • 10 kg vliegwiel
 • Geschikt voor intensief gebruik
 • Beste keuze voor thuis
 • Koppelen met tablet/smartphone
 • Zadel en stuur zijn verstelbaar
 • Beschikt over handsensoren
 • Geruisloos

Persoonlijk vind ik dit een uitstekende hometrainer die van veel gemakken is voorzien. De opstap is iets hoger als de andere modellen. De uitgebreide trainingsprogramma’s zijn ideaal voor elk trainingsdoeleinde. Je kunt hem waterpas verstellen, waardoor deze hometrainer mooi stabiel komt te staan. Een ander pluspunt is de mooi afgewerkte en overzichtelijke display. Waar je duidelijk je keuze kunt maken voor jou gewenste trainingsprogramma.

4. FitBike Ride 5 iPlus

De 4de plek verdiend de FitBike Ride 5 iPlus en is tot beste keuze van 2021 benoemd. Dit is al een aantal jaren een populaire hometrainer. Ook voor de ouderen is dit de ultieme hometrainer, doordat het een lage instap heeft en zeer stabiel is. Wat als je al wat ouder bent of wilt revalideren een uitkomst is.

Hometrainer FitBike Ride 5 iPlus

Ook deze FitBike bevat maar liefst 18 verschillende trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus die je elektronisch kunt instellen. Het gelzadel zorgt voor een comfortabele zit tijdens de trainingen. Wat je ook makkelijk kunt verstellen naar jou houding. De maximale belastbaarheid is tot 150 kg. Het totale gewicht van de hometrainer is 36 kg. Ook heeft het vliegwiel een uitstekend gewicht van 10 kg, wat zorgt voor een aangename bewegingsomloop. Wil je meer weten wat andere van de FitBike Ride 5 iPlus vinden? Bekijk hier de klanten reviews>>

Voordelen

 • Makkelijk verplaatsbaar
 • Gelzadel
 • Beste keuze van 2021
 • Koppelen met tablet/smartphone
 • Onderhoudsarm
 • 18 trainingsprogramma’s

De FitBike Ride 5 iPlus is geschikt voor ouderen en voor wie wilt revalideren. Het heeft een tal van vele voordelen. Het fijne is dat je op je hartslag kunt gaan trainen en automatisch de weerstand aanpast. Waardoor je lekker kunt focussen op je training. De prijs en kwaliteitsverhouding vind ik dik in orde met wat je ervoor terug krijg!

5. Xterra SB2.5 

De laatste van de top 5 is iets anders dat je gewend bent. Dit is namelijk net iets anders dan een hometrainer, maar wel hetzelfde idee. Het word een Recumbent Bike (zitfiets) genoemd. Ik heb besloten om het in de top 5 mee te nemen. Doordat het precies hetzelfde is als een hometrainer. Alleen is de zithouding net iets anders. Maar dit kan wel ideaal zijn voor ouderen en wie wilt revalideren!

Zitfiets Xterra sb25

De Xterra SB2.5 heeft een lage instap en een vliegwiel van 10 kg. Wat zorgt voor fijne soepele bewegingen. Je kunt de stoel eenvoudig verstellen na jou gewenste lengte, wat zorgt voor minder blessures. Ook heeft het een ruim aanbod aan programma’s. Je kunt maar liefst 24 verschillende soorten programma’s selecteren. En de weerstand kun je verstellen tot 24 levels!

Je kunt gebruik maken van een helling programma, interval programma, combinatie programma, hartslag programma. En nog veel meer! Bekijk hier de klantenbeoordelingen van de Xterra SB2.5>>

Voordelen

 • Ideaal voor ouderen/senioren
 • Stoel verstelbaar
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • 24 levels verstelbaar
 • 24 unieke programma’s
 • Aansluiting aux kabel mogelijk

Wat de Xterra SB2.5 ideaal maakt is dat het zeer stabiel is. Waardoor het een maximaal gewicht van 135 kg kan dragen. Ook bevat het een V-snaar wat inhoud dat het geruisloos is. Een ander voordeel is dat het onderhoudsvrij is waardoor je jaren ongestoord kunt gaan trainen!

Waar moet je opletten bij een hometrainer voor ouderen?

Nu dat je de top 5 beste hometrainers voor ouderen hebt kunnen zien is het natuurlijk ook belangrijk om op bepaalde punten te letten voordat je een hometrainer wilt gaan kopen. En wat voor ouderen en wie wilt revalideren van belang kan zijn.

Lage instap

De lage instap is vaak voor als je moeilijk ter been bent. Een heel belangrijk punt om daar rekening mee te houden. Door de lage instap in plaats van een hoge, kun je gemakkelijk gebruik maken van de hometrainer.

Verstelbaar stuur en zadel

Dit is de basis van een goede work-out! Dat je zithouding goed en comfortabel aanvoelt. Zodat je geen last van je rug gaat ervaren door een verkeerde zithouding. Om dit te voorkomen is een verstelbaar stuur of een zadel wel belangrijk. Zodat je hem naar jou gewenste zitlengte kunt instellen.

Stabiliteit

Is ook enorm belangrijk. Als je bijvoorbeeld wilt revalideren is het niet de bedoeling dat je evenwicht verliest en in het ergste geval zou vallen, doordat je geen stabiele hometrainer hebt. Door een stabiele hometrainer kun je de kans op een valpartij flink verkleinen.

Comfort

Als je lekker gaat sporten is comfort geen overbodige luxe. Je wilt natuurlijk lekker kunnen sporten zonder vervelende zadelpijn te ervaren. Dan kan een gelzadel voor een comfortabele sportervaring zorgen.

Ergometer hometrainer

Een hometrainer maakt vaak gebruik van weerstand. Zodra je dit hebt ingesteld blijf je op dat niveau trainen. Met een ergometer kun je dit een heel stuk nauwkeuriger instellen. Een ergometer werkt niet met een weerstandniveau maar werkt op wattage.

De hometrainer zal dan regelmatig bijgesteld worden, zodat je altijd op hetzelfde niveau kan blijven sporten. Als je bijvoorbeeld langzamer gaat trappen krijg je meer weerstand. En als je weer sneller gaat trappen krijg je minder weerstand. Een ergometer is overigens niet noodzakelijk, alleen een handige bijvoeging als je meer nauwkeurig wilt gaan trainen.

Verschillende keuze programma’s

Wat is je doel? Als dat voor jou al duidelijk is, dan is het belangrijk om te kijken of de hometrainer ook dat gewenste programma bezit. Als je bijvoorbeeld je conditie wilt verbeteren is het wel belangrijk om te kijken of je gebruik kunt maken van een conditie programma of hartslag programma. Zodat je met veel sportplezier gebruik kunt maken van je hometrainer.

Conclusie!

Kortom een hometrainer is een uitstekende keuze voor als je ouder bent of wilt revalideren. Je gezondheid is immers enorm belangrijk. Naarmate je ouder word is het steeds belangrijker om aan je gezondheid te werken. Daar kun je uitstekend aan werken met een hometrainer. Maar houd er ook rekening mee dat gezonde voeding ook een belangrijke rol speelt.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met de nodige informatie en de top 5 beste hometrainers van 2022. Zoals ik eerder vernoemde in dit artikel, heb ik zorgvuldig de nodige onderzoeken gedaan om de beste hometrainers te kunnen garanderen en te kunnen samenstellen.

In de top 5 is ook rekening gehouden met de tips waar je op dient te letten bij het aanschaffen van een hometrainer. Er is ook rekening gehouden met de verschillende prijsklasse, zodat er altijd iets bij jou past qua prijs en functies. Om zo het maximale sportplezier te kunnen garanderen!

Tip: Bekijk ook eens deze artikelen die ik geschreven heb, waarmee je ook effectief aan je gezondheid kunt gaan werken!

2 reacties op “Beste hometrainer voor ouderen (2022)

  1. Beste Dina

   De juiste houding kun je eenvoudig meten door: Het zadel op heuphoogte af te stellen. Let hierbij ook goed op dat je je been licht gebogen hoort te zijn als de pedalen het laagste punt hebben bereikt. Op deze manier kun je de juiste lengte en houding aanmeten.

   Ik hoop dat je voldoende geïnformeerd bent en wens je succes!

   Groet Angelo van krachttraininginfo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *