De beste fatburner

De top 5 best geteste fatburners van 2021!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Laatste update 8 februari 2022

Beste fatburner

Wat is de beste fatburner? Dat vraagt de gemiddelde sporter zich regelmatig af. En dat zal alleen maar gaan toenemen. De populatie van fatburners zijn de laatste tijd enorm toegenomen!

De reden hierachter is: Fatburners kunnen bijdrage als je vet wilt verliezen of de laatste kilo’s kwijt wilt raken. Ze kunnen ervoor zorgen dat je minder snel honger krijgt. Het verhoogd tevens je energie, waardoor je meer calorieën kunt verbranden. En het kan ook je stofwisseling versnellen!

Wat wel goed is om te vermelden is dat het kan bijdrage aan vet te verliezen. Maar waar veel mensen niet bij stil staan is dat het geen wondermiddel is!

En dat je de basis goed op orde moet hebben, qua voeding. Je zult ook regelmatig aan sport/lichaamsbeweging moeten doen. Doe je dat niet, dan zal je ook nauwelijks de voordelen ervan gaan ervaren!

Inhoudsopgave

Wat doet een fatburner precies?

Een fatburner is een hulpmiddel om vet te verliezen of te versnellen. Vaak bevatten ze ingrediënten die een hongergevoel onderdrukken. Waardoor je minder honger ervaart en dus ook minder calorieën nuttigt.

Een ander voordeel van wat een goede fatburner kan doen, is je energieniveau verhogen. Waardoor je harder en langer kunt trainen. Gevolg hiervan is dat je dus meer calorieën gaat verbranden, wat ook weer gunstig is voor je vetverbranding! Sommige fatburners versnellen ook je stofwisseling waardoor je sneller af kunt vallen.

Fatburners kunnen er ook voor zorgen dat je minder snel vet opslaat, zo draagt dit bij als je wilt afvallen. Ook in de krachtsport word er vaak gebruik van gemaakt. Als iemand bijvoorbeeld vet wilt verliezen voor meer spierdefinitie, wat ook wel Droog trainen word genoemd.

Waarom een fatburner gebruiken?

Zoals je al een beetje uit dit artikel kon halen is het gebruik van een goede fatburner een toevoeging van een goed en uitgebalanceerd voedingspatroon. Legale supplementen zijn nu eenmaal geen wondermiddel! Je moet ook echt zelf je inzet tonen. En dat geld ook bij de fatburners. Als je alles op orde hebt kan het zeker een goede toevoeging zijn!

Let op: Er zijn ook fatburners op de markt die nutteloze ingrediënten bevatten en die niet effectief zijn of bewezen. En dan is de volgende logische vraag. Wat zijn nu de basisingrediënten die een goede fatburner moet bevatten?

Basisingrediënten in een goede fatburner:

 • Ginseng
 • CLA
 • Cafeïne
 • Taurine
 • L-Carnitine
 • Groene thee extract
 • Guarana

Beste fatburners top 5!

Belangrijk: Hoe heb ik de top 5 kunnen samenstellen?

Dit heb ik kunnen doen door meerdere factoren te onderzoeken, namelijk: Welke ingrediënten bevatten de fatburners? De bekendheid van bepaalde merken en heel belangrijk wat vinden andere van het product? En natuurlijk heb ikzelf ook verschillende fatburners getest.

Ik ben namelijk al ruim 10 jaar bezig met krachttraining/sport en voeding. En heb in de loop der jaren al verschillende mensen begeleid en geholpen. En weet inmiddels welke producten effectief zijn.

Ik zal nu de top 5 best werkende fatburners gaan benoemen. Verderop in dit artikel zal je meer informatie lezen over fatburners.

1. Ripped

Hier zie je de fatburner Ripped

We trappen de top 5 af met een eigenmerk van Body & Fitshop genaamd: Ripped. Body & Fitshop zijn al langere tijd populair qua supplementen en alles wat te maken heeft met fitness. Dat zie je nu ook weer terug. Ze weten hoe ze een goede fatburner moeten samenstellen. De Ripped bevat namelijk de werkende stoffen cafeïne, L-carnitine, groene thee extract en capsicum extract.

Deze stoffen dragen bij om het vetverlies te versnellen! Ikzelf heb deze fatburner een tijdje gebruikt. Ik ben persoonlijk heel tevreden over de werking, maar niet alleen ik! De klantenbeoordelingen spreken al voor zich! Ben je benieuwd naar de klantenboordelingen van deze fatburner? Klik hier voor de ervaringen>>

Voordelen

 • Uitstekende werking
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • 60 capsules per verpakking

De Ripped kan je al aanschaffen voor €14,90. Je krijgt hiervoor 60 capsules waar je 2 maanden mee vooruit kunt! Bestel hier de Ripped bij Body & Fitshop>>

2. Animal Cuts

Hier zie je de fatburner Animal Cuts

Dit is een product van het merk Universal. Ook dit valt onder de krachtige fatburners die te verkrijgen zijn. Hier kan ik ook kort maar krachtig over zijn. Deze fatburner bevat meer dan 28 ingrediënten die voor de beste resultaten zorgen! Denk aan cafeïne dat zorgt voor een boost en focus. En groene thee, die de verbranding stimuleert. Dit is een greep uit de tal van waardevolle ingrediënten!

Ik ervaarde hier zelf een flinke boost van. En merkte na een paar weken dat mijn spieren er gedefinieerder uit kwamen te zien. Wat tenslotte ook mijn doel was. Deze fatburner is het proberen zeker waard! Bekijk hier wat de klanten van deze fatburner vonden>>

Voordelen

 • Uitstekend voor droog trainen periode
 • Meer dan 28 ingrediënten
 • Bevat cafeïne en groen thee extract

Deze krachtige Animal Cuts kan je al verkrijgen voor de prijs van €37,90 die 42 zakjes bevatten! Bestel hier de Animal Cuts bij Body & Fitshop>>

3. Stacker 4 Ephedra Free

Hier zie je de fatburner Stacker 4 Ephedra Free

Stacker 4 is een hele bekende fatburner in de afvalwereld. En een van de meest gebruikte fatburner in Amerika. Maar ook zeker in de Europese markt! Het word geproduceerd door een bedrijf in Amerika genaamd: NVE Pharmaceuticals. Wat deze fatburner nu zo uniek maakt? Dat komt door de krachtige kruidenmix die het bevat.

Bijvoorbeeld: De stof Yerba mate is een extract van groene thee, wat 24 vitamines en mineralen en 15 aminozuren bevat! Maar ook de plantaardige stof Ginseng is een hele bekende. Dit plantje kan bijdrage als je wilt afslanken. Dat komt doordat het een eetlustremmende werking heeft! Het geeft je stofwisseling ook een boost. Waardoor je meer calorieën kunt verbranden, een unieke stof kun je wel zeggen! Wat ik als fijn heb ervaren is dat het in capsule vorm is, lekker handig. Maar ook zeker dat het eetlustremmend werkt.

Ben je benieuwd naar de klantenboordelingen? Bekijk hier de beoordelingen van deze fatburner>>

Voordelen

 • Geoptimaliseerde kruidenmix
 • Bevat Ginseng, groene thee en cafeïne
 • Unieke formule om af te vallen

Deze unieke fatburner kun je al aanschaffen voor €26,90. Je krijgt hiervoor 100 capsules. Bestel hier de Stacker 4 Ephedra Free bij Body & Fitshop>>

4. 24hr fatburn

Hier zie je de fatburner 24hr fatburn

Ook deze fatburner is weer een top product van het eigenmerk van Body & Fitshop! Wat de naam al doet vermoeden zou deze fatburner wel 24 uur vet verbranden. Dat kunnen ze garanderen door de maximale werkzame stoffen samen te voegen. Ook deze fatburner heb ik natuurlijk gebruikt. Ik was persoonlijk heel tevreden over de werking ervan. Ik verbranden duidelijk meer vet. Wat ik er wel bij wil vermelden is dat je eetpatroon ook op orde moet zijn, voor maximale resultaten!

Ook bevat deze fatburner cafeïne, wat voor meer energie en focus zorgt. Het gevolg is dat je meer vet zal gaan verbranden. Per capsule bevat het namelijk 225 mg cafeïne en groene thee extract. Wat ook bekend staat als effectief werkende stof voor als je wilt afvallen. Bekijk hier de reviews van andere die dit product hebben gebruikt>>

Voordelen

 • Geen crash
 • Unieke samenstelling
 • 24hr vetverbranding
 • Bevat Groene thee-extract, groene koffie-extract en L-carnitine

Je kunt deze fatburner al aanschaffen voor €26,90. Je krijgt hiervoor 60 tabletten waarmee je een maand vooruit kunt! Bestel hier de 24hr fatburn bij Body & Fitshop>>

5. Hydroxycut Hardcore Elite

Hier zie je de fatburner Hydroxycut Hardcore Elite

En nu zijn we aan het einde gekomen van deze beste top 5 fatburners. Ook deze fatburner is het delen waard! De naam hardcore in deze fatburner doet wel zijn eer aan. Omdat deze fatburner effectief zijn werk doet als je droog wilt trainen of af wilt vallen. De ingrediënten in deze fatburner zijn de basis voor een goed werkende fatburner. Het bevat namelijk: L-carnitine L-tartraat, L-theanine, cacao-extract, cayennepeper en de premium Bioperine®

Ook bevat het maar liefst 270 mg cafeïne per dosering! Ik wissel vaak af met deze fatburner als ik wat meer vet wil verliezen. Dan past deze fatburner goed in mijn voedingsschema. Wil je meer lezen wat andere gebruikers ervan vinden? Bekijk hier de ervaringen>>

Voordelen

 • 200 mg Green Coffee extract
 • 250 mg Coleus Forskohli
 • Effectief voor vetverbranding
 • 4-in-1 supplement

Wat betreft de prijs van deze fatburner is het bedrag €31,90 voor 110 capsules! Bestel hier de Hydroxycut Hardcore Elite bij Body & Fitshop>>

Heeft een fatburner bijwerkingen?

De fatburners die in Nederland op de mark te verkrijgen zijn, worden eerst goed gekeurd door de (NVWA) De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. En daar hebben ze strikte regels qua supplement.

Er komen soms nieuwe stoffen op de markt die dan worden onderzocht. Blijken ze niet veilig te zijn, worden ze meteen van de markt gehaald.

Wat wel belangrijk is om te weten als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen zoals cafeïne, wat een fatburner vaak bevat. Dan kan het wel bijwerkingen opleveren. Ben jij er gevoelig voor maar je wilt toch een fatburner gebruiken? Dan is het aan te raden om overdag de cafeïne consumptie te verlagen. Want je krijgt dan immers al met een fatburner genoeg cafeïne binnen!

Let op: Overschrijd ook niet de gebruiksaanwijzing. Hou je aan wat erop het etiket staat. Als je het overschrijd kan het wel bijwerkingen opleveren. Je krijg dan immers meer van de stoffen binnen dan dat aanbevolen word!

Zijn fatburners aan te raden?

Dat is een moeilijke vraag. Fatburners zijn niet noodzakelijk als je gezonde voeding nuttigt en voldoende sport. Dan lukt het natuurlijk ook uitstekend. Een fatburner is een handig hulpmiddel.

Door de werkzame stoffen kan het wel zeker het afvallen versnellen. Maar nogmaals, de basis zoals je voeding en genoeg lichaamsbeweging staan voorop. Wil je daarbij een fatburner gebruiken dan is het zeker effectief. Mits je een goede fatburner gebruikt!

Hoe de beste fatburner kopen?

Als je kiest voor een fatburner te gebruiken is het dus van groot belang om de juiste fatburner te kiezen, voor optimale resultaten te behalen. Het belangrijkste is dat je ook zelf inzet moet tonen en goede voeding dient te nuttigen. Waardoor je sneller de gewenste resultaten behaalt!

Wat ook belangrijk is om te weten is dat elk lichaam anders is. Dus iedereen zal ook anders reageren op supplementen, zo geld dit ook bij fatburners. Wat voor mij heel effectief is kan voor een ander minder effectief zijn.

Dat kan ook liggen aan: Hoeveel lichaamsbeweging heb je? Is je voeding in orde? Allemaal factoren waar je rekening mee dient te houden.

Om de werking van een goede fatburner te verzekeren heb ik de top 5 samengesteld om jou een handje te helpen met je zoektocht. Ik heb de top 5 ook zorgvuldig samengesteld. Door ervaringen van andere gebruikers, eigen ervaring, ingrediënten te onderzoeken en over de merk van het product, de bekendheid!

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met de informatie in dit artikel. En natuurlijk ook met de juiste keuze voor welke fatburner te kiezen. In de beste fatburners top 5 hoef je je geen zorgen te maken over je gezondheid. Dit zijn allemaal werkende fatburners. Deze zijn niet schadelijk voor je gezondheid, mits je je natuurlijk aan de gebruiksaanwijzing/doseringen houd!

Veel succes!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.