De beste fatburner: De top 5 best geteste fatburners van 2022!

Gemiddelde leestijd: 22 minuten
Beste fatburner

De beste fatburner kopen wordt steeds lastiger, vooral omdat het assortiment fatburners steeds groter wordt. Wat is een fatburner eigenlijk en is het wel verstandig om te gebruiken? Zomaar wat vragen waar veel sporters mee worstelen. Door de toenemende populariteit van fatburners gaan steeds meer sporters overwegen om ook gebruik te maken van fatburners.

Ze helpen dan ook zeker om vet te verliezen en die paar laatste kilootjes kwijt te raken, maar fatburners zijn natuurlijk geen wondermiddelen. Het is belangrijk om ook je voeding op orde te hebben en regelmatig te sporten of bewegen. Doe je dit niet, dan ervaar je nauwelijks voordelen van het gebruik van een fatburner. Het is een ‘en-en’ situatie en niet ‘of-of’. Ik geef antwoord op de vraag ‘wat is een fatburner?’ en ik geef je inzicht in de 5 beste fatburners van 2022!

Inhoudsopgave

Wat is een fatburner?

Wat is een fatburner nu precies? Laten we daar eerst eens naar kijken voordat we verder gaan met het bespreken van de beste fatburners van 2022. De naam geeft al een aardig antwoord op wat een fatburner is, maar de naam kan ook zorgen voor wat verwarring als je je er niet even in verdiept.

Dus, wat is een fatburner? Een fatburner is een hulpmiddel om vet te verliezen, of het proces van vet verliezen te versnellen. In de meeste gevallen bevatten fatburners ingrediënten die ervoor zorgen dat je hongergevoel wordt onderdrukt. Hierdoor ervaar je minder honger, of trek, waardoor je minder calorieën tot je neemt.

Wat doet een fatburner precies?

Je weet nu wat een fatburner is, maar wat doet een fatburner precies? Op de eerste plaats helpt een fatburner een hongergevoel voorkomen, waardoor je minder snel trek ervaart en dus ook minder eet op een dag. Daarnaast zorgt een fatburner voor een verhoging van je energieniveau, waardoor je harder en langer kunt trainen. Het directe gevolg hiervan is dat je meer calorieën kunt verbranden.

Dus, je neemt minder calorieën tot je doordat je minder hongergevoel ervaart én je verbrandt meer calorieën. Dat is dé manier om sneller en effectiever vet te verbranden. Daarnaast zijn er ook fatburners die zorgen voor een versnelling van de stofwisseling en er zijn varianten die ervoor zorgen dat vet minder snel wordt opgeslagen. Wanneer iemand vet wil verliezen om de spieren beter zichtbaar te laten worden, ook wel droog trainen genoemd, dan zijn fatburners ideaal ter ondersteuning.

Waarom een fatburner gebruiken?

Belangrijk om te weten is dat zelfs de beste fatburner geen wondermiddel is. Er is altijd inzet van jou nodig om daadwerkelijk van de resultaten te kunnen genieten. Een goede fatburner hoort dus een toevoeging te zijn op een goed en uitgebalanceerd voedingspatroon.

Wanneer je alles goed op orde hebt, dan is een fatburner een waardevolle toevoeging waar je zeker voordeel van hebt. Let op: Er zijn ook fatburners op de markt die nutteloze ingrediënten bevatten en die niet effectief zijn of bewezen. De beste fatburner kies je daarom op basis van de ingrediënten die erin zitten. Wat zijn nu de basis ingrediënten die een goede fatburner moet bevatten? Ik geef je een overzicht.

Basisingrediënten in een goede fatburner:

 • Ginseng
 • CLA
 • Cafeïne
 • Taurine
 • L-Carnitine
 • Groene thee extract
 • Guarana

Beste fatburners top 5!

Voordat ik de beste fatburners van 2022 top 5 met je ga delen wil ik je iets meer vertellen over hoe ik deze top 5 beste fatburners heb samengesteld. Dit heb ik namelijk kunnen doen door meerdere factoren te onderzoeken, namelijk:

 • Welke ingrediënten bevatten de fatburners?
 • Wat is de bekendheid van bepaalde merken?
 • Wat vinden anderen van het gebruik van het product?
 • Hoe beoordeel ik het product zelf?

Ik heb zelf meer dan 10 jaar ervaring met krachttraining/sport en voeding. In de loop der jaren heb ik veel mensen begeleid en geholpen, waardoor ik inmiddels zelf ook goed weet welke producten wel en niet effectief zijn. Alle fatburners die ik ga benoemen heb ik zelf getest. Hieronder kun je kennismaken met mijn top 5 beste fatburners van 2022.

1. Ripped

Hier zie je de fatburner Ripped

Fatburner Ripped is een product van het eigen merk van Body & Fitshop. Deze partij is al langere tijd populair als het gaat om supplementen en alles wat te maken heeft met fitness.

De ervaring zie je zeker ook terug in deze fatburner, want zij weten precies hoe een goede fatburner samengesteld moet worden. De Ripped fatburner bevat namelijk de werkende stoffen cafeïne, L-carnitine, groene thee extract en capsicum extract. Deze stoffen dragen bij aan het versnellen van vetverlies! Ikzelf heb deze fatburner een tijdje gebruikt. Ik ben persoonlijk heel tevreden over de werking, maar niet alleen ik! De klantenbeoordelingen spreken al voor zich! Ben je benieuwd naar de klantenboordelingen van deze fatburner? Klik hier voor de ervaringen>>

Voordelen:

 • Uitstekende werking
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • 60 capsules per verpakking

De Ripped fatburner kun je al aanschaffen voor €14,90. Je krijgt hiervoor 60 capsules waar je 2 maanden mee vooruit kunt! Bestel hier de Ripped bij Body & Fitshop>>

2. Animal Cuts

Hier zie je de fatburner Animal Cuts

Deze fatburner is een product van het merk Universal en valt onder de krachtige fatburners die op dit moment op de markt te verkrijgen zijn. Ik kan kort en krachtig zijn over de Animal Cuts fatburner. Deze fatburner bevat meer dan 28 ingrediënten die voor de beste resultaten zorgen! Denk aan cafeïne, die zorgt voor een boost en focus, en groene thee, die de verbranding stimuleert. Dit is een greep uit de tal van waardevolle ingrediënten!

Ik heb zelf een flinke boost van deze fatburner ervaren en merkte na een paar weken dat mijn spieren er meer gedefinieerd uit kwamen te zien, wat tenslotte ook mijn doel was. Deze fatburner is het proberen zeker waard! Bekijk hier wat de klanten van deze fatburner vonden>>

Voordelen:

 • Uitstekend voor de droog train trainen periode
 • Meer dan 28 ingrediënten
 • Bevat cafeïne en groene thee extract

Deze krachtige Animal Cuts fatburner kun je al verkrijgen voor de prijs van €37,90. Je krijgt dan een verpakking met 42 zakjes! Bestel hier de Animal Cuts bij Body & Fitshop>>

3. Stacker 4 Ephedra Free

Hier zie je de fatburner Stacker 4 Ephedra Free

De Stacker 4 fatburner mag zich rekenen tot de meest bekende fatburners in de afvalwereld, en dat is niet voor niets. Het is één van de meest gebruikte fatburners in Amerika, maar ook zeker in de Europese markt. De Stacker 4 is van een Amerikaanse fabrikant, NVE Pharmaceuticals.

Het is vooral de kruidenmix die deze fatburner zo uniek maakt. Zo zit er bijvoorbeeld de stof Yerba mate in, dat een extract van groene thee is en wel 24 vitamines en mineralen plús 15 aminozuren bevat! Daarnaast zit er onder meer ook Ginseng in, een plantje dat bijdraagt aan het afslankproces doordat het een eetlustremmende werking heeft.

Je stofwisseling wordt geboost en je kunt effectief meer calorieën verbranden. Wat ik ook fijn vind is dat het in capsulevorm komt. Ben je benieuwd naar de klantenboordelingen? Bekijk hier de beoordelingen van deze fatburner>>

Voordelen:

 • Geoptimaliseerde kruidenmix
 • Bevat ginseng, groene thee en cafeïne
 • Unieke formule om af te vallen

Deze unieke fatburner kun je al aanschaffen voor €26,90. Je krijgt hiervoor 100 capsules. Bestel hier de Stacker 4 Ephedra Free bij Body & Fitshop>>

4. 24hr Fatburn

Hier zie je de fatburner 24hr fatburn

Ook de 24hr Fatburn is van het eigen merk van Body & Fitshop en mag zich zeker rekenen tot de topproducten. Zoals de naam het al doet vermoeden werkt deze fatburner 24 uur lang om vet te verbranden. Er is een ideale mix aan het product toegevoegd van maximaal werkzame stoffen, en dat merk je

Ik heb deze fatburner een tijdje gebruikt en merkte inderdaad dat ik meer vet verbrandde. Ik was zelf heel tevreden over de 24hr Fatburner. Wel is het heel belangrijk om ook je eetpatroon goed op orde te hebben om de beste werking van deze fatburner te ervaren.

Ook bevat deze fatburner cafeïne, wat voor meer energie en focus zorgt. Het gevolg is dat je meer vet zal gaan verbranden. Per capsule bevat het namelijk 225 mg cafeïne en groene thee extract, wat ook bekend staat als effectief werkende stof voor als je wilt afvallen. Bekijk hier de reviews van anderen die dit product hebben gebruikt>>

Voordelen:

 • Geen crash
 • Unieke samenstelling
 • 24hr vetverbranding
 • Bevat groene thee-extract, groene koffie-extract en L-carnitine

Je kunt deze fatburner al aanschaffen voor €26,90. Je krijgt hiervoor 60 tabletten waarmee je een maand vooruit kunt! Bestel hier de 24hr Fatburn bij Body & Fitshop>>

5. The Ripper

Hier zie je de fatburner The Ripper

De laatste fatburner van de top 5 is The Ripper. En die mag zeker ook niet in dit lijstje ontbreken! Ook was mijn ervaring met deze fatburner weer heel goed te noemen! Met 1 scoop per dag kun je al de optimale werking van The Ripper gaan ervaren.

Je merkt duidelijk een verschil in je energie waardoor je dus flink kan gaan sporten en ook nog eens langdurig. Wat dus zal gaan leiden tot veel meer calorieën verbranding, het gevolg hiervan is meer vetverbranding! Zo bevat deze fatburner zoals de andere fatburners een goede dosis cafeïne. Hierbij komt nog dat het de werkzame stof bèta-alanine bevat. Deze stof zorgt ervoor dat de energievoorziening aanzienlijk verbeterd en je een stuk minder vermoeid zal voelen.

Maar ook in je spierkracht zal je meer kracht gaan ervaren. Met dit alles bij elkaar krijg je het gewenste effect van een top fatburner! Ben je ook benieuwd wat andere van The Ripper vonden? Bekijk hier dan de klantenbeoordelingen>>

voordelen:

 • Bevat per dagdosering 200 mg cafeïne. 
 • Bevat de werkende stof bèta-alanine
 • Ervaar een hoge energievoorziening

Deze krachtige fatburner The Ripper heeft op dit moment de prijs van €28,90. Waar je maar liefst 30 krachtige doseringen uit kunt gaan halen! Bestel hier de The Ripper bij Body & Fitshop>>

Waar let je op bij het kopen van een fatburners?

Als je ervoor gekozen hebt om een fatburner ter ondersteuning te gaan gebruiken, dan is het belangrijk om op bepaalde punten te gaan letten bij het kopen van een goede fatburner. Zo is er in de bovenstaande top 5 al rekening mee gehouden om het voor jou gemakkelijker te gaan maken.

Maar wil je het bijvoorbeeld zelf gaan onderzoeken. Dan moet je zeker bij een aankoop goed op bepaalde dingen letten die zeker niet onbelangrijk zijn. Je wilt immers het juiste effect gaan behalen. Vandaar dit ik je tips en meer informatie zal geven waar je op moet letten bij het kopen van een goede, maar zeker ook een veilige fatburner!

Bekijk de ingrediënten lijst

Dit is zeker een belangrijk onderdeel! Namelijk goed kijken wat voor ingrediënten de fatburner bevat. Je wilt immers wel dat het de juiste werkzame stof bevat om het juiste effect te bereiken. Zo kun je eerder lezen in deze blog welke ingrediënten de basis vormen van een goede fatburner. En die ook bewezen veilig zijn in gebruik, wat in mijn ogen heel belangrijk is!

De prijs/kwaliteitverhouding

Verder is het van belang dat je ook kijkt naar de juiste prijs/kwaliteitverhouding. Hiermee bedoel ik, ga niet altijd voor de goedkopere varianten. Vaak bevatten deze niet de werkzame stoffen die wel voor de juiste effect gaan zorgen. Aan de andere kant zijn dure fatburners ook niet altijd even goed dat wat de fabrikanten claimen. In sommige gevallen wordt er betaalt voor de naam van de fatburner en niet voor de werking, let hier dus goed op!

Gebruikers ervaringen/reviews

Ik vind het persoonlijk heel belangrijk om de ervaringen/reviews van andere te lezen. Dit heeft als voordeel dat je in de meeste gevallen eruit kunt halen welk effect de fatburner heeft. Hier kun je dus een hoop waardvolle informatie uit halen en meenemen in je zoektocht naar de beste fatburners!

Heeft een fatburner bijwerkingen?

De NVWA, ook wel de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, is verantwoordelijk voor het keuren van fatburners in ons land. Zij hanteren strikte regels voor supplementen. Het komt voor dat er nieuwe stoffen op te markt worden gebracht.

Deze stoffen of ingrediënten worden dan eerst nauwkeurig onderzocht. Zijn ze niet veilig of verantwoordt? Dan worden ze van de markt gehaald. In principe zijn de fatburners dus veilig en heeft een fatburner geen bijwerkingen. Wel kan het zijn dat jij persoonlijk last krijgt van bijwerkingen, bijvoorbeeld omdat je sterk reageert op één van de ingrediënten, zoals cafeïne.

Verlaag dan de overige inname van cafeïne. Je kunt ook fatburner bijwerkingen krijgen als je er te veel van neemt. Overschrijd daarom nooit de aanbevolen maximale dosering. Deze staat altijd op de verpakking vermeld.

Zijn fatburners aan te raden?

Het is lastig om aan te geven of fatburners aan te raden zijn. Dit is namelijk vooral afhankelijk van de situatie. Fatburners zijn in geen geval noodzakelijk wanneer je zorgt voor voldoende beweging en een gezond voedingspatroon. Ze kunnen wel een handig hulpmiddel vormen om sneller vet te verliezen. Als je één van de beste fatburners gebruikt, dan ervaar je hier dus zeker voordeel van.

Let op de valkuilen van het gebruik van fatburners!

Zoals je kunt lezen kan een fatburner dus een goede ondersteuning zijn om je doelen die je voor ogen hebt te gaan behalen. Maar er schuilen ook valkuilen die je het beste kunt gaan vermijden!

Te lang gebruik maken

Iets te lang gebruiken kan er zomaar gaan insluipen zonder dat je het door kunt hebben. Dit is een valkuil wat niet ten goede zal komen voor de effectiviteit van de werkzame stoffen. Maar vergeet ook niet je gezondheid die altijd voorop dient te staan! In het algemeen wordt er aangeraden om supplementen enkele weken of maanden te gebruiken, en dan een tijdelijke stopfase in te lassen. Dit kan ten goede komen van je afslankkuur.

Je consumeert teveel cafeïne

Zolang je fatburners gebruikt dien je zeker op te letten met de cafeïne inname. Een fatburner bevat namelijk vaak (veel) cafeïne. Als je daarnaast nog regelmatig koffie drinkt kun je vervelende bijwerkingen krijgen zoals:

 • Misselijkheid
 • hoofdpijn
 • Opgejaagd gevoel

Houd hier dus rekening mee voordat je begint aan fatburners!

Denken dat het een wondermiddel is!

Wat je heel vaak terug ziet is dat vele sporters fatburners aanschaffen en wonderen gaan verwachten. Dit is zeker niet waar en kunnen een teleurstelling op gaan leveren. Geloof de claims van fabrikanten dan ook niet altijd dat hun product wel wonder zal verrichten! Fatburners kunnen goed werken ter ondersteuning, maar het feit blijf dat je voeding en voldoende beweging een grotere rol gaan spelen om gewicht te gaan verliezen.

Een vrouw die afgevallen is.

Hoe de beste fatburner kopen?

Als je gebruik wilt gaan maken van een fatburner, dan is het belangrijk om te kiezen voor één van de beste fatburners. Zoals eerder aangegeven zijn er ook producten die in werkelijkheid niets voor je doen. Dat is niets meer dan zonde van je geld. Als jij echt resultaat wilt boeken met behulp van de fatburners, dan raad ik je aan om één van de beste fatburners uit mijn top 5 te gebruiken.

Dan weet je zeker dat je met een juist, verantwoord en effectief product aan de slag gaat. Nogmaals, zorg er daarnaast ook altijd voor dat je voldoende beweegt en gezond eet. Alleen dan haal je maximaal resultaat uit de fatburners, want – zoals aangegeven – zelfs de beste fatburners zijn geen wondermiddelen!

Veelgestelde vragen!

We zijn nu bijna aan het einde gekomen van deze uitgebreide blog over de beste fatburners en de bijhorende informatie. Vaak zijn er altijd nog enkele vragen die niet beantwoordt zijn. Dit is natuurlijk wel belangrijk als je gaat beginnen aan het gebruik van een van de beste fatburners. Lees hieronder de veelgestelde vragen.

Werken fatburners echt?

Een goede fatburner zal je stofwisseling verhogen. Als je een goed gezond eetpatroon hebt en serieus traint zal een fatburner als toevoeging zeker kunnen gaan werken.

Zijn fatburners gevaarlijk?

Nee over het algemeen zijn fatburners niet gevaarlijk, wel kunnen fatburners stoffen bevatten die je niet meer dan een bepaalde hoeveelheid per dag binnen mag krijgen. Volg daarom altijd de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid op, en overschrijdt deze niet!

Wanneer zie ik resultaat?

Het is mogelijk om na enkele dagen tot weken zichtbare resultaten op te merken. Wel spelen hier enkel factoren een rol in. Zoals, welke fatburner gebruik je, hoelang gebruik je de afslankkuur, je lichaamsbouw, voeding, je leefstijl en hoe vaak doe je aan beweging?

Voor wie zijn fatburners geschikt?

Fatburner zijn als het ware voor iedereen geschikt, jong/oud man of vrouw. Wel wordt het gebruik van een fatburner onder de 18 jaar ten strengste afgeraden. Maar ook voor zwangere vrouwen of wie hartproblemen heeft zijn fatburners af te raden. Dit doordat het veel cafeïne bevat en een zeer slechte uitwerking kan hebben!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.