De beste eiwitrepen?

De 5 beste verantwoorde eiwitrepen van 2021!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Laatste update op 8 februari 2022

De beste eiwitrepen

De beste eiwitrepen als verantwoorde snack? Deze vraag krijg ik regelmatig in de sportschool. Is het een goede keus om een eiwitreep, oftewel proteïnereep te eten?

Het korte antwoord hierop is JA! Het kan zeker een hele goede en verantwoorde snack voor een gezond voedingspatroon zijn.

Maar let op: Er zijn ook veel eiwitrepen op de markt die onnodig veel suikers bevatten. Iets waar je je lichaam van wilt ontzien. Je wilt immers gezond leven en waardevolle voeding nuttigen, toch?

Ik zie nog vaak dat er verkeerde keuzes worden gemaakt, over welke eiwitrepen je het beste kunt kopen.

Ik dacht, hoogste tijd om de top 5 beste eiwitrepen te benoemen van 2022! Die je met een verantwoord gevoel kunt eten en waar je je niet schuldig om hoeft te voelen. En belangrijk is dat deze eiwitrepen waardevolle voedingsstoffen bevatten voor een gezond en sterk lichaam.

Ik zal nu de top 5 gaan benoemen. En verder in het artikel zal je nog aanvullende informatie lezen over eiwitrepen. Lees snel verder!

Inhoudsopgave

De beste eiwitrepen top 5 van 2022!

De top 5 is zorgvuldig samengesteld op klantenboordelingen, prijs en kwaliteit verhouding, op smaak, ingrediënten en eigen ervaring. Om zo alleen de beste eiwitrepen te kunnen samenstellen. Bekijk hieronder snel de top 5!

1. Vitamin & Protein bar

De eiwitrepen van Vitamin & Protein bar

We beginnen de top 5 met een heerlijke eiwitreep, die ook nog eens laag in suikers is. Dus uitstekend als je een dieet volgt. En het bevat maar liefst 20 gram eiwitten per reep! Eiwitten zijn nodig als je spieren op wilt bouwen. Of instandhouding van spiermassa. Maar ook voor een gezonde leefstijl zijn eiwitten enorm belangrijk!

Wat deze eiwitreep ook bijzonder maakt is dat het 9 vitamines bevat. Wat ik ook zeker een pluspunt vind, is dat het in tal van heerlijke smaken te verkrijgen is. De prijs is €29,90 voor 15 repen wat ik persoonlijk prima vind voor de waardevolle voedingsstoffen die de repen bevatten. Lees hier wat andere vinden van de eiwitrepen>>

Voordelen

 • Laag in suiker
 • Heerlijke smaken
 • Hoog eiwitgehalte
 • 9 vitamines

Bestel hier de Vitamin & Protein bar bij Body & Fitshop>>

2. Clean Protein Bar

Hier zie je de eiwitrepen van Clean Protein Bar

Dit is een eiwitreep van het eigen merk van Body & Fitshop. Je kunt zien dat ze weten waar ze op moeten letten om een kwaliteit product te maken. En dat is terug te zien in de Clean Protein Bar. Deze eiwitreep bevat maar liefst 179 kcal, wat dus ideaal is als tussendoortje. De eiwitreep is ook rijk aan vezels en hoogwaardige eiwitten, wel 20 gram eiwitten per reep!

Dus je kunt wel zeggen, een hoop waardevolle voedingswaarde. Ik vind de chocolade caramel een van de lekkerste smaken. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Het is immers in veel verschillende smaken te verkrijgen, voor ieder wat wils. De prijs bedraagt €17,50 voor 12 repen. Lees hier de klantenbeoordelingen van wat andere ervan vinden>>

Voordelen

 • Bevat 179 kcal per reep
 • Suikerarm
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Rijk aan vezels

Bestel hier de Clean Protein Bar bij Body & Fitshop>>

3. Vegan Protein Bar

Hier zie je de eiwitrepen van Vegan Protein Bar

De volgende eiwitreep is wel te noemen een bijzondere reep. De reden is dat het niet alleen goede voedingswaarde bevat. Maar ook nog eens geschikt is voor veganisten en vegetariërs. Deze reep is ook suikerarm, dus geschikt als je een eiwitdieet volgt. Deze eiwitreep bevat 0,6 gram suiker, 20 gram vezels, 4,6 gram koolhydraten en 20 gram eiwit. Dit zijn plantaardige eiwitten. Daarom hoort deze eiwitreep ook zeker in de top 5!

Ik was er zelf eerst sceptisch over. Eerst dacht ik dat de smaak tegen zou vallen maar verassend genoeg viel het juist mee! En was het een lekkere eiwitreep die ik zeker regelmatig zal gebruiken. En die ook nog eens past in de dagen dat ik minder koolhydraten en suikers wil eten en op mijn voeding wil letten. De prijs is €15,90 voor 12 repen. Wat ik persoonlijk niet duur vind als je kijkt naar de samenstelling van deze bijzondere eiwitreep. Lees hier meer beoordelingen van deze eiwitreep>>

Voordelen

 • Suikerarm
 • Zonder toegevoegde suikers
 • Laag in koolhydraten
 • Uitstekend als je een eiwitdieet volgt
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Bestel hier de Vegan Protein Bar bij Body & Fitshop>>

4. Protein Bars

Hier zie je de eiwitrepen van Protein bars

Deze eiwitreep van het merk Barebells uit zweden is een heel bekend merk en dat is natuurlijk niet voor niks. Deze eiwitreep is niet alleen een smaakbeleving maar zit ook nog eens boordevol perfecte bouwstoffen. Die voor elke fanatieke sporter of die een dieet volgt goed is.

Deze eiwitreep is ook ideaal als je wilt afslanken of een eiwitdieet volgt. Ik gebruikte deze reep tijdens mijn periode als ik droog trainde. Toen ik spieren wou ontwikkelen en tegelijkertijd wilde afvallen. En daar paste deze eiwitreep uitstekend bij. Deze eiwitreep vult ook goed. Deze reep bevat 179 kcal en 20 gram eiwitten, de prijs bedraagt €26,90. Je heb verschillende heerlijke smaken. De klantenbeoordelingen zijn ook niet mis, deze eiwitreep scoort namelijk 5 sterren van de 1034 beoordelingen! Bekijk hier de ervaringen van andere>>

Voordelen

 • Prijs/kwaliteitverhouding is top
 • Verkrijgbaar is 6 heerlijke smaken
 • Ideaal tijdens het afslanken of eiwitdieet
 • Goede textuur
 • 20 gram eiwitten per reep!

Bestel hier de Protein Bars bij Body & Fitshop>>

5. Smart Bar Crunchy

Hier zie je de eiwitreep van Smart Bar Crunchy

We zijn nu aangekomen bij de laatste eiwitreep van deze top 5! En dit is weer een heerlijke eiwitreep van het eigen merk body & fitshop. Ook deze reep is nagenoeg bijna suikervrij. Wat essentieel is voor een goede eiwitreep. Een reep van (45 gram) bevat 164 kcal en 15 gram hoogwaardige eiwitten!

Een reep die je zeker geprobeerd moet hebben! Ik vind de smaak en textuur goed en hij is heerlijk crunchy. Het is te verkrijgen in 9 verschillende smaken. Smaken verschillen, maar er zal vast een smaak tussen zitten die jij heerlijk vind. De prijs is €15,90 voor 12 hoogwaardige repen! Bekijk hier de klantenbeoordelingen van wat andere van deze top reep vinden>>

Voordelen

 • In 9 verschillende smaken verkrijgbaar
 • 0 toegevoegde suikers
 • Heerlijk crunchy
 • Ideaal voor afvallen of eiwitdieet

Bestel hier de Smart Bar Crunchy bij Body & Fitshop>>

Waarom een eiwitreep?

Eiwitten zijn van essentieel belang als je fanatiek sport of af wilt vallen. Omdat eiwitten voor een verzadigd gevoel kunnen zorgen, maar ook voor een gezond lichaam zijn eiwitten enorm belangrijk! Een gezond lichaam heeft gemiddeld 0,8g eiwit nodig per kg lichaamsgewicht. Dat houd in voor iemand die 70 kg weegt zo’n 56g eiwit per dag.

Fanatieke sporters die spiermassa willen opbouwen hebben ook meer eiwitten nodig. De hoeveelheid hangt af van de doelen, dit kan variëren tussen de 1,2 tot max. 2g per kg lichaamsgewicht.

Hier een aantal voorbeelden waar eiwitten voor zorgen:

 • Het verlaagd je bloeddruk
 • Opbouw van spierkracht/massa
 • Stabiliseert je bloedsuikerspiegel
 • Werkt tegen veroudering
 • Het helpt om gewichtverlies te behouden
 • Je zult meer lichaamsvet verbranden
 • Je voelt je beter
 • Het zorgt voor een verzadigd gevoel

Zoals je ziet een hele hoop voorbeelden waar eiwitten allemaal goed voor zijn. Maar in deze drukke wereld kan het nog wel eens moeilijk zijn om aan je eiwitbehoeften te komen. En dan kan een eiwitreep een uitstekende en verantwoorde oplossing zijn. Het past immers ook in een eiwitdieet of als je af wilt slanken.

Een andere alternatief zijn eiwitshakes! Zo kom je ook aan voldoende eiwitten en dit kun je ook gebruiken als tussendoortje. Bekijk hier De top 5 beste eiwitshakes>>

Kan je elke dag een eiwitreep eten?

Jazeker! Je kunt elke dag een eiwitreep eten. Maar zorg ervoor dat je het niet vervangt voor een goede maaltijd. Een goede maaltijd gaat immers voor, omdat die veel goede voedingsstoffen bevatten die je lichaam ook hard nodig heeft.

Je moet een eiwitreep zien als een verantwoord tussendoortje. Als je de slechte variant eiwitrepen hebt, die vaak veel onnodige suiker bevatten, dan is het weer niet aan te raden. Omdat je zo je lichaam onnodig veel calorieën en slechte suikers toedient. Wat weer niet goed is voor een gezond lichaam en evenwichtige levensstijl.

De juiste keuze maken is enorm belangrijk

Hoe kies je de beste eiwitrepen?

Als je de juiste keuze wilt maken is het van belang om te kijken of het product weinig suikers bevat. En niet extreem hoog is in calorieën.

Vaak zie je dat bij goedkopere eiwitrepen veel onnodige toegevoegde suiker is toegevoegd. Je betaalt dan wel een stuk minder maar ze zijn minder goed dan wat er beweerd word. Denk aan eiwitrepen in sommige supermarkten.

Er zijn ook uitstekende huismerk eiwitrepen verkrijgbaar en dat kan ook weer in prijs schelen. Maar ook hier betekend dat ze niet allemaal even goed zijn! Om te zorgen dat jij de juiste keuze kunt maken die goed is voor je lichaam, heb ik in dit artikel de top 5 beste eiwitrepen voor je samengesteld. Deze repen bevatten weinig suiker en zijn laag in calorieën.

Ik heb de top 5 samen kunnen samenstellen door klantenboordelingen te bestuderen, de voedingsstoffen te bekijken, eventuele onderzoeken en het belangrijkste; Ik heb de repen zelf aangeschaft om zo tot de juiste conclusie te kunnen komen.

Na jaren sport en voedingservaring heb ik al heel wat supplementen geprobeerd en getest. Om zo de juiste informatie kunnen te verstrekken.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen om gemakkelijk de juiste keuze te kunnen maken. Heb je nog vragen ik hoor het graag!

Veel succes!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.