De beste crosstrainer kopen?

De top 5 beste crosstrainers van 2021!

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

Laatste update 19 mei 2022

Beste crosstrainer kopen

De beste crosstrainer kopen? Het klik simpel maar het kan toch nog een moeilijke opgave worden. Er zijn immers zoveel crosstrainers op de markt te verkrijgen. Dat je in een dilemma kunt komen te zitten van welke moet ik nu gaan aanschaffen.

Het is van grootbelang dat je een crosstrainer aanschaft die bij jou past. Want het is de bedoeling dat je er lang sportplezier van beleeft. Het is overigens al een goede keus om een crosstrainer aan te schaffen.

Je zult er enorm veel gezondheidsvoordelen van gaan ervaren en je zult je fitter voelen, mits je er regelmatig gebruik van gaat maken. Om jou het wat gemakkelijker te maken hoe jij je beste keuze kunt maken, zal ik in dit artikel de top 5 best geteste crosstrainers van 2022 bespreken.

Je zult aanvullende informatie lezen waar je op dient te letten bij aanschaf. Ook zal ik mijn eigen ervaringen delen om jou een extra handje te helpen. Zo kun je zo snel mogelijk met plezier gaan starten met sporten!

Inhoudsopgave

Waarom een crosstrainer kopen?

Een crosstrainer is een goede keuze als je op het punt staat om je gezondheid te verbeteren. Maar ook heeft het een tal van goede voordelen. Bijvoorbeeld; je conditie te verbeteren, om af te vallen of gewoon lekker gezond en fit te blijven.

Ik maak zelf 3 a 5 keer per week gebruik van de crosstrainer. De reden hierachter is dat ik mijn conditie wil verbeteren en ook wat kilo’s kwijt wil. En ik kan je zeggen dat het aardig lukt met een crosstrainer.

Het is wel belangrijk dat je op bepaalde punten moet letten, denk aan: Het gewicht van het apparaat, belastbaarheid, lengte, functies, het vliegwiel en nog een tal van belangrijke andere punten.

Je zult waarschijnlijk denken dat het een hoop is waar je op moet letten. Maar ik kan je geruststellen, ik zal het allemaal in dit artikel gaan benoemen. Ik zal de punten gaan uitleggen zodat jij een beter inzicht krijgt om jou keuze een stuk makkelijker te maken!

Leestip: Wil je meer lezen over de voordelen en eventuele nadelen van het gebruik van een crosstrainer? Dan raad ik het artikel aan dat ik geschreven heb over crosstrainer de voordelen en nadelen>>

Welke spieren train je met een crosstrainer?

Wat zeker ook een pluspunt is van een crosstrainer is het aantal spieren wat je ermee traint. Ik kan je vertellen, je traint namelijk je hele lichaam. Wat bij andere cardioapparatuur niet het geval is. Je traint namelijk je: Armspieren, schouders, rugspieren, buikspieren, je bil en beenspieren.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een crosstrainer?

Zoals je al een beetje kon lezen eerder in het artikel is het belangrijk om op bepaalde punten te letten bij het kopen van een crosstrainer. Dat is belangrijk om eventuele miskopen en teleurstellingen te voorkomen.

Juist om dit te voorkomen zal ik de aantal punten benoemen waar je op dient te letten. Om zo de beste crosstrainer te kopen die uitstekend bij jou en je doelstellingen past. Laten we beginnen!

Het vliegwiel bepalen!

Het eerste punt is misschien wel een van de belangrijkste, het vliegwiel. Het vliegwiel bepaald hoe zwaar je de weerstand kunt zetten en hoe het aanvoelt in je spieren. Het vliegwiel is het ronde wiel wat je ziet in de crosstrainer. Het bevind zich vaak aan de voor of achterkant van de crosstrainer. Bekijk hier in de afbeelding het vliegwiel.

crosstrainer vliegwiel

Zoals je kunt zien bevind dit vliegwiel zich aan de achterkant van de crosstrainer. Als je met je voeten een schuivende beweging maakt naar voren zal het vliegwiel ervoor zorgen dat er beweging in komt.

Vliegwiel voor of achter aangedreven?

Maar nu kan jij je afvragen wat is nu beter een vliegwiel voor of achter aangedreven? Het antwoordt hierop is wat is jou doel? Als je voor een vliegwiel voor kiest dan is het weerstandniveau zwaarder en zijn de crosstrainers professioneler.

Als je voor thuiscrosstrainer kiest dan ligt het vliegwiel vaak achter. Omdat deze in het algemeen minder zwaar zijn in gewicht en comfortabeler. Waardoor ze dus minder ruimte in beslag zullen gaan nemen.

Meten is weten!

Heb jij nu een mooie crosstrainer op het oog? Meet dan eerst goed de ruimte op waar de crosstrainer komt te staan. En bekijk dan zorgvuldig de afmetingen van de crosstrainer zelf. Het zou immers zonde zijn als die binnen komt en het past helemaal niet in de ruimte. Om het te meten kun je het gemakkelijk voorkomen.

Makkelijk verplaatsbaar

Een crosstrainer weegt vaak best wel zwaar. En kan het nog best lastig worden als je hem moet verplaatsen om de een of andere reden. Dan is het wel fijn dat je het gemakkelijk kunt doen zonder al te veel moeite, toch?

Dan is het aan te raden om voor een crosstrainer te gaan die wieltjes hebben. Vaak bevinden die aan de voorkant van de crosstrainer. Een simpele oplossing, maar wel heel effectief zodat je hem zonder al teveel moeite kunt verplaatsen!

verplaatsbare wieltjes

Belastbaarheid

Ook de belastbaarheid is zeker belangrijk! Er zijn verschillende soorten crosstrainers te koop. En dat betekend ook verschillende soorten maximale gewicht wat een crosstrainer kan dragen. De meeste crosstrainers kunnen rond de 120 kilo aan. Maar er zijn ook crosstrainers die meer als 200 kilo aankunnen!

Als je overgewicht hebt dan is het belangrijk om hier naar de kijken. Dat kun je vaak eenvoudig zien in de product specificaties.

De beschikbare functies

Let op de functies die een crosstrainer bevat. Als je op het punt staat een crosstrainer te kopen, let dan ook op wat de crosstrainer te bieden heeft. Een crosstrainer is vaak uitgerust met verschillende soorten functies op de display. Denk aan bluetooth, vetverbrandingsmethode en nog veel meer!

display crosstrainer

Let dan op of jou doelen die je wilt trainen en wat je belangrijk vind zich ook op de crosstrainer bevinden. Zodat je zeker weet dat je aan je doelen kan werken met ondersteuning van de programma’s die het te bieden heeft.

Verschillende lengtes

Als je van de crosstrainer met meerdere personen gebruik gaat maken. Dan is het belangrijk om op te letten dat je de trappers waar je voeten in komen kunt verstellen. Zo kan iedereen optimaal gebruik maken van zijn gewenste lengte. Dat sport een stuk fijner!

De top 5 beste crosstrainers!

Met de kennis waar je allemaal op moet letten om een crosstrainer aan te schaffen. Zal ik nu de top 5 best geteste crosstrainers gaan benoemen.

Belangrijk: Ik heb de top 5 samen kunnen stellen door zelf gebruik te maken van een tal van crosstrainers, de klantenboordelingen zorgvuldig te bekijken, kwaliteit/prijs verhouding, de bekendheid van de producten. En natuurlijk eigen ervaring, ik zit namelijk al ruim 10 jaar in de fitness en beweging. En daardoor heb ik dus al aardig wat kennis opgedaan. Maar laten we snel beginnen!

1. Focus Fitness Fox 5

Is een crosstrainer die heel populair is en die in 2017 zelfs de kieskeurig review award gewonnen heeft! En dat heeft ie te danken aan wat deze crosstrainer allemaal bezit. Om bij het begin te beginnen is deze crosstrainer enorm stabiel. Hij weegt namelijk 68 kg en het vliegwiel heeft een gewicht van 10 kg, wat ervoor zal gaan zorgen dat het natuurlijk en soepel aanvoelt.

crosstrainer Focus Fitness Fox 5

De Focus Fitness Fox 5 is geschikt voor intensief gebruik. Maar het is ook geschikt voor bijvoorbeeld ouderen, omdat het een lage instap heeft. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het voor iedereen geschikt is en ook voor elk trainingsdoeleinde! Door de stevige constructie en kwaliteit is de maximale belastbaarheid maar liefst tot 150 kg!

Er zijn ook genoeg programma’s te vinden op deze crosstrainer. Het bevat 12 voorgeprogrammeerde programma’s. En de weestandniveaus kun je elektronisch verstellen in 16 niveaus. Hierdoor kun je er jaren mee vooruit en telkens met nieuwe trainingsdoelen.

Wat ook nog enorm handig is: Als er meerdere personen gebruik willen maken van de crosstrainer, dan is het met de Fox 5 geen enkel probleem. Je kunt namelijk de voetpendalen verstellen, waardoor verschillende lengtes er gebruik van kunnen maken! Bekijk hier de uitgebreide Focus Fitness Fox 5 crosstrainer review>>

Voordelen

 • Onderhoudsvrij
 • Maximaal belastbaarheid tot 150 kg
 • Geruisloos
 • Zeer stabiel
 • Verstelbare voetpendalen
 • 12 trainingsprogramma’s
 • Verstelbaar in 16 niveaus

Zoals je ziet is deze crosstrainer voor veel doelen geschikt! Alles is mooi overzichtelijk en duidelijk op de display te zien. Je kunt namelijk de volgende waardes zien: Hartslag, wattage, calorieverbruik, RPM, snelheid, afstand en tijd. Doordat het vliegwiel achter aangedreven is, is het een compacte crosstrainer die weinig ruimte in beslag zal gaan nemen.

2. Focus Fitness Senator IPlus

Ben je een beginnende sporter of een ervaren sporter? Dan is de Focus Fitness Senator Iplus een ideale crosstrainer die niet in de top 5 mag ontbreken. Zo kun je een zeer stabiele crosstrainer verwachten met een frontwheel van maar liefst 12 kilo. Wat inhoud dat het vliegwiel zich aan de voorzijden van de crosstrainer bevindt. Dit zal ervoor gaan zorgen dat de bewegingsomloop nog soepeler en natuurlijker aan zal voelen. Je zou het kunnen vergelijken met langlaufen.

Crosstrainer Focus Fitness Senator IPlus

De Focus Fitness Senator Iplus heeft een uitstekend gewicht van 67 kilo wat van hoge kwaliteit is geproduceerd. Zo is er ook de nodige aandacht aan de trainingsprogramma’s besteed. Zo krijg je de mogelijkheid om van 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s gebruik te kunnen maken. Waaronder het handige hartslagprogramma waarmee je in combinatie met de ingebouwde hartslagsensoren je hartslag eenvoudig kunt gaan meten en bijhouden. En je veel effectiever aan je doelen kunt gaan werken.

Buiten het uitgebreide programma om maakt de Focus Fitness Senator gebruik van een Iplus module. Wat inhoud dat je tablet of smartphone handig kunt koppelen via de bluetoothfunctie. Hierdoor word het mogelijk gemaakt om de bijbehorende trainingsapplicatie te downloaden en je smartphone of tablet is nu je persoonlijke trainingscomputer geworden, waardoor je crosstrainer zich automatisch zal aanpassen, ideaal! Ben je geïnteresseerd en wil je ook mijn persoonlijke ervaring lezen? Lees dan hier de Focus Fitness Senator Iplus crosstrainer review>>

Voordelen

 • Zeer stabiel
 • 12 trainingsprogramma’s
 • Hartslagprogramma (hartslagband mogelijk)
 • 32 verschillende weerstandsniveaus 
 • Unieke iplus module
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • Minder belastend voor je gewrichten
 • Maakt gebruik van een magnetisch weerstandsysteem

Wil jij een crosstrainer van hoge kwaliteit en met uitgebreide functies om zo doelgericht aan je doelen te kunnen gaan werken? Dan de Focus Fitness Senator Iplus de juiste crosstrainer voor zowel ervaren als beginnende sporters die net iets meer zoeken!

3. Focus Fitness Fox 3

Een ideale crosstrainer voor als je lekker thuis wilt gaan sporten maar toch een fijne sportbeleving wilt ervaren! De Focus Fitness Fox crosstrainer heeft meerdere types crosstrainers op de markt gezet. En dat is niet voor niks. Deze crosstrainers zijn heel populair voor thuis gebruik.

Crosstrainer Focus Fitness Fox 3

Dit is een stabiele en stevige crosstrainer die een gewicht heeft van 48 kg. Het vliegwiel heeft een gewicht van 7 kg wat uitstekend is voor een soepele beweging. De crosstrainer bezit ook nog eens 18 trainingsprogramma’s. En het is ook mogelijk om een eigen profiel in te stellen door je lengte, gewicht en geslacht in te vullen.

Ook bezit de Focus Fitness Fox 3 een hartslagprogramma waardoor de crosstrainer zich automatisch zal gaan aanpassen naar jou hartslag en persoonlijke gegevens! De ingebouwde hartslagsensoren maken het mogelijk om doelgerichter te gaan trainen om zo optimaal aan je doelen te gaan werken!

Er zijn ook nog eens 16 weerstandniveaus te vinden waardoor je steeds intensiever kunt gaan trainen en elke training uitdagend zal blijven. Een ander enorm pluspunt is dat de crosstrainer fluisterstil is! Dit geeft de mogelijkheid dat je op elk tijdstip kunt gaan trainen waarvan niemand er last van zal gaan hebben. Bekijk hier de uitgebreide Focus Fitness Fox 3 crosstrainer review>>

Voordelen

 • Geheel geruisloos
 • Maximale belastbaarheid 120 kg
 • Ingebouwde hartslagsensoren
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 18 programma’s
 •  Kieskeurig awards gewonnen

Als je effectief wilt gaan beginnen met een crosstrainer, dan raad ik de Focus Fitness Fox 3 zeker aan. Het neemt weinig ruimte in beslag, is geheel onderhoudsvrij en de prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend!

4. Max Trainer – Bowflex M8i

Als je opzoek bent naar een top en kwaliteit crosstrainer. Dan is de Max Trainer M8i iets voor jou! Het is namelijk de best verkochte crosstrainer voor thuis. Het is een voorloper op de Max Trainer M7i. Met de kennis van nu is de M8i weer een stapje verder!

crosstrainer Max Trainer - Bowflex M8i

Het LCD/LED-scherm is namelijk verbeterd, ook hebben ze multigrip hendels waarmee je de weestandniveaus kunt verhogen tot weerstand 20! De slimme software zal je gegevens bijhouden. Waardoor het ook je conditie na elke training bij zal gaan houden en zich daarop gaat verzwaren! Ook als je weinig tijd hebt kan de software daarop inspelen. Zo kun het een tal van gegevens bijhouden en daarop gaan afstemmen.

De Max Trainer heeft een ingebouwde radio waar je gebruik van streamingdiensten kunt maken, dat is nu eens lekker sporten! Je kunt ook gebruik maken van de 6 voorgeprogrammeerde trainingen dat bestaat uit: Warming up, HIIT training, vetverbrandingstraining, calorieverbrandingstraining, traplopen en ook de cooling-down. Er is heel veel te vinden op deze unieke crosstrainer, eigenlijk teveel om op te noemen! Bekijk hier de klantenboordelingen>>

Voordelen

 • Koppelen met tablet of smartphone
 • Zeer intelligente software
 • Zeer stabiel
 • 20 weerstanden te verstellen
 • Maximaal belastbaarheid 136 kg
 • 6 voorgeprogrammeerde trainingen

Je kunt wel zeggen dat de Max Trainer Bowflex M8i een unieke crosstrainer is! Waar je maximaal aan je doelen kunt gaan werken. Als je voor kwaliteit wilt gaan en meer te besteden hebt, dan raad ik deze crosstrainer zeker aan!

5. Proform 325 CSEi

Is een crosstrainer die geschikt is voor beginners maar ook zeker voor gevorderden. En dat komt doordat het maar liefst 20 weerstandniveaus heeft. En ook nog in 20 verschillende programma’s, waaronder 10 tempotrainingen en 10 intervaltrainingen. Voor iedere wat wils!

crosstrainer Proform 325 CSEi

Qua afwerking is het in de puntjes afgewerkt, denk aan een bidon en tablethouder. In de display kun je verschillende functies bijhouden denk aan: Calorieën, wattage, weerstand, Omwentelingen Per Minuut (RPM), snelheid, afstand en tijd. Ook is er in de display een ventilator en een speaker verwerkt.

Je kunt ook gebruik maken iFit. Het is als het ware een persoonlijke coach op het gebied van slapen, voeding en beweging en kan daarop trainingen samenstellen. Zo kun je een tal van kanten op met de iFit. Handig om te weten is dat bij aanschaf van de crosstrainer Proform 325 CSEi 1 jaar lang gratis lidmaatschap voor iFit erbij in begrepen is! Zodat je kunt kijken of de iFit iets voor jou is. Bekijk hier de reviews>>

Voordeel

 • Maximale belastbaarheid 130 kg
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 1 jaar gratis lidmaatschap voor iFit
 • Hartslag sensoren
 • Ideaal voor vetverbranding en conditie
 • Geruisloos
 • Makkelijk verplaatsbaar

Als je opzoek bent naar een goede crosstrainer die niet al te duur is dan is de Proform 325 CSEi zeker een aanrader! Er zijn een tal van functies op te vinden. Het bevat ook nog eens transportwielen wat fijn is als je hem wilt verplaatsen, zonder al te veel moeite!

Conclusie!

Een crosstrainer is het ultieme cardioapparaat om je conditie te verbeteren of om vet mee te verbranden. Maar ook zeer intensief om je spieren mee te trainen, doordat je heel je lichaam belast.

Bij een gebruik van een crosstrainer is de blessure kans ook aanzienlijk kleiner dan bij de meeste andere cardioapparaten. Vandaar ook dat de crosstrainer ook zeker geschikt is voor ouderen.

Je kunt er gebruik van maken als beginnende of gevorderde sporter. Het is ideaal voor thuisgebruik. Het neem relatief weinig ruimte in beslag. Vandaar dat crosstrainers enorm in trek zijn.

Let er wel op dat je op de punten let die je eerder in dit artikel kon lezen. Voordat je een crosstrainer aanschaft, of het bij jou toepasbaar is. Met die punten is in de top 5 beste crosstrainers rekening gehouden. Ik heb de beste crosstrainers geselecteerd in verschillende prijsklasse. Om het voor jou een stuk makkelijker te maken en sportplezier te laten ervaren!


Misschien is dit ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.