De beste creatine?

De top 5 beste creatine van 2021!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Laatste update 8 februari 2022

Wat is de beste creatine

Wat is de beste creatine? Dat zal je regelmatig horen als je in de sportschool bent. En zo gek is dat nog niet. Creatine supplementen zijn ook net als eiwitshakes de meest gebruikte supplementen wereldwijd!

Er zijn al veel verschillende onderzoeken naar creatine gedaan. En er komt uit dat creatine ook daadwerkelijk werkt! Ook de effecten zullen merkbaar zijn en terug te zien zijn in je sportprestaties!

Dan is het ook niet gek dat er veel vraag naar is. Maar het kan wel een lastige opgave zijn. Omdat er immers al zoveel creatine supplementen op de markt te verkrijgen zijn.

Maar ik je geruststellen. In dit artikel heb ik de top 5 beste creatine samengesteld. Voor de beste resultaten en om het voor jou een stuk makkelijker te maken.

Ik zal in deze top 5 de best geteste creatine supplementen benoemen. En je zult ook lezen waarom welke creatine word aanbevolen. Verderop in dit artikel zal je de nodige informatie lezen over de werking van creatine.

Inhoudsopgave

De top 5 beste creatine!

Let op: Deze top 5 is zorgvuldig samengesteld door klantenbeoordelingen, prijs/kwaliteitverhouding, onderzoeken na de producten en eigen ervaring. Dit allemaal om zo de juiste top 5 beste creatine supplementen samen te kunnen stellen!

1. Micronized

hier zie je de Micronized

Deze variant valt onder het merk Optimum Nutrition. Het is een heel bekend merk in de supplementen industrie. En staat ook bekend om de kwaliteit van producten. En dat is ook nu weer goed terug te zien. De Micronized bevat namelijk creatine monohydraat wat bewezen effectief is voor uithoudingsvermogen en explosieve kracht!

De prijs en kwaliteitverhouding vind ik persoonlijk goed. Je kunt namelijk al voor €8,90 de Micronized aanschaffen. De inhoud bevat 317 gram. Wat gelijk staat aan 88 doseringen. De ervaringen zijn ook heel positief over dit product! Bekijk hier alle ervaringen>>

Voordelen

 • Lost goed op
 • Bevat per dosering 3,4 g creatine monohydraat
 • Smaakloos, geen vervelende nasmaak
 • Gemicroniseerde creatine

Bestel hier de Micronized bij Body & Fitschop>>

2. Creapure 

hier zie je Creapure-Creatine

Dit is ook zeker een topper onder de creatine die niet mag ontbreken! Dit betreft een eigenmerk van Body & Fitschop. De creatine is gemaakt door het bedrijf AlzChem Trostberg GmbH, dat is een Duits bedrijf. Zij staan bekend om de meest zuivere creatineproductie. De kwaliteit hiervan kan je ook terug lezen in de klantenbeoordelingen! Bekijk hier de reviews>>

Deze creatine gebruik ikzelf ook regelmatig en ervaar deze dan ook als zeer positief. Je merkt merkbaar krachttoename en meer spiermassaopbouw.

De prijs vind ik uitstekend voor wat je ervoor terug krijgt. Je kunt de Creatine-Creapure al aanschaffen voor €14,90, je krijgt dan 500 gram hier kun je 125 doseringen uit halen!

Voordelen

 • Merkbaar explosieve krachttoename
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Meest zuivere creatine

Bestel hier de Creatine-Creapure bij Body & Fitschop>>

3. Creatine 2500 caps

hier zie je de Creatine 2500 caps

Dit is een creatine van Optimum Nutrition! Hetzelfde topmerk wat ik boven in het artikel ook heb beschreven. Maar wat deze creatine zo bijzonder maakt is dat het in capsule vorm is. Wat dus puur gemak is. Je hoeft de poeder dus niet meer te mengen, maar met een slok water innemen. Dit is dus super handig!

Ik heb hier zelf positieve ervaringen mee. Ik wissel ook regelmatig af met creatinepoeder en tabletten. Ook deze capsules zijn gemaakt van creatine monohydraat wat het gouden bestanddeel is van creatine en bewezen zijn werk doet! Bekijk hier wat de klanten van dit product vonden>>

Voordelen

 • Puur gemak
 • Zonder toevoegingen
 • Creatine monohydraat voor optimale werking
 • Explosieve krachttoename en spieropbouw

Bestel hier de creatine 2500 caps bij Body en Fitschop>>

4. Creatine Ultra

hier zie je de Creatine Ultra

Weer een creatine supplement van het eigen merk van Body & Fitshop. Ook bij dit product zie je al dat de makers weten hoe ze een top product in elkaar kunnen zetten. Het unieke aan deze creatine is dat het 3 sterke creatine bevat, vandaar ook de naam Ultra!

Het bevat de volgende creatine: Creatine Monohydraat, Creatine Citraat en Creatine Pyruvaat voor een optimale werking. Ik heb deze creatine voor langere duur gebruikt. En ook hier weer merkte ik duidelijk meer spieropbouw, meer energie en explosieve kracht. Het is zeker een aanrader! Je kunt deze creatine al verkrijgen voor €14,90 je krijgt dan 201 gram. Bekijk hier de klantenboordelingen>>

Voordelen

 • Lost goed op met water
 • Heerlijke smaken
 • Ultra geconcentreerd
 • Explosieve krachttoename en vetvrije spiermassa

Bestel hier de Creatine Ultra bij Body & Fitschop>>

5. Creatine DNA

hier zie je de Creatine DNA

We zijn aangekomen bij de laatste creatine van de top 5. En deze is een van mijn farorieten. Het gaat om de creatine van BSN, uit de lijn van DNA. Zij hebben door de jaren heen al een heel hoge reputatie opgebouwd.

Je merkt duidelijk verhoogde prestaties dus uitermate geschikt voor krachtsporters. Per dosering kun je 3 gram pure creatine verwachten. De prijs/kwaliteit verhouding is helemaal top. Een goede creatine voor topprestaties kun je wel zeggen. Je kunt het aanschaffen voor €9,95 en hebt dan 216 gram waar je 60 doseringen uit kunt halen!

De ervaringen van het product spreken al voor zich. Lees hier de klantenboordelingen>>

Voordelen

 • 100% Micronized creatine monohydraat
 • Verhoogde sportprestaties
 • Lost goed op
 • Prima prijs/kwaliteit verhouding

Bestel hier de Creatine DNA bij Body & Fitschop>>

Wat is creatine precies?

Creatine is een lichaamseigen stof die verantwoordelijk is voor de energievoorziening in je spieren. Je lichaam maakt zelf gemiddeld 2 gram creatine per dag aan. De lever en alvleesklier halen creatine uit verschillende aminozuren.

Je kunt het namelijk ook uit je voedingsproducten halen, denk aan vlees en visproducten. Naar creatine zijn tal van onderzoeken gedaan. En uit verschillende onderzoeken kwam naar voren dat creatine een positieve werking heeft op je explosieve krachttoename. Creatine is geschikt voor zowel mannen als voor vrouwen.

Je spieruithoudingvermogen word voor kort intensieve inspanningen verbeterd, waardoor je een training/work-out langer vol kunt houden. Je spierherstel zal ook sneller gaan. Waardoor je sneller weer aan een intensieve training kunt deelnemen.

Waarom extra creatine innemen?

Je lichaam maakt dus zelf creatine aan. Maar je kunt het ook uit voeding halen, maar dat is minimaal. Waardoor je het gewenste effect als krachtsporter niet zult merken.

Het word pas interessant als je grote hoeveelheden nuttigt voor het gewenste effect te bereiken. Creatine supplementen bieden dan een uitstekende uitkomst!

hier zie je explosieve krachttraining

Hoeveel creatine moet je gebruiken?

Dit is nog vaak waar verwarring over bestaat. Hoeveel creatine moet je nuttigen? Er word geadviseerd om 0.3 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Stel voor: Je bent een sporter die 80 kilo weegt. Dan kom je uit op 24 gram creatine per dag. De meest gebruikelijke hoeveelheid is vaak de eerste 5 dagen 20 gram creatine te nuttigen per dag, om je spieren te verzadigen van genoeg creatine. Dat kun je het beste verspreiden over de gehele dag in vier porties van 5 gram. En na 5 dagen over te gaan op de onderhoudsfase van gemiddeld 5 gram per dag. En dit 4 tot 6 weken aan te houden.

Om zoveel creatine uit je voeding te halen is dus eigenlijk niet haalbaar. En het is ongezond om zoveel vlees en vis te eten. Daarom bied creatine een uitstekende uitkomst voor krachtsporters.

Leestip: Ben je geïnteresseerd in meer informatie over creatine? Dan raad ik je dit artikel van harte aan! Hier lees je alle informatie over het gebruik van creatine >>

Zijn creatine supplementen veilig?

Jazeker! Uit verschillende onderzoeken kwam na voren dat creatine gebruik veilig is. Als je last van je gezondheid ervaart dan is het altijd aan te raden om eerst je huisarts te raadplegen.

Je kunt wel als je gevoelig bent voor creatine last krijgen van diarree en van je buik. Maar dat kwam bij heel weinig gebruikers voor, dus je kunt wel stellen dat het volkomen veilig is. Dat komt ook omdat het een lichaamseigen stof is.

Conclusie

Creatine is dus volkomen veilig en een uitstekende uitkomst voor betere sportprestaties in de sportschool. Je kunt enorm veel verschillende creatines kopen. Daarom is de top 5 best geteste creatine samengesteld, om jou te helpen om de juiste en verantwoorde keuze te maken.

Alle creatine die in de top 5 staan zijn veilig en werken effectief voor de beste resultaten. Misschien is het je al opgevallen maar creatine supplement in de top 5 bevatten allemaal creatine monohydraat.

De reden hiervan is dat alle onderzoeken bewezen hebben dat dit de zuiverste creatine tot nu toe op de markt verkrijgbaar is. De werking is bewezen en je sportprestaties verbeteren. Je kunt het zien als een gouden bestandsdeel!

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met de juiste keuze. Kies een creatinesupplement uit de top 5. En je kunt gegarandeerd verhoogde sportprestaties verwachten. En het belangrijkste, het is veilig!

Veel succes!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.