Beste creatine kopen? Bekijk dan de absolute top 5 van 2023!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Beste creatine

Wat is de beste creatine om als sporter te gebruiken? Veel sporters maken hier gebruik van. Naast de eiwitshakes behoren ook de creatine supplementen tot de meest gebruikte ondersteuningsmiddelen voor sporters.

Toch, er zijn heel veel verschillende creatine producten te koop en juist daarom kan het heel lastig zijn om de beste creatine voor jou te vinden. Niet alle creatine producten doen namelijk echt iets voor je en er zijn zelfs varianten die helemaal niet goed voor je zijn.

Krachttraininginfo.nl test producten op de sportmarkt. Zo heb ik ook creatine producten zelf getest. Vandaag deel ik de top 5 beste creatine met jou. Natuurlijk geef ik je direct ook handige extra informatie over de beste creatine producten.

Wat is creatine precies?

Voordat we gaan kijken naar de beste creatine, ga ik je eerst meer vertellen over wat creatine nu precies is. Creatine is een lichaamseigen stof die verantwoordelijk is voor de energievoorziening in je spieren.

Je lichaam maakt zelf gemiddeld 2 gram creatine per dag aan. De lever en alvleesklier halen creatine uit verschillende aminozuren. Diverse voedingsproducten, waaronder vlees en vis, zijn geschikt om extra creatine uit te halen. Zowel mannen als vrouwen kunnen gebruik maken van creatine producten als aanvulling op de lichaamseigen aanmaak van de stof.

Wat doet creatine voor je lichaam?

Nog een belangrijke vraag die ik eerst wil beantwoorden is wat creatine nu precies doet voor je lichaam. Er zijn tal van sport supplementen op de markt te verkrijgen en elke variant heeft een eigen werking. Wat doen de creatine producten nu voor je? Op de eerste plaats merk je een verbetering van het spieruithoudingsvermogen voor korte, intensieve inspanning.

Dit betekent in de praktijk dat je de training of workout langer vol kunt houden. Daarnaast kun je ook creatine gebruiken voor een sneller spierherstel. Je spieren herstellen aanzienlijk sneller, waardoor je ook op kortere termijn weer aan de slag kunt met een intensieve training.

De top 5 beste creatine producten

Je kunt veel producten met creatine kopen, maar niet alle producten zijn even goed. We kennen ze allemaal wel, de producten die beloven iets te doen wat zij in werkelijkheid helemaal niet doen.

Het is belangrijk om je hier altijd bewust van te zijn, zeker als het om sport supplementen gaat. Ik help je hier natuurlijk graag bij. Zo kun jij creatine gebruiken op verantwoorde wijze en met het juiste effect.

Ik heb onder meer klantenbeoordelingen, onderzoeken naar producten en de prijs-kwaliteitverhouding gebruikt voor het opstellen van de top 5 beste creatine producten. Daarnaast heb ik deze top 5 beste creatine producten ook zelf getest om een eerlijke mening te kunnen delen.

1. Micronized

De creatine Micronized

Micronized is een creatine product dat valt onder het merk Optimum Nutrition, een heel bekend merk in de sport supplementen industrie. Dit merk wordt door sporters goed gewaardeerd, voornamelijk om de hoge kwaliteit van de sport supplementen.

De Micronized bevat creatine monohydraat, wat bewezen effectief is voor uithoudingsvermogen en explosieve kracht! De prijs-kwaliteitverhouding vind ik persoonlijk goed. Dit product is namelijk heel betaalbaar voor de hoeveelheid die je krijgt.

De inhoud bevat 317 gram. Wat gelijk staat aan 88 doseringen. De ervaringen zijn ook heel positief over dit product! Bekijk hier alle ervaringen>>

Voordelen

 • Lost goed op
 • Bevat per dosering 3,4 g creatine monohydraat
 • Smaakloos, geen vervelende nasmaak
 • Gemicroniseerde creatine

Bestel hier de Micronized bij Body & Fitshop>>

2. Creapure

De creatine Creapure-Creatine

Creapure is een creatine product van het eigen merk van Body & Fitshop. Veel sporters die gebruik maken van sport supplementen kopen deze bij deze ervaren partij, eenvoudigweg omdat het betrouwbaar en goed is.

Deze creatine is gemaakt door het Duitse bedrijf AlzChem Trostberg GmbH. Zij staan bekend om de meest zuivere creatineproductie. De kwaliteit hiervan kan je ook terug lezen in de klantenbeoordelingen! Bekijk hier de reviews>>

Deze creatine gebruik ik zelf ook regelmatig en ik ervaar deze dan ook als zeer positief. Je merkt absoluut een krachttoename en meer spiermassaopbouw. De prijs vind ik uitstekend voor wat je ervoor terug krijgt. Je kunt de Creatine-Creapure al aanschaffen in een verpakking van 500 gram en hier kun je 125 doseringen uit halen!

Voordelen

 • Merkbaar explosieve krachttoename
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Meest zuivere creatine

Bestel hier de Creatine-Creapure bij Body & Fitshop>>

3. Creatine 2500 caps

De supplement Creatine 2500 caps

De Creatine 2500 caps zijn, net als de nummer 1 van de lijst beste creatine producten, afkomstig van het ervaren merk Optimum Nutrition. Het fijne van dit creatine product is wel dat het in capsulevorm komt, waardoor je puur gemak ervaart.

Met dit product is het niet nodig om nog met water te gaan mengen. Het enige wat je hoeft te doen is de capsule innemen met water. Superhandig! Ik heb hier zelf positieve ervaringen mee. Ik wissel ook regelmatig af met creatinepoeder en tabletten.

Door de toevoeging van creatine monohydraat kun je rekenen op een effectieve werking. Dit is namelijk hét gouden bestanddeel onder de beste creatine producten. Bekijk hier wat de klanten van dit product vonden>>

Voordelen

 • Puur gemak
 • Zonder toevoegingen
 • Creatine monohydraat voor optimale werking
 • Explosieve krachttoename en spieropbouw

Bestel hier de creatine 2500 caps bij Body en Fitshop>>

4. Creatine Ultra

De Creatine Ultra

Zoals ik net al noemde heeft Body & Fitshop diverse uitstekende sport supplementen van het eigen merk. De Creatine Ultra is hier ook één van. Het unieke aan deze creatine is dat het 3 sterke creatine bevat, vandaar ook de naam Ultra!

In het product zijn dus verschillende soorten creatine samengepakt om te zorgen voor een optimaal resultaat. Het bevat de volgende soorten creatine: Creatine Monohydraat, Creatine Citraat en Creatine Pyruvaat.

Ik heb deze creatine zelf voor langere periode gebruikt en ik merkte duidelijk meer spieropbouw, meer energie en explosieve kracht. Het is zeker een aanrader! Dit creatine product bestel je in de hoeveelheid van 220 gram. Bekijk hier de klantenboordelingen>>

Voordelen

 • Lost goed op met water
 • Heerlijke smaken
 • Ultra geconcentreerd
 • Explosieve krachttoename en vetvrije spiermassa

Bestel hier de Creatine Ultra bij Body & Fitshop>>

5. Creapure® Creatine Olimp

De creatine Creapure® Creatine Olimp

De laatste maar zeker niet de minste in deze top 5 beste creatine producten: Creapure® Creatine Olimp. Ik mag wel zeggen dat dit creatine product echt tot mijn persoonlijke favorieten behoort. Het is een product van Duits kwaliteitsproduct van Alzchem.

Door de jaren heen heeft dit merk een zeer sterke en goede reputatie opgebouwd met de levering van hoogwaardige sport supplementen. Je merkt duidelijk verhoogde prestaties, dus het is uitermate geschikt voor krachtsporters.

Per dosering kun je 3 gram pure creatine verwachten. De prijs-kwaliteitverhouding is helemaal top. Dit is zonder twijfel één van de beste creatine producten voor absolute topprestaties. Je kunt maar liefst 166 doseringen uit één verpakking halen!

De ervaringen van het product spreken al voor zich. Lees hier de klantenboordelingen>>

Voordelen

 • 100% Creatine monohydraat
 • Verhoogde sportprestaties
 • Lost goed op
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • De zuiverste creatine ter wereld

Bestel hier de Creapure® Creatine Olimp bij Body en Fitshop>>

Waarom extra creatine innemen?

Waarom zou je extra creatine gebruiken als het een stof is die ook door het eigen lichaam wordt aangemaakt? Dit is eenvoudig. Je kunt het slechts in minimale mate uit je voeding halen, zelfs als je je hele eetpatroon hierop afstemt.

Die hoeveelheid is niet voldoende om de gewenste effecten mee te bereiken als krachtsporter. Jij wilt sport supplementen gebruiken waar je echt iets aan hebt tijdens je trainingen én op het gebied van resultaatbereik. Daar heb je een extra hoeveelheid creatine voor nodig.

Je kunt dus creatine gebruiken als aanvulling op de creatine die door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Wil je creatine kopen, dan is het wel altijd belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de specifieke ingrediënten. Zeker de aanwezigheid van creatine monohydraat is heel belangrijk.

Hoeveel creatine moet je gebruiken en hoelang?

Je kunt diverse soorten creatine kopen, maar in de basis gaat het natuurlijk altijd gewoon om het binnen krijgen van extra creatine. Het is dan ook belangrijk om naar die hoeveelheid te kijken. Op de verpakking valt af te lezen hoeveel je ervan moet of mag nemen.

Er geldt altijd een maximale hoeveelheid. Het feit dat het om een lichaamseigen stof gaat betekent dan ook niet dat je het onbeperkt kunt nemen. Wanneer we kijken naar de algemene informatie die erover beschikbaar is, dan zien we dat de antwoorden niet bepaald eenduidig zijn.

Toch, in de meeste gevallen wordt geadviseerd om 0,3 gram van het creatineproduct te nemen per kilogram lichaamsgewicht. Weeg jij bijvoorbeeld 80 kilogram? Dan kom je dus uit op een aanbevolen hoeveelheid van 24 gram creatine per dag.

Creatine gebruiken middels boosten en onderhouden

Waar veel krachtsporters voor kiezen is om creatine te gaan gebruiken middels boosten en onderhouden. Dit biedt dan ook praktische voordelen en het is een goede manier om je lichaam optimaal in te stellen op de extra creatine. Wil jij creatine gebruiken middels boosten en onderhouden? Dan is de meest gebruikelijke hoeveelheid 20 gram creatine voor de duur van de eerste 5 dagen.

hier zie je explosieve krachttraining

In deze eerste dagen kun je op die manier je spieren goed verzadigen van voldoende creatine. Het is aan te raden om de hoeveelheid over de dag uit te smeren in vier porties van 5 gram. Na deze eerste 5 dagen kun je overstappen op de zogenaamde onderhoudsfase, waarin je gedurende 4 tot 6 weken een hoeveelheid van ongeveer 5 gram creatine per dag neemt.

Leestip: Ben je geïnteresseerd in meer informatie over creatine? Dan raad ik je dit artikel zeker aan! Hier lees je alle informatie over het gebruik van creatine >>

Zijn creatine supplementen veilig?

Als je gebruik wilt maken van sport supplementen, dan is het vanzelfsprekend belangrijk dat dit veilig, gezond en verantwoord is. Dit is voor creatine gebruiken niet anders. Je kunt zonder twijfel op gezonde en verantwoorde wijze creatine gebruiken, zolang je uiteraard kiest voor de creatine producten van betrouwbare aanbieders.

Daarom zou ik je zeker aanbevelen om er eentje te kiezen uit mijn lijst van beste creatine producten. Deze zijn gegarandeerd veilig en verantwoord. Heb je gezondheidsklachten, dan is het wel aan te raden om eerst je huisarts om advies te vragen voor je creatine gaat gebruiken. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om de maximale dosering per dag niet te overschrijden.

Een relatief klein percentage personen is overgevoelig voor creatine, omdat het een lichaamseigen stof is. Ben jij overgevoelig voor extra creatine? Dan kun je last krijgen van buik- en darmklachten. Het is dan vanzelfsprekend aan te raden om niet door te gaan met het gebruik van creatine producten.

Is creatine doping?

Nee, creatine is geen doping en staat ook niet op de dopinglijst (World Anti Doping Agency) en is dus geen illegale substantie. Als sporter kun je dus veilig creatine gaan gebruiken. Ook voor doping controles geeft creatine gebruik geen problemen.

Creatine is ook niet te vergelijken met het bekende illegale middel anabole steroïde, dat ook nog een slechte invloed op je gezondheid kan hebben. Creatine daarin tegen kun je wel veilig en verantwoord gebruiken!

Conclusie: kies voor de beste creatine!

Creatine zorgt zonder twijfel voor betere sportprestaties, maar het is wel belangrijk dat je kiest voor één van de beste creatine producten op de markt. Deze vind je in mijn top 5. Helaas zijn er ook sport supplementen, waaronder creatine producten, op de markt die niet doen wat zij wel horen te doen.

Wees je hier altijd bewust van om te voorkomen dat je de verkeerde producten gaat gebruiken. Let er in alle gevallen op dat een product creatine monohydraat bevat. Dit is de meest zuivere creatine die op de markt te verkrijgen is en is ook terug te vinden in alle producten die je vindt in mijn top 5 beste creatine producten.

Hopelijk heb ik je een eind op weg kunnen helpen met mijn eigen ervaringen. Wil jij creatine gebruiken en zeker zijn dat je kiest voor een veilig product? Dan kun je met een gerust hart gebruik gaan maken van één van de 5 beste creatine producten die ik hierboven heb omschreven. Succes!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *