Beste caseïne eiwitshakes kopen?

Best getest van 2021!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Laatste update 10 februari 2022

Beste caseïne eiwitshakes

Caseïne eiwit is een belangrijk aminozuur wat in de sportwereld absoluut niet moet worden onderschat. Of je nou meer spiermassa op wilt bouwen, wilt droogtrainen, afvallen of meer kracht wilt ontwikkelen.

Eiwitten zijn dan heel belangrijk en komen enorm goed van pas. Het zijn als het ware essentiële bouwstoffen die ons lichaam tijdens het herstelproces niet kan missen.

Als je een willekeurige sportschool binnen loopt en je vraagt aan iemand wat voor supplementen gebruik jij? Dan is de kans groot dat het antwoord zal zijn, eiwitten. En zo raar is dat niet, het is namelijk het nummer 1 meest gebruikte supplement in de sportwereld!

Waar het op neer komt is dat het onmisbaar is in een gezond voedingspatroon van een sporter. In dit artikel zal je meer informatie gaan lezen over onderwerpen als:

 • Wat zijn de verschillen tussen whey eiwit en caseïne eiwit?
 • Wat houd caseïne precies in?
 • Wanneer kun je het eiwit het beste nuttigen?
 • Waar zit caseïne in?

En het belangrijkste: De top 5 beste caseïne eiwitshakes om optimaal de voordelen er van gaan te ervaren! Je zult eerst de top 5 gaan lezen en verder in het artikel zal je nog aanvullende informatie krijgen.

Inhoudsopgave

Top 5 beste caseïne eiwitshakes!

Voordat we de top 5 gaan lezen is het belangrijk om te weten hoe ik de top 5 heb kunnen samenstellen. De top 5 is samengesteld door zorgvuldig onderzoek te doen naar: Het product, de klantenbeoordelingen te lezen, prijs/kwaliteitverhouding na te gaan, de bekendheid van het merk. En het belangrijkste mijn eigen ervaring, door de jaren lange ervaring en testen van supplementen. Laten we snel beginnen!

100% Caseïne Gold Standard

Caseïne eiwitshake Gold Standard

De eerste eiwitshake is van Gold Standard. Een bekend merk dat bekend staat om de hoge kwaliteit en dat is nu ook weer duidelijk terug te zien. Zoals de naam je al doet vermoeden bevat de Gold Standard 100% caseïne eiwit. Caseïne is belangrijk voor langzame afgiften van eiwitten geduurde de dag.

De shake bevat niet alleen caseïne. Je kunt namelijk ook nog eens 10 gram BCAA’s en Glutamine per scoop verwachten! Wat deze shake ideaal maakt is dat het een laag vetgehalte heeft en laag in suikers is. Het eiwitgehalte per shake is ook niet mis! Je kunt maar liefst 24,4 gram eiwitten binnen krijgen met 1 dosering! Bekijk hier de klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • 100% caseïne
 • Prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken
 • Lost goed op

Ik heb persoonlijk een goede ervaring met de 100% Gold Standard en wissel ook regelmatig af met andere caseïne shakes. De smaken vind ik heerlijk, vanille is een aanrader! Maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Je kunt de Gold Standard al verkrijgen vanaf €14,90 voor 450 gram!

Micellar Casein Perfection

Caseïne eiwitshake Micellar Casein Perfection

Dit is een eigen merk van Body & Fitshop. Zij hebben al een tijdje tal van goede supplementen van eigen merk op de markt uitgebracht. Ook de Micellar Casein Perfection is weer een goede caseïne shake. Je kunt namelijk een eiwitgehalte van maar liefst 20,6 eiwitten verwachten per dosering!

Hierdoor beschikt je lichaam over genoeg caseïne eiwitten voor langzame afgiften, wat zal zorgen voor een optimaal herstel van je spieren! Het bevat een vetgehalte van 0,4 gram per dosering. Je kunt dus spreken van een laag vetgehalte. Wat dus ideaal is als je niet teveel vetten binnen wilt krijgen!

Mijn tip is ook om deze voor het slapen gaan te nemen door het lage vetgehalte en omdat het koolhydraatarm is. En het voorziet je lichaam van genoeg caseïne eiwit! Bekijk hier de ervaringen van klanten>>

Voordelen

 • Hoog caseïne eiwitgehalte
 • Lost goed op
 • 10 verschillende smaken verkrijgbaar
 • Laag in suikers en vet

Zoek je een caseïne shake met een hoog eiwitgehalte? Dan raad ik de Micellar Casein Perfection van harte aan! Ik ben er zelf goed over de spreken. Door het ruime aanbod van maar liefst 10 verschillende smaken heb je genoeg keus! De Micellar Casein Perfection is al te verkrijgen vanaf €12,90 voor 750 gram bij Body & Fitshop!

Select Protein

Caseïne eiwitshake Select Protein

De volgende caseïne eiwitshake die zeker in de top 5 hoort is de eiwitshake van Select Protein. De reden is dat het een unieke mix is van BCAA’s, wat essentiële aminozuren zijn. Whey eiwit, dat zorgt voor een snellere opname. En Caseïne dat weer zorgt voor de langzame opname. Je lichaam word dus van genoeg eiwitten voorzien.

Je kunt wel zeggen een unieke samenstelling. De structuur van de shake vond ik prima en het loste goed op. Je kunt de Select Protein al aanschaffen voor de prijs van €31,40 waar je maar liefst 55 heerlijke shakes uit kunt halen! Bekijk hier alle klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Goede structuur
 • Mix van Whey en caseïne eiwit
 • Prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Met 5 gram BCAA’s

Fusion Pro

Caseïne eiwitshake Fusion Pro

De Fusion Pro van het bekende merk Dedicated Nutrition. Is een eiwitshake die goed uitgebalanceerd is doordat het een samenstelling heeft van 50% Whey Proteïne en 50% Caseïne Proteïne.

Wat zal zorgen voor een langzame afgiften én ook sneller afgiften van het eiwit. Waardoor het ideaal is om op elk gewenst moment de shake te nemen. Zoals ’s morgens, midden op de dag, of voor het slapen gaan!

Doordat het Whey en caseïne bevat is het uitstekend geschikt om spiermassa op te bouwen en kracht te ontwikkelen. Maar ook om droog te trainen. Doordat de shake een relatief laag vetgehalte en suikergehalte heeft.

Een ander pluspunt is dat de smaken ontwikkeld zijn door een Italiaanse bekende ijsmaker. En dat vond ik zeker terug te proeven in de heerlijke smaken. Ben je benieuwd naar wat andere van de Fusion Pro vinden? Bekijk hier de ervaringen>>

Voordelen

 • 50% Whey Proteïne en 50% Caseïne Proteïne
 • Laag in vet en suikers
 • Heerlijke smaken
 • 22 gram eiwitten per portie
 • Hoog BCAA & Leucine gehalte

Als je een eiwitshake wilt met caseïne én Whey, dan raad ik de Fusion Pro zeker aan! Nog een tip: Je kunt het ook nog verwerken in pannenkoeken of een smoothie, een echte aanrader! Je kunt de Fusion Pro al verkrijgen voor €33,90 waar je 56 shakes uit kunt halen!

Micellar Casein Perfection Special Series

Caseïne eiwitshake Micellar Casein Perfection Special Series

We zijn aan het eind gekomen van deze top 5 beste caseïne eiwitshakes. De laatste is de Micellar Casein Perfection Special Series. Wat bijna dezelfde naam heeft als zijn voorganger. Alleen nu is het een Special Serie van eigen merk van Body & Fitshop!

Wat deze shake anders maakt is dat het een hoger eiwitgehalte heeft van maar liefst 23 gram per shake. Ideaal als je je spieren wilt laten herstellen van een zware workout of spiermassa wilt opbouwen. Het unieke aan deze eiwitshake is dat het natuurlijk gezoet is en het echte stukjes fruit bevat, wat het overheerlijk maakt! Bekijk hier alle klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • 23 gram eiwitten per shake
 • Echte stukjes fruit
 • Gezoet met natuurlijke ingrediënten
 • Een laag vet en suikergehalte

Als je een eiwitshake zoekt met een hoog caseïne gehalte en met weinig vetten en suikers, dan is de Micellar Casein Perfection Special Series een verantwoorde en uitstekende keuze. Door de stukjes fruit kun je heerlijke smaken verwachten, wat zeker aan te raden is om te proberen. De prijs is ook prima in orde. Je kunt het namelijk aanschaffen voor €29,90 voor 2000 gram bij Body & Fitshop!

Wat is caseïne eiwit?

Caseïne word gewonnen uit kaas. Bij het productieproces word het gescheiden. Om zo uiteindelijk poedervorm te creëren zoals wij het kennen. Caseïne word zo geproduceerd, maar ook de Whey variant.

Caseïne eiwit is een langzame eiwit variant. Het duurt een paar uur voordat je lichaam deze eiwit heeft opgenomen. Het zorgt dus voor een geleidelijke afgiften van eiwitten.

Wat zijn de verschillen tussen Whey en Caseïne?

Heb je het over eiwitten dan is de kans groot dat het vaak over Whey eiwit gaat. Maar ook caseïne is een eiwit dat je steeds vaker hoort. Je kunt jezelf afvragen wat zijn nu precies de verschillen tussen deze 2 soorten eiwitten?

Het grote verschil tussen deze 2 eiwitten is dat de Whey een snelle variant is. Die zal zorgen voor een snellere aanmaak van het essentiële aminozuur. En de caseïne variant kun je eigenlijk beschouwen als een eiwit die het tegenovergestelde is van de Whey. Het caseïne eiwit duur langer voordat het is opgenomen door je lichaam, denk aan enkele uren.

Leestip: Ben je geïnteresseerd in Whey eiwitten? Dan raad ik het artikel aan dat ik geschreven heb over de top 5 beste eiwitshakes>>

Wanneer kun je het beste eiwitten nuttigen?

Alle 2 de soorten eiwit zijn belangrijk om te nuttigen en te gebruiken! Maar je kunt wel bepaalde momenten kiezen voor de Whey of de caseïne. Ik raad aan om het Whey eiwit te nemen als je zo snel mogelijk eiwitten tot je wilt nemen. Denk aan een intensieve krachttraining. Na intensief sporten zijn je eiwitten afgebroken en dat wil je zo snel mogelijk aanvullen, want weinig eiwitten kan leiden tot spierafbraak! En dat wil je absoluut voorkomen natuurlijk.

Het caseïne eiwit zorgt voor langzame afgiften, wat dus ideaal is als je het neemt net voordat je gaat slapen. Zodat je je lichaam de gehele nacht kunt voorzien van genoeg eiwitten!

Waar kun je caseïne eiwit in vinden?

Caseïne eiwitten zijn dus enorm belangrijk voor je spierherstel. Maar het is wel belangrijk om te weten dat een eiwitshake een aanvulling is op een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon.

Het is verstandig om je eiwitten zoveel mogelijk uit je voeding te halen. Maar als je intensief sport kan het een lastige opgave worden. Dan is een eiwitshake een uitstekende uitkomst.

Een ander goed alternatief is voor het slapen gaan magere kwark te eten. Dat is namelijk rijk aan caseïne. Ook zit caseïne in melk, maar ook in yoghurt is het te vinden. Zelf wissel ik af met een caseïne shake en magere kwark voor het slapen gaan!

Samenvatting!

Ik hoop dat je genoeg informatie in dit artikel hebt kunnen lezen over caseïne. Probeer dus te variëren met Whey en Caseïne. Maar zorg ook dat je voeding op orde is. Een eiwitshake is een aanvulling en geen vervanging!

Wil je een goede caseïne eiwitshake? Dan raad ik aan om een eiwitshake uit de top 5 te kiezen! Zoals je eerder in dit artikel kon lezen is de top 5 zorgvuldig samengesteld met verschillende onderzoeken en eigen ervaring. Om zo de beste top 5 te kunnen samenstelling voor jou!

Succes!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.