Wat is de beste BCAA?

Lees hier de top 5 van 2021!

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Laatste update 10 februari 2022

Beste BCAA

Als je op dit artikel terecht bent gekomen ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de beste BCAA supplementen. BCAA gebruik is namelijk heel populair onder sporters en vooral bij krachtsporters! En zo gek is dat natuurlijke niet. Want deze supplementen kunnen een positieve bijdrage leveren aan je lichaam en spieren en nog een aantal andere voordelen met zich mee brengen!

Dus ik dacht, hoogste tijd om er meer over te gaan vertellen wat BCAA, oftewel (aminozuren) nu precies inhouden! En welke lichaamsprocessen in werking worden gesteld door gebruik hiervan. Ook zal er een top 5 beste BCAA volgen om het jou een stuk gemakkelijker te maken met je eventuele keuze. Laten we snel beginnen!

Inhoudsopgave

Wat zijn BCAA precies?

BCAA oftewel (Branched-Chain Amino Acids) zijn eigenlijk aminozuren waar je waarschijnlijk vaker van hebt gehoord. Aminozuren bestaan uit ongeveer 20 verschillende aminozuren. Je kunt het verdelen in 3 categorieën dat zijn: De essentiële, niet essentiële en de semi-essentiële. BCAA’s behoren tot de essentiële aminozuren met een vertakte keten die wij zelf niet kunnen aanmaken. De mens moet dit dus uit voeding halen.

Leucine: Zorgt voor ondersteuning van de spieren. Dit is zowel in groei, herstel en uithoudingsvermogen

Valine: Dit is voor een goed werkend zenuwstelsel en hersenen

Isoleucine: Het reguleert de bloedsuikerspiegel

Deze 3 vormen samen BCAA’s.

BCAA’s zijn een veel gebruikt supplement. En worden makkelijk opgenomen door je lichaam, vooral in je spierweefsel! Spieren kunnen uitgeput raken als je lichaam niet genoeg van dit supplement binnen krijgt. Je kunt het in verschillende vormen krijgen: – Poedervorm, – Tabletvorm, – Capsules

Hoe de beste BCAA kiezen?

Zoals je eerder al kon lezen hebben BCAA supplementen een positieve werking op je lichaam en spieren. Maar hoe kun je nou de juiste keuze maken? En waar dien je dan op te gaan letten? Het is belangrijk om te weten dat 40% uit de dagelijkse aminozuren moet bestaan uit BCAA. Gemiddeld word er geadviseerd om tussen de 3-10 gram per dag tot je te nemen. Voor intensieve sporters ligt het iets hoger en word er geadviseerd om tussen de 10-20 gram per dag binnen te krijgen.

Ook is het belangrijk om te kijken wat te verhoudingen tussen BCAA zijn! De ultieme ratio verhouding is 2:1:1 wat inhoud dat bijvoorbeeld 2000 mg Leucine, 1000 mg Valine, 1000 mg Isoleucine. Per dosering. Dit is de meest juiste ratio volgorde!

De waarde van de leucine liggen hoger dan de isoleucine en de valine waarde. Dit komt doordat leucine het proces van eiwitsynthese opgang brengt. Door deze 3 in combinatie in te nemen (BCAA). Wordt leucine effectiever opgenomen.

De top 5 beste BCAA!

LET OP: De top 5 is samengesteld door zorgvuldig onderzoek te doen naar: De klantenbeoordelingen te lezen, de werkbare ingrediënten te onderzoeken, de naambekendheid van het product na te gaan, prijs/kwaliteitverhouding. En het belangrijkste mijn eigen ervaring met de supplementen!

BCAA supplement Modern BCAA+

1. Modern BCAA+

Is een uniek supplement van het merk USP Labs. Het unieke zit hem in de juiste ratio verhouding wat 8:1:1 is. Wat een perfecte verhouding is tussen Leucine-Valine-Isoleucine. Wat ultiem geschikt is voor spierherstel en spieropbouw. Je kunt namelijk per dosering 15 gram BCAA verwachten! Als je je lichaam van genoeg essentiële BCAA’s wilt voorzien, dan is de Modern BCAA+ daar zeker geschikt voor!

Wat ik persoonlijk fijn vind van Modern BCAA+ is dat het geen kunstmatige kleur – en smaakstoffen bevat. En dat er veel keus is in verschillende smaken. Je heb de keuze uit maar liefst 9 heerlijke smaken! De ervaringen van andere personen zijn ook heel positief. Bekijk hier alle kantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Perfecte ratio verhoudingen
 • Verkrijgbaar in verschillende smaken
 • 15 gram BCAA + KEY Amino’s per dosering!

Je kunt de Modern BCAA+ al voor de prijs van €28,90 aanschaffen bij Body & Fitshop! En je lichaam al voorzien van essentiële aminozuren om zo voor de beste prestaties te gaan!

2. BCAA Amino

Hier zie je de BCAA Amino

Als je intensief sport dan heeft ons lichaam aminozuren nodig. Een deel van die aminozuren bestaat uit essentiële aminozuren wat we dus uit voeding of supplementen moeten halen. Om ervoor te zorgen dat onze spieren goed blijven functioneren. De belangrijkste essentiële aminozuren zijn BCAA’s en juist dit heeft een goed supplement nodig. En dat kun je zeker ook verwachten bij de BCAA Amino!

Het bevat maar liefst 8 gram BCAA’s per dosering in de juiste 2:1:1 verhouding. Ideaal dus voor tijdens of na een zware workout. Om je lichaam de bouwstoffen te geven wat die verdient! Ook kun je weinig koolhydraten verwachten, 5 gram per servering. Een ander pluspunt is dat je uit 4 heerlijke smaken kunt kiezen. Alle smaken zijn enorm lekker, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk dan hier de reviews>>

Voordelen

 • Ideale BCAA 2:1:1 verhouding
 • Perfect voor tijdens of na je trainingen
 • Natuurlijke Vegan BCAA’s

BCAA Amino supplement is een van de unieke supplementen die ook de juiste verhoudingen heeft. De prijs/kwaliteitverhouding is ook dik in orde voor wat je ervoor terug krijgt. De prijs bedraagt €11,90 waar je 22 doseringen uit kunt halen!

3. BCAA Xplode

Hier zie je de supplement BCAA Xplode

Is van het wereld bekende merk: Olimp Supplements en staat voor kwaliteit. En dat is nu ook weer terug te zien in de BCAA Xplode! Je kunt namelijk 6 gram zuivere BCAA verwachten wat ook weer in de juiste verhouding terug te zien is. Ook bevat het 1 gram Glutamine wat bijdraagt aan de stofwisselingsprocessen in ons lichaam!

BCAA Xplode zal ervoor zorgen dat je lichaam genoeg essentiële bouwstoffen binnen krijgt. En door de mega verpakking waar je 70 doseringen uit kunt halen kun je er een tijdje mee vooruit. Ook lost het goed op, zodat het fijn weg te drinken is! Ben je benieuwd wat andere van de BCAA Xplode vinden? Bekijk hier dan de klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Mega verpakking van 70 doseringen
 • 6000mg 100% pure BCAA per serving
 • Prima prijs/kwaliteitverhouding

BCAA Xplode is een professionele lijn, wat ook goed terug te zien is in de verhoudingen. Daarom mag dit supplement ook zeker niet ontbreken in de top 5! De prijs bedraagt €36,90 voor 50 doseringen. Je kunt ook kiezen voor een grotere hoeveelheid van 1000 gram waar je 70 doseringen uit kunt halen!

4. BCAA Capsules

Hier zie je de supplement BCAA Capsules

Is een eigen merk van Body & Fitshop. Ze hebben namelijk al heel wat supplementen op de markt uitgebracht van hun eigen lijn en met succes! Ook nu weer hebben ze een goede BCAA supplement ontwikkeld. Alleen nu niet in poedervorm, wat vaak wel het geval is maar in capsule vorm! Wat enorm handig is, je kunt het overal mee naar toenemen en gebruiken.

De capsules worden vaak gemaakt van gelatine wat van dierlijke afkomst is, dat is hierbij niet het geval. Hier wordt gebruik gemaakt van een plantaardige afkomst. Deze capsules zijn ook 100% Vegan. Ook zijn ze vrij van kunstmatige toevoegingen en hulpstoffen! En als we naar de essentiële aminozuren gaan kijken, BCAA dan zie je dat de verhouding van 2:1:1 ook de juiste verhouding is. Ideaal dus voor je gehele lichaam en je spieren! Ben je geïnteresseerd in wat andere vonden van dit supplement? Bekijk hier alle ervaringen>>

Voordelen

 • In capsule vorm
 • 2:1:1 verhouding
 • 100% Vegan
 • Geschikt voor kracht en duursporters

Wil je gaan voor handigheid maar toch je lichaam voorzien van essentiële bouwstoffen? Dan zijn de BCAA Capsules een uitkomst voor jou! Je kunt de capsules al bestellen voor de prijs van €15,90 voor 360 capsules bij Body en Fitshop!

5. BCAA DNA

Hier zie je het supplement BCAA DNA

Nu zijn we aangekomen bij de laatste van de top 5 beste BCAA! Het laatste supplement is van het bekende merk BSN. Ook nu kun je 5 gram pure BCAA verwachten per serving! Ook is dit in de juiste verhoudingen van 2: 1: 1. BCAA wat staat voor Branched-Chain Amino Acids. Dit zijn essentiële aminozuren die we nodig hebben voor spierherstel en voor gezondheidsvoordelen. En dat kun je in dit supplement in perfecte verhoudingen terug vinden!

Je kunt het ook op elke gewenst moment van de dag innemen wanneer jou lichaam de behoefte heeft. Ook is het vrij van smaakstoffen. De prijs/kwaliteitverhouding is ook zeker goed. Wat ik zelf vaak deed was de BCAA mengen met mijn proteïne shake. Daar ben je natuurlijk vrij in om te kijken wat jij het beste en fijnst vind! Benieuwd naar ervaringen van andere personen? Bekijk hier alle klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Pure BCAA
 • Optimale verhouding van 2: 1: 1
 • 5 g BCAA’s per portie

Of je nou aan krachttraining doet of duursport. BCAA zijn essentieel wat ons lichaam nodig heeft vooral door intensief te sporten. En door intensief te sporten wil je ook optimaal de juiste bouwstoffen voor je lichaam beschikbaar stellen. Dan is het supplement BCAA van DNA zeker geen overbodige luxe! Je kunt het namelijk al aanschaffen voor een mooie prijs van €15,50 bij Body & Fitshop!

Wanneer gebruik je BCAA’s?

Dat is een vraag waar vrij veel sporters mee worstelen. Wanneer kan ik het beste de BCAA’s innemen voor optimale opname? Je kunt eigenlijk op elk gewenst moment van de dag je dosis BCAA innemen. Wel is het aan te raden om bijvoorbeeld het moment te kiezen voor net na je training. Doordat dan je lichaam bouwstoffen heeft verbruikt. En dat moet weer worden aangevuld zodat je lichaam meteen kan profeteren van de BCAA’s.

Maar ook tijdens of voor je trainingen kun je het innemen. Je kunt bijvoorbeeld voor je training de BCAA mixen met een pre-workout voor extra energie en essentiële bouwstoffen.

In welke voedingsproducten kun je BCAA’s vinden?

Ik dit artikel deel ik de top 5 beste BCAA supplementen. Maar het is belangrijk om te weten dat je lichaam al veel BCAA uit je voeding kan halen. En dat supplementen een aanvulling horen te zijn! Maar dan is het wel natuurlijk handig om te weten in welke voedingsproducten je het kunt vinden! Denk aan:

 • Kipfilet (vlees)
 • Vis
 • Eieren
 • Noten
 • Kaas
 • Bonen
 • Linzen
 • Amandelen
 • Tofoe
 • Soja producten

Dit is een greep uit de voedingsproducten die rijk zijn aan BCAA. Een ander bijkomstig voordeel is dat je ook andere essentiële bouwstoffen binnen krijgt. Denk aan goede vetten, koolhydraten en vitamines. Probeer ook zeker om BCAA via je voeding binnen te krijgen!

De voordelen van BCAA!

BCAA heeft ons lichaam nodig en kent een tal van voordelen. Om te weten wat nu precies de voordelen zijn zal ik deze benoemen.

 • Verminderd spierafbraak
 • Stimuleert het spierweefsel te herstellen na een intensieve work-out
 • Heeft een spieropbouwend effect
 • Kan spierpijn verlagen/verminderen
 • Stimuleert vetverlies

Samenvatting!

BCAA’s zijn dus belangrijke essentiële bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft. Maar het is belangrijk om te weten dat je het kunt halen uit voeding. En dat je eerst je voedingspatroon aanpast zodat je genoeg BCAA en belangrijke bouwstoffen binnen krijgt! Als je niet intensief sport dan kun je vaak al genoeg BCAA’s uit je voeding halen.

Als je intensief sport dan ligt je behoefte hoger. Dan kun je het eventueel aanvullen met een goed BCAA supplement. Het is altijd belangrijk dat supplementen geen vervanging zijn van een gezond voedingspatroon. Ik hoop dat je genoeg waardevolle informatie hebt kunnen lezen in dit artikel. Als je voor een BCAA supplement wilt gaan raad ik je de top 5 aan!

De top 5 heb ik zorgvuldig onderzocht en aandacht aan besteed, zoals je eerder in dit artikel al kon lezen. Er is hier rekening gehouden met de juiste verhoudingen BCAA’s. Overschrijd nooit de aanbevolen dosering, dan zit je altijd goed. Ik hoop dat ik je op deze manier makkelijk op weg kan helpen om een goede keuze te maken!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.