De beste aminozuren?

De top 5 best getest van 2021!

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Laatste update 10 februari 2022

Beste aminozuren

De beste aminozuren, daar ben je waarschijnlijk naar opzoek? Dan ben je hier op het goede artikel terecht gekomen! Want Aminozuren zijn een enorm populair supplement. Het wordt steeds vaker gebruikt en je hoort er steeds vaker iets over. En dat is natuurlijk niet voor niets! Aminozuren zorgen namelijk voor de transport en opslaan van belangrijke voedingsstoffen.

Aminozuren worden vaak gebruikt in de sportwereld. Denk aan intensieve sporten, zoals fitness/krachttraining. Door hiervan voldoende te consumeren kan het een positieve invloed hebben op je sportprestaties. Het zal immers je spierherstel versnellen. Wat weer zal leiden dat je sneller je doelen kunt gaan behalen!

Waar ik zelf vaak tegen aanliep is dat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten supplementen op de markt te vinden zijn. Vaak weet je niet meer welke moet ik nu kiezen, is dit herkenbaar? Ik liep er altijd tegen aan toen ik net begon met krachttraining. Daarom heb ik besloten om het nu voor jou een stuk makkelijker te gaan maken, of in ieder geval een duwtje in je rug te geven. Dit doe ik door handige informatie met je te delen en natuurlijk de top 5 van 2022!

Inhoudsopgave

De beste aminozuren top 5!

Belangrijk om te weten! Voordat ik de top 5 laat zien wil ik eerst laten weten hoe het tot stand is gekomen. De top 5 is samengesteld door zorgvuldig de samenstelling van de producten te bekijken in welke hoeveelheden het bepaalde bouwstoffen bevat. De klantenbeoordelingen te onderzoeken, prijs en kwaliteitverhouding en de bekendheid van het product. En het belangrijkste, door de jaren ervaring met supplementen mijn eigen ervaring te delen. Laten we snel beginnen!

1. Amino Perfection

Aminozuur supplement Amino Perfection

We beginnen met de eerste en dat is een Amino supplement van het eigen merk van Body & Fitshop. De Amino Perfection wat de naam eigenlijk al zegt, doet zijn naam eer aan. Als we gaan kijken naar de samenstelling: 7 gram BCAA, 5 gram EAA en 3 gram Glutamine per serving. Je kunt zeker spreken van een goede samenstelling en formule!

BCAA’s staan bekend door Leucine, Isoleucine en Valine wat essentiële aminozuren zijn. Die goed zijn voor het opbouwen van spiermassa en spierkracht. Wat dus een belangrijk onderdeel moet zijn van een Amino supplement. En dat geld ook voor Glutamine en EAA, wat dus eigenlijk een goede samenstelling betreft. Persoonlijk raad ik je ook zeker aan om dit tussen je training in te nemen of na je training. Ben je benieuwd naar de klantenbeoordelingen? Bekijk hier de reacties>>

Voordelen

 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Lost goed op
 • Bevat een uitstekende samenstelling
 • Perfect om na je training in te nemen

De Amino Perfection is al te verkrijgen voor maar liefst €13,90 waar je 20 serveringen uit kunt halen. Je hebt ook nog keuze tussen 4 heerlijke smaken zodat er altijd voor jou ook de juiste smaak tussen zit!

2. Amino Superior 2222

Aminozuur supplement Amino Superior

Is van het wel bekende merk van Optimum Nutrition die zeker niet een onbekende is op de supplementen markt, integendeel . Ook nu weer is de Amino Superior weer een top product dat ze hebben samengesteld. Je kunt namelijk rekenen op 1900 mg aminozuren in totaal, waarvan 500 BCAA’s. Je kunt 18 aminozuren verwachten!

Wil je ervoor zorgen dat je na een stevige workout weer genoeg aminozuren kunt aanvullen? Dan raad ik de Amino Superior ook zeker aan! Wat ik heel handig vind aan dit supplement is dat het in tablet vorm is. Waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen, maar ook gemakkelijk in te nemen is. Ik wissel regelmatig af met tabletten en poedervorm. Na een lange tijd kun je het vaak tegen gaan drinken en dan is een afwisseling met tabletten een handige uitkomst. Bekijk hier alle klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Al te verkrijgen in 160 tabletten
 • Prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Makkelijk in te nemen
 • 500mg BCAA per dosering

Als je opzoek bent naar een complete aminozuren supplement dat ook nog makkelijk in te nemen is, dan is dit iets voor jou! Je kunt Amino Superior al aanschaffen van een prijs van €19.90 voor 160 tabletten. Als je voor meer inhoud wilt gaan dan kun je ook kiezen voor 320 tabletten voor €29,90 bij Body & Fitshop!

3. Amino EAA Xplode

Aminozuur supplement Amino EAA Xplode

Het volgende Amino supplement dat zeker niet mag onderbreken in de top 5 is de Amino EAA Xplode! Wat deze supplement uniek maakt is dat net zoals de rest in de top 5 de samentelling van hoge kwaliteit is! Wat je kunt verwachten is dat het 8,4 gram essentiële aminozuren bevat. Aminozuren zijn de bouwstenen voor je spieren! Zonder voldoende aminozuren zal spieropbouw of het behoud van je spiermassa moeizaam verlopen.

Dat is de reden dat aminozuren niet mogen ontbreken in een goed voedingspatroon. Ook bevat het EAA wat staat voor alle aminozuren in vrije vorm. Waar het op neer komt is dat je de aminozuren als het ware in de meest pure vorm inneemt. Waardoor het sneller bij je spieren terecht komt. En zo kun je er snel van gaan profiteren. Ik ben er zelf ook positief over te spreken! Het was ook een van de supplementen waarvan ik een voldoening kreeg als ik het innam na een zware workout. Om zo weer volledig te kunnen herstellen! Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk dan hier alle reviews>>

Voordelen

 • Pure vrije aminozuren 
 • Goede samenstelling
 • Bevat EAA, BCAA en Glutamine
 • Ideaal op elk gewenst moment

Zoek jij naar goede aminozuren om je lichaam van pure aminozuren te voorzien? Dan is de Amino EAA Xplode er zeker geschikt voor! De prijs is ook prima in orde als je kijkt naar de kwaliteit en hoeveel essentiële aminozuren het bevat. Je kunt het al verkrijgen voor €32,90 voor 520 gram bij body & Fitshop!

4. Amino’s & Energy

Aminozuur supplement Amino's & Energy

Is een supplement waar je uit de naam al kunt afleiden dat het om Amino’s gaat en dat je er energie van krijgt! En dat is het unieke aan de Amino’s & Energy van Body & Fitshop. Het is een populair supplement dat erg gewild is. En dat heeft ie te danken doordat het ook en perfecte samenstelling heeft van maar liefst 5g BCAA’s & 2,5g Glutamine per portie. Genoeg waardevolle aminozuren voor je lichaam als die het nodig heeft!

Ook kun je verwachten dat het cafeïne bevat wat zal zorgen voor een flinke energie boost en tegelijkertijd voldoende aminozuren beschikbaar stelt voor je lichaam en spieren! Ook bevat het Ginseng wat een tal van gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Ik gebruik de Amino’s & Energy vaak als ik een flinke dosis aminozuren nodig heb en tegelijkertijd hard wil gaan sporten! Wil je meer lezen wat andere er van vinden? Bekijk hier de klantenbeoordelingen>>

Voordelen

 • Geschikt voor krachtraining en duursporten
 • Verkrijgbaar in 5 heerlijke smaken
 • Met BCAA’s, Glutamine, Cafeïne, Theacrine en Ginseng
 • 160 mg cafeïne

Wil jij je spieren voorzien van genoeg waardevolle aminozuren en een energie boost ervaren zodat je maximaal kunt gaan trainen? Dan is de Amino’s & Energy wellicht geschikt voor jou! Ik ben er heel tevreden over. Ook is de prijs/kwaliteitverhouding dik in orde. Je kunt het namelijk al verkrijgen voor de prijs van €13,90 bij Body & Fitshop!

5. Stacker Liquid Amino

Aminozuur supplement Stacker Liquid Amino

Nu zijn we aan het einde gekomen van de top 5 beste aminozuren! Waarmee ik wil afsluiten is een Amino supplement wat geen poeder vorm en geen tabletten vorm is, maar een vloeibare variant. Het voordeel hiervan is dat het direct opgenomen kan worden door je lichaam. Als je bijvoorbeeld een eiwitshake neemt, wat ook een uitstekend supplement is. Zal het langzaam verteerd worden en dus langer gaan duren voordat het door je lichaam opgenomen is. Wat bij de vloeibare variant niet het geval is!

De Stacker Liquid Amino is ook een van mijn favoriete supplementen die zeker in het lijstje van beste aminozuren thuis hoort. En die zorgen voor een goede dosis aminozuren. Zelf nam ik het altijd mee in mijn sporttas naar de sportschool zodat ik na de training mijn lichaam meteen kon voorzien van essentiële aminozuren! Benieuwd naar alle ervaringen? Bekijk hier de reviews>>

Voordelen

 • Handig in gebruik
 • Bevat BCAA’s en Glutamine
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • Beschikbaar in vloeibare vorm

Als je voor gemak wilt gaan en toch waardevolle aminozuren wilt gebruiken. Dan kan ik de Stacker Liquid Amino zeker aanraden! Als je het mij vraagt de optimale formule voor je lichaam. Je kunt de Stacker Liquid Amino al aanschaffen voor €26,90 bij Body & Fitshop!

Wat zijn aminozuren eigenlijk?

Aminozuren zijn belangrijke bouwstenen van je lichaam. Het zijn de basisbouwstenen van alle eiwitten. Je lichaam breekt eiwitten namelijk af tot aminozuren. Aminozuren zorgen voor structuur in je cellen. Tevens zorgen ze ook voor vervoer en opslag van voedingsstoffen. Een groot deel van het menselijk lichaam, zoals cellen, spieren en weefsels bestaan uit aminozuren.

Wanneer gebruik je aminozuren?

Als je gezond en gevarieerd eet dan zijn aminozuren niet noodzakelijk. Als je bijvoorbeeld intensief sport, denk aan krachttraining of je wilt spiermassa opbouwen. Dan kan het noodzakelijk zijn om wel aminozuren te nuttigen. Omdat je lichaam het dan wel in hogere maten nodig heeft. Het gaat dan om de essentiële aminozuren, waaronder ook het bekende BCAA valt (Branched-Chain Amino Acids) . Wat staat voor 3 essentiële aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine.

Het is belangrijk om eerst je voedingspatroon op orde te hebben. Voordat je aan een aminozuren supplementen begint. Met gezonde voeding kan je al veel essentiële aminozuren binnenkrijgen! De voedingsproducten die rijk zijn aan aminozuren zijn dierlijke producten, denk aan: Vis, vlees, kaas, melk en eieren. Maar ook in plantaardige producten, denk aan: Graanproducten, brood, peulvruchten en noten. 

Welke soorten aminozuren zijn er?

Essentiële aminozuren kunnen niet door het menselijk lichaam worden aangemaakt. Essentiële aminozuren kun je dus voornamelijk vinden in voeding en supplementen. Als je een gezond en gevarieerd eetpatroon hebt zal je hiervan genoeg binnen moeten krijgen, mits je niet intensief sport! De essentiële aminozuren zijn: Isoleucine, Valine, Leucine, Lysine, Fenylalanine, Threonine, Methionine, Tryptofaan, Histidine.

Semi-essentiële aminozuren dit zijn aminozuren die in sommige gevallen je lichaam niet in voldoende maten aanmaakt. Denk aan als je intensief krachttraining beoefent of leid aan een medische aandoening.

Niet essentiële aminozuren worden aangemaakt door het menselijk lichaam. Deze aminozuren kun je dus niet uit voeding halen, maar zijn net zo belangrijk als de essentiële. In het menselijk lichaam zijn er 20 verschillende soorten aminozuren te vinden.

Is teveel aminozuren gevaarlijk?

Zover bekend zijn teveel aminozuren innemen niet gevaarlijk. Als je serieus aan krachttraining doet is het wel belangrijk om hiervan genoeg binnen te krijgen! Ons lichaam heeft aminozuren nodig om te functioneren en het ontwikkelen van spieren. Het zorgt voor spierherstel wat kan leiden tot verbeteren van sportprestaties! Wel raad ik aan als je voor Amino supplementen kiest om dan de aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden!

De beste aminozuren kiezen!

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. Ik hoop dat je iets aan de informatie en de top 5 hebt gehad! Zoals je in het begin van het artikel al kon lezen had ik altijd het probleem dat er zoveel supplementen op de mark te vinden zijn. Dat je soms even niet weet welke nu goed zijn en je zou moeten kiezen.

En dat was ook zo met de aminozuren supplementen. Daarom heb ik de top 5 samengesteld. Om mijn jaren ervaring en ervaringen van andere met je te delen. En zorgvuldig naar ingrediënten gekeken te hebben, of deze ook bewezen zijn werk doen. Heb ik de top 5 kunnen samenstellen. Zo word het voor jou een stuk makkelijker om een keuze te kunnen maken!

In de top 5 komen ook de BCAA’s terug, omdat dit essentiële aminozuren zijn die bewezen zijn werk doen. Onthoud wel: Zorg er altijd voor dat je voedingspatroon op orde is. Want een voedingssupplement moet ten alle tijden een toevoeging zijn en geen vervanging! Veel succes met je eventuele keuze!


Misschien ook interessant voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.