Ashwagandha en de voordelen!

Zijn er ook eventuele bijwerkingen?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Ashwagandha voordelen

Ashwagandha en de voordelen, daar wil je waarschijnlijk meer over weten! De kans is groot dat Ashwagandha je interesse heeft opgewekt doordat je steeds meer over dit superkruid hoort!

Door het gebruik van Ashwagandha kun je veel positieve voordelen voor je lichaam gaan behalen. Zowel lichamelijk als voor je geestelijke gezondheid. En juist die voordelen zal ik gaan benoemen en ook gaan toelichten. Zodat je weet wat je kunt gaan verwachten door het gebruik ervan!

Buiten de voordelen om zal je ook in dit artikel gaan lezen of dit superkruid alleen maar voordelen met zich meebrengt, of dat er ook enkele nadelen aan vast kleven!

Inhoudsopgave

Wat is Ashwagandha precies?

In het kort is Ashwagandha als het ware een plantensoort dat ook wel bekend staat als een kruid. De plant kan wel tot 1,5 meter hoog groeien! De unieke plantensoort komt in verschillende landen voor zoals: Afrika, Zuid-Azië, Mauritius en het Middellandse zeegebied.

Door de vele voordelen dat Ashwagandha heeft wordt het ook in de traditionele Indiase kruidenheelkunde gebruikt. Ashwagandha wordt ook wel vergeleken met ginseng, wat in de Chinese geneeskunde wordt toegepast. Ashwagandha is een plantensoort wat in landen zoals India al duizenden jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt wordt!

Ashwagandha en de voordelen!

Let op, dit zijn de meest bekende voordelen die ook aangetoond zijn vanuit onderzoeken naar deze unieke kruid!

Ashwagandha kan het stressniveau verlagen!

Door met regelmaat Ashwagandha te gaan gebruiken is het mogelijk om je stressniveau te verlagen! Ashwagandha heeft namelijk een positieve werking op je cortisolgehalte wat het bekende stresshormoon is. Door te veel stress kun je nog veel meer negatieve gevolgen gaan verwachten, wat slecht is voor je gezondheid.

Een ontspannen vrouw

Denk aan: Slapeloosheid, depressies, angst, slechte concentratie, weinig energie, geheugen problemen, slechte weerstand en ga zo maar door! Door deze redenen is het enorm belangrijk om zo weinig mogelijk stress te ervaren. En door Ashwagandha te gaan gebruiken zal je stressniveau naar beneden gebracht worden. Zodat je ook in een stresssituatie minder gestrest zal worden!

Ashwagandha kan veroudering tegengaan

Door je lichaam overmatig bloot te stellen aan stress komt er een shot vrije-radicalen vrij in je lichaam. Door de overmatige vrije-radicalen kan je lichaam ernstige schade toedienen aan je nieuwe cellen en weefsel. Dit fenomeen wordt ook wel oxidatieve stress genoemd. En juist oxidatieve stress is een belangrijke veroorzaker van een versneld verouderingsproces!

Om dit te vertragen is het van belang om je lichaam te voorzien van minder stress en genoeg antioxidanten. En juist hiervoor is Ashwagandha een uitstekend middel! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het ook daadwerkelijk het verouderingsproces kan gaan vertragen. En dit allemaal op een natuurlijke basis!

Het kan je spiermassa en spierkracht vergroten

Ben je bezig met krachtsport en wil je meer spiermassa of je spierkracht gaan vergroten? Dan kan Ashwagandha een hele goede aanvulling zijn op je krachttraining programma! Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat Ashwagandha niet alleen je spierkracht, maar ook je spierherstel zou bevorderen! Waardoor je dus als krachtsporter baat bij dit uniek plantje kunt hebben!

De reden van de spiermassa en krachttoename was te danken aan het verhogende testosteronhalte van de proefpersonen. Testosteron is weer indirect verantwoordelijk voor de toename van je spiermassa en kracht. Het onderzoek is uitgevoerd door 2 keer per dag 300 mg in te nemen!

Ashwagandha kan je helpen bij het afvalproces

Zoals je al eerder kon lezen heeft Ashwagandha een positieve werking op je spiermassa en spierkracht. Maar wat nog een voordeel van Ashwagandha is, is dat het helpt bij het afvalproces! Dit doordat Ashwagandha cortisol verlagend werkt. Een te hoog cortisolgehalte wat door stress wordt veroorzaakt zorgt ervoor dat je sneller aan kunt komen! Je ziet ook vaak terug bij mensen die moeilijk af kunnen vallen, dat ze in de meeste gevallen ook een te hoog cortisolgehalte hebben!

Ook zorgt Ashwagandha voor een verbeterde nachtrust. Een hoge kwalitatieve nachtrust is enorm belangrijk om effectief af te kunnen vallen. En juist hiervoor kan Ashwagandha gaan zorgen. Kortom, alles bij elkaar kan Ashwagandha dus een goede hulp worden om het in te zetten als aanvulling bij je afvalproces!

Goed voor je hersenen

Een ander positieve werking van Ashwagandha is dat het je hersensfuncties kan verbeteren! Dit doordat het de antioxiderende activiteit bevordert en de zenuwcellen als het ware beschermd tegen schadelijke vrije-radicalen en het geheugen kan gaan stimuleren. Geheugenproblemen door bijvoorbeeld letsel of een ziekte kan ook verminderd worden door het gebruik van Ashwagandha!

Het brein

En nog veel meer voordelen!

Dit zijn enkele positieve voordelen die je kunt gaan verwachten door consequent Ashwagandha te gebruiken. Maar Ashwagandha heeft nog veel meer voordelen denk aan:

  • Het heeft een ontstekingsremmende werking
  • Een natuurlijk slaapmiddel
  • Bescherming tegen hart- en vaatziekten
  • Helpt bij een traag werkende schildklier
  • Een verbetering van de algehele conditie

Leestip: Ben je benieuwd naar Ashwagandha ervaringen? Dan is het artikel waarin ik mijn ervaring deel wellicht interessant voor jou!

Zijn er ook bijwerkingen bekend?

Zover bekend brengt Ashwagandha geen vervelende bijwerkingen te weeg en is het gebruik van Ashwagandha geheel veilig! Zo zijn doseringen tot 1200 mg per dag veilig en zal je geen bijwerkingen gaan ervaren. Zo wordt ook vaak aangeraden om effectief de voordelen te gaan ervaren met Ashwagandha, om dan 300 mg 2 maal daags over de dag verspreid in te nemen. Dit zou betekenen dat je totaal 600 mg per dag gebruikt, wat dus ruim onder 1200 mg zit.

Er wordt wel gesproken dat bij extreem hoge doseringen van Ashwagandha je wel bijwerkingen zou kunnen verwachten zoals, maagklachten of leverschade. Ook wordt het afgeraden als je zwanger bent of borstvoeding geeft! Dit als reden dat hier simpelweg te weinig onderzoek naar is gedaan en niet bekend is wat de invloed is op de baby.

De conclusie!

De conclusie mag al vrij duidelijk zijn! De voordelen van Ashwagandha zijn enorm positief en de voordelen zijn ook enorm veel te noemen! Ik gebruik het namelijk ook al een geruime tijd en ervaar het zelf ook toch wel een beetje als wonderlijk. En ik zal met het gebruik van Ashwagandha voorlopig niet stoppen.

Om deze reden zal ik ook iedereen aanraden die bewust leeft en zijn of haar gezondheid wilt gaan verbeteren om dan Ashwagandha te gaan gebruiken! Het is immers een goede toevoeging aan een gezonde levensstijl .Met uitzondering uiteraard voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven!

Wil je Ashwagandha ook gaan gebruiken? Dan raad ik aan om altijd goed de gebruikersdoseringen door te nemen! Zodat je de dagelijkse aanbeveling niet zal overschrijden en optimaal de voordelen kunt gaan ervaren! Wil je Ashwagandha gaan gebruiken en zoek je naar kwalitatief goede supplementen, met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding? Dan kan ik het assortiment van Body & Fitshop zeker aanbevelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.