Ashwagandha ervaringen? Lees mijn persoonlijke ervaring! (2023)

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Laatst bijgewerkt op:
mm

Laatste update: 1 mei 2023

Ashwagandha ervaringen

Ashwagandha ervaringen, daar wil je meer over weten waarschijnlijk. Want deze superkruid wordt namelijk steeds meer ontdekt en wordt ook vaker gebruikt als aanvulling in een gezonde levensstijl! Maar de kans is groot dat je natuurlijk met verschillende vragen zit en hier meer over te weten wilt gaan komen. Denk bijvoorbeeld aan: Is deze unieke kruid wel iets voor mij?

Of wat voor gezondheidsvoordelen valt er met Ashwagandha te behalen? Kan Ashwagandha gevaarlijk zijn? Dit zijn allemaal logische vragen die je jezelf kunt afvragen. Je wilt immers verzekerd zijn dat Ashwagandha een steentje bijdraagt aan je gezonde levensstijl.

En op die vragen zal je onder andere in dit artikel antwoord krijgen. Zodat je weet wat je kunt gaan verwachten en wat er met Ashwagandha valt te behalen! En wat misschien wel fijn is om te weten, ik zal mijn gehele eigen ervaring gaan beschrijven over deze superkruid. Ik kan je alvast verklappen, het zal je verbazen wat Ashwagandha met mijn gemoedstoestand heeft gedaan!

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is van oorsprong een plantensoort wat een van de belangrijkste kruiden uit de Ayurveda is. Deze plantensoort kan wel tot anderhalve meter hoog groeien! Ashwagandha wordt al duizenden jaren gebruikt in onder andere de traditionele Indiase kruidenheelkunde.

En komt voor in de landen als: Afrika, Middellands zeegebied, Mauritius en Zuid-Azië. De reden dat het plantje heel populair is, is dat het een rustgevende werking heeft op je lichaam. En het heeft nog een tal van voordelen, hier lees je dadelijk meer over!

Ashwagandha is als het ware een struik en de oorspronkelijke naam is Withania somnifera. In het Nederlands betekend dit winterkers. Ashwagandha wordt ook vergeleken met ginseng. Dit doordat het de vergelijkbare werking van de bestanddelen heeft als Panax ginsing.

Ook hier wordt het steeds meer ontdekt en ook de positieve werking van de kruid op ons lichaam en geest! Zoals je al kunt lezen belooft deze unieke plantensoort heel veel goeds! Verder in het artikel zal je ik meer vertellen wat je allemaal kunt gaan verwachten!

Ashwagandha KSM-66!

Ashwagandha KSM-66 is een uitstekend supplement van het eigen merk van Body en Fitshop! Ik gebruik persoonlijk dit supplement al voor een langere tijd. En vindt dit toch een van de betere kwaliteit van Ashwagandha. Zo staat KSM-66 voor dat het gegarandeerd de hoogst geconcerteerde Ashwagandha bevat. En waarvan ook de eigenschappen van de plant zal worden behouden! Zodat je zeker bent van de vele voordelen die ook veilig zijn!

Ook is dit unieke supplement 100% biologisch! En is het makkelijk in te nemen door de juiste formaat van de capsules, en ze zijn ook nog vegetarisch! Zo bevat 1 capsule 300 mg pure Ashwagandha, door dagelijks 2 capsules in te nemen krijg je de juiste dosering Ashwagandha al binnen. Wil je handige en makkelijk inneembare capsules met uitstekende kwaliteit? Dan is de Ashwagandha KSM-66 een supplement die hier zeker aan voldoet!

Voordelen

 • Behoud van natuurlijke eigenschappen
 • Makkelijk inneembaar
 • 100% biologisch
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • 300 mg Ashwagandha per capsule

Bestel hier 90 capsules voor €9,90 bij Body en Fitshop>>

Waarom Ashwagandha gebruiken?

Ashwagandha brengt veel voordelen met zich mee. En is hierdoor een echte aanrader om te gaan gebruiken als je je levensstijl wilt gaan verbeteren. Of gewoon als een goede toevoeging als je bewust bezig wilt zijn met je gezondheid en het een goede boost wilt gaan geven. Doordat Ashwagandha vrij veel voordelen met zich meebrengt zal ik enkele voordelen gaan benoemen, zodat je een beter beeld krijgt wat deze kruid te weeg kan gaan brengen!

 • Het werkt stress verlagend
 • Werkt ontstekingsremmend
 • Spierversterkend effect
 • Goed voor je hersenfuncties
 • Geeft je meer energie

Zo heeft Ashwagandha nog veel meer voordelen! Wil je hier meer over weten? Dan kan het artikel Ashwagandha en de voordelen wel eens interessant voor jou zijn!

Mijn persoonlijke ervaring met Ashwagandha!

Nu zijn we aangekomen bij wat mijn ervaring is met Ashwagandha. Ik gebruik het namelijk op dit moment nog steeds. Wat je eerder al kon lezen ben ik zeer tevreden over deze superkruid en maak ik gebruik van Ashwagandha KSM-66 in capsulevorm.

Doordat ik enorm te spreken ben over de werking van dit supplement zal ik nu mijn ervaringen met deze kruid en de eerste paar weken gaan omschrijven. Zodat je kunt lezen welke voordelen het voor mij heeft opgeleverd. Laten we snel beginnen!

Week 1

Mijn ervaring in de eerste week was dat ik de eerste dagen nog niet heel veel merkte. Na de derde dag merkte ik als eerste op dat ik actiever was en meer energie over de gehele dag begon te ervaren. Eerst dacht ik dat ik het deels verbeelde, doordat ik dit niet had verwacht. Maar dat was dus niet het geval.

Doordat ik aan het einde van de dag minder vermoeid was na een tal van intensieve inspanningen, moet ik zeggen dat ik vanaf toen nieuwsgieriger werd naar wat het mij verder ging brengen.

Ik gebruik overigens 2 capsules per dag. Waarvan per capsules 300 mg Ashwagandha kruid bevat, wat in totaal 600 mg per dag is. Dit is overigens ook de aanbevolen dosis van dit supplement.

Week 2

Vanaf de tweede week begon ik meer voordelen te ervaren. Ik merkte op dat mijn energie nog meer toegenomen was. Dit merkte ik duidelijk doordat ik regelmatig sport en het iets langer kon volhouden dan anders. Dat was goed op te merkten met cardioactiviteiten, dit ging me gemakkelijker af.

Het andere voordeel is dat het ook mijn nachtrust goed verbeterde. Mijn nachtrust was overigens niet altijd van even goede kwaliteit en dit werd door Ashwagandha een stuk verbeterd. Waardoor ik de volgende dag frisser en met meer energie de dag kon gaan starten.

Dit zorgt voor een soort van kettingreactie van positieve voordelen. Ik ben me ook een stuk zelfverzekerder gaan voelen door de dosis energie waar ik nu over beschik!

Ashwagandha supplement persoonlijk gebruik

Ashwagandha brengt ook het voordeel met zich mee dat je meer stressbestendig bent en dat ervaarde ik overigens ook zo. Ik kon namelijk stressvolle situaties beter aan.

Je zal dus minder prikkelbaar zijn. Verder kon ik ook rustig aan een alternatief gaan denken in stressvolle situaties, waar ik eerder iets meer moeite mee had. Je kunt wel samenvatten dat je lichaam en geest meer in balans komen!

Week 3

De week daarop was ik toch verrast dat ik duidelijk de voordelen nog steeds opmerkte. Ik was er namelijk vrij sceptisch over, het gebruik van Ashwagandha. En dat blijkt achteraf niet terecht!

Wat me ook opviel was dat ik iets aan mijn libido merkte, dit in positieve zin. Hier stond ik verder niet bij stil maar dit is wel een bekend voordeel wat Ashwagandha met zich mee kan brengen. Deze voordelen bleven ook aanhouden na verloop van tijd.

En maak ik er op de dag van vandaag nog steeds gebruik van. Voor mij is het als het ware een van mijn vaste gezonde patronen geworden, wat ik ook graag zo wil houden!

Ashwagandha en de ervaringen van andere gebruikers!

Als je meer wilt weten over Ashwagandha en de ervaringen dan kan mijn ervaring ook een toevoegde waarde hebben. Doordat ik er natuurlijk persoonlijk gebruik van heb mogen maken. Maar ervaringen van andere, daar kun je ook veel uit halen en daar heb ik uiteraard ook zorgvuldig naar gekeken. En ook hier kwamen positieve reacties naar boven. Bekijk hier onder een aantal ervaringen!

Gebruikers ervaringen van Ashwagandha

Zoels je kunt lezen zijn de ervaringen zeer positief te noemen. Zo valt er verder te lezen dat het uitstekend werkt, ook is het merkbaar dat het energielevel omhoog gaat en dat dit al na enkele dagen merkbaar was. Dit merkte ik overigens zelf ook heel goed! Waar het op neer komt is dat ook andere enorm te spreken zijn over het gebruik van Ashwagandha. En het duidelijk meerwaarde bied.

Wil je ook de ervaringen lezen van de gebruikers? Lees hier alle reviews>>

Heeft Ashwagandha bijwerkingen?

Het is uit verschillende onderzoeken gebleken dat Ashwagandha tot 1200 mg per dag veilig is zonder vervelende bijwerkingen. Wel kunnen er milde bijwerkingen ontstaan als je toch te hoge doseringen binnen krijgt!

En houd er ook rekening mee dat ieder mens altijd anders is. Zo zijn er ook personen die een gevoelige maag hebben en eerder last kunnen krijgen van diarree, darmklachten, misselijkheid of slaperigheid. Dit is overigens nooit 100% uit te sluiten.

Is Ashwagandha gevaarlijk?

Wat ook belangrijk is om van te voren te weten is of Ashwagandha gevaarlijk is. Het antwoordt hierop is nee. Zolang je geen extreem hoge doseringen neemt zoals je eerder kon lezen. In een aantal gevallen is Ashwagandha niet aan te raden denk hierbij aan:

Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft: Dit doordat je baarmoeder hiervan zou kunnen samentrekken, hierdoor zou je een miskraam kunnen krijgen. Ook bestaat de kans op vroeggeboorte. Verder is er hier nog niet voldoende onderzoek naar gedaan.

Mensen met een schildklier problemen: Ook hierbij is het niet verstandig om Ashwagandha te gebruiken. Ashwagandha stimuleert het schildklierhormoon. Gebruik je medicatie voor je schildklier dan is het ook af te raden!

Mensen met een auto-immuunziekte: Gebruik je medicijnen om je immuunsysteem te onderdrukken, dan wordt Ashwagandha afgeraden. Het kan de werking van het geneesmiddel doen verminderen.

Mensen met prostaatkanker: Ashwagandha verhoogt het testosteronniveau, hierdoor wordt het sterk afgeraden bij mensen met prostaatkanker.

Bepaalde medicijnen: Ashwagandha kan duizeligheid veroorzaken, daardoor wordt het afgeraden in combinatie met benzodiazepinen, barbituraten en anti-epileptica.

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel Ashwagandha gebruikt, adviseer ik ook om altijd goed het gebruikersadvies door te nemen. En je ook altijd aan de aanbevolen doseringen te houden!

Hoe gebruik je Ashwagandha?

Ashwagandha kun je op verschillende manieren gebruiken. De meest gangbare manier is om poedervorm of een capsulevorm te gebruiken. Maar in de meeste gevallen wordt het gebruikt in capsulevorm. Dit brengt de voordelen weer met zich mee dat de juiste doseringen al goed zijn. En dat het ook heel gemakkelijk is in gebruik! Vandaar dat ik ook een voorstander ben van capsules.

Wat een nadeel van poeder kan zijn is dat het relatief veel ijzers bevat. Neem je te veel poeder in dan kun je weer te veel ijzers binnen krijgen dan aanbevolen is. Zo wordt ook bij poedervorm aangeraden om na een tijdje rust te nemen met de inname ervan. Wat bij de capsulevorm weer niet het geval is.

De conclusie!

Kort samengevat kun je wel vaststellen dat Ashwagandha een kruid is die zeker iets bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige levensstijl! Ik ben persoonlijk ook een enorme fan van Ashwagandha, wat ik ook zeker zal blijven gebruiken. Voordat je Ashwagandha in je gezonde levensstijl wilt gaan toepassen, let dan altijd goed op de aanbevolen doseringen, zorg dat je deze ook niet overschrijd!

Na het lezen van dit artikel beschik je over handige informatie dat zeker niet onbelangrijk is voordat je Ashwagandha overweegt te gaan gebruiken! Door de positieve effecten die ik heb ervaren wilde ik ook graag mijn ervaring met je delen. Zodat je ook kon lezen wat het mij persoonlijk allemaal heeft opgeleverd.

Ook kon je lezen welk Ashwagandha supplement ik gebruik. En waar ook alle natuurlijke eigenschappen zijn behouden. Zodat je ook verzekerd bent van een kwalitatief uitstekend Ashwagandha supplement. Zodat ook jij optimaal de voordelen kunt gaan ervaren!

2 reacties op “Ashwagandha ervaringen? Lees mijn persoonlijke ervaring! (2023)

 1. Ik neem deze nu ook sinds 2 dagen i.v.m. innerlijke onrust, snel gestrest zijn en slecht doorslapen. Mijn hormoonbalans is daardoor flink verstoord. Ben heel benieuwd naar het effect! Wat was jouw reden om het te gaan gebruiken?

  1. Hoi Ellen

   Ik hoop dat jij ook de voordelen mag gaan ervaren van deze unieke kruid. Persoonlijk was mijn reden om Ashwagandha te gebruiken doordat ik door het drukke dagelijkse leven vaak gestrest was. Hierdoor sliep ik uiteraard ook slechter en ook met sporten kwam ik niet meer vooruit. Dit waren voor mij de voornaamste redenen om voor Ashwagandha te gaan!

   Met vriendelijke groet,
   Angelo van krachktraininginfo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *