Afvallen met shakes – Ervaringen!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
Afvallen met shakes ervaringen

Afvallen met shakes ervaringen? Waarschijnlijk wil je er meer over weten. Dan ben je op het goede artikel terecht gekomen. Want in dit artikel zal je niet alleen de ervaring van mijzelf lezen, maar ook wat de ervaringen van andere zijn over afvallen met shakes.

Ook zal je meer informatie gaan lezen over of afvallen met shakes nou goed is, maar ook voor welke shakes je het beste kunt kiezen. Plus tips en nog meer handige informatie.

Zodat je weet of je succesvol kunt afvallen met shakes. En of dit natuurlijk ook wel voor jou de juiste methode is! Ik zou zeggen laten we meteen beginnen!

Inhoudsopgave

Waarom is afvallen met shakes populair?

Afvallen met shakes wat vaak maaltijdvervangers zijn is een populaire methode om in te zetten om af te gaan vallen. Als je bijvoorbeeld zoekt op de term afvallen, is de kans enorm groot dat je maaltijdvervangende shakes tegen zult komen.

De reden waarom vaak voor afvallen met shakes wordt gekozen is dat het minder calorieën bevat dan een reguliere maaltijd. Dit als gevolg dat je af gaat vallen. En bovendien dat het sneller ingenomen kan worden dan een reguliere maaltijd.

Door deze gemakken is de populariteit van afvallen met shakes veel toegenomen en wordt er vaak gebruik van gemaakt!

Kan je snel afvallen met shakes?

De vraag of je snel kunt afvallen met shakes is moeilijk te beantwoorden. Uit eigen ervaring kan ik spreken dat het wel degelijk een goede toegevoegde waarde heeft. Maaltijdvervangende shakes geven een vol gevoel waardoor je minder snel trek krijgt om iets te eten, dit zal gaan leiden tot gewichtsverlies. Maar ook dit zal in de meeste gevallen geleidelijk gaan.

Wat je ook vaak terugziet is dat er de hele dag en zelfs weken achter elkaar alleen gebruik wordt gemaakt van maaltijdvervangende shakes. Deze methode raad ik overigens zeker af! Je kunt dan snel af gaan vallen maar zal op langere termijn vaak niet gunstig uitpakken.

Maar let ook op, vaak worden er wonderen geclaimd vanuit de fabrikanten, zodat je vele kilo’s in hele korte tijd zult gaan afvallen. Dit is meestal niet waar en dit moet je overigens ook niet willen, in een korte tijd vele kilo’s kwijt raken. Dit komt niet ten goede van je gezondheid en vergeet ook niet het gevreesde jojo effect!

Ook zijn niet alle maaltijdvervangende shakes van even goede kwaliteit! Daarom is het ook belangrijk om hier goed naar te gaan kijken. Verder in het artikel zal ik dieper op goede maaltijdvervangers ingaan.

De voordelen en nadelen van een maaltijdvervangende shake!

Als je kiest voor maaltijdvervangende shakes dan kan je een tal van voordelen gaan verwachten. Ook kunnen er uiteraard nadelen aan vastzitten. Eerst zal je de voordelen gaan lezen en vervolgens ook de nadelen.

De voordelen

 • Makkelijk in te nemen
 • Je valt af door minder calorieën
 • Bevatten vaak voldoende vitamine en mineralen
 • Zelf bepalen hoe snel je afvalt door hoeveelheid shakes te gaan vervangen

De nadelen

 • Minder gevarieerd
 • Kan tegen een jojo effect aanlopen
 • Vrij moeilijk vol te houden
 • Bepaalde shakes bevatten weinig voedingsstoffen

Waar moet je op letten bij shakes?

Doordat er zoveel maaltijdvervangers in omloop zijn is het belangrijk om goed naar de voedingsingrediënten te gaan kijken die zich erin bevinden. In een goede maaltijdvervangende shake hoort in ieder geval:

 • Whey eiwitten
 • Niet te veel suikers te bevatten
 • Vezels
 • Vetarm
 • Voldoende vitamines en mineralen
 • Niet een te hoge calorieëngehalte

Dit zijn een aantal belangrijke factoren die een goede maaltijdvervangende shake hoort te bevatten. Eiwitten komen vaak terug bij maaltijdvervangers. Dit heeft als reden dat eiwitten zorgen voor een langer verzadigt gevoel!

Ook hebben eiwitten de functie om je spiermassa te behouden en te ondersteunen. Door het afvallen kan namelijk je spiermassa ook gaan afnemen wat door voldoende eiwitten beperkt word tot minimaal! Ook zorgen eiwitten tenslotte voor een sneller spierherstel.

De ervaring met zelf een smoothie maken!

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor zelf een shake te gaan maken. Dit geeft de mogelijkheid om er zelf voor te kiezen wat je er allemaal in doet. Zo maak ik vaak gebruik van magere kwark of yoghurt, havermout een schepje Whey protein en stukjes fruit.

Zelfgemaakte smoothie

Tegenwoordig moet ik wel eerlijk toegeven dat ik vaker voor de kant-en-klare maaltijdshakes ga. Dit als reden dat het zeker de juiste hoeveelheid voedingsstoffen bevat en gewoon omdat het enorm handig is! Ook laat vaak een zelfgemaakte shake een aardige troep achter, wat bij de kant-en-klare shakes niet het geval is. Hierdoor zijn de kant-en-klare shakes in dat opzicht een stuk handiger zullen we maar zeggen!

Vergeet vaste voeding niet!

Dit is een belangrijke tip, vergeet vaste voeding niet! Hiermee bedoel ik dat vaak gedacht wordt, wat als ik de hele dag door de reguliere maaltijden vervang voor shakes? Dan zal ik nog sneller af gaan vallen, dit is deels waar!

Doordat je snel afvalt en niet geleidelijk is dit niet gunstig voor je gezondheid. En wat ik al eerder toelichtte is de kans groot dat je op langere termijn juist ook weer sneller aan gaat komen, wat de naam jojo effect heeft. Ook bevat vast voedsel veel hoogwaardige voedingsstoffen die heel belangrijk zijn voor je lichaam die niet vergeten mogen worden!

Door 1 maaltijdshake te nemen zal je controle krijgen over je gewichtsbeheersing. Als de rest van de dag de maaltijden uiteraard ook van hoge kwaliteit zijn. Door 2 reguliere maaltijden te vervangen en een reguliere maaltijd te behouden zal je kunnen gaan afvallen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk om gemiddeld 500 kcal onder je energiebehoefte te zitten, hierdoor zal je geleidelijk aan af gaan vallen!

Drink geen shake voordat je gaat slapen!

Een maaltijdshake is dus een goede optie, het bevat vaak minder calorieën dan een reguliere maaltijd. Maar voor het slapen gaan is het weer niet verstandig om te conusmeren. Dit doordat het dan toch te veel calorieën zijn die je niet zal gaan verbranden tijdens het slapen.

Op de vraag wat kun je het beste eten voor het slapen gaan? (mocht je toch iets willen eten). Dan kan ik uit ervaring voorstellen dat bijvoorbeeld magere kwark voor het slapen gaan een hele goede optie is!

Dit doordat het uitstekende eigenschappen heeft wat goed voor je lichaam is. De belangrijkste voedingstof waar kwark rijk aan is, is caseïne eiwit. Dit zorgt voor een langzame afgifte gedurende de nacht. Dit komt weer ten goede voor je spieren en lichaamsfuncties!

Mijn ervaring met afvallen met shakes

Nu dat je meer informatie hebt kunnen lezen over maaltijdvervangende shakes. Zal ik ook mijn persoonlijke ervaring met je willen delen over het gebruik van maaltijdvervangende shakes! Om bij het begin te beginnen heb ik al een tal van shakes voor een gedurende tijd genomen. Zodat ik ook daadwerkelijk de werking kan beoordelen. En heb ik ook uiteraard mijn gewicht zorgvuldig bijgehouden met maaltijdshakes, maar ook zonder shakes!

Zo kan ik vertellen dat het voor mij wel degelijk een toegevoegde waarde heeft gehad. Zo viel ik sneller af, dit ging wel geleidelijk maar wel op een verantwoordde manier. Maar er zaten ook enkele shakes tussen die minder van kwaliteit waren. Dit kun je deels voorkomen om goed naar de ingrediënten te gaan kijken.

Ook het gemak van maaltijdvervangende shakes waren fijn te noemen, dit doordat je niet steeds hoeft te denken wat je nu het beste kunt gaan eten. De meeste voedingsstoffen zitten namelijk al in de shake.

Let overigens wel op dat je voor een smaak kiest die je ook echt lekker vind. Maaltijdvervangende shakes gebruik je namelijk voor een langere tijd en je kunt het tegen gaan drinken. Als je voor een lekkere smaak kiest zal je het beter vol houden en zal het je een stuk beter afgaan!

Wat ik persoonlijk een echte aanrader vind is de Low Calorie Meal van body en fitshop. Deze shake bevat goede voedingsstoffen en is vrij goed vol te houden! De smaak vanille heeft een aangename smaak, maar dit verschilt natuurlijk per persoon.

Wat zijn de ervaringen van andere?

Ook uit de ervaringen van andere kun je veel informatie halen. Alleen hier krijg je geen duidelijk antwoord op omdat simpelweg ieder persoon natuurlijk anders is en er anders op kan reageren!

Een vrouw die afgevallen is

Zo kan ook een belangrijke rol spelen of je er goed gebruik van maakt of juist minder goed gebruik van maakt. Er spelen immers veel factoren een rol mee en daarom lees je ook verschillende ervaringen. Maar over het algemeen zijn de meeste wel goed tevreden over het gebruik van maaltijdvervangende shakes.

Wat zijn de beste maaltijdvervangende shakes?

Nu zijn we bijna aan het einde gekomen van dit artikel en nu wil je waarschijnlijk weten wat de beste maaltijdvervangende shakes zijn? Hier is vrij moeilijk een duidelijk antwoordt op te geven. Er zijn immers enorm veel shakes in omloop waardoor deze vraag moeilijk te beantwoorden is.

Maar door goed onderzoek te doen naar ervaringen van andere. Maar ook natuurlijk mijn eigen ervaring met shakes, kan ik wel zeggen dat ik zeer tevreden ben over het assortiment maaltijdvervangende shakes van body en fitshop! Ook in het assortiment van bol.com kun je goede kwalitatieve shakes vinden. Ik raad overigens altijd aan om ook zelf goed naar de ingrediënten te gaan kijken voordat je besluit een shake te gaan kopen!

 • Bekijk hier het assortiment maaltijdvervangende shakes bij body en fitshop>>
 • Bekijk hier het assortiment maaltijdvervangende shakes bij bol.com>>

De conclusie: Maaltijdvervangende shakes zinvol?

Nu zijn we aangekomen bij de conclusie en de vraag: Zijn maaltijdvervangende shakes wel zinvol? Hier kan ik een vrij kort antwoord op geven, het is ja en nee. Als je kiest voor een hoogwaardige shake met de juiste voedingsstoffen en de balans vind tussen shakes en reguliere maaltijden, dan kan je zeker baat hebben bij maaltijdvervangende shakes. En is het een goede toegevoegde waarde aan een gezonde levensstijl.

Je kon ook lezen dat mijn ervaring immers ook positief was over het gebruik ervan! Kort samengevat raad ik ook zeker aan als je het afvallen wilt gaan versnellen om dan maaltijdvervangende shakes erbij te gaan gebruiken. Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt gehad en ook de informatie toepast bij je keuze van de shakes. Zodat je ook daadwerkelijk mooie resultaten kunt gaan behalen!

Tip: Vergeet ook lichaamsbeweging niet! Door regelmatig te sporten in combinatie met maaltijdvervangende shakes zal je nog sneller resultaten gaan zien!


Misschien ook interessant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.