Afvallen met een VR bril – welke VR sport apps gebruik je?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Afvallen met een VR bril

Kun je afvallen met een VR bril en, zo ja, welke VR sport apps moet je daar dan voor gebruiken? Steeds meer mensen kijken naar mogelijkheden om de fysieke verschijning in de thuisomgeving te verbeteren. Je kunt aan de slag met diverse hometrainers en fitnessoplossingen, maar hier moet je wel de ruimte voor hebben.

Sporten in virtual reality kun je al doen met enkel een goede VR bril, maar kun je ook echt afvallen in virtual reality? Een mooi onderwerp om bij Krachttraininginfo.nl op in te gaan. Vooral omdat de aandacht voor virtual reality groeit, ook op het gebied van gezondheid, sport en welzijn. Ik vertel je hier graag meer over en leg je een aantal goede VR sport apps voor om te proberen.

Inhoudsopgave

Is afvallen met een VR bril mogelijk?

Afvallen met een VR bril is mogelijk, dus daar kunnen we kort over zijn. Toch is het zeker niet zo dat je wereldresultaten moet verwachten na een weekje sporten in virtual reality. Ook voor deze vorm van beweging geldt dat het gaat om volhouden, doorzetten, opvoeren en de moed niet laten zakken als je een weekje niet bent afgevallen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor de juiste apps voor het sporten met een VR bril. Niet elke vorm van beweging is even effectief bij het afvallen.

VR kan mensen helpen hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Het is belangrijk om te weten dat je geen fysieke oefeningen zoals stretchen, joggen, hardlopen of fietsen in een VR-headset doet om af te vallen.

Je doet bepaalde gebaren en acties in VR, waardoor je lichaam gaat zweten en je calorieën verbrandt. Wat uiteindelijk leidt tot een afname van je lichaamsgewicht. Het is echter belangrijk op te merken dat VR niet de permanente oplossing is om af te vallen. Vaker is het een leuke manier om de conditie op peil te houden.

Welke VR sport apps zijn het best?

De meest gebruikelijke manier om vet te verbranden in een virtuele wereld, is door bepaalde VR sport apps te gebruiken die fysieke interactie vereisen. Wanneer je gaat sporten met een VR bril, dan zijn er meerdere VR sport apps die je helpen afvallen in virtual reality.

Maak je wel klaar voor een uitdaging, want als je echt wilt afvallen met een VR bril, dan is wat rondwandelen in een virtuele wereld niet genoeg. Meerdere VR sport apps zijn getest door professionals. Niet alleen om te zien in hoeverre zij effectief zijn voor afvallen in virtual reality, maar ook om vast te stellen hoe intensief sporten met een VR bril kan zijn. Ik deel graag de beste VR sport apps met jou voor als jij wilt gaan afvallen met een VR bril.

Fysieke kracht verbeteren met Sprintvector

Sprintvector is een VR sport app die vooral ondersteunt bij het afvallen in virtual reality. Dit betekent dat je aan deze app alleen niet genoeg hebt. De app is vooral bedoeld om je fysieke kracht te verbeteren, waardoor de app zeker ook een positieve invloed heeft op de uitoefening van andere (buiten)sporten.

In deze game gebruik je vooral je armen om rond obstakels te bewegen die je op de route tegenkomt. Je verbrandt zeker calorieën tijdens het spelen van dit spel. Maar je moet er wel rekening mee houden dat de grootste focus op de armen ligt en niet op de rest van je lichaam.

Intense training met Hot Squat

Wil jij echt afvallen met een VR bril, dan is dit een VR sport app die je zeker op wilt nemen in je assortiment games. Dit spel daagt je uit maximale squats te doen, op een relatief makkelijke en effectieve manier. Het is mogelijk om af te vallen met deze app, want je blijft constant in beweging en verbrandt gemiddeld 11 calorieën per minuut.

Dansen en bewegen met Synth Riders

Dansen is natuurlijk ook een leuke en goede manier om meer met je lichaam bezig te zijn. Door veel te dansen kun je je contouren verbeteren en lekkerder in je vel gaan zitten. Dit is precies het idee achter Synth Riders, een VR sport app die een combinatie maakt tussen freestyle dans en het optimaliseren van fysieke kracht.

Gemiddeld verbrand je 8 calorieën per minuut door met deze app te sporten met je VR bril. Je kunt hiermee dus zeker afvallen met een VR bril, maar het is vooral ook een leuke game om mee bezig te zijn. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker vol te houden is.

De bekroonde fitness app BOX VR

Ben je een liefhebber van boksen? Dan is BOX VR een perfecte game voor jou als je direct ook wat wilt afvallen met een VR bril. Deze game is een bekroond fitnessspel en laat je virtueel hardcore boksen ervaren in een mooie boks ruimte.

Boksen met een VR bril

Je verbetert niet alleen je fysieke kracht, maar je verbetert ook je houding tijdens het boksen en je leert je vuisten op de juiste manier te gebruiken. BOX VR behoort tot de meest effectieve games die beschikbaar zijn voor afvallen met een VR bril.

Actief plezier met Beat Saber

Als je al een tijdje in het bezit bent van een VR bril, dan is het goed mogelijk dat je al eens van deze app hebt gehoord. Deze VR sport app behoort namelijk tot de meest populaire VR apps op het gebied van sport en beweging. Je gebruikt sabels om blokken door te snijden die op je af komen vliegen.

Het spreekt voor zich dat het spel steeds sneller gaat, waardoor het moeilijker en uitdagender wordt om het goed bij te houden. Met deze app sporten in virtual reality zorgt voor een gemiddelde verbranding van 10+ calorieën per minuut.

Maximale fysieke workout met Bitslap

Deze VR sport app biedt je een intense fysieke workout. Het is de bedoeling dat je tegen grote kubussen slaat in een patroon waarin ze verschijnen. Dit lijkt in het begin relatief eenvoudig, maar ook in deze game geldt dat het steeds lastiger en intensiever wordt.

Wil je afvallen met een VR bril, dan is dit zeker een game die je wilt proberen. Je kunt er gemiddeld maar liefst 13 calorieën per minuut mee verbranden.

Conclusie: kun je afvallen met een VR bril?

Kun je echt afvallen met een VR bril, door VR sport apps te gebruiken en intensief te bewegen in virtual reality? Ja, in de basis is het zeker mogelijk, maar ik moet er wel bij zeggen dat je niet het gewichtsverlies zal bereiken dat je wel kunt bereiken met échte fysieke oefeningen. Daarnaast is beweging niet alles om gewicht te verliezen. Je hebt ook gezonde voeding, voldoende slaap en de juiste mindset nodig.

We kunnen het erover eens zijn dat afvallen in geen geval vanzelf gaat én dat VR niet het wondermiddel is om snel kilo’s te verliezen. Toch, wil je je kracht opbouwen, je conditie verbeteren en wat afvallen met een VR bril? Dan zullen bovenstaande apps je hier zeker bij ondersteunen.

Misschien ook interessant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.